Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 101 - Hrad Loket


Popis

Středověký hrad, střežící "klíč k Čechám".

Mapa

Navštívil jsem Hrad Loket

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Sladký Domov, T.G.Masaryka 105/47, 35733 Loket
Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Loket - hradní suvenýry
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Suvenýry Loket, Čs. Armády 255/4
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum, náměstí T.G. Masaryka, Loket
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
OHŘE
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Sokolov
Poloha:
50°11'13.71"N 12°45'15.75"E
Hodnocení:
2.944
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 101 - Hrad Loket
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 101 - Hrad Loket
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 101 - Hrad Loket


26.10.2023 - dostupná bez problému
11.10.2023 - dostupná bez problému
22.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Super prohlídka velmi rozsáhlá ale určitě si příplaťte za výklad bude vás bavit.
 
Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
Prohlídka hradu stojí za to.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Na hradě i v IC. Prohlídka stojí za to
 
Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
Sehr schöne alte Stadt gut erhalten mit einer wunderbaren Burg alles sehr sehenswert
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka zakoupena na pokladně hradu.
 
Dominika
Dominika
TZ 101
Známka zakoupena na pokladně hradu. Mají i turistické razítko a TZ 1527 - Loket.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Loket
Jeden z nejkrásnějších hradů u nás a navíc unikátní možnost procházet se v klidu sám, bez průvodce popohánějícího dál po letmém pohledu, co víc si přát. Interiéry nejsou nijak extrémě dobře zachovalé a nejsou tu tradiční kompletně vybavené pokoje, jen prázné sály s vitrínami jako v muzeu. Zejména ve výstavě porcelánu se ale nachází některé opravdu úžasné kousky.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Hrad Loket
Na nádvoří i do hradu je zakázán vstup se psy, ale my byli po oslovení pokladního vpuštěni, když jsme slíbili že pejsci budou po dobu prohlídky v batozích. Přišli jsme v 15:00, v tuto dobu nebyla již možnost prohlídky s průvodcem, ale pouze levnější varianta samostatně s textem. Lidí tu i v tuto dobu bylo nepočítaně. Hrad je velice rozlehlý a hodina do konce otvírací doby nám stačila jen tak tak, abychom vše alespoň rychle prošli. Doporučuji tak přijít dříve. Mne nejvíce zaujala část s útrpným právem. Atmosféra sklepení, nahrané zvuky a autenticky namaskované figuríny opravdu působily velmi věrohodně a člověk si uvědomí, jak šílené to v té době muselo opravdu být.
 
Matouš Mlčkovský
Matouš Mlčkovský
TZ
TZ za 35 kc na pokladně hradu.
 
Martin Smětal
Martin Smětal
Hrad Loket
Krásné místo, každý si najde své. Od poutavé přednášky o historii města i hradu, přes výstavu histrorických zbraní, zbroje a listin, výstavu porcelánu až k skvěle zpracované expozici útrpného práva a histrické mučírně (tady pozor s malými dětmi, některé modely jsou skutečně věrohodné a špunti by se mohli bát). Z hradní věže je krásný výhled na město a blízké okolí.
Skvělým bonusem pro sběratele TZ je výstava turistických známek ČR, Karlovarského kraje, Německa, Rakouska, Polska a Ukrajiny a českých turistických nálepek.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
.
Výstavu turistických známek (pár panelů se známkami) na hradě Loket musí člověk vysloveně hledat, žádný ukazatel, nic. Jinak hrad jako takový je úžasný, oceňuji i možnost, vše si prolézt sám, bez toho, abych byl popoháněn průvodcem, ale lze absolvovat i prohlídku s průvodcem, případně kombinaci obojího. My jsem měli štěstí na skutečně zapálenou slečnu průvodkyni, žádná studentka, která si jenom přišla vydělat pár korun prázdninovou brigádou. Prostě bylo znát, že ji historie Lokte baví.
 
Wenzel
Hrad Loket
Jeden z nejkrásnějších a nejzajímavějších hradů, které jsem doposud navštívil. Prohlídka je rozdělena na dvě části. Ta první s průvodcem trvá cca 50 minut a pan průvodce moc hezky poví vše o hradu, o jeho historii atd... Ve druhé části prohlídky máte možnost si hrad projít sami, jak dlouho chcete (maximálně vás zamknou do druhého dne někde v hladomorně). Máte možnost vystoupat na hradní věž, prohlédnout si sbírky zbraní, minerálů, ve sklepeních je expozice útrpného práva. Na nádvoří byl velmi milý chlápek, který u stánku prodával med, medovinu....potraviny z medu (tímto Vás pane zdravím, bylo to moc dobré). Známku měli u pokladny, v místním infocentru a v hradních suvenýrech vedle schodů pod hradem. Po celou dobu návštěvy se éterem nesla melodie Rusalky, kterou zrovna nacvičovali v přírodním divadle pod hradem na večerní vystoupení.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Moc pěkný, krásně zachovalý hrad s příjemným výkladem a zajímavou prohlídkou. Velice věrně připravena prohlídka Práva útrpného s věrným podáním, přímo v původním hradním vězením. Jen nedoporučuji dětem do cca 10 let věku.
TZ zakoupena v pokladně hradu. Možné však zakoupit též v Íčku na náměstí. Zásoba byla dostatećná.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Pondělí
TZ dostupná v pokladně hradu,který je otevřen denně od 9 hod.celoročně.Hrad je poměrně rozlehlý,a díky individuální prohlídce je spousta času jej prolézt od sklepení až po věž.Nejvíce působivá je expozice útrpného práva.
TZ v prodeji též v infu za mostem vlevo.Od dubna do prosince otevřeno denně 10.30-12.30x13.00-17.00.Přes ulici v pivovarské restauraci je vystavena největší sbírka lázeňských pohárků.Otevřeno od 11.30hod.
 
joshula
TZ
Známka v prodeji na pokladně hradu.
 
Pavla
malebné město a dominantou hradu a kostela. Příjemné bylo, že na prohlídku nemusíte čekat na průvodce a je možné si vše prohlédnout "po vlastní ose" s popisem, která dostanete na pokladně. od Ohře ku hradu spásají kopec kozy, což je dobrým povyražením nejen pro děti, ale jak jsme viděli pro mnohé dospělé. Pod hradem rodinný pivovar sv.Florián, kde je možné zakoupit jejich pivo jak ve skleněné láhvi, tak v PETce.
 
David
Fenomenální prohlídka !
Krásně zrekonstruovaný hrad v malebném městečku na ostrohu nad zákrutem Ohře. Uvnitř hradu zajímavé expozice (útrpné právo, porcelán, zbraně), hlavní věž s vyhlídkou na krásnou krajinu kolem. Příjemným a rozhodně nečekaným překvapením, byl fenomenální výklad průvodce p.Šmída, který skloubil nejen profesionalitu, znalosti a rétorické dovednosti se zjevnou radostí ze své práce a to vše doplnil dramatickým ztvárněním, při kterém jsem měl chvíli i pocit, že jsem na divadelním představení. Vřele děkuji ! Všem návštěvníkům doporučuji, aby si koupili lístek s průvodcem a riskli, že budou mít štěstí v podobě stejně poutavého výkladu jako já.
 
Skybka
11.7.2011 Známky jsme koupili na hradě i města. Prohlídka krásná, podzemí "věrohodné" - i naše malá dcera(ostřílená dnešnímy fantasmagoriemi) se mne držela celou dobu. Výstava porcelánu - krása. Parkovali jsme na náměstí u knihovny a jen ten parkovací automat nám připravil trochu "vzrůšo". Nepřijal platné mince a tak nám na okně přistálo upozornění o nezaplacení. Tak jsme jim na tel. kontakt , který byl uveden, napsali sms o poruše jejich zařízení. Doufám, že nám nepošlou pokutu poštou...
 
Iška
Známku jsme pořídili v dobře zásobeném IC, měli i město a další známky z nejbližšího okolí. Městečko je velmi malebné. Doporučuji pod hradem prodejnu s karlovarskými oplatkami, mají velmi široký sortimemnt.
 
michlajz
Expozice útrpného práva je opravdu věrohodná. Známky hradu i samotného města v pohodě na pokladně hradu. Příjemná paní pokladní mi nabízela i TZ 1551 Hora Krudum.
 
Keži
Město a hrad LOKET
TZ města i hradu bez problémů k dostání v soukromém íčku pod náměstím směrem k mostu.Krásné město,rád se sem každým rokem vracím,letos to bude znovu až na přelomu září a října.Jídlo si dejte buď na náměstí (je to trochu dražší) nebo v malé rohové pizzerii (pizzu nebo čerstvé saláty) na druhém konci náměstí než je íčko,tedy směrem k nádraží.Dávám "Zlaté místo".
 
roman
podzemí bylo bezvadný. opravdu se to povedlo. možná by se mělo naše vězeňství inspirovat......
 
Longer
Viz níže. není co dodat. Výhled krásný a útrpné právo bylo oprvdu útrpné... :-)
 
Petr
Známka zakoupena v pokladně.Moc příjemná paní pokladní nabídla i TZ Hora Krudum a Svatošské skály
 
Libor
01.04. - TZ na hradě, jinak vše jak píše Martina níže, sklepení super - ale naše malé děti to celé neabsolvovali (zejména zvukové kulisy a částečně pohybující se odsouzence vynechali) .-)
 
Martina
Hrad je otevřený a opravdu stojí za návštěvu, je moc pěkný. Prohlídku jsme zvládli sami, průvodce zrovna nebyl k dispozici. Útrpné právo ve sklepení se hned tak někde nevidí, jen to asi není pro malé děti :-). Výstup na věž supr, krásný pohled shora na městečko. Známka k dostání v pokladně hradu, taktéž pohledy a suvenýry. Doporučujeme!
 
Romča
Hrad Loket
V úterý 17. listopadu 2009 jsme navštívili město Loket s jeho krásným hradem. Poloha městečka i hradu je opravdu mimořádná. Prohlídku jsme absolvovali bez průvodce. Zdejší expozice útrpného práva je skvělá a určitě pro každého člověka plná zážitků! Po výstupu na hradní věž se otevře pěkný rozhled do krajiny. TZ i ostatních propagačních materiálů zde mají dostatek. Zklamalo nás jenom městské IC, které mělo bohužel zavřeno.
 
plosín
Známku jsem zakoupil bez problému v IC Loket. Prohlídka s průvodcem (90,-), ale i bez něj (80,-). Doporučuji navštívit expozici útrpného práva. Opravdový zážitek.
 
Aleš P.
16.8. probíhaly na Lokti středověké slavnosti, byli tam sokolníci, divadlo, středověké souboje... Prohlídka byla volná, bez průvodce, výborně jsme si to užili, parádní výlet.
 
Jirka
Krasne Vanocni trhy
Prima atmosfera pri Vanocnich trzich spolu s prohlidkou expozic vcetne utrpneho prava. Opravdu super...K dostani take TZ Svatosskych skal, a hora Krudum
 
Pinďa
I. Mládek
Cestou na hrad Loket, odřel jsem si loket. Pěknou cestou vystupuješ, ještě lepší sestupuješ...Ale když půjdete přímo přes most, narazíte na IC, kde koupíte všelijaké poklady. Namátkou jmenuji Loket 101, Loket 1527, nebo Svatošské skály 1477
 
magipriba
TZ HRAD LOKET i MESTO LOKET maji v infocentru pod namestim smerem k mostu pres Ohri a amfiteatru . Z mostu je pekny pohled na cely hrad.
 
sewista
Perfektni
Znamka je na hradu dostupna bez problemu. Jinak celý Loket je krasny. Byl jsem tam jako ucaastnik Folklorniho festivalu KV a muzu rict ze se tam urcite jeste nekdy zajedu podivat
 
iva
Rudolfinské slavnosti
Spousta lidu, kejklíři, trhy, celý Loket ve slavnostním. Moc pěkné, hrad super.
 
Peptullix
Senzace
Loket jsem navštívil v den koncertu Jethro Tull a moc se mi tam líbilo !! Obojí !!
 
Štěpánka
Nádherný hrad. Rozhodně si nenechte ujít. A běžte se podívat i do parku na druhé straně řeky...Jinak doporučuji těch 10kč na vstupence připlatit a zaplatit si prohlídku s průvodcem než pobíhat s českým výkladem v ruce!!! Na hradě jsem sehnala také známku 1551 Hora Krudum. Nevím, zda je tam prodávají standardně nebo se k nim dostaly omylem :-/Expozice útrpného práva je velmi působivá!!!
 
jarda
V pěkně vybaveném infocentru lze kromě TZ No.101-hrad Loket zakoupit i nově vydanou TZ No.1527-město Loket.Otevírací doba infocentra :leden - březen : úterý - sobota 10.30-12.30, 13.00-17.00 hodduben - prosinec : pondělí - neděle 10.30-12.30, 13.00-17.00 hod
 
Mirka
Hrad
Na hrad Loket jsem se moc těšila, ale udělala jsem jednu chybu a to, že jsem si nepočkala na průvodce a šla s nějakýma informacema na papíru co půjčujou v pokladně (za vratnou zálohu). Průvodce by určitě podal historii hradu lépe. Ale jinak se mi hrad moc líbil. Nejvíce vězení. Mají to fakt dobře udělané. Přilákaly mě nářky a musím se přiznat, že jsem měla při návštěvě vězení strach.
 
kiki
Výlet na kolech
Včera jsem s taťkou jela na kolech do Svatošských skal. Cestou jsme míjeli hrad Loket a tak jsme si řekli, že se tam kouknem. V infocentrum jsem si chtěla koupit TZ, ale otevírali až v půl jedenácté. Tak jsme se mezitím prošli kolem. MOC pěkné místečko. Po otevření IC jsem známku sehanal bez obtíží. SUPER
 
Sawyer
Známka bez problémů v IC i v pokladně hradu. Krásně opravené městské centrum a hezký hrad. Protože se v problematice trochu vyznám, měl bych výhrady k expozici útrpného práva - to, co je tam předváděno, je často významově trochu posunuto, a chybí mi zakotvení v dobovém myšlení, které se na věci dívalo jinak než my dnes. Takhle je to trochu panoptikum, ale ono se to líbí...
 
Libor
Jeden z nejkrásnějších hradů u nás. A náměstí je též nádherné.
 
Fredo
Super
Na obou prodejních místech známka bez problémů. Prohlídka hradu s vynikajím průvodcem neměla chybu. Jedinečná je expozice útrpného práva. V hradní restauraci i U Bílého koně velmi vstřícná a milá obsluha. Až jsem se divil jak si nás hleděli a nebyli jsme tam sami. Na jiných i méně atraktivních místech si českého turisty ani nevšimnou a tady opravdu výborná obsluha a ochota, ještě jsme si i popovídali.
 
M.a.r.u.s.h.a
mimochodem zdravím DENISKU VAŇKOVOU
Tento hraj je velmi pěkný, s bohatou minulostí..určitě ho všem doporučuji :) ..
 
Martin Plzeň
Nádhera
Toto místo Vás okouzlí svou romantikou a starými časy.Hrad je nádherný,známku jsme koupili přímo na hradě.I městečko je krásně opravené.Byli jsme tu na koncertě Blackmore's Night a noční osvětlený hrad je úžasný.
 
DENISA VAŇKOVÁ
HRAD
HRAD JE URČITĚ MOC ZAJÍMAVÝ A DOPORUČUJI JEHO NÁVŠTĚVU :-)
 
Stanislav
Hrad byl bohužel uzavřen z důvodu koncertu p. HůlkyS
 
k8v
je snad hrad či město turistickým lákadlem pro psy???????????
 
Honza
služby
Loket krásný, jsem zde již poněkolikáté. V dnešní době je běžné všude ve světě, že lidé cestují s pejsky.
Nechápu, proč zde (a nejen zde) mají psi vstup zakázaný. Malý pudlík, nesený v náručí a ne do expozic, jen na
nádvoří. Zaplatil 90,-Kč vstupného a byl vykázán. Argument o hovínkách neobstojí. Je to o službě turistům, a
hlavně zařazení česky mluvících turistů na úroveň těch zahraničních. Dávám černý puntík
 
Patrik
Hrad Loket
Hrad je moc pěkný a měli byste se něj podívat a na radnici je moc pěkná výstava.
 
Švarcik
Hrad Loket
Hrad je krásný, určitě stojí za prohlídku a Černá věž také, teď tam probíhá výstava zajímavých plastik a
obrazů. Známku měli jak na hradě tak v infocentru (27.8.2005)
 
Kikin
Co napsat? Hrad je nádherný! Ve sklepení probíhala výstava útrpného práva. Slabším povahám určitě
nedoporučuji. Alespoň si uvědomíme, co byl středověk za hnusnou dobu.
 
Bára
infocentrum
Do Lokte jsme prijeli po 12.h, kdy byla v Infocentru pauza na obed do 13.00. Cas jsme si ukratili malou
prochazkou a v 13.15h jsem vzala za kliku ve zminenem infu. Ovsem bylo stale zabednino a nic se nezmenilo ani
v 13.30. (???????) Zrejme zde oteviraci doba funguje jen podle nalady prodavajicich, jinak si tuto situaci
nedovedu vysvetlit.Znamku jsme nastesti uplne v pohode koupili na hrade.
 
Jitka
Loket
4.9.2004 Známku na hradě neměli, v infu, které otvírá v 10:00 ano. Prohlídka hradu s průvodcem byla pěkná.
Průvodce byl značně nekonvenční, což zjevně zaujalo mého 14-letého syna.
 
Jitka
Loket
4.9.2004 Známku na hradě neměli, v infu, které otvírá v 10:00 ano. Prohlídka hradu s průvodcem byla pěkná.
Průvodce byl značně nekonvenční, což zjevně zaujalo mého 14-letého syna.
 
Ardbena
Hrad i městečko je nádherné. Na hradě můžete shlédnout expozici útrpného práva. Při její návštěvě nám tuhla
krev v žilách, protože voskové figuríny jsou tak realistické, že si připadáte jako v opravdovém středověkém
žaláři.Při naší návštěvě zrovna probíhaly středověké slavnosti s bohatým programem.Pod hradem je
KOZOO, kde můžete nakrmit velmi přítulné kozy kamerunské a také se můžete svézt lodičkou po řece Ohři, z které
ja nídherný výhled.V amfiteátru pod hradem probíhají různé akce jako divadlo nebo koncerty, teď v pátek
třeba koncert Monkey Business nebo v sobotu Čechomor.Jeďte tam!!!
 
Zirafka
V Lokti se mi moc libilo. Hrad je opravdu majestatni. Vrele doporucuji navstivit take muzeum knizni vazby na
radnici a ve vedlejsi budove sidlici umelecke kniharstvi. Pani prodavacka ochotne poda vycerpavajici vyklad o
mramorovani, umeleckem sperkarstvi a samozrejme knizni vazbe.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek