Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1047 - Vojenské a letecké muzeum Vyškov


Popis

Letecké muzeum s rozsáhlou sbírkou civilních i vojenských letadel, severně od Vyškova u dálnice Brno-Olomouc.

Mapa

Navštívil jsem Vojenské a letecké muzeum Vyškov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Muzeum letecké techniky, Pustiměřské Prusy
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Masarykovo náměstí 1, Vyškov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Vyškov
Poloha:
49°18'9"N 17°1'23"E
Hodnocení:
2.709
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1047 - Vojenské a letecké muzeum Vyškov


04.06.2022 - dostupná bez problému
02.10.2021 - nemají sběratelský předmět
26.08.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v infocentru ve Vyškově.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
5. 7. 2009
Turistickou známku jsme sehnali v Muzeu.
 
Václav Bílý
Václav Bílý
Pohled na věc
Musím souhlasit, že muzeum působí jako šrotoviště. Doslova bych řekl, že se o exponáty nikdo nestará. Technika, která je umístěna na trávě je dokonce zarostlá v kopřivách, i když je okolo tráva posečená.
Ale !!! Je třeba pochopit, že lidé okolo odvádí neskutečný kus času pátráním po padlých letadlech z II.světové války. Úspěchy mají dokonale zmapované v expozici v hangáru. A tam si to možná uvědomíme, co to všechno obnáší.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Muzeum
U modelů jsou všude popisky, ale jinak nám to přišlo jako hromady šrotu. Je škoda, že žádné letadlo není přístupné a až na typové rozlišení je tam několik druhů letadel - Delfíni, Migy, vrtulníky a dvě dopravní letadla. Nesmím zapomnět na nějaký tank a pár děl. Čekali jsme od toho daleko více, něco jako muzeum v Kunovicích.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Vojenské a letecké muzeum
Známka zakoupena v infocentru Vyškov.
 
Míša
Muzeum za to opravdu stojí. podotýkám, že jsem holka, a ne příliš technicky zaměřená, :))) a přesto jsem byla nadšená. Popisky již u exponátů jsou, a ve většině případů je zde napsáno i nač daný stroj sloužil a čím se lišil od jiných modelů. Mne mimochodem expozice letecké archeologie tolik nezaujala. Nejvíce se mi líbily vrtulníky, děla a houfnice. Známek i dalších suvenýrů dostatek (trička, hrnečky, pohledy). K dostání i veliké a moc pěkné razítko. Vřele doporučuji.
 
Lukáš
Taky si myslím, že muzeum doopravdy stojí za zhlédnutí. Mají zde okolo 30 stíhaček a 40 pozemních vozidel.
 
Libor
06.07.2011 - TZ koupena v den státního svátku přimo v muzeu na letišti. Byli jsme mile překvapeni množstvím exponátů ... nepřipojuji se k "výtkám" níže ... pro rodinu s dětmi pěkné, popisky bychom stejně detailně nestudovali :-)
 
jira
Na internetových stránkách uvedená otevírací doba so - ne 9 - 17 hod. od dubna rozhodně neplatila v sobotu 2. 4. Stačilo napsat kdy ve Vyškově začíná duben a bylo by po blamáži. Takže ani prohlídka ani známka, snad místní brzo zjistí co je za měsíc a budou dodržovat otvíračku.
 
Kolchar
TZ zakoupena v infocentru Vyškov - bylo dostatek
 
Martin
Pěkná návštěva muzea,spojena s ještě hezčí soutěží plastikových modelářů.Pěkný sobotní den.
 
Pinďa
Souhlas s Honzou
Původně jsem chtěl napsat příspěvek, jak jsem byl expozicí zklamán, ale Honza to beze zbytku udělal za mě. Nejzajímavější v celém muzeu je část, věnovaná vykopávkám. Nevím, proč jsou na popiskách u jednotlivých letadel, stojících venku, uvedeny pouze rozměry. Chybí jakékoliv informace o dostupu, doletu, rychlosti, nebo výzbroji. A to nemluvím o rozdílech v jednotlivých modifikacích u stejných typů. A tak mám pocit, že nejlepší na celém muzeu je kromě "vykopávek", jenom razítko, vstupenka a dobrý pocit, že jsem svým vstupným přispěl nadaci letecké společnosti. Tento příspěvek prosím neberte jako výtku, ale pokus o zlepšení stavu. Když navštívím automobilové muzeum, také předpokládám, že se něco o exponátech dozvím a ne jenom popisek typu: Auto X výška, šířka, délka. Auto Y výška, šířka, délka
 
Honza
Zklamání z úrovně expozice
Dlouho jsme se chystal se zde stavit (koukal jsme na to kolikrát ze souběžné dálnice D1). Až jsem se konečně vydal po staré cestě z Vyškova na Prostějov a navštívil jsem to, byl jsem zklamán.Mimo slušně popsané zajímavosti z vykopávek havarovaných letounů z 2 SV z Vyškovska nedosahuje expozice úrovně nějakého muzea.Letouny a jiná technika jsou vystavené na volné ploše jen jako hromada starého již nepohyblivého šrotu. Chybí podrobnější popisy a zajímavosti k jednotlivým exponátům a až na výjímky je možné na letadla koukat jen z povzdálí 5-10 m přes plůtek.Chybí zde i možnost najmout si nějakého zasvěceného průvodce.
 
Tatík
V červenci a srpnu otevřeno denně kromě pondělí, turistických známek dostatek. Zajímavá je část s nálezy trosek letounů, tzv. letecká archeologie. Informace k některým exponátům opravdu chybí, doporučuji inspiraci třeba v Lešanech nebo na letišti Kbely. Také alespoň základní občerstvení by nebylo špatné!
 
Marcela
TZ bez problémů. Jen na popiskách bych uvítala více "obecných" informací, jako kde a kdy letadlo létalo, jak bylo získáno. Ikdyž pro obdorníky jsou jistě důležitější technické informace. Taky bych se přimlouvala za zpřístupnění interierů některých letadel pro děti.
 
Zuzka
Zajímavé
TZ bez problémů k dostání v pokladně muzea. Muzeum je zajímavé. Všechno je to venku na volném prostranství, takže doporučuji tam nejít, jako my, v horku, co bylo včera. Zajímavé, ale možná by to chtělo i průvodce.
 
Jirka
Letadla
ahoj lidi, zajímá Vás voj. a letecká technika? Pak sem určitě přijeďte a pokochejte se různými vraky letadel,aut,děl nebo tanku..Známka je bez problému k dostání....
 
Anna
vílety
Na Moravě
 
katulik
Muzeum
Prohlídka vojenského muzea stojí zato si prohlédnout je tam snad vše nacosi člověk spomene od letadel až po tank konče a ochotný personál.
 
Jaryk
Poděkování
Dne 09.12.2006 jsme se zúčastnili s kočárkem Předvánočního courání kolem Vyškova předem smířeni, že tuto známku do své sbírky nezískáme. Jaké bylo naše překvapení, když v Pustiměři v restauraci Adélka (návštěvu doporučujeme) jsme se potkali s jedním z členů správní rady letiště. Tento nám nejen že zprostředkoval prodej toužené známky, ale i s kočárkem nás naložil do svého vozidla a dovezl nás nejen k letišti, ale potom i do Vyškova. Toto uvítal především náš malý, rozpršelo se. Ještě jednou díky a návštěvu muzea doporučujeme, čeká zde na nás ochotný personál.Jaryk, Jiřina a Mišu.
 
kanor
Musim souhlasit s "Cincou" - pro deti by bylo urcite zajimavejsi (obzvlast pro ty mensi), aby mohli taky do nejakeho letadla nahlednout, sednout apod., tak jak slibuji na svych www strankach. Projit kolem dokola - to ty malosky moc nezaujme, a to je skoda - tesila jsem se, ze syn si uzije a zatim byl dost znudeny. Moc se nedivim, po navsteve Dinoparku najednou "jen" letadla, ktera mu urcite vsechna pripadala uplne stejna.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Re:
Úplně souhlasíme.
 
minka
provoz
o prázdninách otevřeno i přes týden mimo PO, jinak SO, NE, svátky - na návštěvu se teprve chystáme
 
Cinca
Není to špatné,ale za rodinné vstupné 100 kč,by mohli nechat alespoň děti něco "osahat".Pán v
pokladně se tvářil jako,že ho to tam moc nebaví.Otevřeno podle vstupenky mají pouze v sobotu a v neděli,ale
nejsem si tím jistý?
 
Petr Novák
MISO promin ale MIG 20 neexistuje,,nemyslím to špatně ale pro přesnost..a všem doporučuju hlavně možnost
zhlednout to, co našli pracovníci muzea v rámci letecké archeologie...
 
MISA
22. května známku stále nemají, turistické infocentrum je o víkendech zavřené. Jinak návštěvu opravdu
doporučuji - skvělá podívaná - migy 19, 20 a 21, bombardéry, helikoptéry,.... opravdu krása.
 
Lukineček
Letecké muzeum
TZ (7.5.05) do muzea ještě nedorazila. Návštěvu, ale velice doporučuji. K vidění jsou tu zde : vrtulníky,
letadla, malé modely letadel, vojenská technika, torza letadel z II. světové války... Moc pěkné razítko.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek