Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1209 - Dubecko


Popis

Nová rozhledna na Dubecku, která je zároveň i stožárem pro mobilní operátory. Zprovozněna v prosinci 2001. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 33 metrů je pěkný výhled na Klokočí, Kozákov, Tatobity, ale i na Trosky a Vyskeř.


Mapa

Navštívil jsem Dubecko

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Dubecko
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Rotštejn
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Semily
Poloha:
50°35'0.99"N 15°13'21.23"E
Hodnocení:
2.873
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1209 - Dubecko


01.07.2023 - dostupná bez problému
12.11.2022 - dostupná bez problému
18.04.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Toth
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena pod rozhlednou v občerstvení spolu se zapůjčení klíče od vstupu. Páč jsem posera nemám rád tento typ rozhleden jak říkám trubka se schody ale sál jsem to a odměnou je nádherný výhled do okolí.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ a místo
"wenzel" napsal vyčerpávající komentář - není co dodat, vše stále platí jak uvedl
 
wenzel
Dubecko
Jedna z nejkrásnějších rozhleden Českého Ráje co se výhledu týče. Ralsko, Bezděz, Ještěd, Sedmihorky, Valdštejn, Hrubá Skála, Trosky, Kozákov, Vyskeř, Turnov.... vše jako na dlani. Klíče od rozhledny si vyzvedněte v posledním domě na cestě k rozhledně. Po zatroubení na trumpetku na vratech pan majitel prodá vstupenky a půjčí klíče. K dispozici má i TZ, vizitky, magnety nebo razítko.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
16.3.2017
Na internetu inzerovali otvíračku od 1.4.2017, nicméně když jsme zkusili zavolat na mobil p. Lejska z domku čp. 6 před tímto termínem, kde je možno půjčit klíče od rozhledny a koupit známku, nebyl problém se pro klíče a známku zastavit.
 
Lucie Břízová
Lucie Břízová
TZ
známka koupena v Dubecku v domku čp 6, je hned pod rozhlednou. kousek od něj stojí ta kaplička, co je taky na známce
 
Vladimír Hruška
Vladimír Hruška
TZ
Přesně tak. Majitel chalupy, kde jsou klíče je v pohodě, TZ měl dostatek, i razítka, ale má dobrmana jako stodolu, který vypadá, že je docela mazel, ale raději jsem to nezkoušel. :)
 
gallisek
Vše OK
Tak dneska jsem vzal obě děti a jeli jsme zdolat další rozhlednu. Jak je tady napsané tak klíč je v poslední chalupě a majitel v pohodě. Vstupné je lidové. Od posledního domu je to opravdu na rozhlednu cca 300 m lesem. Výhled byl dneska na jedničku a známek má ještě hodně. Takže kdo pojede kolem tak se tam zastavte.
 
Libor
21.08.2011 - TZ zakoupena na Rotštejně, kde vám ochotně poradí cestu na rozhlednu (popř. v občerstvení pod Rotštejnem) - klíč od rozhledny byl dostupný v poslední chalupě (kousek od kapličky, která je také na TZ), tam zaplatíte i vstupné (dostanete pohledy rozhledny jako vstupenku), nebo to riskněte bez vstupného přímo na rozhlednu, možná bude otevřeno
 
vláďa
Na Rotštejně známku neměli, ale byla k sehnání v Dubecku čp. 6. Po zapůjčení klíčů jsme vyšlápli 176 schodů a mohli jsme se kochat krásnými výhledy do místní krajiny a počítat kolik paraglaidistů startujících z Kozákova je právě ve vzduchu.
 
libor
Rozhlednu jsme navštívili 6.11. už za tmy. Známka koupena v domku čp .6.
 
Kubík a Honzík
Rohledna super, obsluha příjemná, krásná vstupenka v podobě kulaté pohlednice a v okolí rozhledny mraky borůvek :-)
 
Veronika
Na rozhlednu jsme se těšili celý den našeho putování po Českém ráji. Dům č.p. 6 jsme našli bez problémů...ALE! napadeni vlčákem a odrazeni velmi nepříjemnou paní jsme radši vzali nohy na ramena. Škoda, že se na rozhlednu nedá dostat jinak (nejlépe bez klíče). Snad bude naše další návštěva tohoto místa příznivější. Známku jsme naštěstí měli zakoupenou již z Rotštejna.
 
Lucka
Zakoupeno na hradě Rotštejn
 
Míša
K rozhledně se dá dojet z cesty ze Semil na Turnov za hotelem Na Špici v prudké zatáčce doleva po takovém mostě a ve vesnici Dubecko nechat auto u takové malé lesní kapličky. Dům, kde se pujčují klíče je ten poslední napravo při cestě k rozhledně.
 
Tomaš
Ahoj
Klíče mají v posledním domě v pravo čp.6 pan Lejsek, pohledy,známky,vizitky,razítko..co jsme potřebovaly to měly...až na to počasí zrovna bylo před bouřkou....jako celý červen...
 
jarda
rozhledna
Známky a pohledy seženete pod rozhlednou v č.p.6 kde se pujčují klíče...
 
Kampa
Dne 9.4 jsme ve čtvrtek v odpoledních hodinách dorazili po menším bloudění až k čp.6,kde sice hlídá vlčák,ale klíč nám byl zapůjčen,a my vyrazili na rozhlednu.Krásný jasný výhled po 176 schodech byl nádherný.Trosky,Český ráj,Ralsko,a další,prostě super.
 
Vláďa
10.10.2008 jsme chtěli navštívit rozhlednu. Jedna paní nám řekla kde seženeme klíče. Když jsme přišli k stavení tak se proti nám vydal statný vlčák. Možná ,že je hodný ,ale kdo ví ? Raději jsme tedy sedli do auta a s nelibostí odjeli.
 
Béďa
Ochotný pán v čp. 6 nám zapůjčil klíče, prodal vstupenky a TZ. Výhled pěkný, akorád že bylo pod mrakem, ale Ralsko, Bezděz a Ještěd jsou vidět, vč. částiČeského ráje. - doporučuji návštěvu této rozhledny.
 
Iva
Klíč je k dispozici u posledního stavení č. 6. Spíš teda rozestaveniště, hledejte bílou maringotku mezi domy :o), cedule totiž nikde žádná. Výhled úžasný, jen děrovaná podlaha není nic moc příjemného.
 
ZULU
Klíče od rozhledny půjčují ve vesnici. V lesíku pod rozhlednou se dá krásně přenocovat :-)
 
verovjan
29.5. v pohodě k dostání v posledním stavení před rozhlednou, kde půjčují klíče
 
Bublinka
Dostupnost známky a rozhledny
Byli jsme dnes na Rotštejně, kde jsme si chtěli koupit i známku Dubecka. Tam je ovšem měly vyprodané. A zrovna nás upozornili, že ani na rozhledně nikoho nenajdeme, jelikož je nyní dočasně uzavřena. "Ztratil" se tam totiž vysílač O2 a v současné době to vyšetřuje policie. Zatím se neví, kdy bude rozhledna opět zpřístupněna a z vyprávění pána na Rotštejně nebylo jisté, jestli k tomu vůbec dojde, protože obec ještě řeší, jak rozhlednu uhlídat.
 
Milan
Rozhledna na Dubecku je uzavřena. Jak nám bylo vysvětleno na hradě Rotštejně, je to z důvodu nějakých vandalů, kteří to tam poničili (viz. www.mirova.cz). Od července by měla být opět otevřena.Jinak na Rotštejně mají TZ č. 1007, 1197 a 1209.A JE TO ÚŽASNÝ VÝLET.
 
Fat Hippo
Léto
Známka je k dispozici na zřícenině hradu Rotštejn - viz TZ 1007 . Lovu zdar a zdrávi došli .
 
Blanka Novotná
Klokočské skály - Rotštejn + rozhledna
Moc hezké, možná to bylo i tím , že bylo nádherné počasí
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek