Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1283 - Letohrádek Hvězda


Popis

Letohrádek Ferdinanda I. postavený v letech 1555-1556 podle jeho vlastních návrhů. Půdorys šesticípé hvězdy, suterén vytesán ve skále. Hodnotné štukové reliéfy s námětem antických ctností. 8. listopadu 1620 u jeho zdí padlo na 6000 Moravanů.

Mapa

Navštívil jsem Letohrádek Hvězda

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Letohrádek Hvězda (pokladna), Praha-Liboc
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'0.59"N 14°19'33.74"E
Hodnocení:
2.814
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1283 - Letohrádek Hvězda


31.01.2024 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
08.10.2023 - dostupná bez problému
03.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z letohrádku.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Na tohle místo jsem se těšil a nezklamalo ba naopak,prohlídka mě také zaujala až na vrchní dvě patra to jsem ňák nepobral:-)
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
1. 10. 2019
Krásným a obrovským parkem přijdeš k Letohrádku. Je to moc hezké, klidné a poutavé místo Prahy. TZ mají v pokladně dostatek.
 
Jirka
Jirka
TZ
Zakoupena v pokladně hned vedle Letohrádku za 35 Kč, bez problému. Venčím v oboře psa skoro každý den a už mi přišlo blbý že tu známku furt nemám.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v úpkladně za 30Kč. Letohrádek již zvenčí nadchne, uvnitř je pak nádherně vyzdoben. Především stropy. Expozici si můžete projít sami a strávit zde celou otevírací dobu. Přilehlý park/obora působí uklidňujícím dojmem a je najdete zde od běžců, cyklistů či lidí na procházce také lidi, kteří sedí na lavičkách a čtou si, nebo objímající se zamilované páry. Je to prima místo pro relax a odpočinek. Má to tu své kouzlo.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Letohrádek Hvězda
Pěkné místo na odpočinek v přilehlé oboře. Útulná kavárna přímo u letohrádku. Známka zakoupena v pokladně.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Ideální místo, plné zeleně a klidu, na relaxování nebo čtení knihy. Oboru jsem navštívil již několikrát. Naposledy jsem si zde, 10. července 2016, našel lavičku pod košatým stromem, zapomněl na realitu a četl a četl. :0)
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
TZ 1283
TZ bez problémů dostupná v pokladně letohrádku. Doporučuji navštívit zdejší expozice. Nejsou nijak veliké, přesto však zajímavé.
 
Jiří IPSER
Jiří IPSER
TZ 1283
Známka koupena bez problémů známek je dost,podle paní je nejčerstvější atrakce Letohrádku Hvězda liška která se opodál usídlila a má tam noru :-D
 
Jan Gröger
Jan Gröger
Letohrádek
Velmi příjemné místo, byl jsem nadšen i přesto že je to malé. Známka na pokladně. Škoda nálepku neměli došla
 
Martin
TZ 1283
Známku lze zakoupit také v Turistashopu na Bělehradské.
 
Marta Marková
Marta Marková
Letohrádek
Obora krásná. Letohrádek hezký, ale za vstupné 75 Kč tam toho uvnitř moc není.
 
Aleš Strouha
Aleš Strouha
TZ
Známku měli bez problémů na pokladně letohrádku.
 
Martin PLOS
Martin PLOS
Letohrádek
TZ zakoupena v pokladně bez problémů, paní ochotná. Procházka oborou je nádherná.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
...
Krásná procházka oborou. Ani člověk nevěří, že je v Praze. Prohlídka letohrádku je za 75,- kč. Moc tam toho k vidění není, ale správný turista musí vlézt všude, že... ;-)
 
Vítek
známka
Tz v pohodě zakoupena v pokladně letohrádku.Paní v pokladně ochotná a známek měla dostatek.
 
Rumburak
Hrabalova výstava
Co se týče místa, naprostý souhlas s Jerrym. Aktuálně probíhá výstava ke 100. výr. narození Bohumila Hrabala. Množství údajů z jeho života, přátelé fotky knihy filmy, nádhera. Náramně jsme si to užili. TZ v pokladně, možnost výběru. Naprostá spokojenost.
 
magipriba
Znamka dnes odpoledene bez problemu zakoupena na pokladne za 30,-. Maji take 3 druhy pohledu po 10,-. Otevreno bylo do 17 hodin.
 
jerry720
Letohrádek Hvězda.
Návštěva ve středu 18. 04. 2012. Celá obora, včetně letohrádku, je perfektní oáza klidu uprostřed rušného velkoměsta, až mě to opravdu překvapilo. Procházka v prosluněném odpoledni byla perfektní, příroda se začíná probouzet, tráva zelenat, kytky kvést, no pohoda:-) Aktuálně v letohrádku Hvězda probíhá výstava "Dým v místnosti zahaluje nahé tóny" od Davida Cajthamla. TZ jsem bez problémů pořídil v pokladně letohrádku, v budově napravo od vstupní brány. Paní pokladní byla příjemná, ochotně dala známku vybrat a nabídla i další suvenýry z vitríny.
 
Lukáš
dnešní návštěva obory i letohrádku perfektní. paní v pokladně i pán u vchodu byli milí a ochotní, jen pozor na to že je zvýšené vstupné a není to nikde na internetu napsané. Plné vstupné je 90 Kč a zlevněné 45 Kč
 
Lucka
paní pokladní se stála stejná tudíž značně nepříjemná. člověk se s ní musí chvíli dohadovat než milostivě TZ prodá...
 
libor
Známka koupena dnes na pokladně. Měli poslední dva kusy. Toto místo mě moc nenadchlo,ale procházky po okolí jsou hezké. Model bitvy je už opravený.
 
Medvěd
Konec sezony na Hvězdě
a "velice příjemná" paní pokladní.V neděli jsem s prckem zavítal k pražskému letohrádku v oboře Hvězda.Bylo vcelku hezké počasí a vzhledem k tomu, že je obora navštěvovaná celoročně, mě vůbec nenapadlo, že by prodej TZ na tomto místě probíhal pouze v sezoně a končil právě v neděli 31. 10. Když jsme přišli k pokladně, mohli jsme se na ceduli formátu A3 dozvědět, že právě probíhá inventura. Za cedulí byla maskovaná paní důchodového věku, která se moje klepání na dveře snažila nejprve ignorovat. Byl jsem ale vytrvalý a tak se mi jí podařilo donutit k otevření dveří. Následně jsem se dozvěděl, že opravdu "inventuruje" a tak mi nic prodávat nehodlá - načež se dveře opět zavřely. Skoro jsem boj o známku vzdal - až jsem si všiml, že otvírací doba končí opravdu 31. 10., ale až v 17. hodin - tož jsem paní upozornil, že na inventuru má podle otvírací doby dostatek času nejen v neděli po 17. hodině, ale dokonce i celé mimosezonní období (od listopadu až do konce března).Když už některá prodejní místa řeší, zda je sezona nebo nikoli (což v tomto případě opravdu nechápu), mohli by si inventuru 20ti tatranek a 40ti TZ naplánovat až budou mít opravdu zavřeno - turisté by si pak nemuseli připadat jak obtížný hmyz.
 
Dušan
Tak podle informací paní z pokladny bude letohrádek otevřen zase až 1.dubna, takže známka se asi momentálně nikde nesežene...
 
Libor
16.05.10 - TZ bez problémů v pokladně letohrádku. Bohužel, nejzajímavější exponát, model bitvy, je přikrytý (prý něco praská, tak nevím, jestli model nebo strop). Nicméně jsme návštěvu spojili s každoročně pořádaným zábavným Kašpárkohraním, takže bylo na co koukat a co dělat :-)
 
JirkaK
Výzdoba letohrádku mě velice překvapila a expozice o letohrádku a bitvě na Bílé hoře byla zajímavá. Jinak jak píše Honza níže, je tu více pejskařů a lidí na procházků než turistů, kteří jdou do letohrádku. Známek mají dostatek.
 
joshula
Známka je v prodeji v pokladně vedle Hvězdy. Otvíračka je celodenní, myslím že od 10.
 
Honza Pásler
Jarní všední den dopoledne je okolí spíš rájem pejskařů než výletníků. Je tu ale moc krásně, zajímavá expozice z historie letohrádku, otevřený je i bufet s celkem příznivými cenami.
 
Tomáš Jirka
Známka bude dostupná po otevření sezony 1. dubna, jinak okolo nádherná krajina ikdyž je to v praze, nádherné na procházky
 
JanLanda
letohrádek hvězda
do letohrádku jse de dlouhou oborou. jsou zde exponáty bytvi na bile hořa.Nádhera.
 
sinpa
Dostupná
Letohrádek stojí za shlédnutí , nezapomeňte na 15 minutové video v sálu. Procházka v oboře velice příjemná Člověk si odpočine od denního frmolu. Doporučuji
 
David
Tak jsem včera navštívil letohrádek Hvězda. Paní pokladní a i paní z kanceláře byly velice příjemné a usměvavé. Známku jsem si mohl vybrat jakou jsem chtěl. Procházka oborou je velice pěkná a člověk si pěkně odpočine.
 
Jarmilka
Velice přijemná procházka lesoparku až ke letohrádku Hvězda,nebyla zima a ani vedro,Letohrádek jsme prošmejdili a zpět jsme šly opět lesoparkem a cestou jsme našly nespočet babek,suchohřibku,tak bude bramboračka ala hvězda:-))))))TZ dostupná bez problému,akorát pokladník byl tam jak bulík.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v pokladně.V 1. patře výstava Ex Libris,v přízemí expozice z historie letohrádku a v suterénu model bitvy na Bílé hoře.
 
Travis
Ať si na mě zkusí mít nějaké hemzy ,setřu je jak podlahu .Na mě nic zkoušet nebudou a jestli jo tak takovej výstup ještě nevïděli šmejdi . Jak vůbec někdo s takovým chováním může sedět v pokladně ??? Známku ještě nemám ale chystám se tam o víkendu jít,tak se těště!!
 
ÁLA
Jiná parta
Pan i (pro mě zatím neznámá) paní pokladní jsou jedna parta přestože jsou k zastižení ke konci otevírací doby
rozdílně. Jiná parta jsou ti nevybíravého chování, kteří končí zřejmě jak mají, protože kontrolují vstupenky a
tak musí počkat na návrat návštěvníků Letohrádku, ale zato se neumějí slušně chovat a co se týče suvenýrů jsou
na dvě věci - na nic a případně na rozčilování.
 
Perikles
Pokladna
Asi to bude jiná parta. Tamta pracuje nějak socialisticky, ve čtvrt na pět prodat poslední vstupenku a alou
domů!
 
ÁLA
Konečně úspěch!
Včera mi zřemě pršelo štěstí, neboť i přes nepřízeň počasí a mizerné páteční dopavní situace na Praze 6 jsem
přeci jen známky koupila! -jela jsem z práce dřív a tak mi došlo že bych to mohla využít. Kolem
"Kulaťáku" v Dejvicích už byla doprava, jako vždy v pátek, neúnosná, ale to jsem ještě netušila že
v autobuse č.180 v úseku z Kafkové ul. ke Strahovskému tunelu strávím 50 minut! Pak se to rozjelo a na Vypichu
jsem musela vytáhnout i pláštěnku a trnula jsem cestou jestli se v dešti pod ní nepotím zbytečně... Na místo
jsem dorazila v 16:30, v pokladně byl tentokrát velmi příjemný starší pán a nevěřícně kroutil hlavou nad tím
co jsem mu sdělila. Mj. mi vysvětlil že ti lidé (nevybíravého chování) u vchodu do Letohrádku jsou jiná parta.
Měla jsem prostě štěstí na pana pokladního!!!
 
Perikles
Taky pozdě
Po přečtení vzkazu Ály jsem se tam raději vydal dřív. Dorazil jsem už ve čtvrt na pět, ale pokladna byla taky
zavřená. Zřejmě ta samá paní ještě s nějakým pánem se na mě obořili, co sem lezu, když prodej vstupenek končí
45 minut před koncem otevírací doby a já mám dvě minuty zpoždění. Na můj dotaz, proč je tu teda napsáno
POKLADNA OTEVŘENA DO 17:00 a že si chci pouze koupit suvenýr, mi řekli, ať si seženu nějaký telefon a můžu si
stěžovat.
 
ÁLA
TZ nedostupná
Ve středu 19.dubna jsem se vypravila na Hvězdu pro TZ. V pokladně však již v 16:45 nikdo nebyl a za sklem se
na mě "smály" vystavené TZ. Na můj dotaz, kdo mi prodá TZ, mi paní u vchodu do Letohrádku
odpověděla že paní pokladní teď odešla domů a že jsme se musely potkat. Na mou námitku že já ji neznám a
neměla na sobě jmenovku na mě vyhrkla že nikdo jiný mi ji prodat nemůže, neboť pí pokladní má hmotnou
zodpovědnost a že si můžu klidně stěžovat... Takže někdy jindy si to musím pro velký úspěch zopakovat a hlavně
přijít dřív, než hlásá otevírací doba na dveřích pokladny.
 
Ondra
TZ dosly
Ahoj,tak pani v pokladne rikala, ze dostali 100 ks TZ a ty uz stacila od 1.4.06 prodat :-(Dalsi varka
dorazi az po Velikonocich...Zdravi dosli!
 
Dav
Doporučuji.
Ještě dodám, že známka je velmi povedená a samotný letohrádek taky stojí za návštěvu.
 
Luděk
Letohrádek Hvězda
Tak na Apríla TZ dostali, mají je v pokladně, v krabici jsem zahlédl asi 50 kusů. Letohrádek Hvězda je otevřen
denně mimo pondělí, v dubnu a říjnu od 10 do 17 hodin, od května do září od 10 do 18 hodin. V místě je i
občerstvení, hned vedle pokladny.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek