Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1297 - Skuhrov nad Bělou


Popis

Na místě zříceniny hradu Skuhrov, byla postavena dřevěná rozhledna s výhledem na malebné údolí řeky Bělé a na panoramata Orlických hor.

Mapa

Navštívil jsem Skuhrov nad Bělou

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Informační centrum Skuhrov nad Bělou
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Rychnov nad Kněžnou
Poloha:
50°13'38.41"N 16°17'19.74"E
Hodnocení:
2.733
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1297 - Skuhrov nad Bělou
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1297 - Skuhrov nad Bělou


20.03.2024 - dostupná bez problému
03.07.2023 - dostupná bez problému
06.04.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Bureš
Tomáš Bureš
TZ
Známka zakoupená na ic a za 30Kč což v dnešní době je jako zjevení. Slečna byla milá a ochotná, vřele doporučuji navštívit toto místo :)
 
wenzel
Skuhrov nad Bělou
Město sice malé, ale má toho dost co nabídnout. Na kopci nad městem se tyčí rozhedna, ze které je výhled na celou obec, a dále na protější svahy. Pod rozhlednou v mítě bývalého hradu je mnoho vyřezávaných soch ze dřeva, které vznikají pravděpodobně při každoročním festivalu dřeva. Kousek vedle je hezký kostelík, od kterého vede malá stezka "čtyři roční období", na které jsou rovněž sochy ze dřeva. Dole v obci kousek od prodejny potravin je opět ze dřeva vyřezaný model hradu. TZ jsem nesehnali, jelikož IC bylo v době našeho příjezdu již 15 minut zavřené. Dojem trochu kazily partičny zvláštních lidí toulajících se po obci, jejichž ratolesti řádily na koloběžkách a kolech na parkovišti; zřejmě místní sociáně slabší jedinci.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Z rozhledny není žádný výjimečný rozhled, ale místo je docela pěkné, je tu divadlo v přírodě, dřevěné sochy a celkem jasně zřejmé, kde byl hrad.
V IC zamčeno, ale informace na dveřích, že v tomto případě je třeba dojít až na OÚ v prvním patře budovy, byla správná.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v Deštném, prodejna Tabák-suvenýry Rampušák.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
zřícenina
Zřícenina se zřítila už dávno, těžko odhadnout, jestli hromádka kamení je pozůstatek něčeho, co vytvořil člověk, nebo příroda. Takže jsem vylezl na rozhlednu a potom se rozčílil před IC, které mělo být otevřené, ale nebylo. No musím si o ni napsat.
 
FCB
Známku
jsem koupil na obecním úřadě. Cca. před 3-mi roky jsem na zřícenině byl, bohužel ale bylo na úřadě zavřeno. Dnes jsem s trochou štěstí známku koupil (paní tam nebyla, ale zrovna se od někama vrátila)
Jinak na zřícenině samotné nic k vidění není, jen dřevěná rozhledna, z které ale vlastně ani není skoro žádný výhled, protože Skuhrov leží v údolí říčky Bělé.
 
Petra
13. 7. 2014
IC o víkendu do 12 hodin... v sezóně hodně špatně vymyšlené. Známku by měli umístit do některé z hospod v obci.
 
Roman
když už na rozhlednu, tak i do muzea.....určitě stojí za to vidět obojí.
 
Tatík
20.8.2012
Turistických známek dostatek v infocentru, pokud je zavřené, je třeba vyběhnout na úřad do prvního patra. Dřevěná rozhledna se mi zdála v pořádku, výhled je ale jen do údolí Bělé na Skuhrov.
 
Martin
Známku jsem pořídíl v místním ícéčku v budově obecního úřadu. Rozhledna, jak jsem koukal, to má poněkud nahnuté, výhled je odsud na dědinu hezký, ale obávám se, aby se začas bylo ještě odkud koukat...
 
vláďa
Známka dostupná bez problémů u ochotné paní v IC v budově OÚ. Pověděla nám i něco z historie hradu Skuhrov, na jehož místě nyní rozhledna stojí a přidala i něco o hradě Klečkov, jehož zbytky jsou vidět nad silnicí směrem na Deštné. Po výstupu k rozhledně jsme toho díky zamračenému počasí moc neviděli, tak jsme si aspoň prohlédli okolí nedalekého kostelíka. Na zdejším hřbitově jsou k vidění hrobky místních podnikatelských rodin, které jsou tak trochu uměleckým dílem. V IC byla k dostání i VTZ 730. výročí první zmínky o Skuhrově nad Bělou.
 
filipac
tak nevím...
Skuhrov jsme navštívili v sobotu a Info bylo (na první pohled) zavřeno.jdeme tam za 5 minut a Info je otevřený.placku mají a tak jí koupíma ptám se paní proč měla zavřeno, a ona mi odpoví že byla na obecním úřadukterý je o patro výše a přitom měla být v tom Infu!jinak možná by placky mohli prodávat i v hospodách a restauracích kterých je v Skuhrově miliony a miliony.rozhledna je pěkná,stojí přesně na místě bývalé válcovité věže (možná aby lidi věděli jaký z ní byl výhled).Asi nejhezčí je vstupní brána vyzdobená znakem Skuhrova i samotného hradu a procházka,,parčíkem´´,tedy bývalým hradem.
 
jerry720
Nakloněná rozhledna
Obec jsem navštívil 25. 08. 2010. Rozhledna je sice přístupná, ale i nadále je evidentně nakloněná. Pokud se odvážíte vylézt nahoru, tak se vám naskytne půlkruhový výhled na obec, na údolí říčky Bělé a na vrcholy Orlických hor. V obci před budovou Společenského centra stojí funkční mlýnské kolo. TZ jsem bez problémů pořídil v místním "Íčku", které je vlevo v přízemí budovy OÚ.
 
Bary
Rozhledna je opět přístupná
Ověřeno z IC Skuhrov nad Bělou.
 
Béďa
Při návštěvě místní rozhledny jsem zjistil, že rozhledna je nedostupná z důvodujejiho silného naklonění a domnívám se že brzy spadne protože má velmi silně uhnilé kotevní sloupy (nějaký blb zabetonoval dřevěvé nohy-sloupy rozhledny do betonu bez jakékoliv ochrany proti hnití a z toho důvodu zub času provedl to,co se dalo čekat). Jinak pěkné městečko TZ není - OU je zavřený - je neděle.
 
veselka
Výstraha
Protože jsem nepochodila při koupi turistické známky v neděli, poprosila jsem telefonicky paní z obecního úřadu, zda by mi známku nemohla poslat. Ještě jsem paní poradila, že známku může poslat normálně v obálce, že pošlu peníze za známku turistickou i poštovní, ale opatrná paní poslala známku na dobírku. Ochotnou paní jsem litovala atak mi turistická známka přišla na 87 KČ! Proto chci všechny, kteří by měli stejný nápad jako já, varovat. Znovu bych ráda apelovala na přidělování prodejních míst pro turistické známky - obecní úřady jsou velmi nevhodné. Takovým cílům, které mají jen toto prodejní místo, bych raději známku napřidělovala, nebo si musí zajistit ještě jiné, které bude přístupné i o víkendu. ( restaurace, penziony, benzinky, markety).
 
Vavřík Ag
Super íčko !
V rámci vandru Vítání jara jsme se toulali Orlickými horami a velmi mile nás překvapilo íčko v obci Skuhrov. Milá paní se nám věnovala opravdu úžasně, dostali jsme plno suvenýrů, TZ a kdybychom měli více času, kecáme tam dodnes. Všem tuto návštěvu vřele doporučuji !!!Ag
 
Honza Pásler
Smutná návštěva Skuhrova
Dnes jsem byl po několika letech znovu ve Skuhrově. TZ jsem si koupil při moc smutné příležitosti. Dnes jsme se naposledy rozloučili s Janem Hégrem. Byl to vynikající znalec Orlických hor a jejich historie, syn akademického malíře a první ženy - členky Horské služby v Orlických horách. Nesmírně skromný člověk, autor řady publikací o Orlických horách, stálý přispěvatel a člen redakční rady časopisu Turista. I oprava Kunštátské kaple na hřebeni byla částečně výsledkem jeho snah. Kdo se někdy zúčastnil loučení se zimou v Deštném v Orlických horách, zažil příjezd Rampušáka (zdejší obdoba Krakonoše) a princezny Kačenky. Pod nalepenými dlouhými bílými vousy se skrývala tvář Honza Hégra.Vím, že toto není místo pro psaní nekrologů, přesto se se všemi, kdo tuto dobrou duši Orlických hor znali, musím o tuto smutnou zprávu podělit.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek