Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1320 - Ostrá - Historická vesnice


Popis

Návštěva tohoto areálu je velmi vhodná pro rodinný výlet i s menšími dětmi. Expozice řemesel v historické vesnici a bylinné zahrady Botanicus.


Mapa

Navštívil jsem Ostrá - Historická vesnice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Historická vesnice umění a řemesel Botanicus, Ostrá u Lysé nad Labem
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Nymburk
Poloha:
50°10'48.7"N 14°53'44.79"E
Hodnocení:
2.836
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1320 - Ostrá - Historická vesnice


24.09.2023 - dostupná bez problému
22.07.2023 - dostupná bez problému
24.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dolejš
Petr Dolejš
Děti sebou
Vesnička je moc pěkná. V každém domečku je možnost vyzkoušet si řemeslo či vyrobit si nějaký výrobek(svíčka,provaz,květináč atd..),za to se pak platí groši které si vyměníte na pokladně za peníze. Pěkný je i park s bylinkami a veškerou florou. Minus je trochu větší vstupné ale zase jídlo v krčmě bylo chutné za přijatelnou cenu.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
Vesnička
Už tuto sezónu ukončila a znovu otevírá 28.4.2018.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Z Lysé nad Labem jsem urazil podél řeky Labe více než 10 km. Všude kolem zeleň, klid. Historická vesnička je krásným místem, kde si na své přijde opravdu každý. Jde si vyzkoušet nejrůznější řemesla nebo se pořádně nadlábnout v hodovně. V celé vesničce se platí groši. K relaxování je k dispozici rozlehlý park s bylinkami, keři, sochami, lavičkami nebo domácí zvířaty. :) *22.7.2017
 
Matyáš Boháček
Matyáš Boháček
Informace od prodavačky
V prodejně a pokladně dle infa prodavečky nikdy nebyla prodejná
 
JP
Re: díra
Libuno, nejsi blondýna?
 
libuna
díra
nechápu proč takováhle díra má známku,ještě k tomu v knížce není ani napsáno kde jí koupit,takže jsme tam ani nenašli místo kde jí koupit,asi se to chce ptát každýho koho uvidíte
 
neumisa
Dnes navštíveno s bandou dětí, vstupné 60,- dítě, 99,- dospělý. Palačinky stále připravovány na elektrické plotně :D, kafe nevedou a polovička řemesel uzavřená. Ale i tak pěkný výlet. TZ dostupná jak v suvenýrech před vlastní vesnicí, tak na pokladně za standartní cenu 30,- Kč.
 
Hanka
Hodně nás překvapila cena vstupného která byla 195kč... Do vesničky sme nakonec nešli ale někdy tam určitě zavítáme! TZ se dá koupit hned naproti vstupu do vesničky v menším obchůdku Botanicus :) Paní jich tam má hodně!
 
Hanka
Hodně nás překvapila cena vstupného která byla 195kč... Do vesničky sme nakonec nešli ale někdy tam určitě zavítáme! TZ se dá koupit hned naproti vstupu do vesničky v menším obchůdku Botanicus :) Paní jich tam má hodně!
 
netwalker
Misto se mi libi...vhodně kombinuje historii s přírodou. Moc pěkné je, že kromě snad velké spotřeby vody jsou celkem soběstační - bylinky pro lékárnu si vypěstují, vlnu na tkaní mají sestříhanou z ovcí, svíčky apod zase díky včelínům - pěkné hospodaření. Mrzeli mě jen dvě věci:1. Hodně řemesel je otevřeno jen při akcích a slavnostech ( např. lukostřelba, tkaní atd..)2. příprava palačinek na elektrických vařičích..:)))) když je pak servírují na dřevě..:))Ale jinak jsem se bavil, vřele doporučuji.
 
filipac
pro matej
no tak no tak pěkně se uklidni.1. Groše: proč je tam asi dělali.Aby jsi měl pocit,že jsi v opravdovém oppidu (mimochodem vypadá to tam hezky).2.Drahý? Drahý to zas tak není.55 Kč za ně snad dáš.3. Falešný groše? Zas tak ne.Připadá ti hliník falešnej?mimochodem je to tam krásné.TZ bez problémů u pokladny.
 
Hanka
Vesnička nás mile překvapila. Původně to měl být výlet do botanické zahrady, ale jsme rádi, že jsme si to prošli. Sice nám počasí moc nepřálo ale bylo to krásné dopoledne. Vyrobili jsme si např. provaz,mýdlo,svíčku atd. Poté jsme si nakoupili jejich výrobky a samozdřejmě i TZ. Mají jich dost takže vřele doporučuji navštívit
 
Lucka
Zakoupeno v pohodě v historické vesnici - již nová za 30,- Kč
 
ZuLub
Návštěva s dětmi
Vesnička moc pěkná, ale s kočárkem je asi lepší jet jinam. Nakonec i za východem číhal ještě jeden schod, chodníky v historické vesničce jsou pro kočárky nevhodné, všude spousta bariér. Pokud si ale chcete jen odpočinout v jejich zahradách, pak klidně kočárek vezměte. Po překonání několika metrů nekomfortní cesty vjedete do zahrady a tam už je to OK.
 
matej
pěkně drahý!!!!!!!!!!!!!!!!
dne 3.6 sme tu byli ale nák nepřekvapila cena vstup a falešné grosě kterými se ve vesnici platí mužeš si tam hodně vyrobyt jinak ten peníz stojí 10 kč náštěvu i jinak doporučuji
 
radek can
stale nemaji znamky . jinak pekne -doporucuji navstevu s detmi
 
raf
Moc pěkné místo. Zejména pokud se sem vypraví někdo s dětmi. Jediná maličká vada ,že stále nemají známku. Tady mi to kupodivu nevadilo.
 
vláďa
Vstupné sice dražší, ale dá se zde strávit skoro celý den. Děti se např. dozví jak se vyrábí papír, nebo svíčky, dospělé asi nejvíce zaujmou přilehlé zahrady, kde nyní na podzim všechno dozrává a je možno obdivovat i různé druhy zeleniny a bylinek, které nejsou v obchodech jen tak k vidění. Kdo si chce udělat pěkný pěší výlet, doporučuji cestu z Lysé nad Labem od nádraží okolo Labe cca 8 km.
 
Dj Tigo
Historická vesnice
Jízda začíná tím, že zaparkujete a jdete do vesničky. Koupíte si GROŠE (1 Groš - 10 Kč), můžete si koupit turistickou známku a dostanete mapu.Vyjdete dveřmi a oni vás provedou vesničkou. Můžete si vyrobit papír, vyrobit svíčku, odrátovat kámínek, rýžovat zlato, vyrobit hrníček a vyrobit provaz. Jsou tam krásné zahrady s krásnými voňavými květinamia bludišti. A pak vyjdete z vesničky a odjedete domů. To je konec jízdyhistorickou vesničkou.
 
Míša
Vesnice je docela dobrá, ale mají hrozně předražené výrobky. Krásné zahrady kolem jistě stojí za návštěvu a bludiště též.
 
Pinďa
zavřeno
Skanzen otevírá až začátkem dubna. Nyní je známka nedostupná.
 
ilona
30.září 2006 známka na místě nebyla k sehnání
 
Martina
Doporučuji k návštěvě všem, kteří by si osobně rádi něco hezkého vyrobili. Nemusejí mít ani šikovné ruce :-))
 
Endy
Návštěvu Ostré doporučuji všem milovníkům lidových a historických řemesel, milovníkům středověku, skanzenů, dobré krmě a krásných vůní. Svému tělu pak můžete nechat spočinout v překrásných zahradách. Opravdu to stojí za to a známka je také pěkně provedená. jako další suvenýr si též můžete odnést groš, kterým se ve vesničce platí ( 1 groš = 10,- Kč ).
 
Tatík
14.5.2006 návštěva mimo slavnosti,vstup tedy za 80,-Kč.Známek dostatek.Zahrada za historickou vesnicí je
obrovská s lány léčivek i malým arboretem, takže se asi nelze divit,že třeba uplácání vlastního mýdla stojí 5
grošů.Trochu mě překvapilo,že za domky trouchniví a rezaví na hromadách staré trakaře,vozy i nástroje.Prodejna
Botanicus před vstupem nic moc.
 
Radek Draksel
není to špatné
Historická vesnice je pěkná, jen vstupné je trochu velké, tříčlenná rodina zaplatí při slavnostech cca
400,-Kč, plus výměna peněz za Groše (1Groš = 10 Kč), kterými se ve vesnici platí za vyzkoušení řemesla a
vytvoření vlastního výrobku. Myslím, že jedna návštěva se dá vykonat.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek