Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 144 - Skalní mlýn


Popis

Výletní centrum Moravského krasu, turistická křižovatka.

Mapa

Navštívil jsem Skalní mlýn

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační středisko Skalní Mlýn
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Suvenýry u Skalního mlýna 96
Toto místo prodává také turistickou známku
Hotel - Skalní mlýn
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
MORAVSKÝ KRAS
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Blansko
Poloha:
49°21'49.44"N 16°42'29.8"E
Hodnocení:
2.759
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 144 - Skalní mlýn
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 144 - Skalní mlýn


16.09.2023 - dostupná bez problému
05.08.2023 - dostupná bez problému
07.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka koupena v infocentru. Bohužel má ale vypálený obrázek pouze na jedné straně a já si toho všiml, až když bylo pozdě. Někde se asi vloudila chybička.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
v IC. Odtud cesta na Macochu, nebo kateř. jeskyně.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Skalní mlýn
Výchozí místo cest po okolí a hlavně parkoviště, občerstvení, suvenýry a íčko v jednom. Též tu parkuje vláček, který návštěvníky vozí před Punkevní jeskyni. Jinak tu moc k vidění není.
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
TZ 144
Známka zakoupena v infocentru. Zde si také zakoupíte vstupenku do Punkevních jeskyní. Požadují 40 minut před zahájením prohlídky.Do Punkevních jeskyní je vhodnější se předem objednat. To proto, abyste se zvládli k jeskyním dostat. K punkevním jeskyním je to z parkoviště cca 2 km po rovině podél Punkvy mezi skalami a zalesněnými stráněmi. Moc pěkná procházka. Vláček jezdí často. S jedním průvodcem jde cca 50 lidí a pěšky se přes několik prostor bohatě zdobených krápníkovou výzdobou dojde na dno Macochy. Pokud průvodce nepustí hudbu, je dobré mu to připomenout - je to romantické. Odtud se jede lodičkami. V naší skupině bylo několik malých dětí a průvodce je ohleduplně pustil hned na první lodičku, aby nemusely dlouho čekat. Od Punkevních jeskyní je to cca 100 m k lanovce k hornímu můstku na Macoše. Lístky na lanovku nabízejí hned v infu u Skalního mlýna, ale doporučuji si je zakoupit až u lanovky. Můžete se totiž rozhodnout pokračovat pěšky. Musíte sice překonat nějaké to převýšení, ale cesta je postavena tak, že se nestoupá prudce, ale "serpentýnami" cca 1,5 km. Od horního můstku jsme pak příjemnou naučnou stezkou sešli po cca dalších dvou kilometrech k pokladně do Kateřinské jeskyně. Odtud je to necelých 200 m přes Dům přírody na parkoviště u Skalního mlýna. Pokud si koupíte vstupenku do Kateřinské jeskyně, máte vstup do Domu přírody zdarma.
Kdybych si mohla vybrat, navštívila bych příště dříve Kateřinskou jeskyni, protože Punkevní jeskyně s plavbou lodičkami jsou o mnoho silnější zážitek.
 
Sonka
Nedostupnost turistických známek
Hotel Skalní mlýn není známkovým místem a turistické známky tam žádné nemají. Recepční na nás hleděla jak z jara a sdělila nám, že jsou jako hotel tedy chybně uvedeni v seznamu známkových míst.
 
wenzel
Skalní mlýn
Známka zakoupena v místním IC, kde byly i všechny ostatní z Moravského krasu. Stejně tak i známka Skalního mlýna k mání všude v okolí.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Skalní mlýn
Skalní mlýn je výchozí bod pro návštěvu mnoha turistických objektů, např. propast Macocha a různé jeskyně v Moravském krasu. Doporučuji ubytování ve stejnojmenném hotelu. Známka zakoupena v IC.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Skalní mlýn
Do Skalního mlýna jsme se vydali z Blanska sezóním krasobusem. Toto místo slouží jako křižovatka turistických tras do Moravského krasu. Kromě mlýna, lae zde není vůbec nic. Turistická známka zakoupena v IC ve Skalním mlýně, kde mají mimo jiné i spousty dalších TZ z okolí. Co doporučuji je prohlídka Domu přírody Moravského krasu kam se dostanete tak jako mi zadarmo s lístek do Kateřinských jeskyní. Škoda, že dům přírody při dřívejším hlasování TZ nedostal, protože by si ji zasloužil. Pěkně udělané expozice o histoii Mor. krasu. Místo celkem hojně navštěvované a asi to nejzajímavější ze Skalního mlýna.
 
Jan Koutník
Jan Koutník
Skalní mlýn
Známka zakoupena v suvenýrech u dřevěného mostu. Čekal jsem nějakou zajímavou budovu vykutanou ve skále, s dobovým interiérem nebo alespoň prohlídkovou trasou a nějakým "tajemstvím?!". Je to ale jen X hospod a Y obchodů se suvenýry s jedním otáčejícím se mlýnským kolem.
Vzhledem k přírodním památkám okolo slabota a netuším, díky čemu úžasnému má vlastní TZ.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Skalní mlýn
Známka zakoupena v Informacích Skalní mlýn.
 
Iška
V infocentru ve Skalním mlýně mají velké zásoby všech známek, ketré se týkají Moravského krasu. Jestliže si sebou berete děti, počítejte s velkou útratou za vstupné do jeskyní, za vláček i za lanovku k Macoše i za nějaký ten suvenýrek. Učitelé dějepisu si tady mohou vybavit kabinet ukázkami pravěkých artefaktů.
 
Tatík
V infocentru mají turistických známek i výletek dostatek, včetně všech okolních jeskyní a zříceniny Blansek. Parkování stojí 50,- Kč. Ke Kateřinské jeskyni je to 300 metrů, k Punkevní 1500 metrů-po silnici. Z vláčku si ovšem nelze prohlédnout malý ponor Punkvy. Ale lanovku nahoru k Macoše od Punkevní jeskyně doporučuji, turistu uspokojí výstup k Blanseku při cestě zpátky...
 
vláďa
Známek dostatek v infocentru ve Skalním mlýně.
 
Lukáš
Infocentrum v neděli odpoledne bylo zavřené. Známku jsme nekoupili.
 
Bruno
Souhlasím s Lubošem níže. Ten člověk, který má na svědomí továrnu na kraji Moravského krasu by zasloužil kulku. Jinak od Skalního mlýna samozřejmě krásná procházka po okolních jeskyních. Trochu se divím turistům, že jezdí místním vláčkem a nechají si to ujít.
 
Lubos
Jeskyně...
Jeskyně moc pěkné s profesionálním přístupem průvodců.Známky všech jeskyní k dostání bez problémů.Jinak jsem docela zhnusen městem Blanskem,to město se mi vůbec nalíbilo-ono stačí jen nádraží ČD jako jedna ze vstupnívch bran do města-hnus a při pohledu na továrnu ČKD kolem které jsem šel pěšky ke Skalnímu mlýnu jsem myslel,že dostanu snad z těch ponurých zdí svrab.Myslím,že Drážďany po náletu spojeneckých vojsk vypadali lépe.Další věc je,že kromě dvou cedulí absence značení cesty k jeskyním od nádraží ČD,pokud ovšem nechcete jít oklikou 10km naučnou stezkou,ale po hlavní silnici je jen jedna cedule Macocha a po dalších 3km cedule Skalní mlýn.To je docela ostuda.
 
Petrklíč
Infocentrum
V infocentru profesionální a příjemný přístup personálu.Mají zde známky i ostatních jeskyní v krasu.
 
Marketa
krasne počasí,nadherne místo pro nedelni výlet
 
Lexion
TZ zakoupena v infu. Přeci jen jsou v republice místa o kterých bych více polemizoval o vhodnosti vydání TZ.
 
HonzaH
V INFO Skalní Mlýn mají 7 známek z oblasti Moravského krasu (všech 5 jeskyní, tedy již i Výpustek, dále Skalní mlýn a hrad Blansek).
 
Radek, Dream-Land.cz
KMK - Krásy Moravského Krasu
TZ jsme dne 13.5.2007 koupili bez problémů u Skalního mlýna. Mají tam TZ Punkevních jeskyní, Jeskyně Balcarka, Kateřínské jeskyně, Zříceniny hradu Blansek a také TZ Skalního mlýna. Dále jsme TZ viděli u okénka pod lanovkou a na Horním můstku Macochy. Krásný celodenní výlet, opravdu doporučujeme ...
 
gerbera
Všech 5 tz v prodeji.
 
Luboš
Spolu s 140, 143, 141 a 920 k dostání v budově infa Skalní mlýn, kde se prodávají jízdenky na vláček a lanovku. To samé u lanovky na Macochu dole i nahoře v opravdu hojném počtu, dobře připraveni na turistickou sezonu.
 
Lukineček
Skalní Mlýn
Známka v Infocentru k dostání. Hezké razítko
 
karel
Nechápu proč
Nechápu, proč má Skalní mlýn svou vlastní TZ (to už by mohla mít známku každá stá budova v republice), zvlášť
když v těsném sousedství je Kateřinská jeskyně.
 
Pirko
Znamku meli ve stanku na parkovisti. V hotelu dobre vari a ani ceny nejsou nejhorsi.
 
Alena
Je vidět, že jsi se tam nerozhlédla, vedle té masňácké hospody je také levnější bufet a jiné.Mě se zde moc
líbilo a určitě se sem vrátím.
 
Claricia
Musím říct, že mlýnské kolo u cesty je sice pěkné, ale taky dost kýčovité. vnitř hospody jsem nebyla..
Dančo, parkoviště holt k místům, jako je Moravský kras, patří..
 
Danča
Skalní mlýn stojí vedle velkého parkoviště a masňácké hospody. Vůbec se mi tu nelíbilo.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek