Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1460 - Semenec


Popis

Betonová rozhledna stojící na okraji zalesněného vrchu Semenec byla postavena roku 1930 poté, co byl přemístěn původní dřevěný vyhlídkový altán z roku 1922.


Mapa

Navštívil jsem Semenec

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Přírodovědné muzeum Semenec (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, náměstí Míru 37, Týn nad Vltavou (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/České Budějovice
Poloha:
49°13'50.19"N 14°24'36.22"E
Hodnocení:
2.547
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1460 - Semenec


12.09.2023 - dostupná bez problému
18.05.2023 - dostupná bez problému
26.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
TZ zakoupena v Přírodovědné muzeum Semenec, které je od rozhledny 350 metrů a je nádherné. Cena 120 Kč, rodinné vstupné 360 Kč.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Týně nad Vltavou.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v so 31.7.2021 v IC na zámku v Týně nad Vltavou. V IC též dostupná TZ 713.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Rozhledna Semenec
Mne tedy tato nevkusná betonová a křiklavá stavba nijak nezaujala a výhled z ní už teprve ne. Jediným plusem je snad fakt, že je bez problému zdolatelná i pro ty nejhorší antilezce. Výhled se naskýtá na město v dáli, nehezký rozlehlý průmyslový areál, čoudící Temelín a až poté zcela vpravo dole (za nevykácenými akáty) můžete spatřit tu hezčí část - řeku. TZ k dostání v muzeu přírody kousíček odtud. Doporučuji to tedy spojit s návštěvou tohoto zařízení, případně se můžete projít po naučné stezce vedoucí kolem.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Rozhledna
Rozhledna překvapí svými rozměry, prijemne, zadne velké šplhání se nekoná a výhled na JET je z ni pěkný, stejne jako na řeku. TZ v IC v Tÿně. Otevírací doba do 31.8. Po-ne 9-18.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Rozhledna
Turistická známka koupena v infocentru v Týně nad Vltavou, které sídlí na náměstí a které má v červnu otevřeno i o víkendech a to od 13: 00 do 17:00. V infocentru mají i turistické nálepky z okolí. K rozhledně, která je víceméně zajímavá se dá k ní dojet až autem. Z rozhledny doporučuji pokračovat po cestě až k soutoku Vltavy a Lužnice.
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
Známku jsme zakoupili v restauraci U Zlaté Lodi na náměstí, slečna za barem byla velmi ochotná, navíc známku stále nabízejí za starou cenu 25,-. Rozhled ze Semence celkem pěkný.
 
Semenec
Krasa
Nadhera a navic bydlim blizko toho takze se tam jezdim furt divat.
Je to nadhera.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
spíš vyhlídková plošinka
Zajímavá rozhledna, taková spíš jen betonová plošinka s pár schody na okraji města. Známka bez problému ke koupi v recepci / kavárně hotelu Zlatá loď na náměstí.
 
Kateřina Hájková
Dojem z pěkného městečka kazí jen slečna v info centru a velmi nepovedený personál v hotelu U zlaté lodi. TZ bez problémů.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v infocentru, rozhlednička je dostupná po červené turistické značce z náměstí. Výhled kromě Temelína mizivý.
 
Jaroslav Brabec
Tohle známku nepotřebuje
Nazývat toto místo rozhlednou je trochu přehnané - dostanete se do výšky asi 3-4 metry nad zemí. Výhled zakrytý přerostlými stromy, ale i kdyby nebyly není až tak na co koukat. Známku jsme koupili spolu se známkou města v muzeu na náměstí bez problému. Dle našeho názoru jsou, ale v naší zemi místa, která si známku zaslouží víc, tohle nebyl šťastný výběr.
 
Lucka
Známku jsme si koupili na infocentru - starou za 25,- společně se známkou číslo 713 - Týn nad Vltavou (nová za 30,-)
 
jerry720
Rozhledna Semenec
TZ jsem bez problému zakoupil v "Íčku" na náměstí v Týně nad Vltavou. Výhled z rozhledny je částečně omezen přerostlými náletovými dřevinami, které by potřebovaly pořádně probrat. No a chladící věže Temelínu, co k tomuhle výhledu říct ...
 
vláďa
No rozhledna, spíš rozhlednička. Místo má však zajímavou historii, dříve zde stávala městská šibenice. Výhled byl pěkný, i když ho trochu kazí temelínská elektrárna. Od rozhledny pěkná procházka po žluté značce k soutoku Vltavy a Lužnice. Známek dostatek na recepci hotelu Zlatá loď.
 
euroskeptik
íčko inventura, muzeum vyprodané, zachránil to hotel na náměstí, jinak pěkně označené náměstí , ale jak se dostat na rozhlednu je problém, vůbec žádné značení ! pěkný výhled, nedaleko je i soutok.
 
zuzka
krása
jeto opravdu hezké
 
obrik
nic moc
Pohled na krajinku je hezký i bez té šíleně odporné stavby. Nechápu jak může někdo něco takového postavit. Pokud pojedete o kus dál za rozhlednu, tak dojedete k soutoku Vltavy a Lužnice. Nesmí vám však vadit všude přítomní povalující se rybáři, kteří zde i stanují.
 
davidtrojan
Všici tu píšete jak se tam dostat autem.jako by nebyla jiná možnost návštěvy TZ míst. Lovu zdar
 
Romča Omča
Na místo jsme dorazili oklikou cestou na Koloděje a uhnutí vlevo.Cesta přes les je dlouhá asi 1,5km.Rozhlednička je vysoká asi jako balkon v 1.patře ,ale je nad srázem řeky,takže vyšší ani být nepotřebuje.Je vidět celý Týn nad Vltavou a velký úsek Vltavy od Neznašova.K rozhledně se dojede i po silnici autem z Týna,ale musíte vědět kudy..TZ dostupná bez potíží i ve státní svátek v Hotelu Zlatá Loď
 
Exák
Cesta
Trochu jsme bloudili, třikrát se ptali. Ta sportovní hala totiž jde objet ze všech stran. K rozhledně se musí od restaurace u sportovní haly, které místní říkají Sokolovna. Pak už furt rovně krásnou alejí po kvalitní asfaltce.
 
Pinďa
Doplnění předchozího
Jestli přijedete ke sportovní hale, zahněte vlevo. Recepce hotelu Zlatá loď je nyní internetová kavárna. TZ bez problémů a dostatek. Stanice Pomoc přírodě je 300 m od rozhledny. Pokud budete pokračovat dál po cestě, dojdete na soutok Vltavy a Lužnice. Stanice má otevřeno pouze v So a Ne 13-17 hod. Soutok nepřetržitě, stejně jako rozhledna.
 
alex
Semenec
K rozhledně dojedete autem z náměstí vlevo nahoru do kopce sledovat červenou značku. Je vidět kamarádka elektrárna Temelín a město. JInak nic moc..
 
Barapo
Známka běžně k dostání v IC na náměstí spolu s TZ 713. Navíc je zde velmi ochotná paní, která vyprávěla o městě a možností, kam zajít, kde se čím pokochat.......
 
Honza
Semenec
Podobný altánek máme na zahradě,ale TZ nemá.Asi na tom začnu pracovat...
 
alena
známku jsem koupila v muzeu na náměstí, lumpové ji tam mají za 30,-kč
 
Žmyják
Známka zakoupena v Infocentru na náměstí společně s TZ 713.
 
PaVeAnTo
Pro upřesnění otevírací doba recepce hotelu, kde prodávají TZ (vstup z náměstí): denně 10 - 12 a 14 - 22 hod, o prázdninách plánují provoz bez polední pauzy (není ještě jisté na 100 %).
 
JirkaS
Známek celkem dost, jen obsluha v recepci trochu vázla.
 
Jirka
Známek je dostatek na recepci hotelu.
 
geomailer
Zatím nic.
Obsluha v hotelové restauraci o známce v pátek vůbec netušila, pravděpodobně ani nevěděli o co jde. Jinak hotel Zlatá loď je přímo na náměstí u kostela. Nevím proč se známka neprodává i v infocentru ...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek