Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1461 - Osičina u Vojenice


Popis

Typizovaná ocelová věž cca 5 kilmetrů jižně od Opočna.

Mapa

Navštívil jsem Osičina u Vojenice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Osičina - Vojenice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Rychnov nad Kněžnou
Poloha:
50°13'27"N 16°7'38.34"E
Hodnocení:
2.806
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1461 - Osičina u Vojenice


13.04.2024 - dostupná bez problému
22.08.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
03.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Byl jsem zde ve 12 a rozhledna měla od 13, takže nic.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Dneska měli ještě otevřeno. I s oparem byly vidět Krkonoše, Orlické hory a okolí.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
rozhledna
Moc pěkný výhled, ale těch 160 schodů jsem nahoře chvíli rozdýchával :-)
 
wenzel
Osičina
Ačkoliv se jedná o obyčejnou telekomunikační věž, výhled je krásný. Za dobré viditelnosti lze vidět Sněžku, Suchý vrch nebo Králický Sněžník či Kunětickou Horu. Vstupné za 30 kaček, v pokladně i malé občerstvení, pod rozhlednou posezení. Ideální výchozí bod k poutnímu místu Dřízna. Přímo pod rozhlednou lze i parkovat.
 
FCB
Rozhledna
Měl jsem kliku na počasí, bylo čerstvě po dešti, takže vzduch se pěkně pročistil a byly ostré výhledy. Krásný výhled na celé Orlické Hory, Rychnovsko, Kunětickou Horu, opatovickou elektrárnu, Krkonoše, Náchodsko, Broumovské stěny. Rozhodně stojí za návštěvu. Doporučuji i krátkou procházku do blízkého poutního místa Dřízna.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Osičina
Z rozhledny je krásný kruhový výhled. Dnes jsme měli i štěstí na počasí, doopravdy se bylo na co dívat, zvláště když jsme s sebou měli i dalekohled. Známek mají dostatek, otevírací doba od dubna do října o víkendech od 10 do 18 hod s pauzou na oběd od 12 do 13 hodin.
 
Andilek@Prazdroj
TZ nedostupná
Otevírací doba:Sotoba, neděle a svátky: 10 -12 13 - 18Ostatní dny mají zavřeno a doporučují naplánovat výlet na víkend.U otevírací doby je uvedeno telefonní číslo 739 904 752, které jsme zkoušeli zavolat, kdyby náhodou někdo přijel a rozhlednu zpřístupnil (jak to na spoustě míst funguje), bohužel bez odezvy. Je škoda, že taková pěkná rozhledna je přístupná tak málo.
 
Majka
Rozhledna je ocelová, výstup je tedy pro lidi jako jsem já docela odvaha, ale výhled stál za to :) Známku jsme zakoupili ve stánečku, kde byla milá slečna. Mají tam i různé průvodce a můžete do nich klidně zdarma nahlédnout :) Známku mají i s nálepkou. A z vrchu je vidět i na Kuňku :)
 
Tomáš Hradecký
Autobusové spojení do Vojenic
Informace pro všechny, kteří se chtějí na rozhlednu vydat veřejnou dopravou:Nejbližší autobusová zastávka se jmenuje Voděrady,Vojenice.O sobotách, nedělích a svátcích jezdí do Vojenic následující autobusové spoje:Od železnční stanice v Rychnově nad Kněžnou: 9:05, 13:05, 17:05Od železniční stanice v Opočně: 10:05, 14:05, 18:05Odjezdy autobusů z Vojenic o sobotách, nedělích a svátcích:Do Rychnova nad Kněžnou: 10:25, 14:25, 18:25Do Opočna: 9:36, 13:36, 17:36Všechny autobusy navazují v Opočně i v Rychnově nad Kněžnou na vlaky.
 
Zdenda
Osičina je obyčejná ocelová telekomunikační věž, ale výhled je odsud nádherný.TZ nám prodala milá slečna v pokladně, kde je možné i drobné občerstvení. Známka byla již za 30 kč, ale ještě stará - bez nálepky. Je možné zakoupit i TZ 1717 - poutní místo Dřízna (také za 30 kč, ale již s nálepkou), ke kterému se od rozhledny dostanete po žluté turistické značce.
 
Tatík
1.5.2010
Otevírací doba stále od dubna do října v sobotu, v neděli a ve svátek 9-12+13-18 hod. Vstupné 20,- Kč. Výhled odpovídá výšce plošiny 33 metrů-165 schodů.Turistických známek i pohledů dostatek v pokladně.
 
Ali-G
TZ
Rozhledna je umístěná v pěkné krajině s mnoha zajímavými lokalitami. Kromě rozhledny stojí za zhlédnutí i blízká kaple s Křížovou cestou.Přístup je možný po několika trasách, které nejsou nijak náročné.Doporučuji za dobrého počasí :)
 
lada
Možná krásný výhled ale obsluha na tel.čísle nedostupná takže okolí možno vidět jen z přilehlých kopců.Sešlo se nás pod rozhlednou asi deset ale nahoru se nikdo nedostal.Bohužel.
 
alex
Osičina
Z rozhledny je úžasný výhled, Krkonoše, Orlické hory, Kunětická hora..Jen silnice v okolí by potřebovaly opravit:-))
 
Petr
Krásná procházka z Přepychů přes poutní místo s nádhernou křížovou cestou. Na místě jsem našel (byla středa) rozhlednu zavřenou ,od nějakých negramotů co asi neumí číst mírně prkoplé dveře do pokladny ,přestože je tam cedule s otvírací dobou a dodatkem s telef. číslem na obsluhu která opravdu do 10min ochotně dorazila mimo otvírací dobu. NÁDHERNÝ VÝHLED!!!!!!
 
Lůca
Výhled z rozhledny musí být vskutku nádherný, ale příště se nejdřív podívám, kdy mají otevřeno...80km dlouhý výlet na kole abych zjistila, že v pátek tam fakt nejsou...:-( Njn, sportem ku zdraví;-)
 
Honza Pásler
Klasický ocelový telekomunikační stožár. Pěkný výhled na Orlické hory, Královéhradecké lesy a k Pardubicím (Kunětická hora, Opatovická elektrárna). Otevřeno 1.IV. - 31.X. soboty, neděle a svátky 9.30 - 12.00, 13.00 - 18.00Mimořádné prohlídky lze předem objednat u manželů Chaloupkových na tel. 604638058.Pěkná je procházka okolo poutního místa Dřízna do (z) blízké obce Přepychy.
 
Honza Pásler
Klasický ocelový telekomunikační stožár. Pěkný výhled na Orlické hory, Královéhradecké lesy a k Pardubicím (Kunětická hora, Opatovická elektrárna). Otevřeno 1.IV. - 31.X. soboty, neděle a svátky 9.30 - 12.00, 13.00 - 18.00Mimořádné prohlídky lze předem objednat u manželů Chaloupkových na tel. 604638058.Pěkná je procházka okolo poutního místa Dřízna do (z) blízké obce Přepychy.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek