Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1488 - Staré Splavy - Jarmilina skála


Popis

Skála se tyčící nad Máchovým jezerem, v roce 1910 novopackým gymnaziálním profesorem Františkem Veinem pojmenovaná podle hrdinky Máchova Máje, nešťastné Jarmily.

Mapa

Navštívil jsem Staré Splavy - Jarmilina skála

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení u Máchového jezera, poblíž Yacht klub
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum, Jana Roháče z Dubé 29, Staré Splavy
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Stánek - Staré Splavy - Pod Borným (červenec - srpen)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Valdštejnská 183, Doksy
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°34'60"N 14°38'25"E
Hodnocení:
2.828
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1488 - Staré Splavy - Jarmilina skála


23.08.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra ve Starých Splavech.
 
wenzel
Jarmilina skála
Ke skále jsme se vydali pěšky z Doksů okolo jezera. Ke skále se dá dostat buď přes hlavní pláž ve Starých Splavech, nebo zadní cestou od stezky vedoucí právě z Doksů. V letní sezoně se ke skále nedá dostat bez zaplacení vstupného na pláž, my ale k místu přišli až okolo 18:30, kdy se už vstupné nevybíralo. Od skály a pláže je krásný výhled na jezero a Bezděz, uchvátil nás také borový háj, který se rozprostírá okolo skály. TZ dostatek v IC Doksy na zámku.
 
LukasZ
LukasZ
Dostupnost
IC Staré Splavy otevírá až od 13. června.
Známku jde koupit v občerstvení U Přístavu kousek od hráze. Také mají TZ č. 2491.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka zakoupena na zámku Doksy v informačním centru pak pěšky na skálu asi 3 km auto jsem nechal v Doksech u Penny :-).
 
Josef Bušek
Josef Bušek
TZ Staré Splavy - Jarmilina skála
Jarmilinu skálu jsme navštívili 11.6.2019. Je to zajímavá skála použita v Máchově Máji určitě doporučuji navštívit. TZ dostupná bez probémů v informačním centru na náměstí mají též: 714,724,1401,1956,2186,2491.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Jarmilina skála
Turistická známka koupena v informačním centru Staré Splavy, které se nachází u vlakového nádraží. K Jarmilině skále je to od infocentra necelý kilometr. Jelikož se skála nachází v areálu akvaparku, v sezoně se vybírá vstup asi 150 Kč za dospělého. Při naší návštěvě nebylo díky nepříznivému počasí vstupné vybíráno. Na skále pamětní deska a pěkný pohled na Macháč i nedaleký Bezděz.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Dostupná bez problémů v IC Doksy.
Skála je v objektu aquaparku kde vztupné je 150,- o nějakém projití nechtěla na kase ani slyšet. Obešli jsme to a z druhé strany nás nechali kasou normálně projít.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Staré Splavy - Jarmilina skála
Známka zakoupena v informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Info Staré Splavy
Místní Infocentrum mělo v září otevřeno pouze první dvě soboty v měsíci. Tedy 2. a 9. září. Následně bude otevřeno až opět na začátku příští sezóny, jak se píše na dveřích.
Známka je ale dostupná v Infocentrum na náměstí v Doksech. Jen pozor na odpolední přestávku.
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Koupena v IC Doksy.
 
Lucie Pechová
Lucie Pechová
Re: Aquapark
Tak my dnes měli štěstí, poprosili jsme slečnu, že se chceme jen podívat na skálu a výhled na jezero a byli jsme na těch pár minut vpuštění.
 
Ivo
Ivo
Aquapark
Známka zakoupena v Infocentru přímo ve Starých Splavech, kde mne hned také varovali, že je skála normálně nepřístupná. U vstupu do Aqauparku prodávají "průchodku" na 30 minut za desetikačku, jinak smolík.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
sobota
TZ mají v infocentru v Doksech,spolu s TZ 714,724 a 1956.
Doporučujeme projížďku po jezeře lodí Hynek,což je vlastně takový vodní autobus,a Staré Splavy jsou jednou z několika zastávek.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
macháč
U sklály jsme zavzpomínali na školní léta a známé básně od Máchy. Luxusní místo i celé jezero, voda teplejší jak u moře.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
31.7.2013
datum návštěvy
 
vláďa
Super místo na relax. Okolo půl desáté ráno v den státního svátku 8. května nikde ani živáčka, vlny Máchova jezera krásně plácají o břeh, krásný výhled na Bezděd. Krása. Ale TZ mimo sezónu o volných dnech nedostupná. IC v Doksech i ve Starých Splavech zavřené. V Doksech budou mít o víkendech otevřeno od června, ve Starých Splavech na infocentru zmínka o otevíračce zcela chybí. Koupací sezóna začíná 18.5., takže od tohoto data asi bude vstup k Jarmilině skále přes den zpoplatněn. Přidám i tip na výlet okolo Máchova jezera po žluté značce se dvěma odbočkama na vyhlídky na kopcích Šroubený a Borný, odtud je krásný výhled na jezero i na okolí. Třetí odbočka ze žluté je ke Královskému stolci. Vyhlídka díky vzrostlým stromům skoro žádná, ale je to velmi zajímavý skalní útvar opředen pověstí z dob Karla IV.
 
pavel
pani na info příjemná,tz koupena po zavíračce-vchod na Jarmilinu skálu po skalním schodišti u té skály-označeno ale pod skálou,kde je i popsáno proč se ta skála tak jmenuje-zajímavé!Od devíti do pěti placená zona!Doporučuji vám na skálu si sednout a vychutnat si tu atmosféru,jakou asi zažíval Mácha když se odtud díval na vodní hladinu jezera a přitom mohl spatřit i nedaleký hrad Bezděz,odtud jsou to už jen čtyři kilometry do obce Jestřebí,kde můžete vidět na křižovatce silnic třicet osm/devět zříceninu skalního hradu Jestřebí a když dojedete za Provodín-asi tři km od JESTŘEBÍ TAK V KOPCI VEDLE VÁS NA PRAVO uvidíte velký skalní ůtvar s názvem Spící pana,nebo Lysá skála chcete-li,kvůli podobě obličeje spící dívky.Tento ůtvar je součástí tzv.provodínských kamenů.
 
Honza Pásler
Po zamrzlé hladině Máchova jezera se prohání pár brusloplachtařů (ani nevím, jak se jejich sport správně nazývá), jinak všude mrtvo a ticho. Ostatně, co také čekat v březnu. Infocentrum ve Starých Splavech i v Doksech v sobotu odpoledne zavřené, v Doksech stojí za prohlídku nově otevřené muzeum komiksu Čtyřlístek.
 
vikki
Infocentrum ve Starých Splavech má v týdnu zavřeno, a to i pár dní před prázdninami. Známku jsme nakonec dostali v Doksech - bez problémů i s dalšími TZ a VTZ.
 
magipriba
Známku jsme koupili v infocentru ve Starých Splavech vedle nádraží. Mají také známky 714 DOKSY U MÁCHOVA JEZERA a 1401 HRAD JESTŘEBÍ. Vše nové verze se samolepkou po 30 korunách. K dispozici veké množství dalších turistických suvenýrů a informačních brožur. Přímo v budově lze také získat ubytování za dobrou cenu. Samotná Jarmilina skála není ničím zvláštní,šli jsme tam večer a vstupné neplatili. Za stovku to rozhodně samo o sobě nestojí.
 
Janex
Infocentrum
Opravdu nepochopím, proč má infocentrum Doksy v květnu otevřeno jen ve všední dny. Nejvíce turistů přece jezdí o víkendech. Kvůli tomu jsme žádnou TZ nezískali.
 
Tatík
Šli jsme od konce Jarmiliny stezky ve Starých Splavech, musí se rovně k jezeru a ne po turistické značce na Doksy. Pláž je teď otevřená. Turistickou známku už jsme měli z loňska, takže jsme infocentra nezkoumali.
 
jirkacek
Jarmilina skála
Během dovolené na Máchově jezeře vedly naše kroky i k Jarmilině skále. Moc se nám nechtělo platit 100 kč za osobu ( jsme 4 ) vstupné na hlavní pláž. Je to tu sice pěkné, spousta vodních i jiných atrakcí, ale my jsme sem šli po šesté hodině večerní, kdy se vstupné už nevybírá ( jinak se sem nedostanete - jedině lodí či na šlapadlech ). Uvidíte zde skálu s pamětní deskou a popisem tragédie Jarmily. Dle našeho názoru další ze zbytečných TZ. Známka koupena v IC Doksy ( 30.6. 08 ).
 
Bára
17.5.08 známka dostupná v Doksech v íčku i s VTZ Máchovi v patách 2008
 
kamila
Doporučuji navštívit, moc hezké místo, je to krásna procházka, ale TZ tam nekoupíte, v infocentru ji nemají.
 
BASBAS
dnešního dne obě info uzavřená
 
Keži
TZ 1488
V sobotu je IC v Doksech zavřené a ve Starých Splavech je zavřené už od 29.9.2007.TZ 1488 ale zakoupena v muzeu K.H.Máchy v Doksech spolu s 1401,714 a 724.Otevřeno 9-12 a 13-16.VTZ Mácha 2008 není ještě v prodeji.
 
Medved
Měli jsme štěstí. Po příjezdu na parkoviště u Infocentra ve Starých Splavech k nám přistoupil pán, který se zeptal , zda něco potřebujeme. Byl to přímo provozovatel Infocentra, který po vyslovení mého přání - Turistické známky - ochotně jen pro mne otevřel a já si kromě Turistické známky a publikace Turistická známková místa odnášel i radost z lidské vstřícnosti. PS: Infocentrum je skutečně mimo sezonu uzavřené.
 
Mates
Infocentrum ve Starých Splavech do odvolání zavřeno.
 
Badys
Orientační bod je Hotel Na pláži, který je vedle. Tato TZ je typickým příkladem devalvace známkových míst. Posuďte sami...
 
martin z Prahy
Známku jsem koupil bez problému v Infocentru v Doksech.Měl jsem stěstí byla poslední.Návštěvu Doks a okolí doporučuji
 
Jarda kolař
I toto místo je pěkné,ostatně jako celý máchův kraj.Na skále je nově instalovaná deska,kde je vysvětlen původ názvu.Jen je třeba k ní vyrazit brzy ráno(nebo pozdě večer)protože je v areálu pláže St.Splavy a je tam tučné vstupné.Kolu zdar.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek