Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1520 - Kámen republiky


Popis

Mladí muži, kteří byli umístěni ve zdejších kasárnách, vytvarovali z pískovce podobu dřívější Československé republiky. Poté vytesali do kamene státní hranici, tehdy ještě se Slovenskem a především s částí Karpat. Dále následoval nápis: "Naše je a naše zůstane 1938".

Mapa

Navštívil jsem Kámen republiky

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Trafika u Hráze, Chlum u Třeboně
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
TIC, Mírové náměstí 54, Nová Bystřice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VÁLEČNÉ PAMÁTNÍKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Jindřichův Hradec
Poloha:
49°1'15"N 15°1'31"E
Hodnocení:
2.71
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1520 - Kámen republiky


15.09.2023 - dostupná bez problému
03.08.2023 - dostupná bez problému
01.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Štěpán Šafařík
Štěpán Šafařík
TZ
Známka zakoupena v infocentru za 40 KČ.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
13. 7. 2022
Prodejní místa této TZ jsou docela daleko, ale známky tam mají. Samotný "Kámen republiky" mi nepřišel až tak zajímavý, pokud nebudete vědět oč se jedná, běžný turista tudy projde bez povšimnutí. Ovšem okolní příroda a přilehlý Peršlak, Novomlýnský rybník, železná opona a další blízké zajímavosti tomuto místu přidávají na hodnotě.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v trafice v Chlumu, ke kameni se dá dojet autem, jen se na vás servírky z hotelu divně dívají.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v úterý 21.7.2020 v Trafice U Hráze v Chlumu u Třeboně. Dostupné zde i TZ 119, 120, 527, 951, 1186.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Kámen republiky
Auto jsme zaparkovali na parkovišti před hotelem Peršlák a Kámen republiky jsme přešli. Až ukazatel nás vrátil zpět, abychom zjistili, že je hned vedle parkoviště před hotelem. Očekávala jsem, že se na nějaké tabulce dozvím bližší informace k místu, ale bohužel. Alespoň je zde krásná neporušená příroda, tudíž doporučuji spojit s prochajdou v okolí.
 
Martin PLOS
Martin PLOS
TZ
Příjemně strávený den. Mimo "Kamene republiky" k vidění nejsevernější most Rakouska "Most do údolí lásky", nejsevernější bod Rakouska, zničená vesnice Nové Mlýny, památník železné opony a Lesní hotel Peršlák, kde se můžete najíst. Obsluha velmi ochotná, ale ceny docela vysoké. TZ jsem koupil 21. 8. 2018 v IC Nová Bystřice za 35,- Kč. Otevírací doba dle webových stránek.
 
Stanislav Hlouch
Stanislav Hlouch
IC Nová Bystřice
Kámen určitě stojí za vidění, ale chtělo by to ještě jiné prodejní místo, ideálně hotel Peršlák nebo alespoň ve Muzeu veteránů v NB. IC v Nové Bystřici má hodně špatnou otevírací dobu. Po - Pá 7:30 - 16:00, polední přestávka 12:00 - 12:30. O víkendu bohužel nic. Byli jsme v neděli.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Zajímavé místo
Kámen je umístěn před hotelem Peršlák,odtud pak lze dojít k nejsevernějšímu bodu Rakouska. Známka zakoupena v Íčku v Nové Bystřici.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
zakoupena v Íčku v Nové Bystřici.

Otevírací doba (15. 6. - 15. 9.)
PO - PÁ 9 - 17
SO 9 - 16
NE 9 - 13

Od Kamene republiky si můžete udělat krátkou procházku (600 m tam/zpet) k Mostu do údolí lásky. Proč byl tento most postaven a co symbolizuje se dozvíte na informační ceduli na křižovatce.
 
Miroslav Nastoupil
Miroslav Nastoupil
Známka
Zakoupena infocentrum N.Bystřice.
 
Hanka
TZ až v Bystřici
Kámen republiky - byli jsme zde na kolech. Do Bystřice pro TZ jsme již nedojeli, už tak jsme za sebou měli pěkný kus cesty. Tudíž známku budu objednávat.
 
Mipix
TZ k mání v Bystřici v Íčku.
 
jerry720
Tak už jí mám.
Po roce jsem se vrátil zkusit štěstí s koupí této TZ, u které jsem vloni neuspěl. Podařilo se, bez problémů jsem jí sehnal v sobotu 27. 08. 2011 v "Íčku" v Nové Bystřici.
 
libor
V hotelu Peršlak známku už nikdy nekoupíte. Nevím proč je stále napsán jako prodejní místo. Dnes jsme se tam při našich toulkách jeli podívat, a jen tak zkusmo se zeptat na známku. Samozřejmě jsme nepochodili. Takže kdo se nechce podívat na kámen republiky, a okolní hezkou přírodu at tam nejezdí.
 
puštík
Známka je dostupná v infocentru v Nové Bystřici
 
Libor
21.08.2010 - Kámen republiky je umístěn hned v parčíku před hotelem, nicméně TZ v hotelu nemají - mají jen svoji vlastní hotelovou "známku" (nečíslovanou), v hotelu mi řekli, že TZ mají v IC v Nové Bystřici, v IC mi řekli, že TZ neprodávají, ale vědí, že hotel na ně nesprávně odkazuje jako na prodejní místo .-(
 
jerry720
Prodejní místo
Do tohoto koutu jsem zavítal při toulkách Českou Kanadou. Osobně se domnívám, že toto místo si TZ zaslouží, ovšem prodejní místo bych přemístil jinam, např. již do zmiňované Nové Bystřice. Také jsem si dovolil se zeptat číšníka, co běhal venku na terase, jestli mají TZ. Bylo mi odvětěno "moment", ten trval 15 minut, tak jsem se sebral a šel o dům dál. Když to tady tak čtu, tak je to tam asi normální, takže celému honosnému Hotelu Peršlák i s jeho golfem se příště vyhnu velkým obloukem a zůstanu jenom u obdivování krás zdejší přírody.
 
Cestovatel
Nemaji !
znamku nemaji, a dle info od obsluhy restaurace uz ani mit nebudou. Pry si snad nechali vyrobit svou vlastni, ale necislovanou, nejaky paskvil... Hlasuji pro zruseni tohoto mista. dekuji.
 
creative
souhlasím s níže uvedeným. V hotelu známku nemají a dle informace už prodávat nebudou. Navíc byli velmi nepříjemní - asi jsem byla několikátá co se ptala. Takže buď známku zcela zrušit a nebo přesunout do Nové Bystříce, kde jsou v Íčku velmi ochotní a určitě by zájemce navedli. Jinak příroda kolem je nádherná.
 
Puštík
Hotel Peršlák
Nechápu proč se má TZ prodávat na hotelu Peršlák. Již po několikáté TZ neměli a nemají o jejich prodej asi zájem. TZ zrušte nebo přesuňte třeba do Nové Bystřice!!!
 
Mulder
Dle informací z recepce hotelu turistickou známku nemají a mít už nebudou
 
Tatík
Turistických známek mají dostatek v recepci, na pohledech hotelu ale Kámen republiky chybí, i když na webu mají snímek od parkoviště s kamenem i hotelem. Služby jsme podle předchozích příspěvků nezkoušeli, jen zašli do Rakouska po lávce (asi 250 metrů) a nasytili se borůvkami a brusinkami v obrovském množství.
 
Komár
mně se známka nelíbí
Mně naopak známka graficky nezaujala. Známky nad 1500 bojkotuju kvůli Ginovu přístupu k rozšiřování hry (kauza Bolek Polívka a podobně), ale pro tuhle jsem hlasoval kladně jako pro jednu z mála. Tak už jsem sahal pro pětadvacet korun, ale nakonec se mi TZ zdála tak nevýrazná, že jsem si to rozmyslel. Jinak z okolí, přírody, historie atd. jsem byl nadšen. Kromě nejsevernějšího bodu Rakouska je zajímavostí m.j. i lávka přes potok do Rakouska, kterou spozorovala jedna rakouská rodina a na obsažnou informační tabuli nechala vytisknout: "tento projekt NENÍ podporován Evropskou unií" :-)
 
magipriba
Maji znamku Kamen republiky i Ceska Kanada. Hotel a blizke okoli pusobi dosti noblesne a ceny tomu odpovidaji. K nejsevernejsimu bodu Rakouska vede znacena odbocka.
 
Pinďa
Příroda jako v daleké Kanadě, kafe cenou stejné jako v nedalekém Rakousku a nejbližší pohraničníci v Koreji. Nikdy jsem nevěřil, že se dožiji dne, kdy nebudu potřebovat k návštěvě Rakouska a Německa devizový příslib a výjezdní doložku. Na nej bodu Rakouska jsem se potkal s člověkem, který tam jako voják sloužil. Hraniční kámen měl několikrát denně na dohled, ale nikdy si na něj nesáhl. Já, ač ateista děkuji Bohu, že jsem se toho dožil. Kdo nezažil, nedocení.TZ bez problémů u ochotné obsluhy bývalého objektu pohraniční roty, nyní Lesního hotelu Peršlák.
 
Kaja Gott
jen upozornim na ceny a kvalitu obsluhy v hotelu: budvar lezak 39,- ... tlacenka s cibuli 120 gramu 68,- gulas s knedlikem 198,- ... porce docela miniaturni ... na to, kolik tam bylo obsluhujicich - neskutecne dlouha doba, nez donesou objednane pivo (kolem ctvrt hodiny) ... na obed jsme cekali dokonce pres hodinu a pul a to tam zas tolik hostu nebylo, takze doporucuju v hotelu koupit znamku a rychle pryc do prekrasneho okoli!
 
Ivo
Bezva místo, nádherná příroda. Ale riskovat jídlo v hotelu Peršlak. Jedině, že máte hodně času, pevný nervy a dost peněz. Obyčejný smažák s hranoly vyjde na 144Kč. A navíc obsluha byla jak ze zpomalenýho filmu. Na hotové jídlo jsem čekal 40 minut. Za ty peníze bych čekal lepší obsluhu. Problém s čekáním tam byl evidentně u všech stolů - při jídle na objednávku si tam hosté museli počkat přes hodinu.
 
Petronelka
Sice jsme trochu hledali, kudy se tam dostaneme, ale úspěšně jsme našli. Obsluha hotelu ochotná, ale je tam draho. K normální známce můžete koupit ještě malou, samostatnou Peršláku. Příroda nádherná. Kousek je i nejsevernější bod Rakouska.
 
Krtik
Jedna z nasich nejhezcich dosavadnich znamek. Zakoupeno u ochotneho repcniho.
 
radek
znamku nemeli
 
alex
Peršlák
Okolí Peršláku je fakt super, v těchto dnech plné borůvek..Jen restaurace je předražená a jídlo nic moc..Ale příroda okolí vám svou krásou všechno vynahradí..Doporučuji procházky v okolí:-))..
 
Karl
Super ...
Známka super .. moc povedená ... Lesní hotel Peršlák u kamene republiky je taky senzace.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek