Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1559 - Erbenova vyhlídka


Popis

Erbenova vyhlídka (401 m) se nachází v Ústí nad Labem nad čtvrtí Dobětice.

Mapa

Navštívil jsem Erbenova vyhlídka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Informační středisko, Mírové náměstí 1, Ústí nad Labem
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Ústí nad Labem
Poloha:
50°40'43.25"N 14°3'1.63"E
Hodnocení:
2.941
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1559 - Erbenova vyhlídka


06.04.2024 - dostupná bez problému
03.09.2023 - dostupná bez problému
10.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

AJA AJA
AJA AJA
TZ
v IC na Mírovém náměstí, velmi ochotná obsluha...
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
Známka zakoupena v infocentru na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Dostupná v infocentru. Stoupání z centra dá zabrat.
 
Libor Marek
Libor Marek
26.03.2016
TZ koupena v IC, otevřeno i v sobotu dopoledne. Rozhledna sama o sobě pěkná, ale v dopoledních hodinách město ještě zahalené v mlze...
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Erbenova vyhl
TZ dostupná ve velmi přátelském a vybaveném IC na Mírovém namesti v Usti
 
black demon
TZ seženete v pohodě v městském infu v Ústí nad Labem na Mírovém náměstí.Mimochodem jeho návštěvu doporučuji všem.Je totiž ukázkové.Tak by měla infa vypadat i fungovat.TZ prodávána za 25,-Kč.Ústí n/L. jedna s hvězdou!
 
Pařez
NOVÝ PIVOVÁREK
Jo, abych nezapomněl, sílu k výšlapu na Erbenovu vyhlídku jsem dostal v restauraci Na Rychtě v centru. Čepují tu 12-ku světlé Mazel a 12-ku jantarové Vojtěch. Na čepu bylo i pivo z Chyše (tmavé). Cesta na rozhlednu z centra je asi 3,5 km a je to pěkný stoupák. Nahoru Bertiným údolím, dolů po modré (výhledy). TZ v novém Infu s vykopávkami, trošku předimenzované, ale budiž. Ústí se mi začíná líbit...
 
Pařez
I v únoru rozhledna otevřená, sníh a mráz, rozhled kazil mírný smog. TZ zakoupena v Infu. Novinka - pokud chcete na Větruši - můžete se vyvézt osobní lanovkou za 15 Kč z nového obchodního centra, které je u kostela s šikmou věží. Já jsem to absolvoval tam i dolů, jezdí se každých 15 min.
 
eMPage
Nehledě na kopec, který musíte vyjít (ať už modrá/zelená nebo žlutá), tak výlet za to stojí. Hlavně po žluté, protože procházíte Bertiným údolím a řeknu vám, tohle byl ten nejnádhernější kilometr, který jsem v poslední době prošel. Ve městě, nádherné údolíčko s obou stran sváh, lehce blátěná cesta, všude kolem stromy a hlavně zurčící potůček vedle cesty. Prostě nádhera a místo, kde bych se svou přítelkyní trávil snad veškerý svůj volný čas. Tohle místo doporučuji jako novou Turistickou Známku, je to prostě dokonalé...
 
feli
Upřesnění
..............příspěvku tatíka. Cena dnes byla za "normálních" 25,- kaček. Horní vstup do ZOO je otevření. Uzavírá se jen v zimním období - viz jejich stránky.
 
Tatík
Turistických známek dostatek v infocentru na Mírovém náměstím stále, za 18,- Kč. Otevírací doba níže sedí, mají i 4 druhy pohledů od Fukalových. Nahoru jsme šli po modré turistické značce kolem Mariánské skály, informační tabule jsou ale zničené a poslední úsek přes sídliště nic moc. Výhled z rozhledny na město je parádní, nikde kolem ani človíčka, ale bylo otevřeno. Zato zavřený byl horní vstup do zoologické zahrady, kam jsem chtěli zajít (do 31.3.).
 
vláďa
V sobotu odpoledne známka nedostupná. Přes Erbenovu vyhlídku vedly dnešní trasy pochodu Loučení s turistickým rokem 2009 a do ústeckého infa jsem se dostal až po ujití 30 km z Teplic, takže už měli zavřeno, ale s tím jsem počítal a důkaz o návštěvě se na pochodu sežene velmi lehce. Jinak místo je to kouzelné ,ale ještě víc mě uchvátilo Bertino údolí skoro v centru města.
 
Saladin
Erbenovka
Je to nádherná procházka v jakémkoliv ročním období, vřele doporučuji. Výhled překrásný, z jedné strany Ústí s pozadím Českého středohoří a z druhé vrcholky Krušných hor. Známka koupena v IC u Hl. nádraží za 18 Kč.
 
Honza Pásler
Cesta po žluté od hlavního nádraží k rozhledně Bertiným údolím je kouzelná, uvědomíme-li si, že jsme prakticky uprostřed statisícového města. Samotná Erbenova vyhlídka je pojmenována nikoliv po známém Karlu Jaromíru, ale po někdejším předsedovi místního turistického spolku, za jehož předsedování byla postavna. Dnes je zvýšená o jedno patro a výhled na okolní kopce je úchvatný. Známka ke koupi v infocentru v Ústí n. L. (ulice Hradiště, pár metrů od hlavního nádraží) za nákupní cenu - 18,- Kč. Bylo by vhodné naít nějaké prodejní místo poblíž rozhledny, třeba v některé restauraci na sídlišti Severní terasa, poblíž otáčky trolejbusů Dobětice.
 
AFIk
TZ k mání v infocentru za cenu 18,-kč
 
TortugaPearl
Naučná stezka Bertino údolí začíná kousek nad zastávkou trolejbusu č. 52 Důlce. Vine se podél Stříbrnického potoka a nabízí neočekávanou procházku krásnou přírodou přímo v centru města. Zurčení vody, malý vodopád, studánka, bohatá fauna i flóra - to vše dává zapomenout na městský lomoz, který sem téměř nedoléhá. Je jen škoda, že vandalové poničili tabule naučné stezky natolik, že jsou téměř nečitelné....Na Erbenovu vyhlídku se dostaneme z Bertina údolí po žluté turistické značce (asi 1,5 km).
 
Ála
známku jsme koupili v infu bez problémů za 18,- Kč. Velice ochotná paní dala i razítko. Mají krásný pohled nové Erbenovy vyhlídky v provedení staré fotografie.
 
HonzaH
Známka zakoupena v Íčku (poblíž hl. nádraží). Dnes byl výhled na zasněžené České středohoří nádherný.
 
JirkaK
Erbenova vyhlídka
Známku jsem v sobotu 9.února bez problémů sehnal v infu nedaleko hlavního nádraží. Byl jsem na rozhledně ještě před tím , když byla o 8 metrů menší.Teď je hezčí než dřív. K rozhledně se dá dojet trolejbusem č.54 z Mírového náměstí. Doporučuji také naučnou stezku Bertino údolí, která začíná v ulici v Rokli.
 
Keži
ERBENKA
Návštěvu této naší rozhledny vřele doporučuji.V roce 2006 nově zrekonstruovaná a o patro zvednutá rozhledna se tyčí nad městem nad čtvrtí Dobětice,kam se pohodlně dostanete MHD a pak je to kilák do kopce.Nová TZ dnes zakoupena v infocentru v ÚL,otevřeno je PO - PÁ 9 - 17 a SO 8 - 12 hodin.Pozor - placka stojí pouhých 18 Kč !!!Město jí dotuje jako tu první z Větruše.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek