Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1593 - Pelhřimov - město rekordů


Popis

Muzeum mapující unikátní výkony českých a světových rekordmanů, z nichž mnozí jsou zapsáni v České knize rekordů a někteří také v publikaci Guinnessovy světové rekordy.

Mapa

Navštívil jsem Pelhřimov - město rekordů

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum rekordů a kuriozit, nábřeží Rekordů a kuriozit 811, Pelhřimov
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum rekordů a kuriozit, Palackého 47, Pelhřimov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Vysočina/Pelhřimov
Poloha:
49°25'56"N 15°13'31"E
Hodnocení:
2.922
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1593 - Pelhřimov - město rekordů
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1593 - Pelhřimov - město rekordů


23.11.2023 - dostupná bez problému
18.08.2023 - dostupná bez problému
07.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Martin Staněk
Martin Staněk
TZ
TZ na pokladně za cenu 45 Kč, což jetě ujde. V Č. Krumlově jsem pohádkovou kupoval za 50 Kč
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na pokladně za 45,- , nekoupil jsem. Je až neskutečné, v čem lidi dokážou dělat rekordy. Prolézat sqvošovou raketou na čas by mě skutečně nenapadlo. Muzeum má dvě budovy, ve věži je i největší vyrobená TZ.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v infocentru.
 
Ivo Kušta
Ivo Kušta
Maxiznámka
Dostupná v Dolní bráně ..
 
wenzel
Muzeum rekordů
Muzeum má expozice rozděleno do dvou objektů. Muzeum rekordů a kuriozit sídlí ve věži pod náměstím a expozice Zlaté české ručičky o pár desítek mmetrů po cestě podél řeky. Obě expozice pěkné, především hudební nástroje nebo modely lodí vyrobeny ze zápalek. Vřele doporučuji. TZ ke koupi v obou expozicích.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Muzeum rekordů a kuriozit
Turistická známka koupena přímo na pokladně muzea u velmi milé a ochotné postarší paní. Muzeum se nachází v Dolní bráně, která dříve byla součástí městského opevnění. Na celkem pěti patrech muzea je toho opravdu mnoho k vidění. Na pokladně ve slevě i kniha českých rekordů, kde vlastně najdete to samé co v muzeu. Velmi pěkné a rozhodně povinnost při návštěvě města. Jinak ještě doplním ,že na pokladně v prodeji je nová známka z edice Poutní cesty.
 
lubomir tesar
lubomir tesar
Muzeum
Doporučuji. Fakt hodně věcí k vidění a navštivte i Zlaté české ručičky stojí to za to.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Celkový dojem
Spousta věci mě mile překvapila ale čekal jsem to mnohem větší..
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Muzeum
Muzeum je rozděleno na dvě části. Jedna je ve věži a moc jsme si to tu užili. Fotili jsme si své malé údy vedle otisků těch rekordních a divili se spoustě šíleností. V druhé části je výstava různých obrazů ze sirek nebo jen ze sirkových hlaviček, z těstovin, ale také např.hudební nástroje ze sirek, miniaturky a největší zbírka medoviny. Jen jedna malá výtka Pelhřimovu - obě části muzea jsme hledali. Jinak doporučuji.
 
Kadlík Voprcálek
Kadlík Voprcálek
TZ
Tleskám Pelhřimovu! Tato TZ není pro "sběratele TZ" dostupná v Íčku, jak to mnohde je... že si jich člověk koupí 6 kusů, i dvacet kilometrů vzdálených... Prostě chceš ji, dojdi do Muzea! A když je ti pak líto utratit za vstupné, už je to tvoje blbost.. Vřele doporučuju! Obě části muzea, neskutečný zážitek.
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
Muzeum
V muzeu jsem byl před lety, takže dneska jen pro TZ. Kvůli přeplněnému programu a špatnému víkendovému spojení jsem se na stezku podél Bělé nedostal. Takže doplním jenom šachovou figurku nedaleko kostela sv. Víta s textem o prvním autu v dějinách šachu (jak jinak než spojeným s legendárním Járou Cimrmanem).
 
Pavel Tichý
Pavel Tichý
muzeum
paráda, moc jsme to užili
 
Ondra
Pozor na drobné!
Pán mi v muzeu známku neprodal, že prý nemá na vrácení na stokorunu.
 
Vlastimil Motlík
Vlastimil Motlík
Věž
Až půjdete na věž - rozhled za to stojí, tak vyneste kozu - dostanete certifikát. Dobrý hec :-))
 
Libor
16.08.2012 - TZ k dostání v obou expozicích. Pěkné zajímavé muzeum, obzvláště exponáty "na živo", k přečtení dosažených výkonů je zapotřebí více času s trpělivějšími dětmi .-)
 
Longer
Krásné muzeum a i expozice staveb ze sirek, špejlí a těstovin...a rýže :-) Vřele doporučuji... no a já jako dlouhán sem měl vstup grátis ;-)
 
boban
Skvělé muzeum a perfektní průvodce, vše na jedničku. Známek dostatek
 
Honza Pásler
Muzeum v jedné z městských bran opravdu stojí za vidění. Pro mě, jako pro tlouštíka, bylo příjemné, že jsem měl vstup zdarma, protože k tomu účelu určený provázek u vstupu mě v pase neobjal.A kolik ten provázek měří? Neprozradím!Za vidění stojí i další objekt (součást muzea) s expozicí staveb ze zápalek.
 
vikki
Známku neměli, prý jí objednávali v Rýmařově už před dvěma týdny... Jinak muzeum super, personál ochotný a příjemný.
 
vojtah22
Hezké muzeum, příjemní lidé... Můžu jen doporučit. Známky byla o víkendu dostupná bez problému v muzeu rekordů (stejně tak známky města).
 
mint
8.8.2009Muzeum kuriozit krásné (a velké - zvenku to vypadá že je to menší než zevnitř), otevřeno mají stále celý den, i v sobotu (v neděli nevím). Prohlídka je samostatná, z nejvyššího patra věže je výborný výhled na město, fotoaparát a kamera lze za příplatek.Známky mají v pokladně.. TZ 1593 (Muzeum rekordů a kuriozit), TZ 408 (Město Pelhřimov) + Výroční 10 let turistických známek + myslím že jsem viděla i známku na Křemešník. Vše za 25 Kč.
 
Pařez
Muzeum ve věži otvírá jen třikrát denně. Naštěstí nám vyhovovala hodina: 13:00 - ty další jsem bohužel zapomněl. Druhé muzeum, kde sídlí agentura Dobrý den, to je otevřeno stále. Má skvělé věci ze sirek a taky z mramoru. Z nerezové konvice bych si dal dnes čaj s rumem, ale byli jsme jen dva, to se nevyplatí vařit :-) V obou pobočkách mají TZ dostatek, také mají trička a hrnky s logem Pelhřimov - město rekordů.
 
vláďa
Známek v muzeu dostatek. Po návštěvě muzea si lze projít stezku po městě, kde jsou k vidění další exponáty a která končí u druhé budovy, kde lze hlavně vidět neskutečné výtvory ze sirek.
 
Janina
Známka zakoupena přímo v muzeu. Vyšlapali jsme 101 schodů, zajímavý výhled na město. V patrech jsou vystaveny exponáty. Jsou tam zajímavé kuriozity i tzv."blbosti"
 
piškot
dost good
jedeme tam na školní výlet
 
Karel
Rekordy Pelhřimov
V pokladně (u vstupu do muzea) dostatek známeček.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek