Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1610 - Pevnostní muzea na Pražské čáře


Popis

Výstavba obranné linie kolem Prahy nazývaná Pražská čára začala roku 1936. Tato linie měla zabránit nepřátelským vojskům k průniku do českého vnitrozemí. především však měla ochránit samotnou Prahu. V současné době je zrekonstruováno několik opevnění, která slouží jako muzea.


Mapa

Navštívil jsem Pevnostní muzea na Pražské čáře

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Melicharovo vlastivědné muzeum v Unhošti (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum čs. Opevnění Doksy (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Vojenský skanzen Smečno (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Muzeum Betlémů, Karlštejn 11 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VÁLEČNÉ PAMÁTNÍKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kladno
Poloha:
50°18'23"N 14°17'17"E
Hodnocení:
2.897
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1610 - Pevnostní muzea na Pražské čáře


27.07.2022 - dostupná bez problému
18.04.2022 - dostupná bez problému
28.09.2019 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupena v Unhošti cca 3 měsíce zpátky a místo navštívené včera. Chtělo by to prodejní místo o něco blíže... Třeba IC Kralupy
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Unhošti.
 
Lukáš Oliva
Lukáš Oliva
TZ + názor na firmu
Dnes jsem navštívil řopík v Sazené a koupil dvě turistické vizitky a chtěl jsem i zakoupit turistickou známku, ALE bylo mi zděleno, že známky už nevedou, protože když si chtěli zažádat o vlastní, bylo jim zděleno, že žádost se ihned zamítá, protože ,,JSTE SOUČÁSTÍ PRAŽSKÉ ČÁRY'' tak se vlastní dělat nebude. Docela mě to překvapilo, neboť když vidím návrhy na nové známky (samá naučná stezka), tak je mi líto, že to takhle skončilo. Z toho důvodu již TZ v Sazené neprodávají.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
Souhlas s panem Sečkárem. TZ koupena v Karlštejně v Muzeu Betlémů spolu s TZ 1013. Ostatní opevnění postupně navštívíme také.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Jako fanda vojenské historie jsem měl tuto známku už nějakou chvíli vyhlédnutou, a čekal jsem na vhodnou chvíli a otevírací den :-D. No a najednou jsem na ni narazil v muzeu betlémů v Karlštejně, protože pod ní očividně patří i Karlštejnský řopík. Takže na ty ostatní se samozřejmě taky někdy zajedu podívat, ale teď už bez stresu s hledáním známky.
 
Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
K mému překvapení jsem známku pořídil v muzeum betlému v Karlštejně.Samozřejmě je tam spousta TZ z okolí.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
TZ
TZ pořízena v Melicharově vlastivědném muzeu v Unhošti, mají také vlastní známku 1053. Šlo o dokup TZ - navšíven Řopík ve Smečně, kde měli bohužel zavřeno - tak jsem viděl jen exteriéry a vojenskou techniku.
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
8.6.2014 dostupná bez problému v Melicharově muzeu v Unhošti
 
Robert
TZ zakoupena v ŘOPiku v Sazené. Excelentní podívaná a super nadšení lidé, kteří pevnůstce věnujou veškerý čas i vlastní peníze.
 
Radek
TZ zakoupena na obecním úřadě ve Smečně, otevřeno mají: Pondělí: 7:00 - 17:00Úterý: 7:00 - 15:00, Středa: 7:00 - 17:00. Jinak ve vojenském skanzenu byla nedostupná.
 
Honza Pásler
Tato zajímavá pevnůstka určitě stojí za vidění. Letos je ještě jedna možnost ji navštívit. Slavnostní zakončení sezony se bude konat druhou prosincovou sobotu. Jinak s předchozími slovy chvály plně souhlasím, nadšenci ze sdružení Pevnostní muzeum v Sazené tady odvádějí opravdu dobrou práci. K přístupu: Zeleně značená trasa od železnice v Nových Ouholicích dost rozblácená, proto jsme pro další pochod k Velvarům raději zvolili silnici.
 
eMPage
Známka zakoupena v muzeum v Unhošti.
 
romik
TZ zakoupena 9.7 v pevnostním muzeu ve Smečně mají i č.1136 . Muzeum vypadá sice spíš jak oplocené parkoviště cca 30 kousků vojenské techniky + nějakej ten bunkr v okolí , ale pro děti asi fajn výlet. Technika v dobrém stavu.
 
Petr
Hezký výlet,zajímavý výklad i pro laika,krásně opraveno.Sznámka zakoupena v sazené
 
Honza
V Pevnostním muzeu v Sazené přichystali na 4.12.2010 speciální předvánoční setkání s prvorepublikovou armádou. Muzeum bude otevřeno letos naposled a můžete se těšit na nejen na armádu, ale i četnictvo a státní policii. Samozřejmostí je vánoční výzdoba se stromečkem i betlémem. A pokud máte rádi cukroví, tak budete mít možnost ochutnat:-)
 
Libor
28.10.2010 - pevnostní muzeum v Sazené bylo otevřeno v den státního svátku 28.10., prohlídka netradičního řopíku byla moc pěkná a zajímavá, jak pro dospělé tak pro děti, neuvěřitelné, co lidé ve svých volných chvílích dokážou, prohlídka v dobových uniformách, vstupné dobrovolné, díky!
 
Honza
Pevnostní muzeu v Sazené
Rád bych Vás chtěl pozvat na poslední letošní otevírací den v Pevnostním muzeu v Sazené, který proběhne 28.října od 10.00-17.00.
 
Jan
Zašli jsme se podívat do -Areál čs. Opevnění Beroun,byli jsme mile překvapeni jak ze samotného řopíku tak i z výkladu.Zase víme o historii trochu více.Takže všem rozhodně doporučujeme
 
Aleš
speciální zimní otevírací den
Zdravím všechny, rád bych tu dal ve známost, že v Pevnostní muzeum v Sazené pořádá speciální zimní otevírací den a to v sobotu 23. ledna od 10 do 16 hod.
 
Aleš
speciální zimní otevírací den
Dne 23.1.2010 se na Pevnostním muzeu v Sazené koná speciální zimní otevírací den a to od 10 do 16 hod. Pro návštěvníky je připraven teplý čaj a průvodci v dobových uniformách. Doporučujeme sledovat stránky muzea www.ropiksazena.cz, neboť týden dopředu může být termín pro velmi špatné počasí zrušen.
 
vláďa
Známku jsme dnes bez problémů sehnali v pevnostním muzeu v Sazené. Pro letošek měli dnes otevřeno naposled, ale tento specifický objekt pražské pevnostní čáry s perfektním výkladem průvodce určitě stojí za návštěvu.
 
Chmel
Zajímalo by mě kolik z ás co jste si koupili skvěle dostupnou TZ v Unhošti opravdu bylo alespoň v jednom z pevnostních muzeí??
 
Lukáš
otevření v roce 2009
Oficiální otvíračky všech muzeí pražské čáry jsou od května do září každou poslední sobotu v měsíci a 28.října. Některá muzea budou mít ještě další otvíračky sólově.
 
P.
Dnes v muzeu v Unhošti TZ dostatek.
 
O.Klauda
TZ jsem v pohodě sehnal v muzeu v Unhošti.Měli poslední tři.
 
Lukáš
TZ 1610
V sobotu 27.9.2008 budou otevřena muzea na Pražské čáře. Doksy u Kladna, Sazená, Smečno, Bratronice. CCća od 9h do 17h.
 
Lukáš
23.8.2008 bude po celý den (9-17) otevřeno muzeum čs.opevnění v Doksech.30.8.2008 bude v časech 19-1 speciální noční prohlídka v Sazené.
 
Lukáš
Otevřeno
V sobotu 26.7.2008 bude otevřen nejraritnější objekt Pražské čáry v Sazené 10-17hod.Muzeum lehkého opevnění vz.37 v Doksech (u Kladna) 9-17hod. A s největší pravděpodobností i vojenský skanzen Smečno (ve Smečně bude pouť) tak nějak v průběhu celého dne.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek