Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1645 - Zámek Teplice - Regionální muzeum v Teplicích


Popis

Regionální muzeum v Teplicích sídlí v budově nově zrekonstruovaného zámku, který se nachází v nejstarší čtvrti lázeňského města. Uvnitř zámeckých budov jsou dochovány původní zámecké interiéry.

Mapa

Navštívil jsem Zámek Teplice - Regionální muzeum v Teplicích

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zámek - regionální muzeum v Teplicích
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
VisitTeplice IC, Krupská 346/2, Teplice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Benešovo nám. 840, Teplice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Teplice
Poloha:
50°38'13"N 13°49'36"E
Hodnocení:
2.833
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1645 - Zámek Teplice - Regionální muzeum v Teplicích
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1645 - Zámek Teplice - Regionální muzeum v Teplicích


03.04.2024 - dostupná bez problému
08.02.2024 - dostupná bez problému
29.10.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
Dostupnost
Dostupná v IC VisitTeplice.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Libor Douša
Libor Douša
IC Teplice
IC Teplice přestěhováno z Benešáku do Dlouhé ul. Mají otevřeno denně od rána do večera a jsou ochotné. Žiji zde třiasedmdesát let a souhlasím s kritiky. Nezájem o turisty je ze strany magistrátu evidentní. Kubera a kuberovci město zabili. Špína, bezdomovci, Cikáni, Arabové, to je dnešní vizitka centra. Lázně skomírají v touze po prachatých klientech. Je mi líto, co se s městem za Kubery stalo.
 
AJA AJA
AJA AJA
TZ
IC Benešovo náměstí zrušeno. Zakoupeno v IC v Dlouhé ul.
 
Petr Pošmůrný
Petr Pošmůrný
TZ
Známku lze zakoupit na zámku, IC na Benešově náměstí již neexistuje.
 
Miroslav Švec
Miroslav Švec
Známka
Dostupná v IC Benešově nám. v Teplicích.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Teplice
Turistická známka koupena přímo na pokladně zámku, mají zde ale pouze TZ se starou raznicí. TZ zámku mají i v infocentru Visit Teplice. Na zámku jsme zvolili prohlídkový okruh Románská expozice, která vás provede pozůstatky bývalého kláštera, jenž byl objeven v 50. letech 20. století. Součástí prohlídky je vstup do krypty a nově opravené umělé jeskyně. Průvodkyně byla skvělá, jen se v celé expozici nesmí fotografovat. Jediným mínusem je, že na tuhle expozici se platí vstup jinde než v pokladně muzea, ale ochotná paní na pokladně muzea vás tam navede. Doporučuji rozhodně procházku celým zámeckým parkem.
 
Láďa
info
Viz obr. č. 1 -tato TZ dosud nebyla vydána.
 
Aneta Křivánková
Aneta Křivánková
Zahájení lázeňské sezóny Teplice
Teplice jsem navštívila v rámci slavností zahájení lázeňské sezóny. Část kulturního programu se konala právě v areálu Teplického zámku. Doporučuji navštívit.
 
Standa
Kde koupit
Známka zakoupena na pokladně muzea, dostupná též v IC na Benešově náměstí.
Z prohlídky muzea (je s průvodcem) byla nejlepší expozice lázeňství s historií Teplic, románská expozice je v zimě jen o víkendu.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Dostupnost
Známka dostupná v muzeu, viděla jsem ji i v IC, stejne jako je uvedeno v předchozím zápisu.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Známka dostupná v infocentru i v muzeu. Vzhledem k tomu, že je to zámek, odpovídá tomu i prohlídka.
 
Aneta Hovorková
Aneta Hovorková
Překvapení
Město mě překvapilo, opravdu nádherné, nejvíc se mi líbil Zámecký park s rybníky a krásné domy, bohužel jsem nestihla botanickou zahradu. Známka zakoupena v íčku na Benešově nám. od velmi milé paní :) Měli tam všechny místní známky (4).
 
Falconny
InfoCentrum
Známka dostupná v InfoCentru na Benešově náměstí bez problémů
 
-
Re:
Je to značený žlutou značkou. To by sis mohl jakožto značkař snad zjistit
 
Honza Pásler
Hezké město, hezký zámek, ale poněkud obtížná orientace. Od nádraží k zámku / muzeu nejsou žádné informační tabulky, šipky. Takže nezbývá, než se ptát, ptát a ptát.
 
vláďa
Známek mají dostatek v pokladně. Byli jsme na prohlídce historických místností zámku, dále v expozicích historických hodin, mincí a přírody. Moc se nám vše líbilo, průvodce byl moc dobrý. Prohlídky s průvodcem začínají každou celou hodinu a pokaždé se jde jiný prohlídkový okruh. Paní v pokladně nás ještě vybavila mapou Teplic, aby jsme snáž trefili k další TZ v botanické zahradě.
 
Tatík
Absolvovali jsme okruh C ve 13,00 hod., vstupné 40,- (25,-) Kč. Zahrnoval chodbu s parožím, mineralogickou a zoologickou expozici, sbírku hodin, porcelánové výrobky, numismatiku a rokokový salónek (ovšem jen okénkem). Průvodce tu funguje spíše jako ostraha než informátor, tak to ale v muzeích bývá. Turistických známek dostatek v pokladně, je otevřeno skvěle denně mimo pondělí 10-12+13-17 hodin. Nezvládli jsme už další 3 okruhy, zato čtyřkilometrovou naučnou stezku se startem i cílem před zámkem. V parku krotké veverky, krmí se z ruky.
 
Radka a Pitrýs
prohlídka nám bohužel unikla o 15 minut, ale šli jsme se alespoň podívat na výstavu fotografií starých míst v TP, byla tam ještě výstava porcelánu, pokud jsem dobře koukala. Známka byla bez problémů, jen mě udivuje, že třeba nemají i č. 649, což je Teplice, to bohužel jenom v infocentru a to bylo zavřené.
 
fanda7
spici panna
znamka dostupna. Nedoporucuji vsak posledni prohlidku. Dne 11.8. 2009 v 17.00 hod. bylo na pani pruvodkyni videt, ze ji to opravdu nebavi. Doporucil bych ji aby zmenila misto, je to uspavac hadu.
 
Martin
Známka dostupná bez problémů, zámek s muzeem za návštěvu rozhodně stojí. Pan průvodce pozdravil a byl vstřícný :-)
 
Ředitel teplického muzea
Omluva Petře a Vaškovi.
Velmi se omlouvám Petře a Vaškovi za "chování" naší pí průvodkyně při Vaší návštěvě 1.2.2009, viz. 1. příspěvek nejníže uvedený. Tedy, že Vás "nepozdravila při vstupu a že jí při výkladu nebylo dost často nebylo pořádně rozumět".Už se to nestane !!! Paní průvodkyně byla dnes ráno na prvním nádvoří pro výstrahu ZASTŘELENA !!!
 
JirkaK
I když dnes bylo pondělí - zavírací den, turistická známka je k mání, protože ve vrátnici na zámku, kde se prodávají TZ a jiné suvenýry, je stále někdo. Jak to tak vypadá, tak jsem byl druhý kupující po Kežim. Známek je dostatek.
 
Keži
Zámek,muzeum a klášter v TP
Známek v prodeji dostatek v pokladně zámku,vlastně muzea.Velmi ochotná starší paní pokladní,taktéž náš o něco mladší průvodce-archeolog,který nás vzal i do krypty,která se v zimním období neukazuje a nakonec skvělá paní průvodkyně,jež nás prováděla celým komplexem kláštera ze 12.století,který založila 2.manželka Vladislava II.-Judita.Vše je nádherně opraveno,návštěvu vřele doporučuji.Více informací najdete na www.muzeum-teplice.cz.Dal jsem Zlaté místo za odbornost výkladu,zájem průvodců a skvělou nedělní atmosféru.
 
Petra a Vašek
návštěva zámku
1.2.2009 jsme byli s manželem na prohlídce regionálního muzea v Teplicích. Vystavované předměty byly opravdu krásné a zajímavé (historické hodiny, zámecký interiér, historie lázeňství). Jedinné co nás dost překvapilo bylo chování paní průvodkyně, která nás při vstupu ani nepozdravila a při výkladu ji dost často nebylo pořádně rozumět. Ale jinak expozic stojí určitě za vidění.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek