Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1799 - Praha - Staroměstská radnice


Popis

Staroměstská radnice vznikla v roce 1338 za vlády Jana Lucemburského. Základem radnice se stal gotický dům k němuž byla roku 1364 přistavěna mohutná věž. Na její jižní stranu pak v roce 1410 přibyl Orloj. Staroměstská radnice je spojena s nejvýznamnějšími událostmi země.

Mapa

Navštívil jsem Praha - Staroměstská radnice

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Staroměstská radnice, Praha
Toto místo prodává také turistickou známku
TIC Středočeské centrály cest. ruchu, Husova 156/21, Praha 1
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'13"N 14°25'14"E
Hodnocení:
2.937
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1799 - Praha - Staroměstská radnice


06.04.2024 - nemají sběratelský předmět
19.02.2024 - nemají sběratelský předmět
03.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
V infocentrum ve Staroměstské radnici mají jen samolepky. Kupoval jsem v TIC středočeské centrály, mají tam ještě jiné známky.
 
Kateřina Kazimourová
Kateřina Kazimourová
Úspěch
Známka zakoupena v turistickém informačním centru v Husově ulici.
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
To že nemají TZ na takovémhle místě mě fascinovalo. Prý problémy s dodavatele. DNES jsem v Praze narazil na DEVĚT míst, kde neměli TZ.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Re: TZ
V žádném případě se nejedná o problém dodavatele, ale naopak odběratele. Pražské věže provozuje Prague city tourism, který z nepochopitelných důvodů odmítá prodávat turistické známky na všech objektech.
Viz otevřený dopis pana Holuba vedení této firmy, který si můžete přečíst v Aktuálních informacích ze 6.10.2022
 
Libor Horáček
Libor Horáček
Pěšky, vlakem, autobusem
TZ nemají ani v přízemí, ani v 1. patře ani ve 3. patře. Všude mi řekli, že je mít nebudou. Nikde jsem ani neviděl samolepku, že by zde bylo prodejní místo. V přízemí mě sice odkázali na TIC na rohu ulic Husova a Karlova. Zde mi však řekli, že ji nikdy neměli. V Turistashopu ji také nemají a mít nebudou. Zde již TZ mít nebudou žádné.
To znamená, že si ji musím nechat zaslat. A tak mi tato známka vyjde na 100 Kč (40 Kč za TZ a 60 Kč za poštovné). Proti tomu stížnost u některých jiných známek, že se prodávají za 50 Kč, je směšná.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z radnice.
 
Ondřej Raška
Ondřej Raška
Známka na Staroměstské radnici
Dobrý den, nedostupné (údajně problémy na straně dodavatele).
 
Jakub Hampel
TZ
Nemají a ani v dohledné době mít nebudou :(
 
Petra Dousova
Turisticka znamka
Dle informace pana prodejce znamku uz pres rok nemaji a cekaji na dodani.
 
Michaela Hanačíková
Michaela Hanačíková
Tz
Dlouhodobě nemají.
 
Václav Mladý
Václav Mladý
Staroměstská radnice
Koupeno bez problémů spolu se vstupenkami.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
Staroměstská radnice.
Kolem orloje a Staroměstské radnici jsme šli 2.22. Ve Staroměstské radnici jsem už jednou byl je to moc pěkný klenot České republiky. Rozhodně doporučuji navštívit. Na námêstí zrovna probíhala stavba Mariánského sloupu. Radnici i náměstí rozhodně doporučuji navštívit. Tz už mám z dřívějších dob jinak dostupná bez problémů na pokladně Staroměstské radnice.
 
Jirka
Jirka
TZ
Dostupné nahoře v patře kde se prodávají lístky, bez problémů.
 
Tereza Čížková
Tereza Čížková
Staroměstská radnice
Po rekonstrukci radnice bezbariérový vstup nahoru na věž, udělaný výtah . Výhled na matičku prahu je jedinečný. TZ zakoupena u vstupu na věž.
 
Lucie Růžičková
Lucie Růžičková
pokladny
Pro známku stačí vyskotačit do 1. patra - my jsme návštěvu spojili s výstavou Praha fotografická 2018. Ale musím s pousmáním varovat, že jak dole v přízemí, tak i na pokladně v prvním patře jsou všechny paní pokladní roztomile mimo - takže doporučuji několikrát v klidu vysvětlit, co že to vlastně chcete a kolik vám mají vrátit na hotovost :)
 
Jakub Schejbal
Jakub Schejbal
Zakoupena bez problémů.
Měli poslední čtyři. :)
 
Lenka Klicperová
Lenka Klicperová
13.3.2016
TZ koupena ve 3. patře věže, pokud ale chcete jít i do věže, je potřeba přijít už v devět ráno (podle paní pokladní), protože fronta tam byla až do prvního patra...
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
2.1.2016
Známka se prodává ve 3-tím patře Staroměstské radnice v suvenýrech. Pokud chcete i do věže, budete si muset vystát frontu na lístky. Těch zahraničních turistů bylo davy.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Staroměstská radnice
TZ koupena v suvenýrech ve třetím patře Staroměstské radnice za 30 Kč. V suvenýrech mají také v prodeji první VTZ ze série 700. výročí narození Karla IV. s názvem Výroční turistická známka KIV. 1 za 50Kč! Výročka je až na tu cenu opravdu překrásná. Prohlídka radnice neměla chybu. Prolezete místnosti, sály, kaple kde se psala historie. Gotické podzemí radnice také zajímavé. Návštěvu doporučuji a výhled z věže to už je taková třešnička na dortu :). Maximální spokojenost.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ
Navštíveno v rámci ,,Radnice dokořán". :) Úžasná prohlídka podzemí, síní, sálů, věže s úžasným výhledem na celou Prahu a také cizineckého vstupu do stoky. Zakoupena ve 3.patře v suvenýrech (30,-Kč)
 
Radim Kubelka
Radim Kubelka
věž
Pěkný výhled, ale mnoho turistů. Známka zakoupena v suvenýrech bez problémů.
 
Petra
Známku mají
Musíte do 3. patra, vstup je přes infocentrum nalevo od orloje. Dá se jít pěšky i jet výtahem. Obě dvě cesty mají svoje kouzlo - na schodech jsem potkala hradní stráž (teda aspoň myslím :-) ) a ve výtahu vyslechla zajímavý rozhovor turistů o krásách Prahy :-)
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Radnice
TZ v prodejně map v Bělehradské ulici.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
TZ
TZ dostupná bez problémů ve 3. patře radnice, cena 30 Kč. Zakoupená 28. 12. 2014, venku na Staroměstském náměstí probíhali vánoční trhy, které byli velice příjemné.
 
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Anna,Jiří a Michal Bartlovi
Pohoda
Dnes jsme navštívili tuto památku.Známka bez problémů zakoupena v třetím patře, potom jízda výtahem až nahoru věže - vhodné i pro méně zdatné turisty(ZTP)
 
Tatík
9.6.2012
Turistických známek dostatek ve 3. patře radnice před vstupem do věže. Nahoře jsme byli v loni v prosinci, to se ovšem známky sehnat nedaly...
 
jerry720
Staroměstská radnice.
Návštěva v sobotu 14. 01. 2012. Doporučuji vynechat výtahy a nahoru na vyhlídkový ochoz vyjít po vlastních nohou, výstup je pohodlný a nikterak náročný. Cestou se z informačních panelů dozvíte spoustu zajímavostí o historii objektu, opravách, orloji atd. Vstupné pro dospěláka je 105 kaček. TZ, které prodávají pouze ve 3. patře objektu, ten den neměli, dle sdělení pokladní jsou vyprodány a čekají na další zásilku. TZ Staroměstské radnice sice neměli, za to zde lze pořídit TZ No. 1245, těch zde měli plný stojánek.
 
gallisek
Radnice
Dnes zakoupena ve 3.patře radnice. Bylo tam opravdu moc lidí, ale TZ mají hodně. Dá se vyjet proskleným výtahem a nebo jít po schodech.
 
Loeppky
Pohled z věže opravdu úžasný i přes mraky lidí tam nahoře.Co ale rozhodně doporučuji je i návštěva sálů a hlavně podzemí radnice.Moc zajímavé...Personál vstřícný,TZ dostatek,ceny do věže za 100 (kdo má Opencard polovic) do sálů a podzemí taktéž.Při návštěvě obojího 150kč
 
Mira a Vera
Turistická známka č. 1799 – poslední místem, které jsem navštívili v Praze byla Staroměstská radnice. Výhled z ochozu radnice moc pěkný, avšak příliš mnoho lidí. Uvnitř radnice byla jakási výstava, která však není v ceně vstupu na vyhlídku( 100,-Kč). TZ je k dostání ve 3. podlaží radnice bez problému.
 
semiska
věž
Rozhled krásný, je vidět opravdu daleko. Známku mají v pokladně. A každou hodinu troubí trubač na trubku. :-)
 
Honza Pásler
Díky světelné show, promítané na věž Staroměstské radnice, by zde v sobotu večer jablko nepropadlo. TZ v pohodě ke koupi ve 3. patře radnice. Možno vyjet proskleným výtahem, nebo, kdo touží po sportovnějším pojetí nákupu, může vyšlápnout po schodech.
 
libor
Známka koupena dnes v turistshopu v Bělehradské.Na věž ale stejně půjdu, protože nepatřím mezi ty co jenom sbírají ale místa nenavštěvují.
 
Michael
Dnes zakoupeno v Bělehradské. Coby rodilý pražák jsem již tuto věž s orlojem míjel nesčetněkrát... Až na občasné davy turistů je nádherná! :)
 
písecaci
dostupná, be problému, prodává se ve 03. NP, je zde i výtah, až na vyhlídku......
 
Eva
Známka k bez problémů k dostání, jen se pro ni musí vyšplhat do 3. patra.
 
vláďa
Opět vyprodáno
Na Staroměstské radnici známka opět vyprodána. Čekají na další zásilku z Rýmařova.
 
Lubomír Marťák
Známku jsem sehnal v turistashop na bělehradské ulici kousek od metra I.P.Pavlova spolu se spoustou dalších známek no. 1184,1293,1784,1798 a 1800 a jiných čísel a také mají spoustu výročních známek. takže vyplatí se tam každopádně zajet.
 
Honza
Vše v pohodě
TZ v pohodě dostupná ve 3tím patře v pokladně.Praha je nádherná.Pro sběratele TZ je Praha opravdový ráj.Spousty známkových míst na relativně malém prostoru.Asi jsem měl štěstí všude je měli bez problémů a na většině míst velice ochotný personál, který musí většinou zvládat navíc obrovské množství zahraničních turistů.Děkuji
 
Verakoz
Dostali novou várku, zatím je známek dostatek
 
David
...a stále nemají...(((
 
David
Stále nemají (
 
feli
Zase budou :-)
TZ vyprodána a dosud nedorazila další várka. Dle aktuální informace k tomu má dojít v příštím týdnu.
 
Jarda
Velká ostuda
Velká ostuda pro Staroměstskou radnici. TZ mají vyprodané, a pro jistotu sundali i štít, který upozorňuje, že se jedná o turistické místo. Osobu, která to má na starosti by měli pověsit do průvanu. Za co, to už ponechám na úvaze každého z vás.
 
AFIk
Doplním Martina
již v pátek 5.11. byly vyprodáné. Cca od dvou hodin odpoledne, žel dorazil jsem ve tři...další várka by měla přijít za dva týdny.
 
Martin
Zdá se, že v Praze podcenili sběratele turistických známek:-)). Na Staroměstské radnici byly známky v sobotu 6. 11. už vyprodány.
 
Johny
TZ dostupná bez problémů ve třetím patře radnice, k dispozici je i prosklený výtah :) naopak musím zmínit že jsem se ptal na informacích u vchodu a paní ihned věděla kam mě poslat.
 
KamPa
V informačním centru v přízemí podávají mylné informace!Netuší,že ve třetím patře je opravdu prodávají.Za informačním centrem jděte doprava dozadu k výtahu,nebo po schodech až do třetího patra,kde jsou TZ v prodeji.Nelze přehlédnout.
 
Bára
Známka není na radnici, a když jsem se po ní ptala paní mě poslala na neexistující adresu takže nic:-(
 
Michal
Takovej blázinec jsem ještě nezažil. Hodně cizinců, fronty, věž nacpaná k prasknutí. Když jsem se ptal v přízemí i ve 3. patře po dřevěných turistických známkách, tak nikdo o nich nevěděl a doporučoval mě jen kovové mince za 2 Eura. Takže jsem bez známky :-(
 
petrl
prodej
Prodej známek u pokladny do věže (3.patro radnice)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek