Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 207 - Kašperk


Popis

Středověký strážní hrad jižně od Sušice se zachovanými věžemi a opevněním.

Mapa

Navštívil jsem Kašperk

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Penzion na Habeši (chalupa na samotě pod hradem Kašperkem)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Hrad Kašperk
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, Náměstí 1, Kašperské Hory
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Klatovy
Poloha:
49°9'57.71"N 13°33'45.56"E
Hodnocení:
2.964
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 207 - Kašperk
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 207 - Kašperk
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 207 - Kašperk


07.10.2023 - dostupná bez problému
16.08.2023 - dostupná bez problému
19.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Dolejš
Petr Dolejš
Kašperk
Na hrad jsme se vydali od parkoviště přes Pustý Hrádek na kterém je na hrad krásný výhled. Doporučuji jít právě tímto směrem. Od hradu na Pustý Hrádek je cesta docela krkolomná a celkem do kopce.
Samotný hrad je krásný, ať už zvolíte jakoukoli prohlídku.
TZ ve stánku se suvenýry přímo na hradě.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem koupil přímo na hradě.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Mají ve stánku se suvenýry přímo na hradě, nebo v IC Kašperské hory
 
wenzel
Kašperk
Kašperk je dominantou okolí Kašperských Hor, viditelnou z okolí z několika směrů. I na samotný hrad se naskýtá krásný výhled, a to z několik set metrů vzdáleného Pustého Hrádku, na jehož zříceninu a vyhlídkovou plošinu se dá dojít přímo od Kašperku. Jinak přímo na hrad je to z parkoviště cca 1,5 km a 15-20 minut klidné chůze. V hradním příkopu hrad hlídá stádo ovcí a beran :-) Na nádvoří stánek se suvenýry, občerstvením, je možno okusit i Kašperskohorské pivo. Hrad nabízí dva prohlídkové okruhy, oba velice zajímavé ,a v rámci každého z nich navštívíte jednu z dochovalých věží s úžasným výhledem do okolí. TZ zakoupena přímo na hradě. Kašperk je podle mě jednou z nejkrásnějších českých zřícenin.
 
Jarmila Šnajdrová
Jarmila Šnajdrová
Hrad Kašperk
Na Kašperk jsme šli přes Pustý Hrádek, odkud je luxusní vyhlídka na celé okolí, včetně Kašperku. Jde se lesem cca 1km, ale stojí to za to. Zpátky jsme šli po asfaltce.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Kašperk
Nádherná hrad. Oba prohlídkové okruhy jsou více méně srovnatelné, takže pokud chcete ušetřit čas a peníze, můžete jít jen jeden a o moc toho nepřijdete. (torzo paláce procházejí oba a každý vede do jedné z věží, jeden má navíc kamenickou dílu, druhý zase minigalerii v purkrabském paláci) Obsahově se mi víc líbil okruh "Stavba hradu", ale okruh "Život na hradě" vede zase do "hezčí" věže s lepší vyhlídkou.

Rozhodně doporučuji jít z parkoviště přes Pustý hrádek. Výhled na Kašperk je z něj nádherný, ale cesta od Kašperka je poměrně náročná a lépe se po ní jde dolů. Z druhé strany od parkoviště se nahoru jde líp a je to sice trochu víc do kopce, ale není to nic hrozného. Parkování za rozumných 40kč za den.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Velmi zachovalá zřícenina
K hradu jsme šli náročnější, leč zajímavější cestou, potkávajíc předsunuté opevnění Pustý Hrádek. Zpět k autu nás vedla o trošku delší, ale příjemnější cesta, která vede směrem doleva od hradu. Bohužel jsme přišli pozdě a stíhali jsme tedy jen jednu prohlídkovou trasu (jsou zde dvě). V pokladně mnoho suvenýrů (TZ hradu, TZ výroční, TZ Karel IV). Takto obrovskou a zachovalou zříceninu jsem ještě neviděla. Výhled z věže byl super a perfektně nahradil jakoukoliv rozhlednu. Výklad nebyl bohužel tak kvalitní, jak bych si přála, průvodce byl mladý a mluvil trhaně, na naše dotazy často neznal odpovědi.
 
Matyáš Adámek
Matyáš Adámek
Návštěva hradu
Super noční prohlídka.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Kašperk
Známka koupena přímo na pokladně hradu s dalšími dvěma VTZ - VTZ 1737 660 let od založení hradu Kašperk a VTZ 1730 700. výročí narození Karla IV. Hrad Kašperk. Na pokladně dalších spoustu upomínkových předmětů od pohledů až po keramické zvonečky s motivem hradu Kašperk. Na pokladně mají i krásné turistické razítko.
 
Aneta Ježková
Aneta Ježková
.
Bez problémů na pokladně hradu. Místo stojí za navštívení. Absolutně mě uchvátila atmosféra i okolní příroda.
 
Libor Marek
Libor Marek
7.8.2015
TZ v pokladně hradu bez problémů. Na nádvoří jsme si zastříleli z kuše i z luku.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Pěkný, velice hezky udržovaný hrad (zajímavostí je, že není státním hradem, ale obecním, patřícím pod Kašperské Hory). Zajímavé prohlídkové ohruhy s příjemným a vtipným výkladem sl. průvodkyně.
Mimo jiné se zde natáčela pohádka Anděl Páně.
TZ zakoupena přímo v pokladně hradu. Zásoby měli dostatečné.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Zimní prohlídka
Zúčastnili jsme se zimní vánoční prohlídky na hradě. Zasněžený Kašperk je kouzelný, prohlídka suprová a známek měli dostatek v pokladně.
 
Martin
Re: Doporučuji
Co sem pletete Prahu pro boha?
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Doporučuji
Opravdu mě tato zřícenina překvapila. Hezká prohlídka s milou průvodkyní. Vstupné 90 kč. V Praze by za to chtěli počítám tak 150... Dobré.
 
LukasZ
LukasZ
Hrad
Prohlídka hradu byla bezvadná, výklad průvodce (Lukáš) skvělý, erudovaný a humorný. Servis na hradě byl prvotřídní (jídlo, pití, suvenýry, wc). Určitě se jděte podívat na Pustý hrádek (není to daleko), protože pohled na Kašperk je odtamtud fantastický.
 
Jiřina Klicperová
Jiřina Klicperová
SVATBA na hradě Kašperk
Můj bratr se do tohoto místa tak zamiloval, že se rozhodl své ano říct na tomto místě.
Jinak TZ jsem bez problémů koupila a jiné suvenýry a hlavně pohledy.
 
jerry720
Hrad Kašperk.
Na tomto hradě jsem byl již několikrát, naposledy jsem jej navštívil v neděli 21. 10. 2012, protože jsem byl zvědav na nový okruh "Stavba hradu", který byl zpřístupněn na konci června 2012. Před vašimi zraky vyroste jedna komnata, která však zanikne při požáru, který hrad postihl - moc hezky vymyšleno a uděláno. O výhledu na hrad Kašperk z Pustého hrádku už tady bylo hovořeno několikrát, při mé poslední návštěvě byl tento výhled umocněn inverzí, která panovala. Svítilo sluníčko a hrad se jakoby vznášel v oblacích. Jinak TZ jsem bez problémů zakoupil v pokladně hradu.
 
K + E
TZ koupena ve stánku se spoustou jiných suvenýrů.
 
Franta
Na nejvýše položený královský hrad na našem území jsme vyrazili po předchozí návštěvě hradu Rabí. Pohled na Kašperk v záři poledního slunce z Pustého hrádku je opravdu nepopsatelný. A ty borůvky...... :-) Výklad slečny průvodkyně o stavbě hradu podaný zábavnou formou zaujal i naše děti. Prostě krásný a pohodový výlet pro celou rodinu. Vřele doporučuji.
 
Zuza
Po téměř nadlidském výkonu a v mírném dešti jsme se vydrápali na hrad už za celkem pěkného počasí kdy se voda vypařovala z lesů a výhled byl téměř magický. Slečna na pokladně nám ale radost zkazila, poté co jsme si chtěli koupit prohlídku na věž protáhla obličej s tím že stejně není nic vidět a proč chceme na věž v tomhle počasí. Prohlídku hradu jsme si tedy nechali ujít, na okolí jsme se podívali z nádvoří a šli dál na věž na hrad Rábí kde byl výhled super a rozhodně jsme tam nebyli jediní... ;)
 
HonzaB
Největší zážitek - vyhlídka z Pustého hrádku
Samotný areál volně přístupného nádvoří hradu není (třeba v porovnání s Velhaticema) příliš velký a tak pokud zde máte čekat půl hodiny na prohlídku, je to trošku nuda. Ale samotná prohlídka určitě stojí za to (hlavně kvůli vyhlídce z věže). Ale mým nejsilnějším dojmem je vyhlídka na Kašperk z Pustého hrádku Cesta tam je sice trošku náročnější (aspoň pokud jako já jdete s poněkud reptajícím synem), ale ta odměna v podobě úžasné vyhlídky na Kašperk a šumavské kopečky za to stojí. Pokud můžete, nenechte si to ujít.
 
Waynee
Jeden z nejkrásněji položenýc hradů u nás......doporučuji dolézt:-) na 400m vzdálený Pustý hrádek, kde je Kašperk se Šumavou jak na dlani.......
 
DeiSi
Na Kašperku jsem byla jako malá a dnes jsem ho s radostí navštívila znovu. Lidí opravdu hodně, dvě svatby, ale milá paní průvodkyně a přesto, že jsme stihli pouze jeden okruh byl to společně s návštěvou Kašperských Hor příjemě strávený den.
 
Longer
Moc pěkný místo i výhled... vyplatí se jít i na rozhlednu na protějším kopsi Sedlo. Cesta od Kašperku není vhodná pro kočárky a lidi,co nemají rádi strmé stoupání přez kameny, kořeny a spadlé stromy :-)
 
Vavřík Ag
Známky v pohodě, hrad nádherný, ale trochu mě zarazilo, že nám otevřeli až v 9.30 a prohlídka byla až od 10. Zbytek túry jsme pak přes tuto ztrátu doháněli dost obtížně. No a na hradě pochopitelně masomlejn, lidí až hrůza, no ale je sezona, tak co bychom chtěli. No a ta nasejřená slečna v kase, to byl taky hezký pohled! Oproti tomu průvodkyně super!
 
Novakovi, Třebíč
Vřele doporučujeme, především prohlídku s panem Mrázem.
 
Vladimir Tesinsky
Rozhled za mírné oblačnosti výborný a krásný ze západní věže, východní věž po opravách přístupná až v létě 2010. Rádi se vrátíme i na tuto prohlídku. Průvodkyně informovaná o různém navíc. :-) Chválíme! Parkoviště pro motocykl letos 40 Kč.
 
Tatík
Navigace nás místo k hradu zavedla do osady Kavrlík, dále se stoupalo pěšky po podivném značení žlutých šipek a modrých koleček (ale ta k hradu nevedla), kolem tří lesních jezírek, celkem 2 kilometry. Turistických známek a pohledů dostatek v pokladně, základní okruh za 60,- Kč. Restaurátory chválím!
 
thief
kašperk
Kašperk je nádherný hrad. Od parkoviště je to kousek a cesta zpátky vede přes Pustý hrádek. V restauraci Na račánku se dá dobře najíst a obsluha je ochotná. Hrad má dva okruhy - Východní věž a Západní věž. My jsme byli na Západní věži a myslím, že jsme neprohloupili. Tato věž má zbytky původní střechy - hrnce - ze zvláštně opracovaných cihel a rozhled je opravdu hezký. TZ bez problémů v pokladně.
 
JirkaS
Známku jsem na pokladně dostal bez problémů i hezké razítko do deníku. Jediné co mě trochu zradilo byla cesta. Šel jsem od parkoviště, když jsem předtím zkusil cestu od Kašperských Hor opačným směrem než je Vimperk. Od parkoviště kde jsem zaparkoval bylo vše OK a po zelené jsem se dostal k hradu. Bohužel, když jsem šel z hradu neuvědomil jsem si kudy jdu a po další zelené značce jsem šel úplně na druhou stranu než odkud jsem přišel. Než jsem si to uvědomil byl jsem už na další křižovatce počítám tak 1km daleko :) .
 
dapa
Pěkný hrad,který stojí za návštěvu. Měli jsme štěstí, že zrovna probíhala akce- netradiční prohlídka s kastelánem Blahoutem.TZ bez problémů na pokladně.
 
Luděk
Kašperk
Nejkrásnější pohled není z Pustého zámku (nebo hrádku), ale ze Sedla (keltská památka, 902 m n. m.) - 3 a půl km po žluté a pak po červené tur. značce (ale takhle mizerně značenou trasu až do Sušice jsem snad ještě neviděl - budu reklamovat u KČT). Z Pusťáku vidíte hrad z mírného nadhledu a z boku, ale ze Sedla krásně celý a také jako na dlani. Nikomu nepřeju závěrečné stoupání, spíš šplhání, na Sedlo od Kašperku :-)
 
Gabi
Hezký hrad
Výlet na Kašperk moc pěkný, zaparkovali jsme pod hradem asi 1,5 km za 30 Kč. Rozhled ale není tak úchvatný. Dovnitř jsme nešli. TZ měli zatím dost.
 
Zdeněk
Vzhůru na Kašperk
ať už na kole či pěšky. Impozantní hrad, zvláště z Pustého hrádku.Známky bohužel neměli.
 
jarda
Hrad je krásný
ale známky bohužel došly a zatím asi jen tak nebudou! škoda, tak dlouhý výstup lesem by si zasloužil odměnu ve formě TZ!
 
Sawyer
Hrad krásný, známka i razítko bez problémů. Hrají tu vynikající divadelní představení - Shakespearova Richarda III. Bohužel, pokud si zajdete do restaurce u parkoviště pod hradem, zavane na vás duch doby dávno minulé: na jídlo (pravda, minutku) jsme čekali 50 (!) minut a zdůvodněno to bylo slovy "nemám tady jenom vás".
 
Iva
Hrad bohužel v pondělí pro veřejnost uzavřen, takže jsme se nemohli pokochat ani výhledem :o(. Jinak od
parkoviště u Českých Domků je nejlepší přístup s kočárkem, po silnici pohodlně 1,5 km až ke hradu, v závěru
trochu stoupání, ale dá se.
 
Badys
Krásný hrad, známek dostatek, pohledy orazítkované... Co více si přát?
 
Mc.cvok +adelait
Krásný hrad s viditelnou snahou o postupnou rekonstrukci ,ochotná průvodkyně.Moc krásné míso je na protějším
kopečku ,zvané Pustý hrádek,je to součást předsunutého opevnění hradu,za ranního slunce je odsud
nezapomenutelný pohled na hrad Kašperk.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek