Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 282 - Veltrusy


Popis

Unikátní empírový zámek v třistahektarovém krajinářském parku, vybudovaném z lužního lesa mezi dvěma slepými rameny Vltavy u stejnojmenného městečka.

Mapa

Navštívil jsem Veltrusy

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Veltrusy - suvenýry
Toto místo prodává také turistickou známku
Trafika - suvenýry, Palackého 8, Veltrusy
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Mělník
Poloha:
50°16'39.23"N 14°19'47.66"E
Hodnocení:
2.793
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 282 - Veltrusy
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 282 - Veltrusy


23.09.2023 - dostupná bez problému
23.09.2023 - dostupná bez problému
31.08.2023 - nemají sběratelský předmět




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Přemysl Homolka
Přemysl Homolka
TZ Veltrusy
k dostání bez problémů na zámecké pokladně. Ale ty b...y, co tam 23.9. měly službu, tak ty byly protivnější než činže !!
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zámek nádherný, TZ koupena včetně prohlídky v pokladně zámku
 
Jaromír Holý
Jaromír Holý
Veltrusy jsou už v pořádku
TZ bez problémů k dostání dnes na zámku za 40,- Kč.
Prohlídka 2 okruhů byla zajímavá, zámek je v dobré kondici a o povodních a nebo nějakých problémech nebyla ani zmínka.
Perfektní průvodci.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku jsem před dvěma roky koupil na zámku.
 
wenzel
Veltrusy
Zvenčí pěkný zámek, ale prohlídky probíhají díky rekonstrukci po povodni 2002 pouze v jednom křídle, hlavní budova má termín otevření po 18 letech v červnu 2020. Pokladnu zámku a prodejnu suvenýrů v jednom hledejte po vstupu hlavní bránou HNED po pravé straně v nižší budově, je to snadno k přehlédnutí. Jako ideální místo pro příjemnou a klidnou procházku doporučuji rozsáhlý park. TZ a další suvenýry v celkem dobře vybavené prodejně na pokladně.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Dnes na zámku akce prý prohlídka nejdříve ve 12 a ještě možná tak jsme akorát koupili známku a spokojili se z rozlehlým parkem kde je most se sfingou.Bistro kravín nic moc možná kdybychom neměli kachnu mohlo být lépe
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Veltrusy
Krásný fotogenický zámek,rozlehlý park i obora. Moc příjemné prostředí na klidnou procházku.Určitě doporučuji. Chválím i bistro Kravín který je dělaný formou jídelny,takže člověk nemusí čekat u stolu než si ho někdo všimne (ale chuťově takový průměr). TZ v infocentru u vstupu do parku.
 
Pavla
TZ
Krasna stavba, park i obora a infocentra, u vchodu z Veltrus i v zamku bohate vybavena a otevrena. Dekujeme a doporucujeme ostatnim.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Zámek Veltrusy
Turistická známka spolu s tur. nálepkou zakoupeny přímo na pokladně zámku za obvyklých 30/12 Kč. Jelikož bylo opravdu krásné počasí, zámecký areál byl plný lidí. K prohlídce zámku jsme si vybraly první okruh s názvem Aristokracie: začátek konce a musím napsat, že hodně velké zklamání, z inzerovaných doby prohlídky 45 minut trvala ani ne půl hodiny, projdete si tak dohromady pět místností (hezky udělaných to je pravda) ale to je tak všechno, do hlavní zámecký budovy se vůbec nedostanete, prý je už 15 let zavřená. Za nás hodně velké zklamání a tohle vědět tak využitý čas využijeme radši pořádný prohlídce rozlehlého parku, který jsme také navštívily, ale jelikož je opravdu rozlehlý doporučuji vice času. Z parku jsme nakonec navštívili jen zříceninu egyptského pavilonu s mostem ze sfingou a pomník Marie Terezie a místní oboru. Více jsme toho nestihly. Návštěvu rozhodně doporučuji, ale prohlídku rozhodně tedy ne.
 
JIŘÍ PEŠEK
JIŘÍ PEŠEK
282
Bohužel zámek zavřený, trafika ani MÚ Veltrusy známku nemají. Tak asi v létě.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Velice příjemná a snaživá paní recepční.
 
Miroslav Zach
Miroslav Zach
Zámek Veltrusy
Krásný zámek a konečně je po rekonstrukci alespoň zčásti přístupný.TZ bez problémů k zakoupení na pokladně.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Zámek Veltrusy.
Návštěva v sobotu 26. 10. 2013. Park i zámek moc hezký, momentálně se rekonstruuje hlavní vstup do zámku a sochy okolo schodiště. TZ jsem bez problémů pořídil v pokladně zámku.
 
Pavel
Známka
Zámek krásný ale v rekonstrukci která ustala díky úředníkům kteří přislíbené peníze nakonec poslali na jiné projekty. Veliká chyba a škoda protože zámek je opravdu krásný. Pokladna uzavřena známku jsme sehnali v trafice(zelenině) vedle obecního úřadu. Obsluha velice příjemná mají zde i známku chvatěrubského hradu.
 
Tomáš Boháč
Zámek Veltrusy
Jako rodák z Veltrus, můžu jen na Zámek Veltrusy, říkat samé Pozitiva. Obora je plná Danků skvrnitých, Zámek se pomalu dostává do původních podob, a rekonstrukce a opravy by mělý být v roce 2014 hotovy, na to že v roce 2002 byl zatopen, a je vidět ještě i jak moc, ale dostává se z toho. byl jsem zámek navštívit po povodní, hnedka jak jej znovu otevřeli pro veřejnost (2003 nebo 2004), a poté nyní 13.8.2011, a musím říci že Už je toho hodně zpřístupněného, a zase Zámek spěje, do Krásy a svého půvabu, Dojedtě se kouknout, Veltrusy jsou krásné město, a Zámek s Parkem okolo ještě krásnější
 
David Havel
Výstava historických kočárů
Rozhodně lze doporučit, super nápad se smyšleným příběhem, který má dokonale ironický konec ;) Zámek je krásný, zasazený v příjemném parku. Již se těším na to, až se vrátíme na klasickou prohlídku. Do té doby uvažuji o návratu na cykloprohlídku, která by také mohla stát dle popisu za to ;)
 
eMPage
Samotný park by bez ohrady s jeleny nebo co to je byl o ničem. Zámek se z části opravuje. Nádherná zahrada s fontánou. Při hezkém počasí příjemná relaxace.
 
Slávek Č.
Zámek žije!
Ano,zámek i během rekonstrukce můžete navštívit!Prohlídky probíhají každou hodinu pod názvem "Jak se opravuje památka" a je to opravdu paráda,už proto,že to jinde neuvidíte a hlavně: můžete sledovat,jak rekonstrukce zámku,ostat-ních staveb v zámeckém parku a sochařské výzdoby nejbližšíhí okolí zámku pro-bíhá.Rozhodně si to nenechte ujít.Je to opravdu nevšední zážitek.Vstupné pro dospělé je 50 Kč a já to považuji zároveň za nenásilný příspěvek KULTURNÍHO ná-roda na opravu zámku a doslova a dopísmene záchranu některých staveb v par-ku.Sami při prohlídce poznáte,o které se jedná a jednalo. Jinak turistické suvenýry včetně TZ a vizitky v pokladně bez problému a jejich(TZ) dost.
 
Jana Čtveráková
TZ k sehnání v pokladně bez problémů, ale tím, že se zámek stále opravuje a je na něm lešení zkazil se mi asi celý dojem :-( Musím říct, že mě ničím neuchvátil, jen snad obrovským parkem, který na mě ale opět působil zanedbaně, neudržovaně
 
pëtr
Známka ze 25, zámek se opravuje a jak to tak 8 let po povodních vypadá, ještě se 8 let opravovat bude.
 
Libor
zámek v opravě, udělali jsme pěší výlet po rozlehlém parku, vhodné pro cyklisty, TZ nám prodala pí v "nouzové" pokladně
 
Lucka
Zanedbané skleníky za 50 kč
Podobné skleníky má naše sousedka na zahradě s v lepším stavu, paní průvodkyni to očividně nebavilo a celá "prohlídka" trvala asi 20 minut. Viděli jsme afrikány, astry, růže a další kuriozity...Alespoň doufám, že ty peníze půjdou na opravu zámku, který je zvenku opravdu krásný. Škoda, že ho zastihla povodeň, věřím, že i interiéry by stály za to.
 
janisek
Krásný zámek,i když stále nepřístupný,známek dostatek,na kole jsem projela celý park,moc pěkné místo!
 
Viky
Zámek stále v opravě.
 
Tereza Scheithauerová
Zámek hezký, ale teda nahlídla jsem jen oknem a nepořádku je tam až až, zahrada nádherná ale bohužel známku jsme nesehnali, prý je co nejdříve objednají....
 
Véna
Procházka po parku pěkná - výstava starých pohlednic - možnost shlédnutí historických skleníků (cca 1 hodina) - zámek stále v opravě (a ještě hodně dlouho - nicméně aspoň fasáda hotova)
 
Tatík
Turistických známek dostatek v pokladně. Je otevřen francouzský park s pávy a výstava historických pohlednic, skleníky do "zmrzlých" nepřístupné. Anglický park stále s polomy a otevření vnitřku zámku se snad dožijí moje děti.
 
Tom
Zámek je zavřený, otevřena pouze výstava o aranžování květin. Lze se ještě projít po parku.
 
Petr
!!!!!!!!!!!!!POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!Pozor!! - trafika-suvenýry, Palackého ulice - zavírá doprodává zbytky,vše má zlevněno-nevim jestli i
Turistické známky, v nejbližší době zavře!!,zámek napůl otevřen!!
 
Badys
Zámek je zavřený, přístupná je pouze zahrada. V trafice-suvenýrech v Palackého ulici má paní plnou krabici
známek a ochotně dala vybrat.
 
garakus
Zavreno kvuli rekonstrukci
Opravuji po povodnich 2002 a asi to bude na dyl. Kde sehnat znamku jsem nezjistil, tak aspon doporcuju Nelahozeves o 3km dal.Vejletum zdar
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek