Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 32 - Štěpánka


Popis

Rozhledna na východním cípu Jizerských hor nad vsí Kořenov na vrcholu Hvězda 959 m.n.m.

Mapa

Navštívil jsem Štěpánka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Občerstvení pod rozhlednou Štěpánka
Toto místo prodává také turistickou známku
Chata pod Štěpánkou
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum Kořenov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JIZERSKÉ HORY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Jablonec nad Nisou
Poloha:
50°44'46.96"N 15°21'57.14"E
Hodnocení:
2.915
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 32 - Štěpánka
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 32 - Štěpánka


08.10.2023 - dostupná bez problému
23.08.2023 - dostupná bez problému
07.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Aleš Socha
Aleš Socha
Známka
Z Kořenova
 
Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
TZ im IC gekauft sehr schöner Turm
 
Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
putování po rozhlednách Jizerských hor
 
Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Výlet
Krásná rozhledna
 
Irombal
cialis 2.5 mg and alcohol
cheap cialis generic online 1 of the patients gained weight
 
Jana Hofmanova
Jana Hofmanova
ŠTĚPÁNKA
Poprvé na Štěpánce- koupili jsme vše i kolečko do sbírky v pohodě na místě ikdyz byla zima a zebalo to!
 
Katerina Perglerova
Kriz pod Stepankou
Dobry den, uvadite informaci, ze kriz pod Stepankou je Maltezsky. Oproti tomu je primo u krize informace, ze tento kriz je nacisticky pamatnik… Dekuji za uvedeni spravne informace
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ na rozhledně. Moc pěkná kamenná rozhledna.V kiosku u rozhledny velké množstí suvenýrů a široké občerstvení.Po výstupu přišla malinovka vhod.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Známka dostupná v IC Kořenov a i v bufetu vedle rozhledny. Vstup na rozhlednu za 40,- Kč. Nejdéle budovaná rozhledna v ČR. Bohužel kvůli dešti špatný výhled. Jinak krásná procházka z Příchovic, kde je i záchytné parkoviště (placené).
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka dostupná na Štěpánce.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Jsem rád že v tak těžké době byla známka dosupná v kiosku u rozhledny.
 
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena v občerstvení přímo u rozhledny kde mají snad všechny cetky z okolí.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupeno v IC Kořenov. Jinak je dostupná i v suvenýrech přímo pod rozhlednou, které měli otevřeno i ve středu v únoru.
 
David Mácha
David Mácha
Úspěch
Zakoupeno ve stánku pod rozhlednou, měli však poslední
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Štěpánka
Musím uznat, že asi opravdu nejhezčí rozhledna z těch co jsme v Jizerkách navštívili a asi i nejhezčí výhledy. TZ ve stánku u rozhledny.
 
Petra K.
Infocentrum
V kase u rozhledny pouze známka výroční. V hospodě pod rozhlednou vyprodáno. Sehnali jsme ji pouze v infocentru v Kořenově.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
22. 11. 2016
TZ jsme ulovili v Turnovské chatě, kde jsme dostali údajně jediný a poslední klíč od rozhledny a šli jsme ji prozkoumat. Je opravdu vkusná, tak jak jí mnozí popisují, že se jedná o nejhezčí rozhlednu v ČR.
 
Michal L. Jakl
Prázdninový výstup na Bílou skálu
V sobotu 2. 7. 2016 od 10 do 14 hodin setrvává kontrola na vrcholu na Bílé skály (964 m n. m.) v rámci široké akce ,,Vystup na svůj vrchol, aby potvrdila účastníkům prvního ročníku hvězdicového z libovolného místa konaného Prázdninového výstupu na Bílou skálu razítkem zdolání vrcholu. Po vyplnění přihlašovací karty dostane úspěšný účastník výstupu za poplatek 20,- Kč na nedaleké Turnovské chatě (Příchovice 1208) od 10.30 do 15.00 hodin vydán vkusný pamětní list. Na trase od Bílé skály k Turnovské chatě v tom čase jsou přichystány různé soutěže pro děti! Další informace poskytuje pan Josef Jirouš na telefonu: 723 246 942! Dále doporučujeme návštěvu pamětihodností Pasecka (Památníku zapadlých vlastenců etc.) i Příchovicka (vojenský bunkr z I. československé republiky, rozhlednu Štěpánku na vrchu Hvězda etc.).
Kdy: 2.7.2016 10:00 - 2.7.2016 15:00
Kde: Bílá skála v Pasekách nad Jizerou nad Rejdicemi
Pořadatel akce: Klub českých turistů Vysoké nad Jizerou
Další zdroje: www.kct.cz
 
Jan Lutrýn
Jan Lutrýn
Štěpánka
Smíšené zboží v Kořenově-Tesařově v sobotu jen do 12 hodin, infocentrum v motorestu Kořenov otevřeno celodenně, celotýdenně (k mání též TZ Tesařovská kaple) a také v pokladně rozhledny Štěpánka. Velmi příjemné místo :)
 
MARTIN PŘIBÍK
MARTIN PŘIBÍK
aka magipriba
V IC v Kořenově (výrazná zelená budova hotelu) stále v pohodě k dostání TZ TESAŘOVSKÁ KAPLE, ROZHLEDNA ŠTĚPÁNKA i OZUBNICOVÁ TRAŤ TANVALD - KOŘENOV. Super místo pro nákup dalších suvenýrů. K tomu velké množství propagačních materiálů zdarma. Na samotné Štěpánce mají známku také. Vstup na rozhlednu stále za 30,-.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Rozhledny
Kousek od sebe hned dvě rozhledny - Štěpánka a Maják a zrovna krásný den, výhledy daleké, známka dostupná
 
Martina Svobodová
Martina Svobodová
Štěpánka + Chata Hvězda
Krásný výlet na rozhlednu Štěpánku po cca 12 letech. TZ dostupná bez problému,za klasickou cenu 30kč, Štěpánka opravena - vstup 30kč, krááásný výhled a okolní příroda.
Cestou dolu v chatě - restauraci Hvězda musím velmi pochválit kuchyň! Výborný oběd, za celkem slušné ceny :) Moc se nám líbilo!
 
Ivan Kestler
Ivan Kestler
po svátku
Po prodlouženým víkendu(28.10. st.svátek) známku neměli-vyprodáno, zakoupena IC v Kořenově.Měli by mít větší zásoby, když ví, že se blíží svátek a lidí cestují.
 
Jajadohan
x
Známka koupená v Harrachově. Na rozhlednu se nyní dostanete jen na spodní ochoz, odtud nahoru je lešení, opravují střechu.
 
Libor Marek
Libor Marek
22.07.2014
TZ měli jak v IC v Kořenově, tak i na samotné rozhledně, která je krásná. Moc hezká procházka 2081 - 32 - 2023.
 
Bc. Michal L. Jakl
Koncert v kostele svatého Víta na Příchovicích v sobotu 28_ 12_ 2013 v 18 hodin
Dobrý den,

přijměte pozvání na vánoční koncert v podání violoncellového kvarteta Prague Cello Quartet, který se uskuteční v kostele sv. Víta na Příchovicích v sobotu 28. 12. 2013 v 18 hodin, vstupné dobrovolné. V rámci obce Kořenov zajištěna autobusová přeprava ...

S pozdravem a přáním krásných a klidných vánoc

Stáňa Čejková
Informační centrum Jizerky pro Vás o.p.s.
tel. 725 805 266
www.jizerkyprovas.cz
 
KamPa
úterý
V úterý 30.7 TZ dostupná ve stánku u rozhledny.
Rozhledna je do poloviny obehnána lešením,neboť stále pokračuje rekonstrukce.Návštěvníků moc,ale výhled pěkný.
Poblíž,v Příchovicích v areálu U čápa vyrostla nová rozhledna Maják,s muzeem J.Cimrmana,která bude také usilovat o TZ.Můj hlas už má předem.Je to pěkné místo a otvíračka je celoročně 10-18 hod.
 
libor
Návštěva rozhledny včera. Známka koupena na rozhledně. Rozhledna prošla letos opravami, takže je zase o něco krásnější. Výhled nic moc (špatná viditelnost) ale za dobrěho počasí může být hezký rozhled.
 
Myšák
Setkání po letech...
...s rozhlednou Štěpánkou bylo parádní - brzy ráno na cyklovýletě po jizerských rozhlednách, krásné počasí i výhledy, dostatek TZ na výběr...prostě ideál. Už se těším na další návštěvu, třeba v zimě !
 
gallisek23
Nádhera
Rozhledna Štěpánka je u nás jedna z nejhezčích rozhleden a to jsem jich už vidět opravdu hodně. Vstup na rozhlednu je 20,-Kč pro dospělého a 10,- Kč pro dítě. Ale opravdu to stojí za to se tam jít podívat. TZ mají na místě pod rozhlednou hodně a mají tam i hodně pohledů atd. Tak kdo má rád české hory tak se tam jeďtě podívat.
 
zm
Nemají
Dnes (26.7.2011) odpolende nemají známku ani na Štěpánce ani v infocentru Kořenov (opakuje se situace ze včerejšího dne na Dvoračkách). Jinak ochotná paní v infocentru v Kořenovvě se omlouvala. Pán v kiosku na Štěpánce odvětil stroze: NEMÁME! Opět nezbývá než konstatovat: Je to velmi neseriozní vúči turistům, kteří sem váží cestu a odchází bez známky.
 
Karpet
Známka přímo na rozhledně za 35 Kč, že by speciální cena pro děti, které se nebudou "vysokohorské přirážce" bránit?!
 
magipriba
Ve stredu po desti bajecny vyhled na vsechny strany,pod rozhlednou nabidka ohromujiciho mnozstvi suvenyru-pohledy,stitky,magnetky,znamek dostatek,spravce rozhledny velmi pratelsky. V restauraci HVEZDA cepuji kvalitniho MUSKETYRA za 23,- ,frankfurtska polevka byla trochu vodova. V pripade horsiho pocasi si otevreni rozhledny radeji overte na cisle 603806473.
 
Sedy Vlk
Upozornění pro všechny sběratele
Rozhledna leží na uzemí KRNAPu tudíž známka č 32 patří do Krkonoš. Kdo pochybuje muže se podívat do mapy.
 
pavel
Doporučuji návštěvu!!
 
vláďa
Známku jsem pro jistotu koupil v infocentru v Kořenově a vyrazil jsem nahoru. Díky krásnému počasí byla rozhledna otevřena, známky měli i v kiosku a výhled na Jizerské hory a Krkonoše byl úžasný.
 
000
štěpánka
Nejkrásnější rozhledna která existuje je štěpánka u Příchovic a okolí příchovic je také krásné a krásné je i kořenovsko.
 
michal
sklamání s infocentra
Tento týden jsme navštívili krásnou rozhlednu Štěpánka, kde se nám moc líbilo. Ale bohužel v kiosku u rozhledny známku neměli (to se může stát), ale jaké bylo naše rozčarování, když nás poslali do Kořenova do Infocentra a tam měli cedulku , že jsou tam až od 15,00hod. Zkusili jsme to tedy ve čtvrtek po návratu z Harrachova, ale pro změnu nás vítala cedule ve čtrtek zavřeno. Připadá mi to , že tamní pracovník si dělá co chce a nedodržuje dobu, která jinak visí na dveřích. Zřejmě je to nějaký vychytralý brigádník, který kazí radost turistům :-)
 
Jana
Na rozhlednu jsme dorazili v 9 hodin ráno v neděli o prázdninách k našemu údivu jsme zjistili, že otvírají až v 10:30 hodin.OTVEVÍRACÍ DOBA:PO zavřenoÚT-NE 10:30-18:00 hodZa nepříznivého počasí zavřenoV dubnu otevřeno sobota, neděle 10:30-17:00
 
Veselka
Štěpánka
Dnes jsme navštívili rozhlednu Štěpánka a hodnotím to jenom samým nej. Výhled špica a rozhlednu řadím k nejlepším, které jsem navštívila. Známek bylo dostatek i pohledy a razítko. Samotný výlet snad jen kazila opilá číšnice na chatě Hvězda, která mi sdělila, že hotovky, které na tabuli nabízejí, nevaří pro malý počet turistů. Přesto bylo tuto sobotu v restauraci docela plno. Zřejmě byl alkoholický dýchánek přednější než nějací turisté. A za minutky se lepší platí. Proto Vám doporučuji jinou restauraci. Veselka
 
Luboš
Málo vhodných míst pro TZ
V pokladně Štěpánky mi bylo sděleno, že známka není, tak jsem štrádoval do Kořenova, kde jsem ještě stihnul náhodou otevřené Infocentrum. Vzhledem k těmto potížím, opravdu doporučuji prodej TZ buď přesunout, nebo minimálně rozšířit o chatu Hvězda a Turnovskou... (na Hvězdě jsou noví majitelé a "nové koště....")
 
Košek Pavel
Mimosezóna 2006
Dnes jsme navštívili rozhlednu Štěpánka,výhled lehce v oparu ,ale pěkný.Bylo vidět až do Polska.A co se týče
letošní mimosezóny,tak jim tam vysela cedulka o prodloužení mimosezóny do 6.5.2006.Zřejmě díky letošní
zimě,neboť ještě dnes jsme cestou z Kořenova na Štěpánku po cestě šli sněhem.Hezký den Vám přeje Pavel Bidlo
Košek z Jablonce nad Nisou
 
Luboš
Nedodržují dobu
Na Štěpánce je cedule "mimo sezónu (20/3-30/4) otevřeno jen v sobotu a nedelili 10-17 hod".
Myslíte si že se někdo namáhal v neděli 30/4/06 otevřít? Nebo se alespoň omluvit? Zástupy turistů se sem ale
valily... Doporučuji prodejní místa rozšířit o blízkou chatu Hvězda (nebo i Turnovskou), která měla normálně
otevřeno!
 
Darth Art
Štěpánka je s Černou Studnicí nejhezčí a nejcharismatičtější rozhlednou v Jizerských horách. Doporučuji cestu
autobusem z Tanvaldu na Harrachov, vystoupit v Kořenově u motorestu (vedle krásná kaplička a o kus dál
prvorepublikové pevnůstky) a přes Příchovice nahoru na Štěpánku. Rozhledna má zajímavou historii a pověst o
cikánce, která staviteli vyvěštila z ruky, že až bude vyhlídka hotová, on zemře. Proto prý stavbu pozastavil.
Stavitel rozhledny opravdu zemřel zhruba v době dokončení Štěpánky, ovšem ve věku cca 80 let a na
stáří.Obrázek rozhledny najdete na obalu Nouzovy knihy o českých a moravských rozhlednách, zajímavý profil
tamtéž. Podívat se můžete i do Nevrlého Knihy o Jizerských horách.
 
Jana a Ríša
Nelze než potvrdit vše co už bylo napsáno. Úplně mne dorazilo ovšem to, že v kiosku mi k čaji dali plátek
čerstvého citrónu!!!! Nezapomeňte si nahoře přečíst povídání o historii rozhledny - určitě se dobře pobavíte.
 
Sedy.V
Velmi pěkné suvenýry,je to krásné místo doporučuji spojit s návštěvou Pasek a Vysokého.
 
J&D
Známku jsme zakoupili bez problémů v kiosku pod rozhlednou. Na prvním ochozu jsou původní orientační tabule s
popisem výhledu (české názvy jsou k německým doplněné). Ze samotného vrcholu rozhledny je bohužel výhled pouze
přes okna, která jsou ale zavřená a v teplém počasí je nahoře nedýchatelno a sauna - vydrželi jsme tam cca 30
vteřin a pak jsme to vzdali. Rozhled je ale hezký, celé Jizerky a část Krkonoš máte jako na dlani. U rozhledny
je i menší hriště pro děti.Jinak počítejte, že za hezkého počasí se jedná o hodně navštěvované místo.
 
Šárka Loucká
Moc hezká rozhledna, vzhledem k tomu, že máme malé děti, tak jsme velmi ocenili malé hřiště, kde se mohli po
pro ně nudném výstupu pobavit.
 
Šimáček Michael
rodiná výprava
výstup byl velmi krátký,ale líbil se mi.
 
Burgos
Štěpánka
Po zdolání krpálu jsme vyšlapali těch několik desítek schodů a kochali jsme se pohledem do okolí pokrytého
čerstvě napadaným sněhem. Cestou dolů jsme se ve sněhu vyváleli. Známka byla dostupná bez problémů koupili
jsme si ji v kiosku pod štěpánkou. SPOJE FOREVER!!!!!http://www.refos.cz/spoje-narodni.hazena
 
Vašek Kozuk, Linda Šímová
Velmi ochotný personál kiosku nám dal vybrat z několika známek, rozhled z věže ovšem nebyl takový, jaký jsme
čekali - bylo to způsobeno částečně se válejícími mraky nad širým okolím. Škoda. Jinak je Štěpánka velice
zajímavá. Cesta Příchovicemi je rovněž pěkná - velmi interesantní je věž tamní kaple u krchova.
 
Honza
Rozhledna je otevřena denně mimo pondělí od 10.30 do 17.30. Nikde ale nebylo napsáno, zda to platí celoročně.
Návštěvu rozhodně doporučuji: Štěpánka je právem nazývána "Královnou rozhleden Jizerských hor", i
když se poněkud paradoxně nachází už na území Krkonošského národního parku. Je odtud krásný výhled na Jizerské
hory, Krkonoše a v případě jasného počasí i daleko do kraje.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek