Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 33 - Špičák


Popis

Lyžařský areál a vrcholová chata s rozhlednou nad Tanvaldem v Jizerských horách. 808 m.n.m.

Mapa

Navštívil jsem Špičák

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Rozhledna a restaurace Tanvaldský Špičák
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
POMI ski centrum Albrechtice v Jizerských horách
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Obecní úřad Albrechtice v Jizerských Horách č.p.226
Toto místo prodává také turistickou známku
Ski Chata Špičák
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Trafika, Josefův Důl č. 297 (u kostela)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Krkonošská 629, Tanvald
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Josefův Důl 210
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, nám. T. G. Masaryka 638, Smržovka
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JIZERSKÉ HORY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Jablonec nad Nisou
Poloha:
50°45'5.08"N 15°16'56.81"E
Hodnocení:
2.902
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 33 - Špičák
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 33 - Špičák


09.10.2023 - dostupná bez problému
18.07.2023 - dostupná bez problému
18.09.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vilma Pospíchalová
Vilma Pospíchalová
Dovolená
po rozhlednách Jizerských hor
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka zakoupena na Špičáku.
 
Viktor Šelmeci
Viktor Šelmeci
TZ
Na rozhledně ani v restauraci známku koncem května neměli, pouze vizitky. Jiná prodejní místa jsme nezkoušeli.
 
Václav Toth
TZ
Známka zakoupena v IC Tanvald. Pěkný výšlap na vrchol z Tanvaldu stojí za výhled do okolí Jizerek.
 
Hana Dosoudilová
Hana Dosoudilová
Dovolená
Pěkná známka
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ
Špíčák jsme navštívili dnes byli jsme si zalyžovat výborné lyžování ale celkem hodně lidí. TZ mam už z dřívejška jinak restaurace moc pěkná dobře tu vaří a párek v rohliku taky dobrý stejně tak i klobása akorát co mě mrzelo že rozhledna je přes zimu zavřená.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
TZ zakoupena v trafice u kostela v Josefově dole, mají zde i TZ 34,35,36,42,664,725,730,879,1115,1264,1360,1694,2339
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
22. 11. 2016
TZ jsme ulovili v Info Tanvald, kde se prodávají další 4 :-)
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Krásný výhled
Na Špičák jsme zavítali 16.7.2016,nahoru jsme vyjeli lanovkou,dolů sešli pěšky.Z rozhledny je krásný výhled na okolí hlavně Josefův Důl.Příjemné prostředí,známka bez problému v restauraci na rozhledně.Na lanovku nám vzali i kočár,takže možné i s malými dětmi.Byli jsme spokojeni.
 
Martin JAROLÍMEK
Martin JAROLÍMEK
Tanvaldský Špičák
Na vrchol Tanvaldského Špičáku jsme zavítali v sobotu 20.02.2016, z Albrechtic jsme šli po zelené turistické značce okolo sjezdovek, celkem 2 km, převýšení cca 280 m. Rozhledna je v zimní sezóně uzavřená, krásný výhled je ze skalky s křížem vedle rozhledny. TZ jsem bez problémů sehnal v samoobslužné restauraci, která je součástí budovy s rozhlednou. Ovšem za 35 kaček.
 
Zdeněk Rybka
Zdeněk Rybka
Druhá
Naše druhá známka, první pokus o zalogování...
 
Libor Marek
Libor Marek
19.07.2014
TZ zakoupena v restauraci na Špičáku, v době letních prázdnin možno vyjet lanovkou v Pá, So a Ne. Krásný výhled, hezké skalní útvary na vrcholu.
 
Bengiwrc
Počasí bylo parádní, nová restaurace zavřena i když psali, že má být otevřeno. Restaurace ve staré budově s rozhlednou otevřena a obsluha příjemná jenom známku neměli.
 
Jana
Včera (17. 3. 2013) rozhledna zavřená (v restauraci nám řekli, že se tam nedostanou, protože nemají kliku - zajímavý způsob zabezpečení rozhledny), známku taky neměli. Tu jsme sehnali až v infocentru v Albrechticích.
 
Libor
Známka koupena v trafice v Josefově dole.Mají tam 11 druhů tuistických známek. O tevírací doba je po-pá6,30-17so-ne 7,30-12 hod
 
Myšák
Díky krásnému počasí bylo v neděli dopoledne na Špičáku plno, a známky chvilku přede mnou vyprodali jak na rozhledně, tak v restauraci. Ale nevadilo to, sehnal jsem TZ rozhledny včetně TZ samotných Albrechtic v moc příjemném Íčku & cykloobchodě v jednom dole pod kopcem...
 
Alča
Přímo na Špičáku známku neměli, zakoupena v trafice v Josefově Dole :-)
 
Renda
Známka koupena v Turistickém centru Smržovka.Mají už jen 3 kusy a prýuž nebudou obědnávat.Protože se to nevyplatí.
 
Reek
Sehnaná v trafice v Josefově dole. Spolu s ní tam má dalších 7 exponátu, mezi kterýma je i známka TZ:1661 - Nejzápadnější bod ČR. Prý to přišlo omylem, ale mezi lidma je o ní velký zájem a už mu je skoro všechny zkoupili.
 
Theercak
Rozdíl by neměl být žádný. Chata, rozhledna i restaurace na Špičáku je to samé. Jinak dnes bylo celý den mlhavo a deštivo. I přesto cesta z Tanvaldu na Špičák byla hezká. Krom skupinky lidí popíjejících v chatě bylo všude mrtvo. Známky byly jak v Info Tanvald, tak na Špičáku.
 
K8
Ví někdo, jaký je rozdíl mezi prodejními místy:- Chata Špičák- Rozhledna a restaurace Tanvaldský Špičák
 
Mároš+Macik
Před týdnem měli v IC v Tanvaldu TZ se starým motivem.Přímo na Špičáku už s novým.
 
Jarda
Díky bohu za lanovku
na špičáku mají oba típy známek v hospodě u výčepu jak starý motiv tak nový se stejným číslem TZ výhed z rozhledny krása, vsupenky na rozhednu jsou po dobu letních prázdnin prodávány u vchodu velice milou a ochotnou brigádnicí
 
Ivik
TZ se dá sehnat i v potravinách v Albrechticích, které leží pod Špičákem. Mají i TZ 1264 Albrechtice v Jizerských horách. Velice milá obsluha. Návštěvu obojího vřele doporučuji.
 
Paja
ZNÁMKU UŽ MAJÍ
Na Špičáku jsme byli v sobotu 21.3.09, známku překvapivě měli, jinak se tam nic nezměnilo - rozhledna zavřená, restaurace v nezměněném stavu už asi x let, záchody pravděpodobně nikdo neudržuje, protože smrad byl nechutnej a linul se po chodbě až ke vchodu do chaty a samotný WC taky :-((((( škoda, že tak pěkné místo nechají takhle zpustnout... výhledem jsme se pokochali aspoň z kamenné vyhlídky kousek od chaty..
 
Tomas
Znamka v zime neni
Pani ve vycepu byla opravdu mooc prijemna:o( na dotaz jestli maji znamku my odvetila, ze znamka je jenom kuli rozhledne a ta je pres zimu zavrena a tim padem se pry momentalne neda koupit:o))) tak sem si koupil pohled a necham si ji radeji poslat...
 
Jana Havlová
Známku nemají, na rozhlednu se nesmí a WC smrdí!!
Dne 17.1.2009 jsme navštívili za účelem lyžování tanvalský Špičák, rozhledna není přístupná, nepřijemná paní u výčepu nám řekla, že se nahoru nepouští, protože tam je hodně sněhu - když jsme se však koukli venku směrem nahoru na rozhlednu, bylo tam tam max. 15 cm... No nevadí. Jinak - občerstvení v místní restauraci dobré, ale vzhledem k malému počtu personálu a velkému počtu lidí trošku chaotické a pomalé. WC nechutné, zapáchající až ke vstupu do restaurace, úschovnu lyží - jak se proklamuje před budouvou - jsme nenašli a turistické známky - které slibuje cedulka na dveřích i kolo nad výčepem - také nemají...
 
prejt
Nemají (a asi jen tak mít nebudou)
Jedno z mých nejoblíbenějších míst známku zatím neposkytne. Předevčírem se na mě dívčina za výčepem při dotazu na turistickou známku dívala hodně nechápavě. Prý co to vůbec je... Odkázala mě na vrchního, ale ten mi také moc nepomohl. Přitom nad okénkem stojí obvyklý dřevěný poutač s plaketou uprostřed a také venku vystavená cedule slibuje, že ji uvnitř získáte...
 
Lenka
na letní turist. sezonu nejsou vůbec přichystaní. Pohledy pouze zimní, známka již prý dlouho není. Pro ten výhled to stojí za to, jen jídlo si vemte sebou
 
Béďa
Po doputování nahoru k rozhledně jsem zjistil, že známku nemají. Tak jsem zase běžel dolů do obchodu, ale tam měli zavřeno, takže známka není.(INFO již neexistuje).
 
Jana
Krásná sjezdovka,chata Špičák ve stavu trochu horším,ale je zde krásný výhled.Jen ty známky mě mrzely,že nejsou.
 
magipriba
Znamek maji na chate dostatek,take pohledu s rozhlednama maji dost,vybornou ovarovou polevku,bohuzel samotna rozhledna je v zimnim obdobi kvuli snehu a namraze z bezpecnostnich duvodu uzavrena.Zklamani lze castecne zaplasit vyhledem z nedaleke skalni vyhlidky,ovsem schodiste k ni je v dosti spatnem stavu.
 
vláďa
Super výšlap z Albrechtic. Od chaty Na Špičáku perfektní výhledy do krajiny, díky krásnému počasí. Známka, kterou mi prodali byla na stojánku poslední, tak nevím jestli ještě nějaké mají v zásobě.
 
Josef Souček
stížnost
Při návštěvě rozhledny na Špičáku 29.7.2007.se nám v restauraci omlouvali,že turistické známky č.33 mají objednané už 14 dní, tak jsem zkusil ještě restauraci pod lanovku na Špičák tam jsem bohužel odešel s nepořízenou také s tím,že už je mají objednané 14 dní. Kde je asi chyba?
 
Luboš
Lež jako věž (jako rozhledna Špičák)
Když jsem kupoval známku Albrechtic, paní na OÚ mi doporučila, že si mám sjet dolů, do restaurace Krmelec, u vleku, ověřit, zda je v provozu chata Špičák na Špičáku, že prý Krmelec má stejného provozovatele... "No.. jasně, nahoře je to furt v provozu", zněla odpověď v Krmelci". No jasně, že 19/3/07 na Šičáku nahoře po žívé duši ani památky!!!! Hlavně, že na všech cedulích je vypsána provozní doba i reklama že tam prodávají TZ!!!! Proč tak lžou?!?!?! Proč teda neprodávají TZ 33 i na OÚ a třeba i u těch lhářů v Krmelci????
 
jakub
moc pekne
bylo to tu moc pekne
 
Mik
krásný
Zdravím všechny24.8. jsme byli s přítelkyní poprvé na Špičáku a výhled opravdu stojí za to.Lanovka je super,cena 40 nahoru, zpáteční 60.Restaurace je mňam, zmrzlinový pohár a vídeňská káva byly dobrý :-)
 
Dana
Lanovka jezdí každou celou hodinu od 9 do 17.00. Pro malé děti je to zážitek. Ceny na lanovku pořád stejné-tj.cesta nahoru i zpět 60,-Kč, děti do 6 let zdarma. Zpáteční jízdenka opravňuje k bezplatnému vstupu na rozhlednu. Obsluha lanovky skvělá. Restaurace i s obsluhou na 1. Jídlo je dobré, porce obrovské.
 
simsmania
albrechtice-spicak
jediny co je tam dobry je super sjezdovka.my sme tam byli na horach a ... ZAKON SCHVALNOSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zrovna tyden po te co sem odjela tak tam zacli stavet new sedackovku
 
Z.A.CH.Y
Lanová dráha jede z Albrechtic, hned naproti Infocentru. Jezdí se každou hodinu. Jízdné tam i zpět je 60Kč,
včetně vstupného na rozhlednu, takže se vyplatí. Jízdné nahoru je 40 Kč, samostatný vstup na rozhlednu je za
20,-Kč. Obsluha lanovky příjemná, ale obsluha restaurace hrozně nepříjemná!!!
 
Jarda
Špičák
Letos jsem byl na Špičáku asi 3 x a super lyžování,všechny vleky včetně sedačkový lanovky neustále v
provozu.Považuji to za jedno z nejlepších míst na českých horách.Na skalní vyhlídku jsem vylezl po kolmém
žebříku i v přaskáčích a zvládla to i desetiletá neteř,tak že pro děti v pohodě i v zimním období.Známku jsme
koupily v restauraci a z neteře se tím stal další sběratel TZ.Je to pěkné místo a chystám se tam i v létě.
Jarda.
 
cestovatel
krása uprostřed hor
Vše je tu hezké .Na vrchol jsme jeli novou čtyřsedačkovou lanovkou.Z rozhledny je krásný výhled.Návštěva stojí
za to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na vrchol chodím každoročně asi 2krát.
 
J&D
Chata stále vypadá stejně jako před 20 lety, ale rozhled je opravdu skvělý. Pokud se nebojíte výšek,
doporučujeme vylézt i na skalní vyhlídku (je to po prudkém žebříku a určitě se nehodí pro děti). Během
prázdnin jezdí nahoru každou celou hodinu od 9 do 17 hod čtyřsedačková lanovka (spodní stanice je v Jiřetíně
pod Bukovou, ne v Tanvaldu). Cena lístku je 50 Kč (oba směry), 30 Kč (jeden směr) , kola jsou zadarmo, děti
mají slevu.Chata i rozhledna mají otevřeno přes prázdniny každý den 9-17hod. Pokud dorazíte na rozhlednu
na poslední chvíli a po sestupu zjistíte, že jsou dveře zamčené, nelekejte se - na dveřích je zvonek a obsluha
Vás pustí bzučákem ven.3.3.2003 11:19
 
J&D
Lanovka na Špičák
Pokud z jakéhokoliv důvodu nemůžete výstup realizovat po svých (autem se nahoru nesmí) je pro vás od soboty
3.7.2004 až do 29.8. k dispozici nová čtyřsedačková lanovka (postavená loni na podzim). Jezdí každý den od 9
do 17 hod, cena jízdenky je 50 Kč (oba směry) nebo 30 Kč (jeden směr), děti mají slevu. V ceně je i případná
přeprava kola. Rozhledna i chata jsou také otevřené celé léto. Pro přespolní - pozor lanovka nejezdí z
Tanvaldu, ale z druhé strany kopce, z Jiřetína pod Bukovou (středisko Špičák I). Ještě bonbónek závěr - 3.7 je
den otevřených dveří a jezdí se celý den zadarmo.
 
Milka
V chatě na Špičáku mají otevřeno PÁ - ÚT od 10:00 do 17:00. Na značení snad ani tolik nezáleží - jdete pořád
do kopce... :) Každopádně od podzimu loňského roku vede na vrchol čtyřsedačková lanovka (už jsem jí vyzkoušela
:), takže pokud se nechcete trmácet pěšky, můžete se za 60 kaček (!) svézt.Z vlastní devatenáctileté
zkušenosti doporučuji "zmrzlinový kopec Špičák" - je to fakt obrovský pohár, bohužel také za
obrovskou cenu (tentokrát 58 Kč). Jídlo a pití mi přijde cenově přiměřené nadmořské výšce.Přeji Vám tolik
krásných zážitků, jako mám já, protože mě cosi nutí se tam rok co rok vracet...
 
Vašek Kozuk
Výhled z rozhledny a focení drobátko znemožněno tunami vysílačů a jiných anténovitých předmětů, jinak co se
týče poznámky o pivu, po výstupu po ŠPATNĚ ZNAČENÉ cestě (totálně zrezlé rozcestníky) opravdu bodne - ač
poněkud dražší.
 
Honza
Otvírací dobu můžu potvrdit: zavírají opravdu v 17:00 a to docela nekompromisně! Navíc mají zavřeno i některé
dny v týdnu, nepamatuji si už přesně, ale myslím, že to je středa a čtvrtek. Jinak je obsluha celkem příjemná
a pivo taky ujde, i když není úplně nejlevnější. Kdo by ale po tom výstupu odolal...
 
Milka
Trávím tu každou zimu lyžařský týden. Když jsem před 2 lety známku kupovala, problémy nebyly a paní servírka
byla moc milá. Je tam pořád ta samá, takže vřele doporučuji, ale matně si vzpomínám, že asi zavírají v 17:00!
(Pokud ne, tak se omlovám.)
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek