Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 441 - Krašov


Popis

Torzo gotického hradu Hroznatovců na vysokém skalisku nad řekou Berounkou, jižně od Kralovic.

Mapa

Navštívil jsem Krašov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Areál na Rybárně, Rakolusky
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Hrad Krašov - pokladna
Toto místo prodává také turistickou známku
Hotel Berounka, Liblín 23
Toto místo prodává také turistickou známku
Smíšené zboží na náměstí, Liblín
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum a muzeum, Radnice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Plzeň-sever
Poloha:
49°56'56.18"N 13°35'18.42"E
Hodnocení:
2.852
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 441 - Krašov


27.07.2023 - dostupná bez problému
10.06.2023 - dostupná bez problému
27.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz v ic v Kralovicích. Hrad je otevřený jen o prázdninách, taj jsem jen došel tam a zase zpátky. Z parkoviště je to asi 2 km
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
K dostání v infocentru v Kralovicích.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Hrad s pěknými výhledy na berounku jinak známka na pokladně hradu vstup dobrovolný.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno na pokladně hradu.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Krašov
Známka dostupná v infocentru v Kralovicích, na hradě i v tábořišti Na Rybárně. Pěkná zřícenina a z ní krásný výhled na Berounku.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
Hrad a známka
Příkladně opravená zřícenina, navíc přístupná stále. Místnímu Spolku patří jen chvála.
TZ zakoupena v IC Kralovice, kam od hradu vede přímo žlutá značka. Je to 12 km celkem pohodlné a pěkné cesty.
 
Eva a Honza Stejskalovi
Eva a Honza Stejskalovi
Krašov
TZ zakoupena v infocentru v Kralovicích, ale byla k dispozici i na hradě Krašov
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Krašov
Zřícenina je pěkná, ale na to, že přeci jen nepatří k těm úplně nejznámnějším, je tu překvapivě mnoho (a často nepříjemně hlučných) lidí. Takže na klidné rozjímání na opuštěné zřícenině minimálně v sezóně zapomeňte. Ale zase výhled z horní terasy na řeku a okolní skály je vážně špičkový.

TZ zakoupena přímo na hradě. Mimochodem, v hotelu Berounka v Liblíně mají pouze TZ Libštejna, Krašov tam NEMAJÍ!
 
Vlastimil Blažek
Vlastimil Blažek
TZ v suvenýrech přímo na hradě
Moc pěkná procházka (po modré i po žluté). Sice je Spolek, který hrad opatruje, kritizován, ale kdyby se o něj nestarali, zřejmě by zbyly jen ruiny. TZ zakoupena za pěkných 35,- v prodejně suvenýrů přímo na hradě. Doporučujeme i pro rodiny s dětmi, po žluté velice schůdná cesta lesem.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
známka zakoupena v infu v Kralovicích, ale byla k dispozici i na hradě Krašov a Na Rybárně. Hrad je moc hezký, nadšenci se opravdu snaží, z hradu je hezký výhled na řeku.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Hrad Krašov je romantickou a díky spolku na záchranu hradu Krašova velice pěknou a udržovanou hradní zříceninou s opravdu pěkným výhledem do údolí Berounky. V době kdy jsme byli na hradě my už bylo zavřeno, ale do prostoru hradu jsme se dostali a na vrcholu, horní terase jsme se velice příjemně nasvačili (z vlastních zásob).
Velice příjemnou trasou na výlet je cesta po modré z obce Kozojedy, kolem kampličky sv. Vojtíška, přez obec Bohy až na hrad. Zpět po žluté a zpátky po modré do Kozojed. Pěkná a dobrodružná trasa pro děti je zpět údolím Brodeslavského potoka. Délka cca 11 km.
TZ i TN jsem již na hradě nesehnal a ani v Liblíně v hotelu Berounka. Nechal jsem si ji následně zaslat poštou z Rýmařova.
 
Eliška Hlavinková
Eliška Hlavinková
zřícenina
TZ koupena na hradě i spolu s občerstvením. Na hradě byla možnost vyzkoušet si brnění. Je zde krásný výhled na Berounku.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v infu na Křivoklátě
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
TZ
V sobotu 28.2.2015 jsme měli štěstí :-) V areálu hradu se pohyboval pán, který tam měl schůzku s budoucím ženichem a nevěstou, kteří domlouvali detaily obřadu, a tak nám TZ ochotně prodal.
 
Lukáš Kejmar
Lukáš Kejmar
Ahoj
TZ zakoupena na Rybárně, odtud jsme vyšli na Krašov, trochu náročnější cesta od vesničky Bohy po modré. Cesta kolem řeky Berounky a výhledem mezi stromy na Krašov, nádhera. Z Krašova je nádherný výhled na Berounku a okolí.
 
Eva Spurná
Eva Spurná
Nové prodejní místo
Nově známku od půlky dubna zakoupíte společně se známkou hradu Libštejna v prodejně smíšeného zboží na náměstí v Liblíně. Po-Pá 7-17 hod. a So 8-11 hod.
 
Tom
Krašov
Silnice k lesu u Krašova průjezdná bez problémů. Známka též bez problémů ke koupení na Rybárně.
 
K + E
Krašov
TZ zakoupena v Areálu na Rybárně (mají i známku Libštejna a Areálu na Rybárně). Příjemná paní prodavačka. Hrad krásný a nádherný výhled na řeku Berounku.
 
Šakal
Areál na Rybárně, RakoluskyPrrrdelní místo... proč má taková díra v prodeji tolik známek. Prodejní místo se dnes (18. 06. 13) odvolávalo na to, že TZ kvůli povodních TZ objednali později. Dle oficiálního webu („Od 1.března 2013 zahajuje Areál Na Rybárně novou sezonu. Těšíme se na Vás denně od 8:00 do 22:00“) Co prodali do dnes? HNUSSS!
 
Krumpolc
Polní cesta od zemědělské usedlosti Rohy k závoře a parkovišti nedaleko hradu je krapet rozblácená, kdo vlastní traktor, nechť použije ten, ale s trochou odrenalinu a blátem na střeše se to projet dá :-) Jinak na hradě samotném je kvůli bortícím se klenbám momentálně uzavřena ta nejhezčí vyhlídka (až na samém konci hradu), což je velká škoda.. Známku jsme zakoupili v nedalekém kempu v Rakoluskách.
 
Pavla
sobota 7.7.2012
díky jerrymu72O za popis cesty, je to přesně tak. Po cestě ke Krašovu naučná stezka. Zdá se až neuvěřitelné, že před pár set lety zde byl holý vrch, rybníky, mlýn, kovárna a celá vesnice. Z vyhlídky nad Krašovem krásný výhled na Berounku na hrad. Na hradě prodej drobného občerstvení a suvenýrů s motivy Krašova, mají tam i TZ.
 
jerry720
Romantický Krašov.
Návštěva ve středu 25. 04. 2012. Za zemědělskou usedlostí Rohy je značená odbočka vlevo (jinak též žlutá turistická značka), po zpevněné silničce se dá dojet až na parkoviště u hranice lesa, odkud vede lesní cesta až na hrad. Z parkoviště je to necelý kilometr, tam a nazpátek, včetně prohlídky hradu, se to dá zvládnout za hodinku. Z neznačené vyhlídky nad hradem je pak nádherný výhled jak na samotný hrad, tak i na celé údolí Berounky. Jinak cesta od parkoviště ke hradu je provázena naučnou stezkou, na několika panelech se dočtete zajímavosti jak o hradu, tak o celém chráněném území. Pro TZ jsem se vypravil do tábořiště Na Rybárně, podle vypsané nabídky jídel a pití je zřejmé, že restaurace je již v provozu, ale nepotkal jsem tam nikde živou duši, tudíž jsem s TZ neuspěl.
 
magipriba
První červnový víkend byl hrad volně přístupný. Dobrovolné vstupné lze vhodit do schránky uvnitř hradu. Přijeli jsme pod Krašov na kanoi z tábořiště na Rybárně, kde jsme zakoupili jeho známku. V zatáčce pod hradem je možné vytáhnout lodě na břeh a vystoupat po značené cestě nahoru. Výhled je kulervoucí. Pohlednici Krašova jsme zakoupili v rekreačním středisku Třímany v restauraci U Bobíka. S rozdílnou spokojeností jsme zde i poobědvali.
 
libor
Známka koupena Na rybárně. Krašov je krásné romanticke místo s výhledem na Berounku.Jako všichni mohu návštěvu této zříceniny doporučit.
 
Myrda
Nový web Rybárny
http://www.narybarne.eu
 
Eva a Martin
Známky se dali sehnat dole na Rybarne,sice pristupova cesta trochu drsna, ale nakonec jsme se doklepali slecny,ktera v resauraci mela znamky Krašova, Libštejna i samotne Rybarny. Znamky Krasova byli k dostani i na hrade primo, meli jsme stesti ze tam "kastelan" zrovna byl. Krasov doporucujeme, je tam krasny vyhled a okolni priroda i samotny hrad, skoda ze neni vice prostredku na udrzbu
 
Radek
Známku v areálu na Rybárně nemají, ani Krašovskou, ani Libštejnskou a ani vlastní Rybárenskou a ještě se slečna v okýnku tvářila jako že jí to strašně otravuje, takže jsme se ani nedověděli jestli známky jště někdy budou mít...."Kastelán" na hradě prý svých 60 známek, které měl rozprodal za dvě odpoledne!Jinak hrad super!
 
mappy
Známek dostatek přímo na hradě. Asi jsem šel druhou stranou, než Anička a Kubislav, protože jsem cestou žádný krkolomný výšlap nepotkal. Šlo se dobře upravenou naučnou stezkou. Vstupné dobrovolné...
 
Anička a Kubislav
Hrad je krásný a určitě stojí za ten krkolomný výšlap. Jenom mě mrzela nedostupnost turistické známky.
 
Michala
návštěva hradu krašov
Návštěva hradu byla krásná jen TZ bohužel neměli
 
Hana Tomsová
hrad Krašov
areál na Rybárně zavřený, na hradě není pokladna ani např.stánek se suvenýry,TZ nebylo možné zakoupit
 
Radek Stejskal
Berounku jezdíme pravidelně zhruba každé tři až čtyři roky.Zatím vždy byl na hradě průvodce.Letos bohužel nic.Je to škoda,i kdyby se něco mělo platit.Vždy prodávali suvenýry a pár věcí na občerstvení.
 
Týna
Hrad je nádherný, ale mrzí mě, že se v Areálu na Rybárně nedala sehnat známka
 
Miška
Souhlasím s Keži a návštěvu vřele doporučuji ! Jen tak dál ! Díky :-)
 
Keži
HRAD
Jednou větou - SUPER!!!Díky všem co se o toto místo nějakým dílem starají!Klobouk dolůa vydržte!
 
Lenka Hanzlíková
Krašov
Na hrad Krašov, pokud jedete autem, se dostanete z vesnice Bohy ( odpočka dobře značena ) polní cestou na parkoviště cca. 1 km od odpočky. Poté pěky cca. 0,5 km. Z Krašova nadherný výhled na Berounku. TZ neměli a nebyla ani Na Rybárně.
 
Věrka
To my jsme měli štěstí - díky akci Podkrašovský vodník známky na hradě prodávali. Měli i několik pohledů a na výběr z pěti razítek:-) Vstupné po celý rok dobrovolné.
 
Tatík
Odbočka na Krašov dobře označena (vlevo před vesnicí Bohy).Po 500 metrech polní cestou je malé parkoviště,pak značená naučná stezka asi 1500 metrů.Zřícenina nádherná (hlavně výhled do údolí Berounky),s noclehárnou v podkroví.Dnes ale všude pusto.Turistických známek dostatek v kempu Na Rybárně.
 
Tomáš
Vyznačení prodejních míst na mapě TZ
Jelikož na mapě turistických známek bylo napsáno,že je známka dostupná na hradě,vzali jsme v tábořišti na Rybárně dne 4.7.2006 jen známku Na Rybárně a známku hradu Krašov jsme chtěli koupit až na hradě.Bohužel,hrad je pouze volně přístupný bez průvodce,známku tam koupit nelze.Myslím,že na mapě by měla být uvedena poznámka,že na hradě je prodej omezen pouze na náhodné dny,kdy tam někdo je,nebo tam hrad vůbec nepsat jako prodejní místo.
 
Evik
Nové informace!
Na Krašov to mám z domova zhruba 5 km, takže ho společně s Libštejnem často navštěvuji. Pokud neseženete
známku na pokladně hradu, určitě ji zakoupíte v tábořišti Na Rybárně, které má svoji známku a zde také
zakoupíte známku zmiňovaného Libštejnu. Hrad Krašov je z hlavní silnice směr Kralovice nově viditelně označen,
takže nemusíte mít strach, že byste ho přehlédli. Možnost přespání v podkroví hradu je stále možné i bez
poplatku. Je to krásné místo a vřele doporučuji jeho návštěvu.
 
Veronika Pavlíková
Značení příjezdu
Najít hrad Krašov pro motoristu je těžké.Značení když je tak nesrozumitelné.Andertova vyhlídka je vyznačena na
začátku a tím to končí...Je to krásné místo s udržováním pořádku na vysoké úrovni.Rádi se tam vrátíme.
 
DJS
Na hradě jsem o červnové sobotě našel akorát partu náctiletých ožralů oslavující ukončený ročník školy a
přespávající v zastřešených prostorách hradu.Po žádném průvodci ni památky....
 
Had
Na Krašov lodí
Hrad je přístupný i od vody (Berounka). Milý chlapík v montérkách od malty odběhl od svačiny a vrátil se s
papírovou krabicí plnou známek. "Zrovna včera jsem je přivezl!"
 
Peta
Pro zajímavost - na hradě je možné za symbolickou sumu 10 Kč/noc domluvit přespání.
 
Pavel Laurenčik
Byl jsem na Krašově 1.5.,10.5. a 25.5.2003 a nikdy jsem známku nesehnal. Nejhezčí to tu je za pěknýho počasí
bez mráčku na obloze.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek