Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 485 - Hrad Kostomlaty


Popis

Malebné zříceniny kdysi mohutného středověkého hradu. Ve stejnojmenném městečku barokní zámek Černínů, dnes ústav pro mládež.

Mapa

Navštívil jsem Hrad Kostomlaty

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Kostomlaty (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Občerstvení Chata Milešovka (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační centrum Lovosice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Teplice
Poloha:
50°33'14.96"N 13°52'46.62"E
Hodnocení:
2.88
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 485 - Hrad Kostomlaty
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 485 - Hrad Kostomlaty


09.07.2023 - dostupná bez problému
02.07.2023 - dostupná bez problému
03.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Kostomlaty
Ke zřícenině jsme se vydali z náměstí v Kostomlatech p/M, kdy cesta nejprve vede asfaltovou cestou mezi domy a pak se mění v cestu lesní, v lese je již stoupání místy dosti strmé. Zřícenina hradu je do jisté míry volně přístupná, budka pokladny u vstupní brány nefunguje a brána se zřejmě ani nezavírá. Na prostranství pod věží je kryté posezení a budova se suvenýry a občerstvením. Pokud chcete vystoupat na věž, lze to pouze v době, kdy je na hradě služba a která vám dveře do věže odemkne. Výhled je parádní a za hezkého počasí jsme viděli opravdu hoooodně daleko. Vstupné na hrad je dobrovolné a lze přispět do kasičky umístěné na špalku naproti bufetu. TZ jsme koupili přímo na Kostomlatech, na Milešoce je vůbec nemají.
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
IC Lovosice
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Lovosicích.
 
Jan Janíček
Jan Janíček
485
Turistická známka neni dostupná ani na chatě Milešovka na Milešovce. Obsluha tvrdí, že ji dlouho neměli, stejně jako známku Milešovky č.490 a zdůvodňovala to změnou majitele. Zkusím ověřit.
 
Jan Janíček
Jan Janíček
485
Škoda, že přes prázdniny není možné ziskat známku na hradě po celý týden.
 
Ivo
Ivo
Nedostupná známka
Chata Milešovka má pouze své vlastní známky, Kostomlaty nevede. Hrad přes všední dny přístupný "napůl" - palác (a tudíž i věž) zamčený a nikde nikdo. V Kostomlatech známka nikde.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Kostomlaty
Známka dostupná v bufetu na Milešovce
 
Marcela Zacharova
Marcela Zacharova
Známka
Krásné místo s pěknými výhledy v nádherné krajině. Místním nadšencům držím palce.
 
Jirka Folta
Získání známky
Na hradě otevřeno pouze sobota a neděle, známka u Kasalů v Kostomlatech není ke koupení jelikož konzum je již zavřený. Možnost na Milešovce jsme neměli možnost prověřit
 
Získání TZ Kostomlaty
Věž je ještě do konce Března zavřená ale zřícenina je přístupná :-) Známku jsme zakoupili po zazvonění u Kasalů i mimo otevírací dobu (Místní Domorodkyně nám poradila).
 
Petr Eibich
Petr Eibich
turistická známka
Na hradě skvělí lidé. Příjemní a ochotní. A krámek U Kasalů je bezkonkurenční.
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
výlet
návštěva 30.5.2015. věž je zpřístupněna o víkendech od 10h do 16h, vstupne dobrovolné. výlehdy nám kazilo lehce deštivé počasí. hrad je udržován místními nadšenci a návštěvou přispějete k jeho udržování
 
Pavla
zřícenina
Výstup z Kostomlat je tedy pěkný krpál. Předtím jsme zdolali Milešovku, která byla přívětivější....nyní se opravuje věž, má být od října zpřístupněna veřejnosti, výhled ze 30ti metrů bude určitě impozantní. Zřícenina stojí za vidění!
 
Michal Vlásek
Michal Vlásek
Kostomlaty a TZ
Potraviny Kubištová - do odvolání zavřeno
hrad - nemají
hospoda na náměstí - teprve bude mít
takže jen a pouze u Kasalů
 
magipriba
Kostomlaty
Zřícenina hradu nás nadchla. Využili jsme možnosti v jejím areálu přenocovat, a noc zde byla úžasná. Nocleh si lze domluvit telefonicky s panem Faiglem (737403410) ze spolku, který se stará o záchranu tohoto místa. Jedinou podmínkou je v podstatě stoprocentní uhašení ohně a odnos veškerých svých odpadků. Není od věci se u pana Faigla cestou z hradu zastavit a věnovat nějaký drobný příspěvek na opravu hradu. Bydlí v Kostomlatech v ulici Sukoslavská 308/180, což je na zelené turistické značce ze zříceniny směrem do centra po levé straně. Prodá vám několik druhů pohlednic a samozřejmě i turistickou známku ! Podle jeho slov by mohla být hradní věž přístupná již příští rok. I tak je od hradu nádherný výhled na Teplice a hřeben Krušných Hor.
 
jarda
Na hradě jsme byli před rokem, ale protože jsem zjistil ,že byla vydána nová raznice, tak jsem si pro novou známku zajel po předchozím telefonátu. TZ je dostupná v Konzumu u Kasalů směr hrad po levé straně u silnice naproti parčíku. V konzumu velice ochotná a příjemná paní vedoucí. Děkuji moc.
 
Iva
TZ už mají s kuponem, ale stále za 35 Kč
 
Richard
Známku jsme koupili v sobotu 26.5.2012 cca v 11,00 v potravinách Kubištová za 35,-Kč !! a bez nálepky.Zřícenina hradu je malá ale zajímavá. Pěkné výhledy.
 
Zdenek13
Kubištová má známku (bez kuponu!) z 35. Ale hlavně že jí má.
 
Rys
Známka dostupná dne 5.4. v Konzumu u Kasalů
 
Rys
Známka dosžtupná dne 5.4. v Konzumu u Kasalů
 
HonzaB
Zřícenina hradu Kostomlaty je skutečně moc pěkná i když se vzhledem k padajícímu kamení nedá dostat do samotného jádra hradu. Ale pokud hrad obejdete ze všech stran, zas tak moc Vás to mrzet nebude, protože i z venku je na co koukat. A od členů místního hradního spolku jsem se dozvěděl, že jsou plány na opravu věže, aby se dalo vylézt na vyhlídku. To by bylo vážně super. Horší to při mé návštěvě bylo s dostupností TZ. Na dvou místech ze tří (kunzum + hrad) TZ neměli, prý dorazí do konce měsíce. A potraviny jsou v neděli zavřené, takže v tomto směru smůla. Ještě že na hradě členové místního spolku prodávají v maringotce pohledy a mají razítko, tak si můžu o známku napsat do Rýmařova.
 
Jana
byla jsem nadšená
Na hrad Kostomlaty jsem se dnes s dětmi vydala na základě toho,že sbíráme (již 8 let ) turistické známky a tato nám z Českého Středohoří (kde žiji přes 30 let) chyběla jako poslední..takže s nadsázkou "z nutnosti"..Lovoš,Milešovku i např.Košťálov jsem navštívila již několikrát,ale zde jsem doposud nebyla:-( Navštívila jsem již spoustu zřícenin,ale musím napsat,že tato mne absolutně nadchla a přiznávám,že jsem krásnější ještě neviděla.Byly jsme zde s dětmi samy,takže jsem se mohla nerušeně kochat!Děkuji všem členům sdružení,kteří o zbytky zříceniny hradu bojují a pečují:-)
 
Zero
V sobotu 2.7. 2011 dopoledne byla v konzumu u Kasalů známka vyprodaná a bylo nám řečeno, že ani jinde ji neseženeme. Vyšli jsme si na hrad, kde bylo pusto a prázdno, takže tam známku skutečně nebylo možné sehnat. Pro jistotu jsem se ještě stavil v potravinách Kubištová, abych se na vlastní oči ujistil, že TZ nemají. Dobře jsem udělal, neboť TZ měli, účtují si však 35 kč.
 
David
všude zavřeno
V sobotu 7.5 2011 v Kostomlatech zavřeno. Na hradě nebyli, V konzumu bylo zavřeno a v potravinách měli také zavřeno. Jinak hrad moc krásný. Na hradě se točila pohádka-NEJKRÁSNĚJŠÍ HÁDANKA.
 
eMPage
Když jsem u Kasalů kupoval známku, bylo tam celkem dost lidí a celkem mile mě překvapilo, že majitel (Kasal) je všechny osobně znal a už předvítal, co by si tak mohli koupit. Není nad malý krámek a malou vesničku :-)
 
Milan
TZ zakoupena v konzumu U Kasalů bez problému.
 
BRUMLIK
v kostomlatech je to super,
 
Jirka
TZ zakoupena v konzumu u Kasalů bez problému velice ochotnou paní prodavačkou
 
Lukáš
TZ koupena bez problémů, mají výborné křupavé housky.Konzum se nachází při silnici naproti parku (dům má růžovou barvu).
 
feli
TZ koupena v Konzumu u Kasalů. Příjemná paní prodavačka mi ještě nabízela občerstvení na další "náročnou" cestu zpět. Jen ty kopce, jen ty kopce, jen........ (byl jsem kolmo - ne svisle).
 
Miroslav Kindl
Na hradě se konala slavnost k 593.výročí upálení mistra Jana Husa. Točené pivo,grilované klobásy,historický šerm k poslechu a k tanci hrála skupina Střepy , prostě paráda. Turistickou známku jsem zakoupil se štěstím hned u brány, protože byla poslední. :-) .
 
Vašek
Byl to nápad jít na hrad (zříceninu) v pondělí. Na hradě nikdo (mimo skupiny jakýchsi připitých mládežníků - prý se tam v něděli něco slavilo). V konzumu v pondělí odpo zavřeno. Tak třeba jindy. Zámek v Kostomlatech nepřístupný, dle tabule zařízení pro mládež. Dle vzhledu mládeže vonící marjánkou asi nápravné. Nebyly tu za komančů vyhlášené "holky kostomlatky"?
 
Lucka
Hrad byl opravdu okouzlující, ovšem známku se nám sehnat nepodařilo. V pondělí mají u Kasalů bohužel pouze do 12 hodin a na hradě v maringotce též nikdo nebyl....
 
Béďa
Návštěva hradu byla provedena 12.1.08. Vkonzumu u Kasalů bylo v sobotu po obědě již zavřeno, ale po příchodu na hrad jsem byl mile překvapen.Na hradě stála maringotka ze které se kouřilo a bylo otevřeno. Známka byla v pohodě, jinak prodávající měl i dobrej grog za rozumnej peníz. Zdarma jsem ještě vyslechl historii hradu. Kéž by to tak bylo i jinde. DOPORUČUJI !!!
 
Pařez
Ve všední den jsme koupili TZ hradu v konzumu. Na hradě nikdo, tak jsme ho prolezli. Přespávání po dohodě se správou hradu a je tam číslo mobilu. Je zde menší přístřešek, vyhlídka, ohniště. Držíme palce borcům, co to tu opravují.
 
Tatík
Turistické známky, pohledy i občerstvení bez problémů na zřícenině. Výstup z Kostomlat po zelené turistické značce (asi 1 km) pohodový proti Házmburku nebo Lovoši. Dokonce jsme si nahoře zastříleli z kuše a příspěvek na obnovu samozřejmě dali.
 
Bublinka
Známka je dostupná u paní v maringotce přímo na hradu. Z hradu zbylo jen pár stěn, ale i tak je to krásná romantická zřícenina. Po dohodě s Občanským sdružením, které se o údržbu hradu stará, lze na tomto místě i přespat. Vše je zde na to skvěle přizpůsobeno (ohniště, stříška) a musím uznat, že noc zde musí být asi zajímavá
 
Ivanna
TZ na hradě Kostomlaty
Známka na hradě v sobotu naprosto bez problému, velice milá paní nám ji v maringotce prodala, prohlídka hradu stojí za to.
 
Vláďa
Hrad Sukoslav
TZ v pohodě dostupná na hradě, který členové místního občanského sdružení udržují a zároveň i po částech rekonstruují. Držím jim pěsti, protože tato památka opravdu stojí za to, aby jí spatřily i další generace.
 
Luboš
Konzum u Kasalů
Konzum u Kasalů má v pondělí odpoledne zavřeno, jinak do 17. hod.
 
kamila
Na hradě sami...
...opravdu tomu tak bylo v pátek 26.5. jsem spolu se synem navštívili nádherný hrad nedaleko Kostomlat pod
Milešovkou,stojí to opravdu za to.Nádherný výhled do okolí se nám naskytl,viděli jsme i Děčínský
sněžník.TZ jsme zakoupili v Kostomlatech,kde nám pan prodavač ochotně poradil kudy na hrad.Tato TZ byla
naše poslední do desítky ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ.
 
Milo.Havrann
Kostomlaty pod Milešovkou - Sukoslav
Právě jsme se vrátili z hradu... Slukoslav. Chvílemi sněžilo, přesto se nám dostalo podrobného výkladu od
osazenstva maringotky. Strávili jsme tam 4 hodiny a bylo to nádherné. Známky a pohledy byly ke koupí jak v
Koloniálu u Kasalů, tak na hradě v maringotce. (Koloniál v sobotu otevřený pouze do 12.00.) Báječný sobotní
výlet. Milo Havrann a PĚTKA, LitoměřicePS: Pozor, z hradebních zdi padají kameny!
 
Jeff
Opravdu stojí za to tento hrad vidět, nám se zde mocky líbilo jen se nám nepodařilo sehnat TZ známku.Jak na
hradě tak v konzumu v Kostomlatech bylo zavřeno.
 
Tanka
Hrad Sukoslav je na pěkném místě. Maringotka byla zavřená, ale v Kostomlatech v Konzumu u Kasalů známku měli.
 
vacice
Super
V konzumu TZ bez problému ale Kiosek na hradu zavřeno . Hrad vřele doporučuji velmi krásné steny až na to že
cedule pozor na kameníé a větve jsou pravdivé jedna spadla těsne za mou hlavu ! Jinak je to ráj! :)
 
Kačka
Známku jsem koupila přímo na hradě v maringotce. Je to doopravdy moc krásné místo, snad jedna z hejhezčích
zřícenin, kterou jsem v poslední době navštivila.Vstupné je sice dobrovolné, ale s příspěvkem jsem
neotálela. Mají to moc hezky upravené a určitě si to zaslouží!
 
Honza Pásler
Můžu potvrdit předchozí příspěvky, v konzumu moc ochotní lidé. Na hradě je maringotka s občerstvením -
otevřeno příležitostně. Ikdyž se známky prodávají ve vesnici, nebuďte líní na zříceninu hradu (zvaný též
Sukoslav) vystoupit. Stojí to za to!
 
Dejzzy
TZ jsme zakoupili přímo na hradě. Hrad je moc krásný, nadělali jsme tam spoustu fotek. Nechápu proč majitelé
nevybírají vstup, za tu péči o hrad by jim jistě každý rád přispěl. Určitě stojí za návštěvu.Nedoporučuju
jít tam po zelené z Kostomlat!!! Je to do hrozně strmého kopce.
 
raf
Konzum u Kasalů
Zakoupení TZ byla pro mě příjemná záležitost. Ač se pořizuje v obchodě s potravinami, tak jejím zakoupením se
stává turista vítaným hostem.Sympaticképrodavačky vám poradí stejně jako kdyby jste navšívili nějaké
informační centrum. Ochota a úsměvy přitom samozřejmě nechybí. (Potřeboval jsem například koupit film do
fotoaparátu a dostal jsem radu, kde ho lze v Kostomlatech sehnat). Získání TZ trochu omezuje otevírací doba
konzumu o víkendu v sobotu je otevřeno od 7.00 do 12.00 hod. V neděli od 9.00 do 11 hod. Tak snad po těchto
informacích se TZ č. 485 stane dostupnější.
 
Míra
jedine konzum
Na hrade je moc krasne,ale kdyz jsem chtel v konzumu znamku,meli zavreno,ackoliv nebyla zaviraci doba.Tak jsem
si zazvonil a ochotna slecna mi ji rada prodala,ale pozor na psa!!!
 
Tomáš
V restauraci u Pošty sice mají známkový štít, ale na dotaz po známce paní říkala, že jim je vzali, a už je
nevedou. Jsou prý jen na zámku. Na otázku, jestli je tam otevřeno, paní prohlásila " jo, sice jsem na
tom hradě ještě v životě nebyla, ale určitě tam mají otevřeno!" Po příjezdu ke zřícenině hradu jsme
zjistili, že na tom hradě už "mají otevřeno" asi několik století... Po civilizaci a TZ ani
památka! Proč má takový hrad známku, teda nevím...
 
Katka
Známky jsou přímo na hradě
V konzumu ani v restauraci u pošty jsme známku nedostali, ale odkázali nás na hrad, v maringotce
"občerstvení" jich paní měla spoustu....hrad určitě stojí za vidění....
 
Petra
Ahoj, známka je přímo na hradě. Příjemný zážitek. Petra
 
Rosťa
I když byla sobota odpoledne a svátky na krku, pán v konzumu po zazvonění velmi ochotně prodal známky.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek