Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 491 - Žatec


Popis

Historické město na řece Ohři, městská památková rezervace.

Mapa

Navštívil jsem Žatec

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
IC Chrámu Chmele a Piva, nám. Prokopa Velkého 1951, Žatec
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Mlsná koza, Dvořákova 22, Žatec
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, náměstí Svobody 149, Žatec
Toto místo prodává také turistickou známku
Restaurace U Zlatého beránka, Hošťálkovo nám. 138, Žatec
Toto místo prodává také turistickou známku
Chmelařské muzeum, nám. Prokopa Velkého 1952, Žatec
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Louny
Poloha:
50°19'47.86"N 13°32'39.38"E
Hodnocení:
2.889
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 491 - Žatec


20.10.2023 - dostupná bez problému
26.08.2023 - dostupná bez problému
14.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Žatec
V Žatci jsme byli prázdninovou sobotu a trávili tam první polovinu dne. Nicméně ve městě je tolik zajímavého, že se dá zde trávit den celý. M?ěsto žilo, všude plno lidí, trhy, obchůdky... Vdle IC na náměstí stojí za podívanou nejmenší chmelnice na světě. Nedaleko odtud je velký kostel nebo synagoga, na prostranství před pivovarem pivotéka. Ve městě je mnoho komínů, na všechny lze shlédnout z vyhlídkové věže vedle Chrámu chmele a piva, kam by měl povinně zavítat každý vyznavač tekutého chleba. Po celém městě k mání pivní suvenýry, dost jich lze nakoupit v IC, kde je k prodeji také unikátní pivní minerálka (stejně tak v Chrámu CH+P a v pivotéce). V IC také zakoupena TZ.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Zakoupena v infocentru Chrámu chmele a piva pod chmelovým majákem včetně dalších tz 1343 a 1700. Na náměstí je plno krásných domů, některé bohužel nejsou v úplně dobrém stavu. Za pozornost stojí sloup Nejsvětější Trojice, nádherná synagoga a samozřejmě Chrám Nanebevzetí Panny Marie se sochami svatých v popředí. Žatec má zajímavé kulaté autobusové nádraží, stavba vypadá jako pozůstatky nějaké tvrze i s věží...
 
Libor Douša
Libor Douša
TZ
Chrám Chmele a piva. Fantastické. Příjemní průvodci, hrdí na své město a žatecký chmel!
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Libor Hančar
Libor Hančar
Špatný první dojem - 19.4.2019
Město piva nás na první dojem velmi zklamalo, na náměstí svobody bylo mrtvo a žádné hospody co by nás uvítaly chmelovým mokem. Dokonce ani v infocentru nám nedokázali sdělit, zda je v blízkém okolí nějaká funkční nálevna. Naštěstí jsme pomocí Googlu našli perfektní hospodu s velkou zahrádkou a bylo po problému. Jinak jde o pivovar u orloje, kde jsme se i dobře najedli a vychutnali poctivého Žateckého samce :)
 
Jan Ladislav Lác
Jan Ladislav Lác
TZ
Pěkné město. Hned vedle radnice, na náměstí se nachází nejmenší chmelnice na světě. TZ zakoupena v IC u radniční věže.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Město Žatec
TZ koupena v IC, které sídlí přímo v radnici. Radniční věž je dočasně uzavřená, padá omítka a neví kdy se vůbec zpřístupní. Místo věže jsem šli tedy do nově opravené synagogy za 20 Kč vstupného. Je to druhá největší synagoga v Čechách, z venku krásně opravená, uvnitř už bohužel ne. I tak příjemná prohlídka s průvodkyní. Náměstí a okolí centra je krásně opravené, přesto na pár dezolátních budov narazíte. K nabrání energie doporučuji cukrárnu a kavárnu Mlsnou kozu kousek od náměstí.
 
Jajadohan
x
Známku jsme koupili v infocentru na radnici, radniční věž je přístupná celoročně každou celou hodinu - dospělí 40.-, děti 20.-
 
Jirka
Infocentrum v Chrámu bylo zavřeno, v pivovarské restauraci nám poradili Galerii Sladovna v Masarykově ulici. Tam měli všechny tři známky.
 
magipriba
V pokladně Chrámu Chmele a Piva k dostání všechny 3 žatecké turistické známky: CHRÁM CHMELE A PIVA, MĚSTO ŽATEC i ŽATECKÝ PIVOVAR.
 
Makky
V březnu v Žatci v neděli není otevřeno vůbec nic. Ani kulturní památky (kromě kostela, kde byla mše), ani cukrárna, kavárna, restaurace,... Snad jediná trafika byla otevřená kvůli terminálu Sportky. Takže jsem mohla poslat alespoň pohled. Město je krásné, udržované, ale pro turisty o víkendu zcela nedostupné!!! Škoda. Vždyť na výlety se chodí hlavně v neděli! Kdo má čas jezdit ve všední dny??
 
magipriba
V Žatci jsme trávili Silvestra a tak jsme se pochopitelně porozhlédli i po městě. Centrum je pěkné, ale 31.12. odpoledne byla všechna prodejní místa samozřejmě zavřena. Dokonce byl problém najít cokoliv, kde bychom se mohli najíst. Otevřeno měli naštěstí v hotelu Zlatý lev,kde se ve sklepě nachází cenově přijatelná restaurace. Obsluha milá,jídla průměrná,chválíme místní žateckou 11°.
 
veselka
Pochvala
V Žatci jsem se setkala s velmi příjemným přístupem pracovníka infocentra, který s námi vystoupil na radniční věž a velmi nadšeně a zasvěceně vyprávěl o městě a protože známky doprodali, nabídl mi o proti 25Kč a adrese, že mi známku pošle. Tak jsem zvědavá. Žatec určitě stojí za návštěvu.
 
Setup.exe
Žatec
Žatec je hezký město, ale štve mě, že jsem si nemohl koupit turistickou známku, protože měli zavřeno. Na informačním centru měli do jedné hodiny, ale když jsem dorazil měli už zavřeno. No prostě hrůza
 
Iška
Přijeli jsme do Žatce - a začaly problémy. Sjednané ubytování bylo obsazené, náhradní za moc nestálo a tak jsme si sami narychlo našli další, ale o moc lepší to nebylo. A íčko, kde by nám měli poskytnout pomoc, bylo po celý víkend zavřené. TZ žádná, pohledy žádné, na co tam to íčko vlastně mají? Snad jen to parkování ve městě je pořád ještě zadarmo.
 
Monika
Souhlas s meera. Minimálně v tomto období je Žatec pro turisty absolutně nedostupný, obsluha v cukrárně na náměstí tvrdila, že jsem v ten den již 12-tý rozladěný návštěvník. Prý město s turismem úspěšně bojuje, návšěvníků je míň a míň.
 
meera
Turisté na obtíž?
Rozhodl jsem se strávit víkend v Žatci, protože jsem doposud neznal tuto oblast Česka. Sjednal jsem si telefonicky ubytování a natěšený dorazil do města. Bohužel jsem však hodně zklamaný - turistické informační centrum má otevřeno jen ve všední dny (typické pro více míst v republice), zakoupit si pohled, zmrzlinu nebo navštívit místní Chmelařské muzeum také nebylo o víkendu možné. Přiznávám, že je teprve začátek sezóny, ale určitě vím, že do tohoto kouta, kde bylo jediným možným vyžitím ochutnání Žateckého piva, se jen tak nevrátím.
 
Šemík
Žatec je pěkný, i když třeba oproti nedalekým Lounům je tam ještě mnoho co opravovat. Zchátralé domy jsou i na náměstí. Přesto se nám tam moc líbilo. Rozhodně doporučujeme návštěvu radniční věže. Průvodce nám toho řekl hodně o historii města. Pohled z ptačí perspektivy byl taky fajn.
 
Sallmi
Co mne v Žatci překvapilo, bylo to, že po celém městě snad nenajdete jediný parkovací automat a i na náměstí je parkování zdarma. TZ měli v pondělí 11.8.2008 v informačním centru, ve kterém mají i TZ Žateckého pivovaru. S dětmi jsem si zde udělal i prohlídku městské věže, kde nám paní z infocentra popsala město a dala obsáhlou a zajímavou přednášku o historii i současnosti Žatce. Jinak v Žatci je také Chmelařské muzeum, které je věnováno historii pěstování chmele a dle mého názoru docela stojí za zhlédnutí, i když pro děti to zase až tolik není.
 
Sadam
Prodávající byla ochotná a příjemná
 
Tatík
Turistických známek i pohledů dostatek v muzeu K. A. Polánka, v sezóně otevřeno i v neděli 9-17 hod., bohužel s polední pauzou 11:00-11:30 hod. Alespoň byl čas na na procházku starým městem, z větší části je opravené. Chmelařské muzeum (naštěstí chmelové známky i historie chmelařství jsou vystavené i v regionálním muzeu) a infocentrum v neděli nedobytné.
 
Jarda
Infocentrum v květnu o sobotách zavřeno.Známku mají v CK Jarotour na náměstí,velice ochotná paní prodavačka. Mají ještě k dostání i VTZ Žatecké milénium 2004.
 
raf
Návštěvu Žatce všem doporučuji. Takovou péči jakou mě zahrnuli pracovníci zdejšího infocentra jsem ještě nezažil. Když už na nic jiného nebudete mít čas, tak alespoň vylezte na radniční věž a dopřejte si výhled s výkladem. Já jsem to udělal a přineslo mi to neskutečné zážitky, zvlášť když paní průvodkyně pojala svou přednášku o svém milovaném městě jako přátelský rozhovor. Zřejmě proslulá Dočesná letos bez mé účasti nebude.
 
Vláďa
Město Žatec
Návštěvu Žatce doporučuji. Za zhlédnutí stojí zvláště pěkné náměstí a také městské opevnění. TZ bez problémů k dostání v CK Jarotour na náměstí. Infocentrum bohužel v sobotu zavřené. Kdo se chce dobře a za rozumnou cenu najíst doporučuji restauraci Na Baště cca 50 metrů od náměstí směrem k žateckému divadlu.
 
Luděk
Žatec
I když dnes byla v Žatci Dočesná a hodně lidí a tedy potenciální zákazníci pro místní IC, tak to si "dovolilo" od 1. do 3.9. zavřít. Proč, to nevím. Známku jsem tedy sehnal v CK Jarotour (stojíte-li na náměstí čelem proti radnici, tak je po vaší levé ruce v podloubí), kde jsem si popovídal s majitelem a na odchodnou dostal zdarma nádhernou mapu města :-) Mají otevřeno i v sobotu a neděli do 18h. Knihkupectví U Lva není v Nerudově ulici, ale na Nerudově náměstí v nově postaveném domě. Na TZ zatím čekají, dnes je neměli
 
MUDr Vladimír Henzl
Známku jsem dostal asi po hodině procházení městem, knihkupectví se přestěhovalo, nikdo neví kam,Infocentrum má záhadnou polední pauzu, v CK byl však ochotný pán (po obědové pauze), měl i zámku Milenium Žatce, dokonce znal a vysvětloval mi pravidla sběratelské hry
 
Badys
V Infocentru známka za 20, velmi ochotná a příjemná slečna. Doporučuju návštěvu věže městské radnice -
nádherný výhled na město.
 
mc.cvok
Město je opravdu pěkné,měl jsem i potřebnou dávku štěstí a známku jsem získal tři minuty před uzavřením
místního Muzea od velice ochotného pána.K dostání i loňská výroční.
 
Karel
Infocentrum bylo zavrene i kdyz podle pracovni doby mely mit otevreno.
 
ZF
Mesto pekne, ale 11.9.2004 neměli výroční TZ, však nabídli mi možnost zaslat poštou. Normální TZ byla na
prodej.
 
Alena
V Žatci
probíhají po celý rok oslavy a při těchto oslavách lze sehnat známky bezproblémů. Včera zrovna probíhala akce
Žatec v zrcadle času - průvodce středověkým městem plným hudby, řemesel a kejklířů a žatečtí celého světa
spojte se. Bylo to super. Jinak celoroční program je k přečtení na www.mesto-zatec.cz19.06.04 se konná
Slet ultralehkých letadel a noční turnaj ve volejbale
 
Ardbena
Doporučuji návštěvu chmelařského muzea, je unikátní.Bohužel je otevřeno v sobotu a v neděli jen v určitých
termínech, proto je lepší si zavolat pro informace na IC.
 
Kaštan
Žatec
Návštěvu města vřele doporučuji, ale ne o víkendu. Zavřena obě dvě muzea i Infocentrum. Což mě u města
slavícího Milénium velmi překvapilo.
 
Michal
Žatec
Známky mají i výroční. Velice ochotný pán, který mi podal vechny možné informace o Žatci a o okolí.
Doporučuji i samotné městoAhoj Michal
 
Jarda Z.
Návštěvu města doporučuji!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek