Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 564 - Hořice v Podkrkonoší


Popis

"Město kamenné krásy" s řadou plastik od období baroka do současnosti.

Mapa

Navštívil jsem Hořice v Podkrkonoší

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Galerie plastik, Gothard 1639, Hořice
Toto místo prodává také turistickou známku
Muzeum a galerie, nám. Jiřího z Poděbrad 160, Hořice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, nám. Jiřího z Poděbrad 3, Hořice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Jičín
Poloha:
50°21'53.8"N 15°38'42.01"E
Hodnocení:
2.943
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 564 - Hořice v Podkrkonoší


08.03.2024 - dostupná bez problému
01.09.2023 - dostupná bez problému
31.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Hořice
Krásné městečko, i když škoda, že hlavní parkoviště... pardon, náměstí, je tolik přeplněné auty. Zas taková metropole, aby to nešlo vyřešit jinak to zase není.

Kromě náměstí a Masarykovy věže s vlastní TZ je jednoznačně nejzajímavějším místem kopec Gothard se stejnojmenným kostelíkem, hřbitovy a nejrůznějšími sochami. Dominantou je rozhodně portál nového hřbitova - motiv TZ, ale ani ostatní sochy a památníky jako Žižka nebo Riegerův obelisk, a konec konců i jednotlivé hroby na obou hřbitovech jsou překrásné.

Jiné je to s moderními sochami v blízkém sochařském parku. Může to být jen můj názor, ale já být "umělcem" bych se popravdě styděl vystavovat tyhle výtvory na dohled od těch nádherných památek na doby, kdy umění ještě bylo uměním.
 
Josef Bušek
Josef Bušek
Město Hořice
Hořice jsme navštívili včera při 13. Sešlosti sběratelů TZ 2019. Město moc pěkné doporučji navštívit a zakopit Hořické trubičky nebo Hořické pivo z pivovaru.Navštivte i městské muzeum které je zatím zdarma ,ale TZ zatím nemá. Ičko zavřené včera měli jen do 12:00 hod. TZ jsi nechám koupit od jednoho sběratele.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Hořice v Podkrkonoší
Známka zakoupena v IC Hořice.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Hořice
Turistická známka spolu s tur. nálepkou koupeny v informačním centru na náměstí, které sídlí v budově radnice. Infocentrum otevřeno i v zimní sezóně v sobotu do 12:00 hodin. Obsluha velmi příjemná, potěšil velký výběr suvenýrů a také krásné razítka. K prohlídce doporučuji zdejší židovský hřbitov, který, podle našeho názoru, patří k těm jedněm z nejhezčích. Klíče od hřbitova k zapůjčení v infocentru. Město samo o sobě velmi pěkné. Navštívili jsme snad skoro možné v Hořovicích. Doporučujeme prohlídkový okruh městem. Od íčka na náměstí jsme se vydali do Smetanových sadů, poté kolem sochařského parku U sv. Gotharda na bývalé tvrziště na stejnojmenném vrchu. Návštěva starého a nového hřbitova s impozantní hřbitovní bránou. Od hřbitova směrem k Masarykově věži samostatnosti, dále kolem kapličky k secesní plovárně a dále lesem tzv. Malátovou stezkou kolem pramene a zpět do Hořic. Luxusní procházka a nádherně strávený den v pěkném městečku. Na konci dne ještě nákup petráčkových hořických trubiček.
 
Pinďa
reflexní pásky
V IC mají, kromě TZ města, Masarykovy věže a Hořického chlumu v prodeji i reflexní pásky, které se vám v mžiku omotají kolem jakéhokoliv údu. Momentálně stojí dvacku. Několika jsem se zásobil ne proto, že to nařídili politici, ale pro svojí bezpečnost. Denně sedím za volantem a není větší hrůza, než když se vám v noci na silnici z ničeho nic vyloupne neosvětlený chodec. Zvlášť za deště je to výživné. V lese si pásku v klidu sundám a strčím do kapsy. Neznám myslivce, který by světlometem propátrával les, když jde na divočáka.
 
Libor Marek
Libor Marek
16.05.2015
Pěkné městečko s neskutečným počtem sochařských výtvorů - i děti se "vyblbnou". TZ zakoupena vIC na náměstí v sobotu dopoledne. Jen řev těch motorek ... :-))
 
Emil Vaněk
Emil Vaněk
pochvala
Chci tímto poděkovat zaměstnancům infocentra moc ochotní to se všude nevidí
 
Jakub
skvělá aktuální výstava
V Galerii plastik je od včerejška výstava grafik (květin) Hiroaky Miyayamy. Nádherná. Vřele doporučuju!
 
vláďa
Moc pěkné město se spoustou soch a kamenných plastik. Díla vzešlá ze zdejší kamenické školy lze vidět i v okolních obcích. Známka bez problémů v sobotu dopoledne k sehnání v infocentru. Tento týden jim přišla i nová razítka s tématikou města.
 
Petrklíč
Hořice-příjemné městečko
V infocentru perfektní přístup,známka bez problémů.Pěkná procházka ke hřbitovu a parkem se sochami zpět.Připojuji se s chválou na restauraci Labyrint-obsluha rychlá,prostředí unikátní a jídlo výtečné.
 
Václav K.
TZ v íčku dostatek, nezapomenout na Hořické trubičky! :-)
 
Burgin
Hořice v Podkrkonoší - 14.ledna 10
Krásně zasněžené Hoříce, sněhu všude dost a TZ v infocentru také.
 
Radka
dotaz
Dnes jsme navštívili město Hořice a známku jsme bez problémů zakoupili v Infocentru na náměstí. Zarazilo mě však, že známka Hořic s číslem 564 nemá vzadu klasický soutěžní kupón jako ostatní, ale pouze štítek s číslem u závěsného očka. Je to nějaká novinka nebo už sběratelská soutěž o prémiové známky končí?
 
jirkacek
Po roce opět v Hořicích.
23.8. 2008 - tento den jsme po roce opět zavítali do města Hořice, abychom s rodinou navštívili místní hřbitov. Ne, že bychom jeli někoho navštívit, ale právě zde se nachází jedna z největších zajímavostí města a najdete ji jako motiv na TZ - vstupní portál, budovaná sochaři 18 let. V okolí hřbitova jsme dále shlédli několik plastik v parku a jeli na dovolenou do Českého Ráje. Infocentrum o víkendu do 12 - ti hodin.
 
Milan
31.07.2008 V Hořicích na IC nápis otevřeno od 13.00. Jdu tedy na oběd a čekám. Příjdu k IC a na dveřích nápis: otevřeno od 14.15. Není to na odtřel? Ještě že TZ mají na Masarykově věži.
 
Pařez
V IC hojnost TZ a vedle v cukrárně hojnost hořických suprových trubiček, koupili jsme balení za 110 Kč. Mňam. Paní byla moc hodná, neboť jsem jí dal nevědomky o 200 Kč víc a ona mi je vrátila.
 
Jirkacek
Hospoda
....ještě jsem nenapsal jméno té výborné restaurace...Labyrint.Dobrou chuť.....
 
Jirkacek
Nejen trubičky,ale i...
Ahoj lidi,v Hořicích nenajdete jen oblíbené trubičky,ochotného pána v IC,2 rozhledny u města,závod motocyklů,ale i firemní prodejnu pivovaru Pernštejn Pardubice...je v ulici z náměstí směrem na Jičín.A kdo se chce dobře najíst,nechť zajde do restaurace,která je skoro naproti této prodejny.Mají tam Budvárek,nádherné zahradní posezení a přeochotnou obsluhu.
 
Tatík
Krásné městečko se dvěma rozhlednami, galérií kamenných plastik (včetně hřbitovní brány na turistické známce), muzeem a zásobeným infocentrem, které je otevřené i o víkendu. A k tomu výběr trubiček v cukrárně na náměstí!
 
JirkaS
V sobotu v Hořicích vše bylo OK. V IC obsluha velmi ochotná. Prošel jsem z náměstí až k věži. Bohužel ta bude v provozu až od května jak je u vchodu napsáno. Otvírací doba 9:30-12:30, 13:00-17:00 denně mimo pondělí.
 
Radka
V Info centru jsou velmi ochotní - prodají turistickou známku, poradí s ubytováním i výlety do okolí. Hořice stojí určtitě za to navštívit. Galerie soch v přírodě. Krytý bazén fungoval i o prázdninách.
 
Milan
v neděli 2.7.2006 bylo otevřené což jsem vůbec nečekal. velice příjemné slečna a sposta propagačních materiálů! Bravo Tz-mají jak města tak i věže. Na rozhledně Hořický chlum mají dokonce tři TZ.- a to město Hořice,Masarykovu věž samostatnosti a město Lázně Bělohrad.
 
janek
Stále stejně skvělé město, trubičky i obsluha na IC.
 
Hana Burianová, MUDr.
Krásné město a skvělé trubičky!
Doporučuji návštěvu. Samozřejmě nezapomeňte na věž!
 
Miloš
Znamka k dostání bez problémů
V sobotu 19.7.2003 byla známka bez problémů k dostání v INFO na náměstí v Hořicích. Ochotná obsluha, dají i
vybrat a též se zde prodává TZ 702 Masarykova věž samostatnosti
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek