Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 568 - Čáslav


Popis

Historické město s řadou cenných památek, založené roku 1260 králem Přemyslem Otakarem II.

Mapa

Navštívil jsem Čáslav

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, náměstí J. Žižky 197, Čáslav (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Kutná Hora
Poloha:
49°54'39.98"N 15°23'22.84"E
Hodnocení:
2.867
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 568 - Čáslav


28.09.2023 - dostupná bez problému
20.08.2023 - dostupná bez problému
02.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupena v infocentru.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
V infocentru minulý týden za 40 Kč.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Čáslav
Turistická známka spolu s novou výročkou z edice 100. výročí vzniku Československé republiky koupena bez problémů v pěkném infocentru s milou obsluhou hned vedle radnice. Historické jádro města docela mile překvapilo, rozlehlé upravené náměstí, krásná barokní radnice a pěkné uličky v centru. V infocentru jsou v prodeji vstupenky na věž kostela sv Petra a Pavla odkud je pěkný výhled na město a okolí, jen pozor, nekoukáte z vyhlídkového ochozu jak je běžné, ale přímo z věže přes skla, přesto výhled luxusní. Doporučuji navštívit Žižkovu síň, kde se nachází údajné ostatky Jana Žižky, které byli objeveny při rekonstrukci kostela. Doporučuji poté procházku kolem bývalého městského opevnění a kolem Podměstského rybníka ze kterého jsou hezké pohledy historickou část města, především na dominantní věž kostela sv. Petra a Pavla, který také doporučuji navštívit. V ulici pod Radnicí skvělá cukrárna s úžasnými dorty. Čáslav hodně mile překvapil :)
 
Bože můj
Re: Čáslav
Překvapil? Snad překvapila, ne??
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Čáslav
Nádherné město které rozhodně stojí za návštěvu. Malá rada pro rozhlednáře, Otakarova věž podle mě za výstup nestojí, zezhora není skoro nic vidět. Podle mého si ji stačí prohlédnout zvenčí a na rozhlížení se vydrápat na kostelní věž.
 
Petr Dolejš
Petr Dolejš
Čáslav
Náměstí v Čáslavi se nám líbilo, je velké a docela pěkné. Vyšlapali jsme i na věž kostela, vřele doporučuji, chvílema strmé a úzké schody ale zvládli jsme to i s malými dětmi. Věž otevře paní z infocentra na náměstí kde jsme zakoupili i známku. Pěkná je i procházka kolem rybníku a hradeb. Navštíveno v červenci.
 
Jitka Salátková
Jitka Salátková
čas oběda
Čáslav - poklidné městečko. TZ měli v Ičku dostatek, paní byla milá, nechala nám i vybrat. Jen Varování před stravou v Restauraci Pod Radnicí - šílené katakomby, jídlo jsme pozřeli jen z důvodu hladu, obsluha "ochotná", ale šílená ... Nedoporučuji... Bohužel restaurace hotelu mimo provoz (y)
 
Anna Šmídová
Anna Šmídová
infocentrum Čáslav
TZ zakoupena v infocentru na náměstí, jedno z mála íček kde měli otevřeno i v sobotu odpoledne díky
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
bohužel z důvodu dovolených bylo info v neděli zavřené, ale od srpna by už měla zase fungovat otvírací doba jak tam mají uvedeno - tedy i v neděli
 
Radek Berka
Radek Berka
Prodejní místo knihkupectví Chrpa
Dnes jsem si chtěl koupit TZ Čáslavi v knihkupectví, ale bylo mi sděleno že už ji rok neprodávají. A to přesto, že na vstupních dveřích je stále nálepka prodejního místa TZ. Takže na toto prodejní místo se raději nespoléhejte.
 
Markéta Matoušková
Markéta Matoušková
Vyhlídková věž
Od 15.9.2014 uzavřena vyhlídková věž až do konce roku.
 
Michal Hovorka
Michal Hovorka
procházka Čáslaví
Kdo si chce projít zajímavé pamětihodnosti Čáslavi, doporučuji navštívit infocentrum a vzít si plánek naučné stezky městem Čáslav, je to asi půlhodinová hezká procházka.
 
jerry720
Čáslav.
Návštěva ve čtvrtek 08. 03. 2012. Jak je uvedeno v předešlém příspěvku, památky jsou ještě uzavřené, ale procházka po hezkém náměstí to alespoň trochu vynahradí. Určitě jsem zde nebyl naposledy, láká mě návštěva vyhlídky v kostele sv. Petra a Pavla. TZ jsem bez problémů koupil v "Íčku" na náměstí Jana Žižky z Trocnova.
 
Tatík
10.3.2012
V březnu se v sobotu v Čáslavi dostanete jen do Infocentra, jinak všechny památky zavřené... Škoda!
 
Baluu
Praktické: pivo za 13 Kč a ubytování za 200 Kč
Praktické info pro milovníky piva: V místní putyce Na Růžku (za pěší zónou, kousek za Penny marketem směrem k nemocnici) jsme za jeden půllitr desítky místního Konráda platili 13 Kč... a za vodu (Koruní) 9 Kč, takže vřele hostinec doporučujeme k zahnání žízně... Bohužel nevaří, ohřívají jen hotovky, ale také velmi dobré. Přespat se dá v místní vojenské ubytovně (skvěle zařízený byt 1+1) za 210 Kč/osobu (od tří dnů dokonce za 200 Kč).
 
Baluu
Praktické: pivo za 13 Kč a ubytování za 200 Kč
Praktické info pro milovníky piva: V místní putyce Na Růžku (za pěší zónou, kousek za Penny marketem směrem k nemocnici) jsme za jeden půllitr desítky místního Konráda platili 13 Kč... a za vodu (Koruní) 9 Kč, takže vřele hostinec doporučujeme k zahnání žízně... Bohužel nevaří, ohřívají jen hotovky, ale také velmi dobré. Přespat se dá v místní vojenské ubytovně (skvěle zařízený byt 1+1) za 210 Kč/osobu (od tří dnů dokonce za 200 Kč).
 
Baluu
V IC známku měli, v knihkupectví Chrpa nikoli...
 
lenzik
Známka koupena v IC. Navštívili jsme vyhlídkovou věž Chrámu sv. Petra a Pavla, která je hned vedle. Byl krásný výhled, jen byla škoda, že nahoře ve věži se nedá vyjít ven a koukáte skrz zavřené dveře.
 
Libor
13.06.2010 - pěkné městečko s dominatní věží kostela - ta v té rovině vypadá dost impozantně (TZ bez problémů v IC na náměstí u kostela, poslední za 25 Kč)
 
HonzaB
Vřele doporučuji k návštěvě. Město má krásné byť rozlohou ne zas tak veliké historické centrum s řadou objektů které se dají dají navštívit (kostel s. Petra a Pavla, Otakarova bašta, Žižkova síň v místní radnici, měské muzeum a galerie apod.). Super vyhlídka je s kostele sv. Petra a sv. Pavla. Věž je to opravdu vysoká (234 schodů), ale vylezl jsem tam i s dvouletou dcerou. A věděli jste, že je v Čáslavi pohřben Jan Žižka, já tedy až ne nedávna ne (spíš bych tipoval, že to je v Přibyslavy). TZ jsem bez problému sehnal v místním IC na náměstí. Ochotná paní nás pustila na věž kostela i mimo oficiální čas prohlídky, za což ji tímto moc děkuji :-). A jinak v těsné blízkosti města je super muzeum zemědělské techniky (historické traktory tuzemské i zahraniční výroby, sklízecí mlátičky). Skoro si myslím, že by si tento objekt zasloužil samostatnou TZ. Jde o dobrý tip na výlet s dětmi.
 
Vojta
V den připomínání si věrozvěstů Cyrila a Metoděje bylo knihkupectví i infocentrum zavřeno.. :-(
 
Pinďa
Na obchvatu
Po prohlídce Čáslavi a zakoupení TZ doporučuji navštívit i nedaleké muzeum zemědělské techniky. Je umístěné v bývalých kasárnách na obchvatu města. Prohlídka určitě stojí za to a pokud by se někdy hlasovalo o umístění TZ, určitě bych nebyl proti.
 
aneta
krásné, historické město, mohu opravdu vřele doporučit... také zde bydlím již 16let:) příjemné hospůdky, nedrahé jídlo a pěkné památky ...
 
lois
TZ v infocentru které nemá žádnou chybu,ochota pomoc s vyhledání spojení vytištění (zdarma),známky na výběr,dostatek info materiálů o místě,otevírací doba ,jen tak dál ,je vidět že když se chce ono to jde ....
 
jan landa
čáslav
v čáslavi je rrestaurace normální jídlo 160-220 Kč. hjezký park. lavičky,fontána a socha jana žižky. kus dolů je podměsský rybník.Zdrávy došli.
 
Jarda kolař
Hezké město a íčko opravdu vzorové.Na zámek Žleby jen párkrát šlápnout do pedálů.Kolu zdar.
 
Vláďa
Hezké město, kde Infocentrum má doslova nevídanou provozní dobu. TZ dostatek a příjemná paní Vás vybaví na prohlídku města spoustou propagačních materiálů, z kterých se dozvíte o Čáslavi mnoho zajímavého.
 
Kocour
Potvrzuji zprávy ostatních přispivatelů, Čáslav je moc pěkné město. Infocentrum najdete na náměstí (stejně jako rozcestník turistických tras KČT), v něm najdete příjemnou paní a spoustu známek na výběr ("Tak si to dřevíčko vyberte." ;) Infocentrum nabízí prohlídky s průvodcem, ať už po městě jako takovém, do Otakarovy bašty s pěkným výhledem nebo do chrámu sv. Petra a Pavla, ale to je tuším jen pro skupiny po předchozí domluvě. Moc pěkná cyklotrasa z Kutné Hory - Pražská stezka.
 
pepi
Návštěva infocentra v Čáslavi byla příjemným překvapením, protože jako jedno z mála je funkční i o víkendech.
TZ bylo dostatek. Město bylo v nedělním po poledni vylidněné, ale nádherné.
 
Eda
3.8.05 - Infocentrum je nyní v budově radnice na náměstí, ale má zvláštní vchod, který je v současnosti mírně
zakryt lešením. Známek měli v době mé návštěvy dostatek. Jinak souhlas s předchozím příspěvkem.
 
Granule
Kolínsko
Čáslev je opravdu moc krásné město. Infocentrum se bude brzy stěhovat do lepších prostor na náměstí. tel.
327314890. Zde si můžete objednat prohlídku bašty Otakara II. Ochotná paní, známku nám dala vybrat. Jen
pohledy ani razítko neměla. Když pojedete autem, a nechcete platit za parkování, tak nechte auto na konci pěší
zóny u paneláku nebo u nákupního střediska (myslím, že je to Penny?) Městské muzeum tel. 327312139 -
archeologické a přírodovědecké sbírkyUIrčitě nezapomeňte na chrám sv. Petra a Pavla, Mariánský barokní
sloup na náměstí, na radnici na náměstí, Otakarovu baštu (pod ní je pizzerie a docela to ušlo). V Čáslavi
najdete i zajímavou synagogu v maurském stylu
 
Pepa & Ája
Pěkné město
V Čáslavi jsme se zastavili jen na skok cestou do Žlebů, ale je to pěkné město. Navíc se ten den konala pouŤ a
bylo tu velice živo. Do Čáslavi jsme přijeli vlakem, od nádraží je to na náměstí cca 10 minut po zelené
turistické značce, nelze zabloudit. Do infocentra je nutné přejít celé náměstí napříč, je kousek zastrčené za
hotelem "U Bílého koně(???)". Otevřeno mají i v sobotu, ale jen do 11, v neděli zavřeno. Paní byla
milá a dala nám známku vybrat.
 
Julie
Infocentrum na pečí zóně je jedno z nejlépe fungujících"I" co jsem potkala.Městu pomohl
obchvat, památky jsou pěkkné. Stravování dostupné co do kapacity, kvality a i ceny. Např. U Bílého koně mají
velikou nabíku co do stravování.Ubytování poněkud horší - jediný hotel, pokoj bez příslušenství (dá se
přežít), velice čisto ( alespoň včera bylo všude ), majitelka není současně provozovate-lem restaurace (tato
otevírá až v 10 hod.), snídani si udělaj jak chceš, což už při ceně 300- Kč za noc není ideální .Jinak hotel
pravděpodobně je využíván pro ubytování zaměstnanců nějaké stavební firmy, neboť od půl páté ráno mlátí jedny
dveře za druhými a je zde provoz jak na Václaváku. Je možné spát na internátech nebo ubytovně, ale nemáte-li
automobil nebo nejste-li místní, je poněkud složitější ony zařízení najít a odpoledne se rychle smráká v cca
17 hod. je kolem náměstí liduprázdno. Hotel Grand je pouze vinárna. Vím, že dnes podnikat v takovýchto
službách neco stojí a je to riziko. Nedovedu si představit, že bych jako průvodce přijela s plným autobusem do
takovéhoto města a nebylo, kde se vyspat - upozorňuji, že předem vše zjištuji telefonicky.
 
Foršt Jan
Infocentrum docela ujde,památky jsou pěkné,stravovaní vyhovující
 
Horáčková Marta
Čáslav je pěkné město
Památky pěkné, infocentrum dobré, příjemné město.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek