Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 605 - Vlčtejn


Popis

Zřícenina středověkého hradu nad stejnojmennou obcí, západně od Spáleného Poříčí.

Mapa

Navštívil jsem Vlčtejn

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Koloniál Kysela, Zdemyslice 59 (web)
Toto místo prodává také turistickou známku
Obecní úřad, Vlčtejn 34 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Plzeň-jih
Poloha:
49°36'48.13"N 13°29'51.12"E
Hodnocení:
2.658
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 605 - Vlčtejn


27.10.2023 - dostupná bez problému
21.06.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
23.11.2022 - dostupná s menšími problémy




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Miroslav Slovjak
Miroslav Slovjak
TZ 605
Obecní úřad neprodyšně uzavřen, i když byla středa. Nikde nejsou vyvěšeny úřední hodiny OÚ. Tak jsem si zajel do Koloniálu Kysela ve Zdechovicích, kde jsem si počkal asi čtvrt hodiny na otevření. Mají polední přestávku od 12:00 do 13:30 hod. TZ dostatek.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Vlčtejn je uzavřený pro havarijní stav, nicméně protožejsou volby, podařilo se mi v sobotu sehnat známku od ochotné paní z volební komise.
 
wenzel
Vlčtejn
Vlčtejn je ještě zachovalou zříceninou, nicméně do jeho nitra je vstup zapovězen z důvodu padajícího kamení. Je možno se pouze dostat po schodech před zamčená vrata. Pod hradem je jakési letní kulturní centrum obce, pódium, hlediště, stánek. Jelikož jsme do obce přijeli v neděli k večeru, ani jedno z prodejních míst nebylo otevřeno a z Vlčtejna tak odjíždíme bez známky.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z OÚ.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Ve Vlčtejně nic, ve Zdemyslicích už bylo zavřeno, tak jedině Rýmařov. Zřícenina hradu je nepřístupná-padají kameny. Procházka jen okolo hradu i přesto byla super při krásném počasí. Z hradu je to 2km do Zdemyslic a ještě z kopce. Koloniál má otevřeno po-pá 7-12/13,30-17 hod. So 7-10hod.
 
Martin Kratochvíl
Martin Kratochvíl
Známka
Známka zakoupena ve Zdemyslicích v kolonialu Kysela a byl jich celkem dostatek
 
Michaela Březinová
Michaela Březinová
nedostupnost známky
Známka nebyla dostupná.
 
Milan Doležal
Milan Doležal
TZ
TZ zakoupena v koloniálu Kysela ve Zdemyslicích jako předposlední. Na OÚ ve Vlčtejně zavřeno.
 
Jan Johánek
Jan Johánek
TZ 605
TZ koupena ve Zdemyslicích v koloniálu Kysela v sobotu v 9 hodin. Ochotná paní prodavačka sama TZ nabídla, když viděla turistu.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
Při mé návštěvě ve všední den byl po 16hod, již OÚ zavřený. Bohužel ani na budově OÚ ani na webu nemají napsanou pracovní dobu. Zavolal jsem tedy na mobil co jsem našel na internetu a zvedl mi to ochotný pan místostarosta, který bydlí kousek pod Vlčštejnem. Nabídl mi, že mi známku prodá, když si k nemu zajdu. Cena lidových 30 Kč. Ideální to mít přesně. Chvíli jsem ani nedoufal, že odjedu s kolečkem, ale povedlo se :-)
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Prodejní místo nefunkční
Milá servírka mi sdělila, že jsou na webu uvedeni jako prodejní místo omylem. Doporučuji prodejní místo Restauraci na Vlčtejně z webu odebrat.
 
Martin Hnízdil
Martin Hnízdil
tz
Známku nemají , nechal jsem si jí poslat .
 
Jaroslav Pěkný
Jaroslav Pěkný
TZ
Po několika letech otevřeno, ale známku nemají, a prý ani mít nebudou.
 
Petr Jeřábek
Petr Jeřábek
Známka nedobytná
28. 5. 2016 (sobota dopoledne) v restauraci otevřeno, ale servírka oznamuje, že známky už dlouho nejsou (a nebudou), má jedině razítko. OÚ samozřejmě zavřen. Nejvyšší čas na změnu známkového místa. Během víkendu, kdy turisté jezdí nejvíce, známka prostě neexistuje.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ nedostupná
ve středu po nikom na OÚ ani památky.
Baštírna má otevřeno PO - SO 10:00 - 14:30 (SO 14:00), takže tam jsme odpoledne taky neuspěli.
 
Jan Koubík
Jan Koubík
TZ
OU středa,pracovní den,nula,info nula.
Restaurace u hlavní silnice,TZ nula,nejsou,
neví se kdy budou.Fotky pošlu do Rýmařova.
 
Hynek Sladký
Hynek Sladký
Vlčtejn
Děkuji 2hému místostarostovi za ochotu,že na zavolání přijel na Oú a známku nám prodal.Zřícenina pěkná,letní "bigbíty" pod hradem musí být naprostá paráda.
 
Jan Fridrich
Jan Fridrich
TZ není
TZ nelze na místě sehnat. V pátek (10.7.) OÚ zavřeno - na dveřích žádný kontakt. Pod Vlčtejnem jídelna s názvem Baštírna - otevřeno bylo pouze přes poledne. Známky nebyla. Obsluha tvrdila, že jim došly. Alespoň mají k dispozici razítko.
 
Stanislava, Ladislav Milfortovi
Stanislava, Ladislav Milfortovi
TZ pouze ve všední den
Hospoda trvale zavřená, takže známka pouze na OÚ a tedy ve všední den.
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
TZ zakoupena na obecním úřadu.Díky panu starostovy,jenž se mnou došel na úřad. Hospoda je i nadále uzavřena!! Tímto bych chtěl panu starostovy poděkovat za ochotu!!! Velice příjemný pán.
 
Zdeněk Jílek
TZ pouze v obci
V sobotu OÚ zavřený, restaurace není v současné době v provozu.
 
Jan Pelc
Jan Pelc
nejde koupit
OÚ zavřený to je v sobotu samozřejmé a restauraci sem hledal ale nenašel.Ale hrad prošel a nafotil tak už jen objednat na TZ.
 
Petr
Nejde koupit
Ve Vlčtejně jsem byl 8.5.2013 a OÚ byl samozřejmě zavřený, což je logické, ale restaurace byla zrušená a prázdná. Vzhledem k tomu, že většina turistů jezdí na hrad o víkendu a svátcích, je v podstatě známka nesehnatelná. Doporučoval bych ji prodávat v infocentru v Plzni nebo Blovicích. To není tak daleko a otevřeno mají stále. Hrad je jinak úžasný a doporučuji návštěvu!
 
Zuzana
TZ stále pouze v obci
Bydlíme kousek od Vlčtejna, takže jsme tam několikrát do roka... Ale TZ jsme začali sbírat teprve nedávno, takže jsme dnes jeli na "lov" účelově: navštívit zříceninu a zkusit sehnat známku. Motorest již funguje, pronajal si jej kamarád, ale známky nemá, ty jsou nadále k sehnání pouze na Obecním úřadě v úředních hodinách ve středu od 18:00 do 19:00. Takže snad aktualizace stavu někomu pomůže... Na Vlčtejně je vážně krásně, kámoš v motorestu vaří suprově a když na něj "zaútočíme", jistě i známky zařídí... Pokusím se s ním promluvit, tím pádem by bylo po problému, má totiž otevřeno denně.
 
ministr
TZ pouze v obci
dnes při shánění TZ jsem narazil na ceduli visící na dveřích kdysi fungující restaurace na Vlčtejně při hlavní silici s nápisem "Dočasně zavřeno - rekonstrukce". Při bližším povídání s místními a dělníky na místě mi bylo řečeno že v restauraci probíhá rekonstrukce a až do podzimu bude zavřeno. Takže ažý otgevřou snad se prodejní místo TZ opět obnoví. V současnosti ale známku shánějte pouze v obci, v úředních hodinách místního OU. Lovu zdar...P.S: zřícenina krásná....
 
berri
Motorest je zavřený - podle cedule "dočasně" . Zřícenina samotná je pěkná.
 
magipriba
Včera jsem buhužel nemohl ověřit dostupnost známky, motorest je v pondělí zavřený. Hradní zříceninu považuji za velmi pěknou, z jednoho z oken je navíc krásný výhled do kraje.
 
Petr
Naopak, Vlčtejn řadím mezi moc hezké zříceniny, trošku ve mě evokuje Radyni. Každopádně čekal jsem pár šutrů a tohle mě překvapilo. Známka byla bez problémů dostupná dole v motorestu u hlavní silnice.
 
David
štěstí
v neděli 22.5. 2011 výlet na vlčtejn, známka se štěstím v restauraci motorest ve vlčtejně. Jinak zřícenina nic moc!
 
K + E
Hrad opravdu hezký. TZ zakoupena v nově otevřené restauraci ve Vlčtejně u hlavní silnice (restaurace otevřena každý den). Jídlo bylo dobré i obsluha docela ušla a ceny přijatelné.
 
jerry720
Štěstí.
Návštěva zříceniny Vlčtejn dne 30. 03. 2011. Areál vcelku zachovalý a udržovaný, od zříceniny je výhled až do Blovic. Při shánění TZ jsem měl štěstí, protože jsem tam byl chvíli před 18. hodinou, takže jsem chvíli počkal a TZ jsem sehnal na obecním úřadě. Tam jsou úřední hodiny pouze ve středu od 18 do 19 hodin. Restaurace u hlavního tahu Plzeň-Nepomuk je nově otevřená, ale tam jsem se po TZ nepídil.
 
Petr70
TZ jsme koupili bez problému hospoda byla otevřená a obsluha naprosto pohodová známek slušná zásoba
 
Obelix
TZ na obecním úřadě, otevřeno pouze středa 18 - 19 hod., jinak jsem využil kontaktu na pana starostu a známku si zakoupil u něj doma. Velice ochotný pán.
 
Boťas
TZ Vlčtejna je k dosažení POUZE u pana starosty Honala po předchozí domluvě na telefonu 724165226! Hospoda je stále zavřená a dle pana starosty v ní TZ nebudou ani po případném otevření, protože se často střídají nájemci a nemají o její prodej zájem.
 
Milda
Hospoda je zavřená pro rekonstrukci
 
školník Veverka
Známku jsem zakoupil u starosty obce.Po telefonickém kontaktu mi ji velmi ochotně prodal.Kontakt na něj visí na úřední desce před úřadem.
 
Bigo
Dostatek známek-konečně
Tak mají na Vlčtejně v restauraci konečně známky a mají jich dostatek. Takže kdo má zájem, tak se může pro ni zastavit.
 
Mirka
Včera jsme s mamkou opět projížěly kolem Vlčtejna a zkusily jsme, jestli už v hospodě na rozcestí nemají známku. "Kupodivu" opět nemají.. Ale řekli nám, že prý v pátek volali (asi do Rýmařova) a v pondělí nebo v úterý ji dostanou. Pravda, neřekli, které pondělí a které úterý, ale stejně se tam asi zastavíme a zkusíme to znovu.. Co kdyby náhodou.. Každopádně jsou jako známkové místo fakt otřesní. A je to fakt škoda!
 
magipriba
Tak jsem po pulroce zase projizdel obci VLCTEJN a v restauraci se zastavil na pivko . Znamku stale nemaji nebot jich pry musi objednat nejmene 200 kusu a to se jim asi nechce... je to skoda,jinak je ta hospoda celkem fajn.
 
czervajz
Vlčtejn
Bydlím v obci Losiná, která se nachází nedaleko hradu Vlčtejn. Již ve zmiňované restauraci v předešlích příspěvcích, se táži na turistickou známku asi půl roku a stále nic... Může mi někdo poradit, zda se nechá pořídit někde jinde?? Zdejší majitel restaurace prostě nehodlá obstarat náhradu ku prospěchu turistů.
 
don.ed.hardy
restaurace zavřená
 
magipriba
Vlctejn je pekna zricenina,volne pristupna po cely rok.Restaurace VLCTEJN je vcelku prijemna hospudka,ale znamku porad nemaji,ackoliv nad vycepem visi znak znamkoveho mista.Obsluha tvrdila,ze znamky budou zase na jare.Mel jsem se zeptat,proc je neobjednaji uz ted,ale nechtel jsem se v tom vrtat.Pohledy hradu nemaji,ale ochotne nabidli razitko,abych si ji mohl objednat z Rymarova.
 
Ondřej V.
Panu majiteli se to nelíbí
Včera jsem navštívil zříceninu hradu Vlčtejn. V restauraci mi však jedna milá servírka oznámila, že známku nemají a ani v nejbližší době mít nebudou. Prý se to panu majiteli nelíbí. Nebylo by možné najít lepší místo k prodeji TZ (např. o vesnici níž v Želčanech, příp. v Plzni, či na Radyni)?
 
Olda
Restaurace u křižovatky silnice na Vlčtejn a silnice 20 (E49). Známku neměli a jak jsem si zpětně četl příspěvky k této známce, tak asi ani neměli a jelikož je to jediné místo, kde by měla být k dostaní, tak je to celkem ironie... Každopádně zřícenina hradu (vlevo od silnice při cestě na Zdemyslice) stojí bezesporu za návštěvu a vřele ji doporučuji.
 
Eva
Obsluha bez zájmu, v restauraci sice mají označení turistického známkového místa, TZ ale nemají.
 
Slávek Č.
Nezájem o prodej
V restauraci Na Vlčtejně trvá zřetelný nezájem o prodej.Přitom restaurace ja na dost frekventované cestě,takže zájem by určitě byl a byl by tu dost velký odbytstravy i pití.To potvrdila i obsluhující číšnice.Na to.že to zase není kdovíjak pří-jemná restaurace,tak nezájem nejen o turisty,ale i o návštěvníky vůbec nechápu.Samotný hrad vzdálený ca.500m je docela zajímavý a připomíná Radyni bez vál-cové věže.Návštěva rozhodně není ztráta času.Každopádně je to stavba fotoge-nická.
 
michal
ne ze je nemaji,ale oni o nich ani vubec nic nevedi...neslo by to je prodavat nekde jinde?diky
 
jarda
Tak známky v hospodě u hlavní silnice z plzně do budějovic prý "ještě" nemají. ale spíš to vypadá, že zde opravdu nemají zájem známky prodávat. škoda!
 
Milan
Tak TZ nemají a údajně ji ani neprodávají (alespoň tak nám to řekli). Chápu, že v okolí není žádné jiné solidní místo k prodeji, ale pokud v hospodě nemají o prodeji TZ zájem, tak ať to dají vědět do Rýmařova. Koukali na nás vyjeveně jako bychom chtěli kus zlata.
 
K8
Tak TZ zase nemají
Je to naše už třetí návštěva hospody, a TZ jsme zde zase nekoupili, neboť jí neměli.
 
Procházka
Vlčtejn - hrad
Šli jsme pěšky od vlaku ze Zdemyslic a lehce nás zmátlo, že známka není na hradě, ale je bez problémů až v restauraci na křižovatce silnic odbočky do Vlčtejna a hlavní silnice Plzeň-České Budějovice.Cena 25,- Kč, známku nám přidělili.
 
K8
Hospoda je ve Vlčtejně, nikoliv v Nýřanech, jak je uvedeno u prodejního místa a o TZ tam nic nevědí
 
Laco
V hospode daji vybrat z celeho kbelíku,je to super
 
black demon
Návštěvu vřele doporučuji, TZ vám dají vybrat z celého kbelíku!
 
Honza Pásler
Z železniční zastávky ve Zdemyslicích pěkný stoupák místní silničkou, odměnou jsou krásné rozhledy na
zasněžené jižní Plzeňsko. A hospůdka ve Vlčtejně, se sálajícími krbovými kamny a výbornou kuchyní nemá chybu!
 
Luděk
Vlčtejn
Ještě bych dodal k restauraci: je asi 150m pod hradem u silnice Plzeň - Písek, mají tam novou servírku a z
otázky ohledně TZ byla trochu mimo, naštěstí jeden štamgast její váhání napravil :-). Blízko restaurace, asi
50 m, je autobusová zastávka Vlčtejn - rozcestí. Na hrad se dá dojít i od vlak. stanice Zdemyslice (trať Plzeň
- Č. Budějovice) - je to 1,5 km a pořád do kopce. Ve vsi je zrušená bývalá samoobsluha a na dveřích má nálepku
TZ (vedle obec. úřadu).
 
starý Jarda
K TZ No.605 Vlčtejn
Co jsem zjistil z Plzeňského deníku. Adresa: Vlčtejn 4, pošta Nezvěstice, 336 01, tel. 371522522. Provozní
doba: Po-Ne 9-24 hodin. Pokoje/lůžka: 2/2 pokoje. Kapacita: restaurace 40, salonek 40 míst. Kuchyně: hotová
jídla - menu od 48 Kč, česká kuchyně, minutky. Jídlo po celou dobu provozu. Navíc: rodinné a podnikové oslavy,
svatby a srazy. Restaurace Vlčtejn je přihlášena do soutěže hospod, hospůdek a restaurací, tak se to snad s TZ
zlepší.
 
jps
Známku koupíte v hospodě u silnice z Plzně.
 
Pepi
Obchod zrušen,známka nedostupná,restaurace pod hradem dává razítko s Plzní!
 
Ahasver
Setrvalý stav. Obchod zrušený, v hospodě razítko nemají, nějaká změna v nedohlednu.
 
Petr
Obchod zrušený !!!!!!
 
Adelait
Známka je nedostupná,krámek kde se dala koupit je zrušenej,v hospodě ůdajně nemají ani razítko,takže
smůla.....
 
PaVeAnTo
Otevírací doba obchodu před hradem, kde mají TZ:Po 9-11 15-17Út zavřenoSt 9-11
15-17Čt zavřenoPá 9-11 15-17So 9-11Takto nám otevírací dobu sdělila paní
majitelka, TZ jsme ale zakoupili v sobotu odpoledne cca ve 14:45. Paní nám sdělila, že bydlí blízko obchodu a
pokud jí zájemce o TZ zavolá na tel. 603 781 822, přijde a prodá mu TZ i mimo výše uvedenou otevírací dobu.
 
Míla
Restaurace Vlčtejn u hlavní silnice - v sobotu 19.7.2003 známku neměli, ale ochotně dali razítko na účtenku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2891 Turistických známek
2828 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek