Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 706 - Kleť


Popis

Nejstarší kamenná rozhledna u nás z roku 1825, postavená na nejvyšším vrcholu Blanského lesa 1083 m.n.m. V sousedství chata a veřejná hvězdárna.

Mapa

Navštívil jsem Kleť

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Kiosek - parkoviště, Krasetín
Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Kleť
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, náměstí Svornosti 2, Český Krumlov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Český Krumlov
Poloha:
48°51'55.82"N 14°16'59.54"E
Hodnocení:
2.947
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 706 - Kleť


27.01.2024 - dostupná bez problému
21.07.2023 - dostupná bez problému
09.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z parkoviště pod rozhlednou. Kopec dá zabrat.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Kleť
Známka dostupná v kiosku u parkoviště i na Kleti samotné. Chytili jsme super počasí, takže i Alpy byly vidět.
 
Lukáš Fiala
Lukáš Fiala
TZ
V restauraci
 
FCB
Známku
jsme koupili v kiosku na parkovišti v Krasetíně, na rozhledně ji totiž neměli. Kleť jsme si vyšlápli pěšky a není to nic náročného. Rozhledna se nám moc líbila, výhledy jsou úžasné. Návštěvu doporučujeme!!!
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
12. 7. 2014
TZ z informačního centra Český Krumlov.
 
Pavel Coufal
Pavel Coufal
cena
TZ již za 45,- Kč
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
TZ zakoupena v restauraci u rozhledny. Vstupné na rozhlednu se platí v automatu, který stále odmítá brát bankovky i když by je podle návodu brát měl, vstup lze tedy zaplatit pouze v mincích. Je to 50 Kč dospělí a 20 Kč děti, studenti a důchodci. Jinak výhled z rozhledny je kruhovitý do všech světových stran.
Za návštěvu stojí také hvězdárna, která je kousek od rozhledny. Prohlídky jsou zde každou hodinu.
 
wenzel
Kleť
Na Kleť jsme se vydali lanovkou z parkoviště, cesta trvá cca 15 minut. Pěšky se dá jít buď přímo pod lanovkou do prudkého kopce, nebo cikcak cestičkami. Na vrcholu je restaurace, kde se prodávají známky. Vstupné se platí v automatu, který odmítá brát stokoruny, i když je podle návodu bere (drobné sebou). Na vrcholu je nádherný rozhled na Blanský les a široké okolí, je vidět i Temelín. Když se vám poštěstí výstup za oblačného počasí jako nám, naskytne se vám pohled na mraky seshora. K dispozici je i dalekohled. Ještě dodám, že lanovka jezdí v každou celou hodinu nahoru i dolů.
 
Bohumil Freisleben
Bohumil Freisleben
Kleť
Pro známku jsem si došel okruhem Holubov - Kleť - Holubov (cca 16 km) a jelikož jsem si kvůli slibovaným vedrů přivstal, byl jsem tam až do posledního úseku výstupu v podstatě sám. Pokud si chcete užít vycházku, jděte od napojení zelené se žlutou radši po žluté značce. Je to sice delší, ale zato lepší cesta.
 
Bambule
Re: Heduš to jsou panorámata
Letos je už vstup na rozhlednu za 50,- Kč
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Heduš to jsou panorámata
Za dnešního počasí a teploty výhledy velmi luxusní a daleké! Vstup turniketem, vstupenka v automatu za 20,-, přijímá i bankovky. Známka u baru v prijemne restauraci s chutným jídlem a dobrým pivem Kleťák.
 
DK
Dostupnost
Dostupna bez problemu v restauraci na Kleti
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
lanovka jezdí jen v každou celou, výhled z rozhledná nádherný, zašli jsme i na hvězdárnu, tam je to zase o půl, příjemná prohlídka. Známku jsme zakoupili v restauraci u rozhledny.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
čtvrtek
9.7 TZ dostupná v chatě pod rozhlednou,kde také výborně vaří.Z rozhledny parádní rozhled,vstup je za 20 Kč přes turniket.
Na Kleť jsme přijeli lanovkou,která jezdí v každou celou z Krasetína.Na cestu dolů je možné si půjčit koloběžku.
Prohlídka hvězdárny je možná út-ne v 10.30,a pak vždy v půl.
 
Míša
Krásný podzimní výlet
Výšlap pod lanovkou nám dal hodně zabrat, ale nádherné slunečné počasí nahoře nám to vynahradilo. Ačkoli byla krajina pod námi ještě v mlžném oparu, byly vidět v dáli i pověstné Alpy :) . Rozhledna je opravená a dole je turniket, všude bylo mnhoho lidí, ale výhled nabízí parádní. Občerstvit se člověk může dole pod Lanovkou nebo přímo u rozhledny. Určitě doporučuji jít se podívat do hvězdárny a při odpočinku po výšlapu (pakliže jste nejeli lanovkou) si pohovět na balvanech s výhledem na pozdimně zbarvenou krajinu.
 
Daniela
Určitě doporučuji k návštěvě, přestože výhled dnes nebyl zrovna nejlepší.Dětem se hlavně líbila cesta lanovkou. Známka bohužel došla, tak si jí nechámposlat.
 
MILOŠ
Doporučuji přibalit fenistil mají tady neuvěřitelně drzé vosy....
 
jarabr
Moc pěkný výlet. Výšlap jsme měli po různě kroucené trase, od parkoviště na vrchol cca 6 km. Ušli to děti, ale hlavně i manželka v 8. měsíci těhotenství :-))), neskutečný výkon ;-) Jinak na vrcholku moc pěkné prostředí, z rozhledny nádherný výhled - díky placatosti okolí, je vidět na kopce desítky kilometrů daleko. Dolů jsme jeli lanovkou, což si děcka moc užili. Známka bez problémů v restauraci.
 
Vendy
Jeli jsme na i z rozhledny lanovkou, opravdu super zážitek a nááádherný výhled. :o)
 
Pavel
Rozhledna na Kleti opravdu stojí za zhlédnutí. Udělali jsme si tam výlet s kamarády a dolů jeli na koloběžkách, které jsme si tam půjčili. Jelo to opravdu nádherně a dojeli jsme až do Krumlova, kde jsme je zase vrátili. Opravdu doporučuji bylo to úžasné.
 
Pavel
Omluva
Omluva nejde o Klet, ale o Žalý u Vrchlabí.. Všem se omlouvám
 
vel
je Kč za známku hodně?
Na rozhlednu Kleť u Vrchlabí jsme si udělali s rodinou výšlap pěšky. Překvapila nás nově postavená roubená restaurace, která zde před čtyřmi lety nebyla. Větší šok byla ale známka za 35 Kč. Určitě nejde o 5 korun,ale spíše o přístup k návštěvníkovi. Nesmyslné vydávání klíčů od vstupu obsluhou, která není schopna stihnout ani obsloužit restauraci zavání snahou hodně ušetřit, ještě víc vydělat a z návštěvníka udělat tak torchu vola. Jinak výhled je z rozhledny krásný
 
Lucka
Novou známku za 30,- jsme koupili v kiosku se suvenýry na parkovišti pod Kletí.
 
magipriba
Rozhledna na Kleti je parádní!!! Navíc byl tento víkend luxusní výhled až na Alpy. Známku mají přímo v restauraci,tam si také za 20,- Kč koupíte žeton a na rozhlednu jdete sami skrz turniket. V rastauraci je prima posezení,mohu doporučit i zdejší ubytování,po ránu bývá výhled nejlepší.
 
ivulina
Známku jsme koupili bez problémů a musím říct,že rozhledna je moc pěkně opravená.Šli jsme pěšky z Plešovic a i dcera (4 roky) ten výšlap zvládla v pohodě.
 
mrazek
Já měl s touto známkou vždy problémy, jezdím na vodu každý rok a při té příležitosti vždy jdeme na rozhlednu. Během posledních tří let, tam k mé smůle TZ nikdy neměli, doufám, že letos jí tam mít už budou:-)
 
Jenda
rozhledna
Rozledna už je v provozu. Na vrchol jsem se škrábal s dětma a manželkou pěšky a musím říci že jsem z toho měl dobrý pocit. Lanovka jezdí každou hodinu v celou.
 
Pavel
Těšil jsem se na rozhlednu jak malej, kvůli tomu jsem šlapal 6,5 km ze Zlaté Koruny trvale do kopce a nahoře jsem zjistil, že rozhledna je stále v rekonstrukci. Dle pozdějších informací do 10. července 2009. Takže skoro zbytečný výšlap. TZ mají bez problému v kiosku na vrcholu. Jinak se ještě dělají prohlídky ve hvězdárně, vstupné je tam pouze 20 Kč, prohlídka každou hodinu.
 
Andy
Pozor!!! Rozhledna uzavřena! Je v rekonstrukci. Snad jen do konce června 2009. My jsme to zjistili po ujetí 240 km. Takže zklamání, ale i poučení. Příště se podívat na web! Jinak horská chata i hvězdárna v provozu. Známka koupena bez problémů v chatě.
 
silvinka
znamky jsou super
už mam moooooooooooooooooooooc znamek ja zbirani prostě miluju
 
Tatík
Turistické známky a pohledy měli jak v kiosku pod lanovkou v Krásetíně, tak pod rozhlednou. Vstupné 20,- Kč, ale výhled opravdu parádní, zakreslené je i panorama. Celkem 100 schodů. Bohužel parkovné je 35,- a lanovka nahoru 70,- Kč. Hvězdárna má prohlídky vždy v půl. Dolů jsme to zvládli za 30 minut po zelené značce pod lanovkou, dají se ale nahoře půjčit koloběžky na sjezd.
 
jm
Na rozhledně známku neměli, dole na parkovišti ano.
 
Jarda
bez problemu
Na vrcholu známka bez problému k sehnání.
 
Lukan
Kleť je impozantní lokalita, ne nadarmo na ní byl vybudován prostředek hromadné dopravy. Možná právě hromadní cestující známku vykoupili a už néni.. ani pro ně ani pro ty kopcem se plahočící. Slečna na rozhledně neměla mnoho tušení, objednávali, ale dodávky váznou. Dole v kiosku měli o známce množství informací ještě menší. To samé povídali i minulý týden na Šerlichu v Orl. horách a nejen tam. Vázne zásobování. To je tak, když někde panuje monopol a konkurence schází..
 
Martina
observatoř
Z rozhledny na Kleti je skutečně nádherný výhled, ale když už tam budete zastavte se určitě i v hvězdárně - prohlídky jsou každou hodinu. Člověk si osvěží spoustu znalostí o vesmíru a dost nového se dozví. Do nebe se sice nedá podívat, ale podle z papíru zdrhajícího Slunce zjistíte, jak rychle se naše Země otáčí.
 
Mája
Doporučuji.Nahoru i dolu pěšky. S několika přestávkami jsme výstup zvládli za 40 minut.Nádherný výhled. TZ na rozhledně neměli a slečna zřejmě ani nevěděla co to je. Dole na parkovišti známky bohužel vyprodali, ale nevadí,výlet to byl i tak skvělý.
 
Kocour
Tak tohle byl na kole opravdu KRPÁL. Ale stálo to za to, i když pak na vrcholku nešel proud a svůj kručící žaludek jsem nemohl zaplnit ničím jiným než tatrankou. Rozhledna jako taková není moc vysoká, ale vzhledem k výšce Kletě rozhled do všech stran opravdu krásný, hlavně ten Temelín na obzoru. :) Vstupné vyloženě symbolické, známka pohodlně ke koupi přímo na rozhledně.
 
Petman
Pěkná rozhledna a nádherná vyhlídka z vrcholu Kleťe. Známka dostupná v kiosku na parkovišti i v pokladně
rozhledny.
 
jps
TZ byla k dostání na parkovišti v kiosku, ale i na rozhledně
 
Berenika Hincová
Známku mají pouze ve stánku na parkovišti. Při naší navštěvě parkoviště nefungovalo (zřejmě kvůli dešti),
takže známka nebyla dostupná. Ve stanici lanovky mi velice ochotně dali pohled, vč. hezkého razítka.
 
broučci
Známka už byla bez problémů i na rozhledně.
 
Jirka
Známku mají v kiosku u dolní stanice lanovky vyprodanou, prý ale objednávali další, jen nevědí kdy je
dostanou. Nechápu, proč se známka neprodává přímo na rozhledně!
 
Josef
Proboha, udělejte s tím něco!
V mapě TZ je uvedneo, že známka se prodává v kiosku. Ale že je to to dole u lanovky, to člověk zjistí, až když
marně diskutuje v kiosku na vrcholku hory... Pozor na mládence, který prodává vstupenky na rozhlednu. Peníze
bvere, lístky rozdává velmi neochotně.
 
Staon
Musim se jen pripojit k predchozimu prispevku. Znamku prodavaji na SPODNI stanici lanovky, cimz podle me
znamka zcela ztraci smysl. Navic jsem prichazel od Krumlova a do Krumlova jsem se musel vratit, tudiz znamku
nemam :-(
 
Petula
Známku prodávají pouze na spodní stanici lanovky, což je dost nevýhodné místo pro lidi, kteří na horu putují
od Českého Krumlova a musí se tam vracet. A dávat 60 Kč za cestu tam a zpět lanovkou - to by se známka dost
prodražila. Nešlo by známku umístit na rozhlednu či do kiosku u rozhledny?
 
Pavla Moravcová
Nádherná vyhlídka z Kleťe, nahoře příjemná restaurace i obsluha, prostě doporučuji všem!!! Heslo: "Svět
jako na dlani..."
 
Jakub Křížek
Nádherná vyhlídka s hvězdárnou
 
Martin Sedláček
Nová známka, která ještě není v seznamu (žádném)
Skvělá rozhledna se sedačkovou lanovkou. Známku prodávají dole na parkovišti.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek