Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 830 - Cimburk - Chřiby


Popis

Zříceniny středověkého strážního hradu západně od Koryčan, nad průsmykem obchodní cesty mezi Chřiby a Ždánickým lesem.

Mapa

Navštívil jsem Cimburk - Chřiby

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Hrad Cimburk, Koryčany (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Turistické informační centrum Koryčany, Náměstí 401 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Zlínský kraj/Kroměříž
Poloha:
49°6'13.37"N 17°12'58.2"E
Hodnocení:
2.627
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 830 - Cimburk - Chřiby
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 830 - Cimburk - Chřiby


09.09.2023 - dostupná bez problému
06.08.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Jan Plaček
Jan Plaček
Známka
TZ jsem koupil na hradě,který je otevřen prý celoročně.
 
Lukáš Fiala
Lukáš Fiala
TZ
Koupena na hradě Cimburk
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Zakoupena v pokladně hradu za 40,- Kč. Zřícenina ve výstavbě :-) Možno zakoupit i drobné občerstvení a pitím piva přispět k obnově hradu.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Zřícenina velmi pěkná, rozhodně stojí za návštěvu.
TZ na pokladně u vstupu.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
V pokladně
Známka je k dostání přímo na pokladně, u vstupu do areálu hradu.
 
FCB
Známku
jsem koupil přímo v pokladně na Hradu. Oproti svému jmenovci v Městečku trnávka je tato zřícenina více zachovalá, asi i díky nadšencům, co hrad opravují.
Na hradu se v sezóně konají i různé akce, takže návštěvu rozhodně doporučuji !!!
 
Martin Šeda
Martin Šeda
Známka
Zakoupeno na hradě.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Moc pěkná zřícenina. Sice všude lešení, ale s tím se člověk musí smířit, holt se tu usilovně pracuje a zvelebuje. Známka zakoupena na pokladně.
 
Petr Lískovec
Petr Lískovec
známka
Lehce předražená za 35 kč. Dostupná bez problémů v pokladně u vstupu.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
Známka zakoupena na Cimburku za Kč 35,00. Ta cena se zdá být tady v kraji celkem obvyklá.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Cimburk
Známka zakoupena na pokladně zříceniny Cimburk.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
Tz
IC v Koryčanech je od 15.6. do 1.7.2016 z technických důvodů uzavřené.
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Velice pěkná a pěkně udržovaná, spolkem dobrovolných lidí, zřícenina gotického hradu v moravksých Chřibech. Pěkná trasa vede z Koryčan po zelené na Cimburk. Na hradě je pokladna, kde se prodává TZ (cena byla za 35 Kč, ale nevadí mi to, protože utržené peníze zpět vkládají do opravy hradu a ten je opravdu moc hezký). Bohužel TN ani TV bohužel neměli. Na zadním nádvoří sroubek s výčepem a velice dobrým točeným pivem.
Z hradu se dá jít velice pěkná túra na Kazatelnu a dále na Hradisko sv. Klimenta, které má též vlastní TZ.
 
Jana S.
Cimburk
Známky mají momentálně přímo na hradě, pokud by došly, je možné je zakoupit i v Koryčanech. Hrad spravuje dobrovolnické občanské sdružení Polypeje, oficiální kontakt je na webu: cimburk.eu
 
Žaneta Grigerová
Žaneta Grigerová
Zakoupeno na hradě
Hrad i známka bez problému dostupná. Jen ta cesta ke zřicenině úplně rozježděná lesáky, bláto kam se člověk podívá.
 
Petr
špatné značení tras
Nedoporučujeme jít z Cimburku po zelené - ztratíte se. Všechny cesty a odbočky jsou značeny zeleně! Vypadalo to, jako by si z nás někdo dělal srandu... Snažili jsme se dostat do Střílek, místo toho jsme nějakou záhadou došli do Stupavy. A přitom jsme šli pořád po zelené.
 
Martin
TZ 830
Známka zakoupena přímo na hradě za 35 Kč.
 
Zuzana Machálková
Zuzana Machálková
Na hradu je opět mají!
Známka zakoupena dnes přímo na zřícenině hradu!
 
Roman Zikmund
Roman Zikmund
Dostupnost TZ
Na hradě TZ patrně vůbec neprodávají a jediné uvedené prodejní místo TZ (prodejna Jarmila Fabiánková) bylo zavřené.
 
M.V.
Cimburk
hrad, zřícenina pěkný až na ten bordel okolo a zpávce nemá peníze na novou sadu TZ, ubohý!!!!!
 
Ivan Hudec
Ivan Hudec
info
Prodej známek zrušen, zatím bez náhrady.
 
Vojta
Nejsou a nebudou
Na hradě určitě v letošní sezóně nebudou. Hrad je nyní v rukou dobrovolníku, kteří se jej snaží oddlužit po bývalém majiteli a postupně rekostruovat. Až se jim podaří vyřešit tohle, pak možná dojde i na suvenýry. Aktuálně možno zakoupit pohlednice a přidat si razítko.
U paní Fabiánkové možná v sezóně, aktuálně také nic.
 
Jiří Gargulák
TZ
Bohužel známku nemají nikde. Na hradě je budou mít až v sezoně, v prodejně u paní Fabiánové prostě nemají.
škoda
 
Ladislav Jurásek
Ladislav Jurásek
známka
Známka zakoupena v koryčanech na náměstí v trafice
 
JardaS
Znamka stale neni
Tak v pokladně na zřícenině známka stále není s vyjadřením, že nemají peníze, aby je koupili. Zřícenina se průběžně opravuje a okolí opravdu stojí za výlet. Možná by opravdu stálé za to otevřít nějaké prodejní místo v Koryčanech - úplně jsem totíž nepochopil, kdo aktuálně hrad spravuje ....
 
renata placková
Známka není...byla někdy?
Hrad je ve stavu přijatelná ruina (nic neobyvklého), okolí pěkné. Jenže: Na hradě TZ nemají, prý je po sezóně. Podle reakcí níže soudím, že ji neměli vůbec - po celý rok. Nebylo by možné přidat ještě nějaké další prodejní místo dostupné i pro pěší turisty ve dny a hodiny, kdy v této Bohem zapomenuté (díky za to - je tam moc krásně!) krajině nejezdí absolutně žádné spoje nikam? Díky moc :)
 
Jana Stuchlíková
Dojela jsem do Koryčan na náměstí v sobotu, prodejna byla zavřená, jela jsem tam dnes, v pondělí, prodejna zavřena, zeptala jsem se zda je to zavřený pořád (na prodejně je že se ruší prodejna) a bylo mi řečeno že mají ještě jeden obchod hned za rohem s názvem "Jarmila", paní že občas přebíhá z jednoho do druhého, zakoupila jsem zde TZ Zámek Koryčany, TZ Hrad Cimburk a také TZ Poutní místo Sv. Kliment u Vřesovic.
 
Kanar.21
*blýská :)
 
Kanar.21
Včera TZ na Cimburku opět nebyla ale týpek co prodával lupeny (kus 30 Kč) povidal cosi o tom že je mít budou, že sou objednané ale výrobce nestačí vyrábět a blablabla, no zkrátka známka není ale pokud mu lze věřit tak se blíská na lepší časy :) Jinak Cimburk je pěkná zřícenina a stojí za návštěvu, lze se sem dostat ze spodu do děsného kopce, nebo z parkoviště mezi Vřesovicemi a Koryčany (nelze minout)
 
ivakubi
Prodejna J. Fabiánkové má v sobotu otevřeno jen do 11 hodin a pak pouze ve všední dny. Na Cimburku známku nemají/nevedou, což je velká škoda.. Takže celkové krásný výlet byl bez známek:(
 
ivakubi
Prodejna J. Fabiánkové má v sobotu otevřeno jen do 11 hodin a pak pouze ve všední dny. Na Cimburku známku nemají/nevedou, což je velká škoda.. Takže celkové krásný výlet byl bez známek:(
 
Jan Stoček
TZ
Známu zakoupíte v Koryčanech na náměstí - Prodejna Jarmila Fabiánková a koupíte i 1146 - Zámek Koryčany a 1394 - Poutní místo sv. Kliment u Vřesovic. Hrad Cimburk opravuje parta nadšenců - jde jim to od ruky, je to i pěkná procházka lesem.
 
Miluse
Cimburk
Krásný hrad, dobrovolníci jej opravují. Moc hezké místo. Ale TZ tam už celý letošní rok nemají, škoda. Návštěvu doporučuji.
 
milann
Nechápu proč se známka prodává v obchodě na náměstí jež má v Neděli zavřeno ! Navíc když je vedle otevřená hospoda.Na hradě známku nemají,a málem jsem byl přejet náklaďákem.Cimburk jsem navštívil už několikrát a TZ stále nemám.
 
Rychložrout
Návštěva Cimburku
Cimburk navštěvuji s několikaletými přestávkami celkem pravidelně, takže už mě nepřekvapuje stav, kdy se návštěvník pohybuje víceméně po staveništi.A protože cílem permanentní stavební činnosti určitě není vrátit hradu podobu z let jeho největší slávy, ale spíše udržovat ho v jeho chátrání, nelze čekat, že by se v nejbližší době dočkal změn jiných, než tzv. kosmetických.Pokud se týká dostupnosti TZ č. 830 Cimburk na místě samotném:V neděli 19. září 2010 byla vyprodaná a na dotaz, kdy bude k dostání mně paní Kikina z pokladny podala vysvělení (volně přepisuji), že je už podzim a tedy není čas objednávat nové TZ, protože jsou na práci věci důležitější, když jim hrad padá na hlavu. K mání je alespoň razítko a je podle stavu opotřebovanosti používáno často. A tak přestože si z návštěvy Cimburku TZ zřejmě hned tak neodnesete, možná si v okolí nasbíráte košík hub vrchovatý stejně jako nesla z lesa paní Kikina, A také můžete v nejbližším okolí navštívit několik míst stejně zajímavých jako hrad sám, který je prý otevřen celoročně.
 
Lenka
Cimburk
Známku jsme bohužel nesehnali ani na Cimburku ani v Koryčanech
 
kubacz
tz sem sice nesehnal na hradě ale v koryčanech ano a hrad pěkný
 
Pavla
5.7.2010 TZ neměli, prý už na ně čekají od ledna. Prolezli jsme celý hrad, částečně se opravuje, plánují časem zpřístupnit i věž.
 
Miroslav
Na hradě stále známky nemají, a to s vysvětlením, že prý jsou v Rýmařově laxní a pořád objednané kusy neposílají.
 
Lucie
Na Cimburk jsme zamířili 1. víkend, kdy otvírali a bylo mi řečeno, že známky zatím nemají, protože ještě nepřišly - teprve začala sezóna:-(( ŠKODA!
 
Zero
TZ na Cimburku nemají a bohužel se mi ji nepodařilo sehnat ani v Koryčanech, kde ji mívají, takže smolík. :-(MEW-C4: Zkopírovat stejný příspěvek k více TZ není až tak nejšťastnější řešení, protože člověk pak jaksi ztrácí přehled, o které TZ mluvíš (zde očividně o TZ Koryčan)..Myslím, že ten/ta, co sem 21.8.2009. napsal(a), že je známka nedostupná, to sem napsal(a) zřejmě podle pravdy a není nikoho povinnost, rozepisovat se kde a za jakých okolností ji koupil, je to každého dobrá vůle, tak zde prosím nikomu nenadávej do blbců, to potom nejsi biker, ale hulvát.
 
MEW-C4
ZdravímTZ jsem koupil v dárkovém zboží v Koryčanech a mají tam i TZ Strílky, TZ Cimburk a i TZ Sv. Kliment.Taky bych chtěl dodat, že by sem ten BLBEC, který tam dáva 21. 8. 2009, že je TZ dostupná bez problému, tak by sem měl dat i příspěvek kde a jak koupil TZ nebo jestli ji už náhodou nevykoupil poslední na Cimburku!!! Neb tam už jsou TZ Cimburk a Sv. Kliment VYPRODANE. Jinak Cimburk tradičně nic moc, neb tam furt něco dělaj a neni to až tak super.Ja jsem to naštěstí vzal na kole a pěkně jsem projel CHŘIBY od Vřesovic až do Koryčan přes Sv. Kliment a Cimburk- tak proto aspoň tak cesta byla super+parádní teren pro nas bikery :-)Tolik MEW-C4
 
Berni
Zřícenina je pro motoristy nejlépe dostupná z rozcestí U Křížku na silnici mezi Koryčany a Vřesovicemi. Odtud je to asi 1,5km z kopce. U vodní nádrže je všude zákaz parkování. Hrad se partou nadšenců momentálně opět opravuje, takže je to jako procházka po staveništi. Na jeho nádvoří je k prohlídnutí i unikátní expozice, ale musíte mít bujnou fantazii, aby ve Vás zanechala nějaký dojem. Potvrzuji dostupnost čtyř TZ a doporučuju je ke koupi v tomto místě.
 
Milda
Krásná procházka, na hradě všechny čtyři TZ.
 
OGGY
Příjemná nenáročná procházka i s kočárkem. Na hradě je možno zakoupit pivo-limo. Průvodce v tištěné podobě. Výhled z hradu veškerý žádný jelikož vstup do věže je uzavřen. V prodeji známky zámek Koryčany, hřbitov Střilky, Sv.Kliment a samozřejmě Cimburk. Doporučuji koupit všechny, protože Kliment má podivně znějící prodejní místo (předseda KČT ve Vřesovicích) a v Koryčanech v obchodě může být zavřeno.
 
lukáš
Neměli známku sv. Klimenta
 
LeonkaO:-)
ŠKODA
Je velká škoda že známku na hradě neprodávají.
 
Jura Michenka
Na Cimburku byla u vstupu do areálu zříceniny možnost zakoupit tur. známky Cimburku, Sv. Klimenta, Koryčan a Střílek.
 
Vladimir
Než se začal renovovat,jezdil jsem na něj každý rok.Od té doby jsem na něm nebyl,ale kvůli známkám si tam asi zase zajedu.Kouzlo čundr hradu je pryč.
 
Lenka
Známka vyprodaná, zříceninu opravuje skupina nadšenců, ale trochu necitlivým způsobem. Procházka je to ovšem hezká.
 
Martin a Lenka
4v1=lepší než vše v jednom
Zdravíme všechny sběratele turistických známek. Na přání známého jsme se vydali hledat známku z Klimentku, jelikož ji ještě neměl (a to je co říct), a k našemu překvapení jsme ji díky vyhledávači na internetu našli úplně bez problému. Byla na místě, kde už jsme byli a tak jsme se tam vydali znovu. Udýchaní a spocení jsme ušli jeden kilometr a podívali jsme se do výkladní skříně slečny kastelánky na Cimburku a věřte něvěřte - ona měla čtyři (Cimburk, Klimentek, Koryčany a barokní hřbitov Střílky). Je to opravdu krásný výlet ve Chřibech a určitě ty čtyři známky stojí za procházku lesem. S pozdravem Martin a Lenka
 
Petr
Pokud jste studenti a budete žádat studentskou slevu, naučte se Pythagorovu větu, budete to potřebovat.
 
Jirka
Na Cimburku dostupné TZ Cimburk, Stříky, Sv.Kliment a Koryčany !!!
 
MEW-C4
No
Abych řekl pravdu tak nic moc.Čekal sem víc.Měl sem asi smůlu,že jsme tam byly, když to zrovna jacísi chuligáni renovovali. A navíc jsme to nemohl všechno projít nebo vylézt na věž. Mé hodnocení : "je to na nic".
 
Zdenek
Super
Parádní výlet, zřícenina se nám dost líbila, dokonce měli i TZ, ale raději jsme si ji koupili předem v Koryčanech
 
Filip
Známky letos
Známky momentálně na Cimburku došly, ale čeká se nová dodávka, takže budou k dispozici snad již tento nebo nejpozději příští víkend. U Jarmily je již neubjednávají.Otvírací doby hradu si najdete na http://cimburk.cz
 
CARLI
VÝŠLAP
Znamka dostupná jen na hradě, v infocentru zavřeno i v prac.dny napsáno z tech.duvodů zavřeno v suvenýrech také nemají a na hrad daleko hrad nic moc opilí chlap nás obsloužil s prupovídkami
 
Chroustal
Známka je dostupná na hradě, není dostupná v prodejně suvenýrů Jarmila v Koryčanech, podle vyjádření paní majitelky prý je k dostání právě jen na hradě. V informačním středisku v Koryčanech v úředních hodinách zavřeno, ale podle tvrzení knihovnice (naproti informačního střediska) tam známky stejně nemají.
 
Karolína Bártová, TIC Velké Pavlovice
Známka se nám podařila koupit i v neděli, ale to úplnou náhodou. Hledali jsem prodejnu suvenýrů Jarmila a zrovna vyšla z vedlejších vrat paní majitelka. Tak nám prodala známku jak Koryčan, tak Cimburku.
 
Vlk
TZ měli v Suvenýrech, ale poslední tři kousky!Paní vedoucí ale objedná nové a navíc do týdne mají dostat novou
TZ - Koryčany ! Na IC to ani nezkoušejte,známky nemají už delší dobu a ani je nebudou objednávat!
 
Krtek
sběratelská rarita
Na TZ hradu Cimburku u Koryčan je použit motiv hradu Cimburku u Městečka Trnávky, nyní mají dva hrady stejné
vyobrazení na TZ, jinak doporučuji k návštěvě hrady oba, jsou super, ale ten u Koryčan je bomba.
 
Chřiby.cz
Oficiální turistický portál oblasti Chřiby naleznete na: www.chriby.cz
 
loboxx
Známky prodávají v Koryčanech na náměstí v obchodě KNIHY-DÁRKY otevřeno PO-PÁ 8-17hod.SO 8-11hod.
 
Karel
Nesoulad
Na hradě TZ ještě vůbec neměli (nové známkové místo) - organizátoři by se měli v tomto výrazně polepšit
!Cesta kolem přehrady je nyní uzavřena (pro motoristy) - nutno buď jít pěšky asi 4 km nebo porušit zákaz
vjezdu a pak 1,5 km pěšky od západního okraje přehrady nebo navštívit zříceninu od jihu.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek