Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 835 - Rotunda Svaté Kateříny Znojmo


Popis

Rotunda Sv.Kateřiny na přemyslovském znojemském hradě s portréty panovníků z 1.poloviny 12.století. Národní kulturní památka.

Mapa

Navštívil jsem Rotunda Svaté Kateříny Znojmo

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Jihomoravské muzeum, Znojmo, Přemyslovců (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
TIC - Jižní přístupová cesta, Hradní ulice, Znojmo (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
TIC, Obroková ulice 10, Znojmo (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Radniční věž, Obroková ul., Znojmo (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Znojemské podzemí, Slepičí trh 2, Znojmo (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Jihomoravský kraj/Znojmo
Poloha:
48°51'19"N 16°2'36"E
Hodnocení:
2.916
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 835 - Rotunda Svaté Kateříny Znojmo
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 835 - Rotunda Svaté Kateříny Znojmo


29.07.2023 - dostupná bez problému
28.10.2022 - dostupná bez problému
15.09.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

wenzel
Rotunda
Rotundu jsme měli v plánu navštívit již potřetí, ale opět nám to nevyšlo. Tentokrát jsmě již měli rezervovaný čas prohlídky, ale mlha a vysoká vlhkost prohlídku znemožnily z klimatických důvodů. Tak snad někdy příště při další návštěvě Znojma. Zmenšený model rotundy a některé detaily jejího interiéru lze spatřit v rámci prohlídky vedle stojícího znojemského hradu. Za tmy je rotunda hezky nasvícená, stejně tak jako na protějším kopci kostel. Uličky v dolině mezi hradem a kostelem mají nádhernou atmosféru, především za svitu lamp zde vznikají tajemná temná zákoutí. TZ byl dostatek u pokladny hradu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra ve Znojmě.
 
Vít Mrhal
Vít Mrhal
TZ. No. 835 ROTUNDA SVATÉ KATEŘINY ZNOJMO
Turistická známka zakoupena na pokladně hradu.
 
Roman Vodný
Roman Vodný
TZ 835
TZ koupena v íčku u radniční věže, kde mají prakticky všechny TZ Znojma. Rotunda je nádherná, pěkně opravaná, kousek od hradu, v areálu pivovaru, což může působit zvláštně. Za vidění rozhodně stojí.
 
Milovníci Výletů
Milovníci Výletů
Rotunda
Známka rotundy se dá zakoupit snad všude ve Znojmě, jak v íčku u radniční věže tak i na pokladně hradu, kde se objednávají prohlídky. Při naší návštěvě Znojma nám díky pěknému počasí návštěva rotundy vyšla, vstupenky se kupují jak už jsem zmínil na pokladně hradu. Prohlídka trvá ani ne 15 minut, dostanete audioprůvodce a posloucháte a kocháte se výjimečným interiérem rotundy plné nástěnných maleb starých skoro 1000 let. Prostě nádhera a pokud to situace dovolí povinnost navštívit.
 
Jitka Pikula
Jitka Pikula
Prohlídka 29. 8. 2017
Vstupné do rotundy stojí 120 Kč a opravdu se vyplatí si prohlídku nenechat ujít. Prohlídka je možná pouze za příhodných klimatických podmínek, vstup je vždy ve čtvrt a tři čtvrtě. Vstupenku je nutno zakoupit min. 10 minut předem, jinak už vás automaticky posunou na následující čas. Maximální kapacita skupiny na prohlídku je 10 osob a prohlídka probíhá za naprostého ticha = pokud vaše děti nevydrží 15 minut (délka prohlídky) zticha, nemohou na prohlídku... Průvodce uvnitř nemluví, výkladu se vám dostane z audio průvodce (jako by tam chodil člověk s mobilem u ucha). Uvnitř rotundy je spíše přítmí, uprostřed objektu je postavena pouze jedna lampa. Rotundu vřele doporučuji navštívit, má neopakovatelnou atmosféru.
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
10. 8. 2016
Rotunda jako taková je zajímavou stavbou, ale trochu zakrytá dalšími stavbami a její samotná prohlídka není možná.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Rotunda
Známka zakoupena v IC. Bohužel jsme rotundu nenavštívili. Po dlouhém hledání jiné památky ve Znojmě už jsme neměli chuť.
 
Zdeněk Čurda
Zdeněk Čurda
rotunda
Velmi se mi líbil i model rotundy v IC ještě s doškovou střechou.
 
K + E
TZ koupena v infocentru. Toto místo je nejhezčí ve Znojmě.
 
Libor
15.10.2011 - TZ zakoupena v IC u radniční věže, byla dostupná i v IC u rotundy. K rotundě jsme se vydali až k večeru, kdy už slunce bylo hodně nízko, nádhera, zejména pohled na Mikulášský chrám, celé město a údolí Dyje v zapadajícím slunci. (Uvnitř rotundy jsme kdysi byli, dostali jsme sluchátka s výkladem, v rotundě se nesmělo mluvit a skoro ani dýchat :-), ale to stálo za to.)
 
MartinT.
Rotunda
TZ Rotundy jsem zakoupil v infocentru vedle radniční věže za 30 KČ. Rotunda je velice pěkná, neobvyklá stavba, je od ní pěkný výhled na Znojmo i řeku Dyje.Do Rotundy se jít nemohlo - z klimatických důvodů byla uzavřena ... I tak stojí za to !!!
 
jerry720
Rotunda.
Rotundu se mi poštěstilo navštívit v sobotu 27. 08. 2011. Románská malířská výzdoba uvnitř rotundy je vskutku ojedinělá. Od rotundy se otevírá pěkný výhled na přehradu, do údolí Dyje, na historickou část města, na železniční most i na Loucký klášter. TZ bez problémů pořízena v "Íčku" v Obrokové ulici (vedle Radniční věže).
 
Tatík
18.9.2010
Rotunda opět z klimatických důvodů uzavřena. Alespoň jsme viděli patnáctiminutový film a její model na hradě. Zde také měli dostatek turistických známek i pohledů (též v obou infocentrech u Radniční věže a na přístupu k rotundě vedle pivovaru).
 
Zero
TZ zakoupena bez problémů ve znojemském IC, leč rotunda byla uzavřena z klimatických důvodů. Rotunda je zřejmě víc zavřená, než otevřená, takže pokud ji chcete navštívit, je lepší si dopředu zavolat.
 
Marcela
Rotunda
Potvrzuji vstupné 90 Kč, vstup vždy ve čtvrt. Maximální počet návštěvníků je 10 a obdrželi jsme audioprůvodce, prý se tam už ani nesmí mluvit kvůli ochraně maleb. Krásné a zajímavé.
 
MARKOS
AHOJKY. VČERA V SOBOTU V POLEDNE JSEM ZNÁMKU SEHNAL V IC ZNOJMO,MAJÍ JEŠTĚ ZNÁMKU Č.337,JINÉ NEVEDOU. CESTA K IC NENÍ VŮBEC ZNAČENÁ,TAKŽE NENÍ SNADNÉ HO NAJÍT. POTVRZUJI OTVÍRACÍ DOBU UVEDENOU NA INTERNETU. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
 
Setup.exe
Rotunda
Známku měli v infocentru u Rotundy, v turistickém informačním centru u radniční věže i v pokladně ke vstupu do podzemí. A co se rotundy týče, je fakt úžasná. Ale ze všeho nejhezčí byl asi ten model, který byl vystavený v infocentru. Vstup stojí 90 Kč.
 
Stloukal FRANTISěk
Rutunda nebyla dastupna .
 
alex
rotunda
Rotunda byla zavřená z důvodů klimatických.. venku bylo snad 25 stupňů, vlhkost minimální, nevím, jak mohlo být uvnitř, že nebyl povolen vstup..
 
Vavřík
Bomba
Určitě největší zážitek ze Znojma, v rotundě na Vás historie opravdu dýchne!!!
 
vláďa
Známek dostatek v Infocentru u radnice, tak i u rotundy. Prohlídka každou hodinu vždy ve čtvrt.Možno navštívit i znojemský hrad v těsném sousedství rotundy.
 
Petr M.
... a já pořád, co tu lidi mají s tou cestou kolem pivovaru, ale... už vím :) Je to výborně řešené... Rotunda je krásná, stejně jako celý výhled na Znojmo a Dyji...
 
M.P.
Babgizna v prodeji vstupenek upřednostňuje německy hovořící a řvoucí individua před našimi občany.
 
Honza Pásler
Přímo na rotundě je otevřeno od května do září denně mimo pondělí od 9.00 do 16.00 hod. Rotunda je krásně opravená, z teras překrásný výhled na historickou část Znojma, malebné údolí Dyje i smělý železniční most. Příchod k rotundě je tak trochu utajeným chodníkem okolo pivovarského plotu. Znojmo je nádherné, bohužel jsem měl na něj málo času, rád se sem vrátím.Infocentrum na Masarykově náměstí má otevřeno od května do září:Po - Pá 8.00 - 18.00So 9.00 - 17.00Ne - s turisty nepočítajíMimo sezonu všední dny do 17.00, v sobotu do 12.30
 
MEW-C4
ZNOJMO no co k tomu dodat
Hle město Znojmo no co k tomuto městu dodat.Promě fakt super hlavně Rotunda a ta cestička okolo pivovaru ,která tu už byla zmíněna-to vam byla vůně-hahaha.No nic no ale město teda fakt super.A mě nezbívá než jít dááál!!!
 
Pavel
K rotundě a hradu vede cesta podél pivovaru a je z ní nádherný rozhled na Znojmo a na údolí Dyje. Rotunda byla bohužel obehnána hustým lešením, takže jak vypadá jsme viděli jenom na modelu.
 
Marian Zuščík
Rotunda při naši náštěvě byla zavřena proto, že je otevřena jen sezónně, a pozor, omezený počet náštěvníků.
Okolí rotundy bylo otevřené. Přístupová cesta je mlou brankou hned vedle velké brány pivovaru. Slunečné
počasí, výhled nádherný jk na Znojmo tak i na údolí Dyje. Hezkou náštěvu
 
Áňa
TZ mají v Infocentru v centru města a v pokladně hradu,spolu s TZ Znojmo.Prohlídka trvá 15 minut a stojí 90
Kč,ale stojí to za to!Výklad posloucháte v malém walkmanu,kterého dostanete,aby se mluvením neničili
malby.Pod rotundou je malá Zoo nemocných a moc krásných sov a dravců.
 
bayca
nádherná památka!!! sice vstup stojí 90kc... ale koho to zajímá, určitě mu to nebude vadit!! prohlídka začíná každých 15 min po celé.
 
Rosta Pavelka
INFO
Známka dostupná i v INFOcentru ve městě. Rotunda v oběktu pivovaru HOSTAN, ul. Přemyslovců a byla nedostupná.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek