Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 896 - Budyně nad Ohří


Popis

Mocný gotický vodní hrad Zajíců z Házmburka, přestavovaný renesančně. Ze čtyř křídel se dochovala dvě, s cenými interiéry. V rámci prohlídky je k vidění expozice alchymie.

Mapa

Navštívil jsem Budyně nad Ohří

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Vodní hrad, Budyně nad Ohří
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Litoměřice
Poloha:
50°24'16.99"N 14°7'24.97"E
Hodnocení:
2.919
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 896 - Budyně nad Ohří


26.08.2023 - dostupná bez problému
30.07.2023 - dostupná bez problému
30.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Rýmařova.
 
Jiří VELECHOVSKÝ
Jiří VELECHOVSKÝ
Vodní hrad
Známka koupena v pokladně. Sice jsme hrad neprošli, ale, ale i okolí hradu je nádherné a stojí za to navštívit.
 
Pavel Petřík
Pavel Petřík
Dostupnost TZ
TZ zakoupena v pokladně hradu, místo na mě zapůsobilo opravdu kouzelným dojmem. Krásné exteriéry i interiéry - vůbec by mi nevadilo být zdejším hradním pánem :-) TZ za 35Kč. Velmi, ale opravdu velmi příjemná paní průvodkyně, za což bych chtěl pochválit. Poutavě podala výklad a prohlídku jsem si díky ní opravdu užil.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
Známka a hrad
Známka dosupná na pokladně hradu, stejně tak i množství dalších sběratelských předmětů. Prohlídka hradu vyjde na 60,- Kč a trvá cca 40-50 minut. Hrad i jeho okolí jsou velmi pěkné, stejně tak i městečko. Jak uvádí pán přede mnou, původní bohatá výmalba rytířského sálu je úchvatná, stejně jako akustika. Bohužel hrad není přístupný celý, ale údajně se na tom pracuje, natáčelo se zde poměrně dost záběrů do filmů třeba Nesmrtelná teta a jiné.
Určitě stojí za návštěvu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Budyně
Hrad je jednoduše nádherný, nechápu, proč je tu v předcházejících komentářích tolik negativity. Pravda, není z největších a nejzachovalejších (byť místností je v prohlídce 7, ne jen 2), ale nádherná výmalba v rytířském sále by zahambila nejeden "lepší" hrad. Z venčí je to prostě pohádka, zejména všechny ty arkýře a hrázděné horní patro. A v neposlední řadě perfektní paní průvodkyně... prostě skvělý cíl výletu, nenechte se odradit.
 
Róbert Fabian
Róbert Fabian
TZ
TZ na pokladně za 30 Kč. Jinak co se hradu týče, je to slabota, mnoho toho nezbylo ani z hradu, ani z vybavení, ale ten budynsky drak na strope je proste paradni, vypraveni pani pruvodkyne poutave, takze lze nakonec rict, ze jsme navstivili i horsi mista :)
 
Lenka Klicperová
Lenka Klicperová
1.4.
Hned první otevírací den měli známek dostatek. Hrad zvenku je skutečně krásný, až impozantní. Vevnitř jsou doslova jen dvě místnosti a muzeum s alchymistickou laboratoří. Nicméně paní průvodkyně vše velmi působivě vykládá, a dodává tolik detailů, že to vůbec nevadí a všichni jsme odcházeli spokojení.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Jde to. Stihl jsem prohlídku v 11:30. Další až ve 13:00
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
Známka dostupná na pokladně před prohlídkou, vstupné 60,- Kč.

Duben - říjen otevřeno denně mimo pondělí 10:30 - 12:30 a 13:00 - 17:00 hod.
 
Richard a Richard Röderovi
B n O
Hezké místo, umocněné velmi zajímavým výkladem průvodkyně. Je znát, že hrad je její láskou.
 
Jan Sainer
Jan Sainer
.
známka dostupná bez problémů na pokladně hradu ,velce pěkná prohlídka a pěkný hrad,škoda ž už nejsou funkční vodní příkopy :)
 
Iva
Prohlídky v každou celou hodinu, polední přest. od 12.30- 13.00hod., z hradu Vám ukáží 2 místnosti, alchimistickou dílnu, 3 místnosti kde je muzeum. Viděli jsme horší místa, ale zdaleka jsou u nás zajímavější a mnohem hezčí prohlídky, takže horší průměr.
 
Gabi
Nádherné místo
Výklad super, za 40 Kč vstupného, což se nedá srovnat s jinými místy, moc zajímavé povídání paní průvodkyně. TZ též bez problémů. Doporučuju!
 
Iveta
Hrad je pěkný nejen z venku, ale i expozice staré alchimie stojí za zhlédnutí, výklad byl velmi zajímavý. TZ byla k zakoupení bez problémů v pokladně hradu.
 
Petr
Hrad je zvenku opravdu moc pěkný.Navíc tam do konce července probíhá výstava látkových hraček,moc doporučuji se podívat,je opravdu krásná.TZ k zakoupení v pokladně i za přesný obnos(25Kč)u paní na výstavě
 
HonzaB
Vodní hrad je z venku moc pěkný. Atraktivnost vnitřní expozice jsme nemohli ověřit, protože bylo zavřeno a to i přes to, že zde psali, že v zimném období maj mít o víkendu otevřeno. Takže TZ budu muset sehnat jindy. Škoda, že ji neprodávaj třeba v místní restauraci.
 
Keži
Vodní hrad B.n.O.
Byli jsme zde již potřetí,protože se nám tu moc líbí a nemáme to z ÚL daleko.Krásný odpočinkový den a hezké počasí.Sqělá paní průvodkyně,je vidět,že tím hradem i žije - DÍKY MOC!TZ a všechno ostatní na pokladně hradu dostatek!
 
Honza Pásler
Prohlídky hradu se konají denně kromě pondělí, vždy v 10.30, 11.30, 13.30, 14.30 a 15.30. Turistické známky se prodávají v pokladně, ta se otevírá vždy pár minut před prohlídkou, protože paní průvodkyně zároveň prodává vstupenky a upomínkové předměty. Její výklad je velice poutavý, je vidět, že historie hradu Budyně je jejím velikým koníčkem. Hrad určitě stojí za vidění, a to jak muzejní expozice pana řídícího učitele Jandy, tak třeba alchymistická dílna, ale i další prostory hradu.V den naší návštěvy se na nádvoří konal dětský den, přerušený krátkým prudkým lijákem, ale i tak - byl to zdařilý výlet.
 
Romana
Prohlidka
Prohlidky jsou v 10:30 11:15 13:30 14:30 15:30. Pokladna otevrena vzdy 15 minut pred prohlidkou. Prohlidka zacina v muzeu, pokracuje v alchymisticke dilne a konci prohlidkou asi 3 mistnosti v hlavni casti hradu.
 
Pavel
Pokladna
Pokladna je bohužel otevřená pouze 15 minut před prohlídkou, pokud se netrefíte máte smůlu a 45 minut čekání. My jsme měli "štěstí" na paní která zametala nádvoří a známku nám po chvilce přemlouvání prodala. Jinak hrad je pěkný a stojí za návštěvu.
 
VĚRA
HRAD
Hrad je moc hezký jen mě zklamalo že jsme tam přišli zrovna když pani odešla na prohlídku a celou hodinu tam neměla být až před další prohlídkou. Vydrželi jsme asi půl hodiny a pak zklamaně odešli ...ještě jsem si udělala pár fotek aby mi TZ poslali. Jinak okolí pěkné....
 
Lukáš Černý
Supr
Byly jsme na Budyni 23.6. a byla tam soutěž o Budyňskou korunu takže supr pokoukáníčko, také vyhrálo mnoho šermířů ale nejlepší jsou Anno Domini
 
dan
hrad
hrad je moooooooooooooooooooooooc hezky , v prohlidce je i jandovo muzeum z historie hradu. A doporucuju se najist v restauraci Cesky Lev. Tz. dostatek v pokladne
 
Exner
Paní průvodkyně byla moc fajn. Vzala nás na prohlídku i když jsme byli jen tři místo pěti, což mají jako minimální počet k prohlídce. Prohlídky v 10.30,11.15,13.30,14.30,15.30
 
Liba
Průvodkyně byla neprosto skvělá. Naší malé skupince 4 dospělí a 2 děti, vše krásně ukáyala, vysvětlila a nespěchala. Výklad pak "překládala" i dětem :-) Alchymistická dílna je opravdu skvost :-)
 
Jakub
Nádherný a zachovalý vodní hrad z 8. stol.cca 10 km od Roudnice nad Labem. V tuto roční dobu ovšem bez
prohlídky. Doporučuji vřele!!!
 
Tanka
Prostředí hradu je pěkné, prohlídka také. Zvlášť se mi líbila alchymistická dílna. Jen ta voda v příkopu mi
trochu chyběla :o) TZ bez problému k dostání přímo v hradu.
 
Myšák
Prohlídky
Ahoj, přijel jsem bohužel pozdě, prohlídky jsou v 10.30, 11.15, 13.30 a 14.30, při účasti 4-5 lidí a více. Ale
asi by se to dalo ve větší skupině "ukecat" :-) Bylo ale krásně a hrad je opravdu nádherný ! Tak
příště...
 
Zuzana Sladká
moc se mi líbilo
bylo to velice příjemné, na prohlídku jsme se dostali i mimo 4 vytičené prohlídky, komentář byl jasný, tak
akorát a hrad je moc pěkný doporučuji
 
Víťa
Je dostupná bez problémů. Pokude se Vám podaří tak 4x denně je i prohlídka zámku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek