Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1016 - Česká Studánka - Čerchov


Popis

Studánka v Čerchovských hvozdech, udržovaná domažlickými turisty. Turistické cesty, stezky, odpočívadla, desítky kilometrů udržovaných lyžařských tratí.

Mapa

Navštívil jsem Česká Studánka - Čerchov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Kurzova Věž (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Autocamp Babylon č.p. 105 (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ČESKÝ LES
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Domažlice
Poloha:
49°22'2.4"N 12°49'14.12"E
Hodnocení:
2.786
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1016 - Česká Studánka - Čerchov


17.07.2022 - dostupná bez problému
12.06.2022 - dostupná bez problému
13.07.2021 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ na Čerchově.Šel jsem takové kolečko, z Folmavy na trojmezí, na Čerchov, ke studánce a zpět na Folmavu. Necelých 22km, ale nevyšlo mi počasí, lilo jak z konve a k autu jsem dorazil durch promočený. Stezka místy připomínala řeku. No, vždycky slunce nesvítí..
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z vrcholu Čerchov.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka koupena na Kurzově vyhlídce ke studánce jsme šly až druhý den z obce česká kubice 3,5 km lesem kde jsme si nasbírali plno hub.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
studánka
Studánku jsme navštívili cestou z Čerchova po žluté, je to hotová národopisná výstava! Známka dostupná v Kurzově věži na Čerchově u pokladny/bufetu. Bylo jich tam dost.
 
Pavel Hrabě
Pavel Hrabě
Český les
Vážení přátelé, tuto TZ 1016 již nekoupíte v restauraci Český les, dnes jsem tam byl a řekli mi, že nebyl téměř žádný zájem, proto známky už neberou. Zklamalo mě to.
 
Jaroslav Pěkný
Jaroslav Pěkný
TZ 1016
Též jsem ji sehnal na hradě Rýzmberk.
 
Dan Havlík
TZ 1016
Známka nakonec nečekaně koupena na hradě Rýzmberk, kde kromě ní má pan prodávající asi dalších 10 různých známek. V restauraci Český les, kdy by měla být na prodej, je asi úplně zbytečné ji shánět...
 
Dan Havlík
TŽ 1016
V restauraci Český les ji "opět " nemají, prý čerstvě vyprodáno. Mám pocit, že ji nemají stále!
 
Jana Knappe
Jana Knappe
nedostupná známka
Restaurace Český les, stále vyprodáno a o TZ velký nezájem. Na tel. nepříjemná paní, není sezóna, tak co chceme....
 
Eva Pokrývková
Eva Pokrývková
dostupnost
V Restauraci " Český les, zrovna vyprodáno.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
...
Známka koupena v občerstvení Klubu českých turistů na Čerchově.
 
kuttna
Známka zakoupena na hradě Rýzmberku u Kdyně.
 
Vavřík Ag
TZ jsme získali na kraji Kdyně směrem od hradu Rýzmberk. Pán má doma 7 TZ z okolí a bylo fajn, že jsme na něj natrefili. Jeho telefon je po okolí rozvěšen s odkazem na návštěvu Rýzmberka. Místa jsme si pak už v klidu obešli, když TZ byly už nakoupeny. Studánka nám přišla vhod při výstupu na Čerchov.
 
Zuzana
TZ jsme koupili v penzionu Český les, měli poslední 2 ks :) Tak jsme měli štěstí, v tom horku by to mrzelo známku nezískat, ale stojí to za to! Návštěvu studánky moc doporučujeme!
 
Anna
známka dostupná v restauraci Výhledy
 
Václavka
Koupila jsem poslední kus - bez nálepky a za 30,- Kč ( 18.9.2010)
 
thief
česká studánka
Na výletu jsem byl v červenci, v hrozných vedrech. Takže vše bylo o něco namáhavější. Přijeli jsme do České Kubice a nechali tu auto před Coopem. Překvapilo mě, že turistická trasa po 1km protíma frekventovanou silnici na Folmavu a to bez přechodu. Dost nebezpečné, řekl bych. Dál jdete lesem po lesácké silnici až k Zelené chýši, Je to do kopce a proto ve vedru trochu námaha. U Zelené Chýše nenajdete občerstvení, jenom přírodní studánku, ale i ta přijde vhod. Dál vede cesta lesem po pěšině až ke studánce. Je tam opravdu hezky. Po krátkém oddechu pokračujete k rozcestí nad Folmavou. Pozor! Není tady rozcestník, takže bez mapy si můžete nepříjemně zajít. Já naštěstí mapu viděl, takže od rozcestí pokračujete po modré zpět k výchozímu bodu. Je to příjemný okruh asi 6km dlouhý. Nebezpečný přechod silnice a místy špatné značení zamrzí.TZ na Rýzmberku.
 
Skoumal
Dne 4.7.2010 známka k dostání na Čerchově, rozhledna otevřena, restaurace na vrcholu taky.
 
malej.EIFFEL
Stánek zavřený s cedulí k pronájmu, rozhledna zavřená dlouhodobě od 1.5.2010 do odvolání (neopravený ochoz, nevypadáto že by ho někdo chtěl opravit), restaurace u Bratrů ? ? ? Kde to je ?
 
Bártíci
Další prodejní místo
TZ je k sehnání na Rýzmberku
 
Béďa
Na parkovišti TZ nemají. Prodávající dáma, ani nevěděla co to je, a kde se známkové místo nacházi. Chtělo by to v katalogu opravit.
 
magipriba
v sobotu 25.10. v 9 rano hospoda U BRATRU samozrejme zavrena,ale otrvren byl kolonial hned vedle,kde znamky take nabizeji,ale momentalne jsou vyprodany . Znamku jseme zakoupili v Kurzove vezi na Cerchove . Samotne znamkove misto je pekne,ale moc se nelisi od ostatnich podobne upravenych odpocivadel po ceste z Ceske Kubice na Cerchov.
 
Honza Pásler
Oprava
Pardon, 28.7.08 jsem sem chtěl napsat toto:Možná místní turisté mají k tomuto místu nějaký hluboký vztah, mě osobně ale ničím neoslovilo, dojem rozpačitý. TZ bez problému na Čerchově, možná by stálo za to ji prodávat i na Babylonu.To, co jsem sem 28.7. vložil, jsem měl připravené k vložení k jinému místu.
 
Honza Pásler
Výhledy dělají čest svému jménu, výhled překrásný. Hotýlek příjemný.
 
Nalim L.
Změna názvu restaurace!
Na základě e-mailové komunikace s pracovnicí OÚ Česká Kubice jsem se dozvěděl, že došlo ke změně provozovatele restaurace, která má nyní název "U BRATRŮ", což jsem si 23. 7. 2008 osobně ověřil. Milá obsluha, skvělý rozhled z terasy, známek dostatek, k tomu perfektní počasí - co víc si může člověk přát:)
 
VODIČKA Vladimír
Turist. známka No.1016 Česká Studánka - Čerchov
Dne 07.08.2007 jsem byl na rohledně Čerchov, kam je opravdu krásná procházka. Dokomnce jsem na této rozhledně nevědomky zakoupil turistickou známku č. 1016. Při návratu k vozidlu jsem zjistil, že by na parkovišti v Caparticích (kde jsem momentálně parkoval) měli prodávat tuto turistickou známku a chtěl jsem ji zakoupit. Při dotazu u obsluhy jsem zjistil že se na tomto parkovišti už tato turistická známka neprodává. Později jsem si tedy oddychl, že jsem tuto známku zakoupil na rohledně Čerchov byť i nevědomky. Občerstvení v areálu u rozhledny sice mělo vystavenou nabídkovou ceduly, ale bylo uzavřené.
 
Pája
Známky
Mají zde celkem tři známky: TZ Kurzova věž, VTZ 100 let Kurzovy věže a TZ Česká Studánka. Vše bez problémů ke koupi začátkem května 2007. Občerstvení na Čerchově dost nestíhá a celkově areál působí zanedbaně a zpustle (vyjma Kurzovy věže).
 
Ondřej
Ve stánku na parkovišti v Caparticích jsem dnes chtěl koupit známku České studánky, ale bylo mi řečeno, že jí nemají. Totéž se mi zde stalo asi před třemi týdny, kdy jsem tuto známku sháněl poprvé. Myslím si, že je to nemilé přakvapení, zvláště pro ty sběratele, kteří sem jedou z velké dálky a nemají tu možnost známku sehnat. S pozdravem Ondřej V.
 
K8
Kromě restaurace U špacíra lze TZ koupit i v obchodě hned vedle restaurace
 
Simča S.
Také na Čerchově!
TZ jsme koupili na Kurzově věži. Měli tam i VTZ 100 let Kurzovy věže, a mohli jsme si vybrat.... Zato ale nemají Čerchov, který bych tu očekávala. Pán velice ochotný, výběr z mnoha pohledů, razítek, štítků na hole a jiných turistických lákadel.Simča S.
 
Myšák
Známka dostupná mj. také na Čerchově, odkud je po modré "Hanově" cestě nádherná procházka. Jen
pozor na zmatené značení modré/žluté kousíček od studánky ! My jsme odbočili špatně...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek