Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1070 - Toužim


Popis

Historické opevněné městečko v údolí Střely, západně od Bečova nad Teplou. Renesanční a barokní zámek s arkádami, zbytky hradeb.

Mapa

Navštívil jsem Toužim

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Toužim
Toto místo prodává také turistickou známku
Infocentrum, nám. Jiřího z Poděbrad 35, Toužim
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°3'37"N 12°59'5"E
Hodnocení:
2.3
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1070 - Toužim


29.08.2023 - dostupná bez problému
14.07.2023 - dostupná bez problému
24.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
koupeno v infu na náměstí+1493, TN nemají
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Zdeněk Čech
Zdeněk Čech
TZ
zakoupena v poutním kostele Skoky spolu s TZ 1493.
V Toužimi IC zavřeno.
 
Dana Berková
Dana Berková
Vše zavřeno
Ve městě jako kdyby chcípl pes. Info zavřené, i když podle internetu (web stránky města) mělo být otevřeno a podle dalších stránek je info o víkendu zavřeno - mají mimo sezonu do 31.května (a to jenom od ST-PÁ). Toto samé bylo napsané i za oknem od infa. Podle atlasu TZ jsme ve městě našli večerku Daliborku, která byla taktéž zavřená (zřejmě i bude delší dobu). Docela by bylo dobré dát známku do penzionu Vladař, v tomto období by se to vyplatilo.
 
Zdeněk Lavička
neúspěch
Známku jsme nesehnali, taky nevím, proč je vlastně vydaná. Město je hrozná díra, našli jsme kolem náměstí jen jednu otevřenou hospodu a tam měli jediné jídlo. Utekli jsme do Bochova, kde byla slušná hospoda Na Radnici a za rohem parádní infocentrum s dvěma TZ Město Bochov a Hrad Hartenštejn, dokonce nám nabízeli klíč od věže. Infocentrum je plné barevně zkopírovaných mapek pro cyklisty, jsou to patrioti i v hospodě, kde měli kompletní nádobí se znakem města.
 
Tomáš Žemla
Turistická známka
Tak na turistickou známku z Toužimi budeme dloho vzpomínat. Byli jsme tu v sobotu zrovna v době polední přestávky, takže nic! Potom v pondělí, turistické centrum zavřeno, večerka Daliborka je prý zavřena dlohodobě, tak jsme si to štrádovali na Městský úřad, kde nás nějaká paní poslala za tajemníkem,ten měl jen neprodejnou, jak tvrdil, turistickou známku ve vitríně v kanclu. Ten nás odeslal na pokladnu, paní pokladní známky neměla a poslala nás ke starostovi a ten nás poslal k tajemníkovi, tož sranda :-)Tak jsme se všichni zasmáli a jak jsem venku sedal do auta bez známky, tak vyběhla paní pokladní z úřadu, že teda jednu našli :-)Mám důvodné podezření,že mě prodali tu z té vitríny v kanlu u tajemníka, ale k tomu se mě už nepřiznali, každopádně mise pro nás dopadla úspěšně :-)))
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Toužim
TZ koupena bez problémů v infocentru. Náměstí hezky opravené, ale ten zámek to je ostuda. Na vlastní nebezpečí jsem se do zámku vydal cestou od řeky. V Horním zámku jsou vidět začínající práce na rekonstrukci zámku, který má nejspíš větší význam než zámek blíž k centru, který je opravdu jedna velká ruina. Je to škoda, oba zámky jsou obrovské a celkem i nádherné. Jednou se snad dočkají záchrany.
 
Bohumil Kulvejt
Bohumil Kulvejt
dostupnost - pondělí
Známku jsem nesehnal infocentru, protože tam mají v pondělí ZAVŘENO, večerka Daliborka ZAVŘENO, nakonec sehnáno na městském úřadu.
 
Mirek Kňourek
Mirek Kňourek
...
pěkné městečko s pěkným infocentrem, TZ zakoupena bez problému
 
Petra
TZ
Známka Toužimi dostupná v klášteře Maria Stock.
 
Petra
TZ
Městečko hezké, bohužel špatné počasí. TZ nedostupná ani v infocentru, druhé infocentrum jsme nenašli, večerka Daliborka zavřena a minimuzeum neexistuje. Zámek je jen zchátralá zřicenina. Cesta po rozbitých komunikacích. Na náměstí je jen morový sloup a socha. Nic moc k vidění. Doporučuji TZ prodávat v restauraci U Vladaře, mají otevřeno i o víkendu.
 
Klára
Tak napočtvrté se podařilo, a to díky novému infocentru. To si otevřelo místní sdružení Cesta z města, které pro tenhle kousek světa dělá opravdu hodně. Krajina je tu nádherná.
 
Kateřina
Infocentrum bohužel zavřené a večerka Daliborka údajně již delší dobu nefunguje :-(
 
Trnov
TZ zakoupena v informačním centru, velice milá obsluha.
 
Klára
Ani napotřetí jsem nebyla úspěšná. O známce nikdo nic neví, stejně jako o minimuzeu. Zájem o známku (a jakékoliv turistické zviditelnění městečka) je ze strany obce bohužel nulový.
 
Janex
Toto město jsem navštívil ve středu 20. července. Infocentrum bylo zavřeno, stejně jako večerka Daliborka. V druhé večerce na náměstí TZ nemají, ve večerce U Drbalů se ani nikdo neobtěžoval přijít k pokladně. Na městském úřadě známku taktéž nemají a městské minimuzeum patrně neexistuje. Šel jsem tedy do městské knihovny, neboť na dveřích byla nálepka Turistického známkového místa. Tam byla polední pauza, ačkoli dle vyvěšené otevírací doby žádná být neměla. Paní z knihovny přišla o 10 minut později a řekla mi, že TZ už dlouho neprodává a že nálepka je na dveřích proto, že nešla sloupnout. TZ tedy ve všední den nedostupná.Navíc ve městě není nic zajímavého k vidění, maximálně polorozpadlý zámek a naprosto obyčejné náměstí bez nějaké větší pamětihodnosti. Pokud nějaká turistická známka zasluhuje zrušit, pak právě tahle.
 
Klára
Ani v listopadu 2010 ani v pulce letošního března nebylo možné známku získat. Doporučuji prodávat známku v penzionu Vladař, je to sympatický podnik a stále otevřený. Ach jo.
 
Libor
17.06.2010 - TZ nedostupná ( IC z důvodu dovolené zavřeno, ve večerce neměli, o minimuzeu nevědí ani místní), dali jsme si oběd, obešli náměstí, mrkli na otlučený zámeček .. a hurá dál ... :-(
 
Romča
Toužim
Po naší návštěvě města Toužim v dubnu jsme po tomto městu již netoužili. Ale naše sběratelská vášeň nás znovu přivedla do tohoto města 17. listopadu 2009. Tentokrát jsme již měli štěstí na TZ, kterou jsme zakoupili ve večerce Daliborka na náměstí tentokrát již otevřené.
 
Romča
Toužim
Po naší návštěvě města Toužim v dubnu jsme po tomto městu již netoužili. Ale naše sběratelská vášeň nás znovu přivedla do tohoto města 17. listopadu 2009. Tentokrát jsme již měli štěstí na TZ, kterou jsme zakoupili ve večerce Daliborka na náměstí tentokrát již otevřené.
 
Romča
Město Toužim
V neděli 19. dubna 2009 jsme navštívili město Toužim. Souhlasím s předchozími pisateli, že je to mrtvé město! Zejména o víkendech. Infocentrum zavřené, stejně tak jako večerka. Ani místní lidé nevěděli, že je tady nějaké muzeum. Zámek je v katastrofálním stavu, proto uzavřený. Ale okolí na výlety je krásné.
 
JIrka
mestecko k prujezdu
v podstate zde nic neni, samotne info je asi pouze pro okrasu - nikdo zde neni k zastizeni nebot lekar, obed apod informace na dverich..aspon ze zde je vecerka kde jsou znamky k dostani...
 
magipriba
Ve VECERCE DALIBORKA maji znamek dostatek,maji i TZ 1493-MARIANSKE SKOKY,obsluha mila,ve vedlejsim papirnictvi k mani 2 druhy pohledu TOUZIMI,ale nic moc na nich neni,stejne jako v celem meste . Na namesti se lze slusne najist v restauraci/penzionu U VLADARE,prijemna obsluha.
 
Markéta
Dobrý den, Vám všem.Infocentrum je otevřena od června i o víkendech, a to od 8:30 - 16:30. Turistické známky, pohledy a jiné upomínkové předměty jsou pokaždé k dispozici. Co se týče zámku, ten opravdu přístupný není. V okolí je ale řada jiných zajímavých památek ke shlédnutí.
 
Roman Šalom
Opravdu katastrofa,město duchů,souhlasím,že zde nic nefunguje.Ani info ani knihovna.V sobotu je zde mrtvo,dokonce ani pohled nebyl kde koupit. Okolí pro túry ovšem moc pěkné.Z Toužimy do Bečova moc krásné,nikdy ani živáčka.Vřele doporučuji,je zde oáza klidu. Ve večerce stále slibují ale známku nemají!
 
Keži
Město Duchů TOUŽIM
KATASTROFA!!!NIC TAM NEFUNGUJE!!!MĚSTO DUCHÚ!!!Souhlasím se všemi negativními popisy přispěvovatelů přede mnou!!!Dle nejmenované prodavačky nejmenovaného obchodu je starosta "stará struktura" a proto to tam vypadá a nefunguje jak při návštěvě sami uvidíte!!!Černá listina to jistí!!!
 
jarda
při prohlídce náměstí nejdříve narazíte na knihovnu kde je na dveřích uvedeno : navštivte nové infocentum. když dorazíte do infocentra na druhé straně náměstí, uvítá vás upozornění : infocentrum přemístěno do knihovny! tak nezbývá nic jiného než se vydat zpátky do knihovny, kde je TZ dostatek!
 
Vendula
Známka se v Touzimi nedá sehnat, v infocentru meli zavreno, ve vecerce prodali posledni predchoziho dne a do hospody jim jí z infocentra nedali.
 
Vendula
Známka se v Touzimi nedá sehnat, v infocentru meli zavreno, ve vecerce prodali posledni predchoziho dne a do hospody jim jí z infocentra nedali.
 
Martin Plzeň
Známka v pohodě
Známku jsme koupili v Infocentru v pohodě,jinak ve městě nic zajímavého,defakto jsme jen projížděli
 
sally
Na náměstí i v neděli fungující infocentrum s milou obsluhou,hned vedle prima denně otevřená cukrárna.Bohužel nic zajímavého k vidění,zámek zchátralý se zákazem vstupu a jinak nic...
 
Marie
V knihovně známku koupíte bez problémů. Pro veřejnost mají otevřeno jen tři dny, ale koupíte ji i mimo
půjčovní dny. Nevím, jak je to ve Večerce Daliborce. Když máte štěstí, koupíte ji i v infocentru (minimuzeu).
Většinou tam nikdo není.
 
black demon
V knihovně je známka prodávana za 18 Kč!!!Otevřeno je PO+ČT 8-12, 13-17 a ST 8-12, 12,30-15 hod.
 
Luboš
Infocentrum je v Městské knihovně a ta má otevřeno pouze v Po a Čt. Tel. 353312191.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek