Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1127 - Slavonice, pevnostní areál


Popis

Skupina objektů lehkého opevnění.


Mapa

Navštívil jsem Slavonice, pevnostní areál

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Pevnostní areál, Slavonice
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
TIC Slavonice, náměstí Míru 476, Slavonice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
VÁLEČNÉ PAMÁTNÍKY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Jindřichův Hradec
Poloha:
49°0'15.58"N 15°19'31.46"E
Hodnocení:
2.864
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1127 - Slavonice, pevnostní areál


14.09.2023 - dostupná bez problému
02.07.2023 - dostupná bez problému
15.03.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Opevnění Slavonice
Čekala jsem bunkry s dvěma patry, kde posádka normálně byla ubytována. Zde se ale jedná o systém lehkého opevnění, tedy malých řopíků, v kterých jsou akorát střílny s kulomety. Při prohlídce vás průvodce vezme do třech. Jinak je jich tu ale mnohem více a vede kolem nich naučná stezka. I my se vydali poté k odhaleným pozůstatkům zaniklé vesnice Pfaffenschlag.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Pevnostní areál Slavonice
Tur. známka zakoupena přímo v jednom z řopíků v pevnostním areálu u průvodce, který v sezóně dělá i prohlídky. Seženete zde i pohledy a razítko. Procházka areálem podél naučné stezky. Doporučuji si procházku protáhnout k nedaleké zaniklé středověké vsi Pfaffenschlag. Krásná procházka lesem po značené červené, poté kousek po zelené. Místo rozhodně zajímavé a po cestě můžete najít spoustu hub :)
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Pevnostní areál Slavonice je velice pěkný areál Československého předválečného opevnění. Velice zajímavé je, že je opraveno a vyčištěno několik jednotlivých bukrů, které jsou propojeny v jedné obrané linii, všetně okopů, protitankových zátarasů (ježků), protipěchotních překážek atd. a návštěvník má tak konečně možnost ji vidět tak jak byla připravena v roce 1938. Jeden řopík je plně vybaven do doby z roku 1938 a jeden do doby poválečné, když byli řopíky tzv. reaktivovány a uvedeny do provozuschopného bojového stavu.
Zajímavý je i výklad průvodce. Jednoznačně doporučuji všem kdo má rád Československou histori 20. stol. a 2. svět. válku.
TZ zakoupena přímo v areálu u průvodce. Zásoba byla dostatečná.
 
Nela Beranová
Nela Beranová
Zajímavý areál
Pěkná procházka pevnostním areálem, která vede převážně lesem. Známka zakoupena v IC Slavonice.
 
Michaela Veselá
Michaela Veselá
Bunkry
TZ v IC ve Slavonicich na namesti
 
Miroslav Nastoupil
Miroslav Nastoupil
Známku
Jsem zakoupil v infocentrum na náměstí.
 
stochovak
Známka dostupná v infocentru ve Slavonicích.
 
Michal
Známka nedostupná v IC. Jinak expozice pěkná.
 
Milan
TZ zakoupena v info Slavonice.
 
Libor
20.08.2010 - TZ bez problémů v IC ve Slavonicích, ze Slavonic jste tam "co by dup", pro děcka i pro dosplěé jednoznačně jedna z nejlepších lokalit v okolí
 
jerry720
Bunkry
TZ jsem bez problémů koupil dopoledne 16. 08. 2010 přímo v bunkru v areálu pevnostního opevnění. Velmi pěkný výklad od průvodce, je vidět, že ho to baví. Vstupné je 30 kaček. Areálem vede naučná mini stezka s několika zastaveními, určitě stojí za to si jí projít.
 
Honza Pásler
Skupina řopíků v lese, ukázky různých dalších opevňovacích zařízení, v jednom řopíku miniaturní infocentrum. TZ nová (se samolepkou).
 
Cestovatel
dostupna
znamka bez problemu dostupna, vyklad bezvadny i pro damu co tomu moc nerozumi :)
 
Silencer
Velmi pěkná expozice. Prohlédli jsme si dva objekty i s výkladem, známku zakoupili přímo na místě. Podmínkou je návštěva nedalekého Landštejna a poblíž něj se nachází další pevnostní muzeum (na příjezdu k Landštejnu směrem od Jindřichova Hradce). To ale TZ nemá. Prohlídka stojí za to i bez pořádání nějaké akce.
 
Tatík
3.8.2009
Nyní naopak turistické známky mají v infocentru ve Slavonicích, v areálu jen pohledy, event. náboje nebo granát. V sezóně otevřeno opravdu denně, v jednom plně vybaveném ŘOP jsou prohlídky za dobrovolné vstupné, vlézt se dá pak již jen do typu C pro jednoho střelce za hrází rybníka (po naučné stezce). Příště to chce přijít na nějakou akci!
 
vlada
známka zakoupena přímo v řopíku,pevnostního areálu.ve slavonicích měli vyprodáno.
 
Véna
Moc hezká procházka na cca 1hod., jeden Řopík otevřen za dobrovolné vstupné, mladý nadšenec, který o bunkrech povídá, velmi zasvěcený do problematiky:-)
 
Pepa
Výborné muzeum
ŘOPíky stojí za to, je možné si domluvit otevření a vlastní prohlídku. Mají vnitřek ŘOPíku velmi pěkně vybavený podle toho, jak to v roce 1938 vypadalo.
 
Pinďa
Exponáty jsou originály, ale některé jsou z dob nedávných. Asi jako když na starou aerovku namontujete blinkry ze Škody MB 1000. Nicméně prohlídky nelituji a průvodce o těchto nedostatcích samozřejmě ví. Bohužel, nadšencům se ještě nepodařilo sehnat dostatečné množství dobového materiálu, ale já věřím, že se to časem změní. Každý začátek je těžký a práce na tomto areálu bylo odvedeno asi opravdu mnoho.
 
tyrolak
Vynikající muzeum, vstup dobrovolný,majitel za ně vysvětlí, oč ve věci opevnění šlo a poskytne výklad v bunkru. Exponáty v bunkru originál, ve vynikajícím stavu. Nechybějí protitankové a protipěchotní zátarasy v lese. Výborné nejen pro zájemce o vojenskou historii. Prodávají i skládačky a brožurky s příslušnou tématikou.
 
Igorus
Známek plná krabice od munice, navíc mi ji prodal voják wermachtu... 5. srpna 2006 budou probíhat ukázky pevností "v akci".
 
Igorus
Známek plná krabice od munice, navíc mi ji prodal voják wermachtu... 5. srpna 2006 budou probíhat ukázky pevností "v akci".
 
Mirek
Otevřeno, ale 15.minutová fronta u vstupu. Známku neměli ani ve Slavonicích.
 
Pinďa
Při návštěvě areálu jsem měl smůlu, že jsem nepřišel o týden později, nebo o víkendu. Bunkry byly zavřené. Určitě se tam ještě jednou podívám. Během prázdnin by mělo být otevřeno každý den.
 
Petr
Pevnostní areál je otevřen pouze příležitostně o víkendech, ale známku lze zakoupit také v infocentru ve Slavonicích.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek