Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1142 - Stránov


Popis

Renesanční a novorenesanční zámek na břehu Jizery, jihozápadně od Mladé Boleslavi.


Mapa

Navštívil jsem Stránov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Zámek Stránov
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZÁMKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Mladá Boleslav
Poloha:
50°22'21.17"N 14°51'21.3"E
Hodnocení:
2.788
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1142 - Stránov


14.10.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
27.08.2022 - dostupná bez problému
11.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Pavel Fryček
Pavel Fryček
Zámek
V kavárně známky a jiné předměty,káva a zákusky. Prohlídka cca 40 minut, vstupné 120 pro dospělého. Vybavení ucházející. Výhled z věže také ujde. Majitelka se snaží, chválím. V kostele krom novodobých obrazů nic moc. Vzhledem k tomu, z jaké riuny obnoven, smekám.
 
Pavla Veselá
Pavla Veselá
zamek
zámek krásny, bohužel byla svatba, takže při dojezdu jsme se dozvěděli že je od 12:00 uzavřen, viděli jsme tedy jen věž. Škoda že taková informace není na webu.
rozhodně stojí za návštěvu, z věže krásný rozhled, procházka přilehlým parkem a také je v obci stránovský viadukt, krásné technické dílo.
 
Jan Fridrich
Jan Fridrich
TZ
Známka koupena v kavárně, pěkné a romantické místo. Celkový dojem kazí bohužel šílený hluk z přilehlé silnice a s tím majitelé nic bohužel nezmohou.
 
Ivetka Cibulková
TZ
Turististická známka dostupná v kavárně v areálu zámku Zámek doporučuji k návštěve. Je na něm sice vidět, že teprve "povstává z popela", ale díky rozmanitým akcím, které se zde konají (výstava hraček, noční prohlídky, svatováclavský jarmark), rozhodně stojí na návštěvu
 
Pavel Hubáček
Pavel Hubáček
1142
Zakoupena na zámku Stránov v pokladně.Navštívili jsme to tu po 3 letech a je úžasné jak se za těch pár let zámek proměnil zase k lepšímu.V kavárně zámku mají k občerstvení fantastické domácí dorty.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
TZ
Dostupná v cukrárně zámku. Pozor na otevírací hodiny o víkendech, poslední prohlídku jsme nestihli, ale alespoň jsme stihli vyhlídku z věže. Je vidět, že na zámku se opravdu buduje a proto velice doporučuji, stojí určitě za návštěvu.
 
Zlata Kwasnická
Zlata Kwasnická
Stránov
Návštěvu zámku rozhodně doporučuji. Čekání na prohlídku si můžete zpříjemnit šálkem kávy ze zámecké kavárny, kterou si vychutnáte na nádvoří zámku :-)
 
magipriba
Známka zakoupena za standardních 30,- v pokladně zámku. Prohlídka zámku za 60,-, vstup na věž za 20,-. Z věže skvělý výhled na místní železniční viadukt, ale i dál do kraje (Bezděz, Trosky, Kozákov,...). Pokud si přivezete spacák, můžete přespat za 50,- v jednom ze zdejších pokojů! Dorazili jsme chvíli před šestou večerní, věž byla stále otevřena. Podle slov místního průvodce se zámek úderem šesté mění na hospodu. A skutečně to tak bylo, v čase našeho odjezdu to vypadalo na rozjezd slušného mejdanu. Čepují Zubra za lidových 20,-. Skvělé místo, škoda že jsme nemohli zůstat...
 
Michael (StrakaNaVrbe)
šermíři a jiná havěť
Úžasné šermířské představení podle Markéty Lazarové mohu jen doporučit! Zámek je krásný, kastelán i další lidé vstřícní, má to silný genius loci, určitě to místo navštivte, nejpozději za rok, kdy se zas bude hrát v polovině února nějaké šermířské divadlo...
 
Pavel Čížek
-)))
Po sobotní návštěvě mohu jen souhlasit, nádherný hrado-zámeček. Pan kastelán je opravdu skvělý člověk na pravém místě který to nebere jako práci ale jako koníček. Za sebe mohu jedině doporučit a určitě se vrátím .....
 
PetuleM
Na základě dnešní návštěvy můžeme potvrdit vše, co napsal olda a návštěvu hrado-zámku jen doporučit. Kéž by se v Česku našlo více nadšenců jako je správce Stránova, kteří by věnovali své schopnosti k obnově objektů z naší historie. Držme jim všem palce, nemají to jednoduché. Na Stránov se určitě hodláme vrátit.
 
Vašek
Zámek Stránov
Dne 20.08.2011 byla turistická známka nedostupná z důvodu vyprodání zásob. Jinak moc hezké a klidné místo, doporučuji navštívit.
 
LukasZ
Zámek Stránov
Docela klidné hezké místo i zámek působí malým útulným dojmem. Slečna průvodkyně byla perfektně připravená, takže se toho dozvíte i mnoho ze zámecké historie. Výhled z věže je také kouzelný. Čas od času se zde pořádají menší akce jako jarmarky apod. Moji návštěvu mohu shrnout klasickým "Bylo to uvolněné poetické odpoledne".Vstup:leden-duben: út-pá 10 - 16, so-ne 10 - 17květen-červen, září: út-pá 10 - 18, so-ne 9 - 18červenec-srpen: út-pá 9 - 18, so-ne 9 - 18říjen-listopad: út-pá 10 - 16, so-ne 10 - 17prosinec: pouze pátek 12 - 17, so-no 10 - 17Zámecké interiéry 60 Kč (sleva: děti do 15ti let, důchodci - 30 Kč)Věž 20 Kč (jednotné vstupné)Galerie zdarma
 
olda
Návštěvu zámku můžeme s přítelkyní jen doporučit. Zdejší správce (průvodce) je opravdu člověk na svém místě. Jeho výklad během prohlídky byl opravdu velmi zajímavý a neotřelý. Bylo vidět, že jeho práce je pro něj zároveň koníčkem... Určitě se sem za čas rádi vrátíme... Nedaleko odsud se nachází též tzv. Starý Stránov (Hrádek nad Zámostím). Velmi zajímavou technickou památkou je viadukt (mezi Krnskem a Zámostím).
 
Lucka
Známku jsme v pohodě koupili na zámku v pokladně - již prodávají nové známky za 30,- Kč
 
vláďa
Dnes se na zámku konal Rytířský den. Pěkná akce, která zaujala hlavně děti, ale i dospělé. Držím palce majiteli a jeho pomocníkům při další opravě a úpravě zámku. Práce je čeká ještě dost. Známek měli dost, se samolepkou za třicet.
 
Lída Paulasová
Při naší návštěvě jsme neměli výklad od kastelánky, ale od muže (snad správce). Úžasný zážitek, velmi doporučuji. Byla nám sdělena možnost ubytování zadarmo v případě, že si s sebou vezmeme modráky a přiložíme ruku k dílu, zámek si to opravdu zaslouží. Nádherný kraj, nádherní lidé, nádherný zámek...
 
Libor
zámek pěkný, překvapila nás mohutnost věže, prohlídky každou celou hodinu, mimo tuto dobu lze volně vystoupat na věž za 20,-, pokud nechcete zvonit na kastelánku, je možné vhodit 20,- do kašny (milé a nápadité :-))
 
sony
Zámek má velmi příjemnou paní ,,kastelánovou" a když nás vyprovázela, pozvala nás na medovinobraní, které se koná 10.10.09. Myslíme, že Stránov stojí za návštěvu. Známku měli bez problémů v pokladně.
 
Tatík
První jarní den a zámek slavnostně otevřen! Viděli jsme vystoupení skupiny historického šermu Mordýři, vyšphali na věž i absolvovali prohlídku stále za 40,- (20,-) Kč. Turistických známek i pohledů dostatek v pokladně. Kostel již je opraven, ale práce stále hodně zbývá včetně společných umýváren uprostřed zámku.
 
Mort
Znamku bohužel nemají, nicméně nový kastelán, který byl zrovna přebírat zámek, byl velice ochotný a spolu jsme prošli několik místnotí a arkády. Zámek je krásný, ovšem zubem času a funkcí dětského domova do roku 2003 značně utrpěl. Razítko nebyl problém a v březnu při otevření již známky nebudou chybět. Lovu zdrar.
 
Veselka
poděkování
Dnes jsme navštívili zámek Stránov a dávám za pravdu pisateli Filipovi. Zvláštní poděkování patří slečně průvodkyni, která, ač jsme na prohlídku byli jenom tři a ne čtyři, prohlídku s námi absolvovala. Známek bylo dostatek v pokladně. Škoda jen, že bylo pošmourno a ze zámecké věže jsme toho moc neviděli. Proto se sem určitě za čas vrátíme. Veselka
 
Filip Tomsa
Stránov
Zámek stránov určitě stojí za shlédnutí. Přestože památka velice utrpěla užíváním za minulého režimu, je vidět snaha o znovunavrácení původního lesku.Přestože zámek nebyl ještě oficiálně otevřen, setkal jsem se s velikou vstřícností a měl jsem se synem prohlídku pro sebe. Navíc na nádvoří točí vynikající pivo za dobrou cenu :). Velice chválím
 
simeon
prohlídka
Doporučuji nahlédnout na zámek, jedná se o zajímavou stavbu, na které se ale výrazně podepsala naše věrná KSČ. Zámek v padesátem majiteli sebrali a udělali z něj domov mládeže, tím bylo zničeno veškeré vybavení a prakticky byl zámek vybydlen. Dnes ho vlastní pravnuk majitele a dává to všechno do kupy. Jde to těžko, ale jde. Vstupné na prohlídku je 40,- Kč a bral jsem to taky jako určitou pomoc. Někdy však mám neskonalou zlost na komunisty a na všechny, kteří jim přizvukují, prostě zničili totálně všechno a, bohužel, neseme si to dál, v každém z nás, kdo ještě stačil aspoň dospívat za komunistů a kdo za jejich vlády žil, má v sobě kousek komunisty a tak si tu dobu nějak zkrášluje, že nebylo tak hrozně. Myslím, že návštěva Stránova nám může pomoci také trošku prohlédnout. Jinak slečna průvodkyně byla příjemná, sice mluvila rychle a drmolila a trošku i četla z papíru, ale když si představím, že zámek otevřeli vůbec poprvé, lze to omluvit, a dokonce poděkovat a držet palce. Slečna je brigádnicí, studuje někde obchodní akademii, říká otevřeně, co si myslí, což je určitě dobře; sdělila nám, že se na zámku chystají i různé kulturní akce, tak neváhejte. Do Stránova se dostanete i vlakem (já byl autem). Známku prodávají v pokladně, doporučuji i prohlídku.
 
Miška
Zámek je opravdu moc krásný, ale bohužel jsem nestihla prohlídku..ale určitě tam někdy ještě zajedu..vřele doporučuju !!!!!
 
dan
zamek hezky , znamek dostatek. fak je moc hezky , urcite ho navstivte.
 
Luboš
Do září je otevřeno út-ne do 17.00. Od září do října, už jenom od st do ne. Poslední prohlídka je v 16.30. Tz se dají zakoupit u otevřeného okna na nádvoří.Odbočku z hlavní ulice (silnice číslo 16) nelze přehlédnout je u ní směrovka k zámku.
 
Prďoch Smrdimil
Kurva hoši gutnták. Doporučuji, tam nechoďte, hledal jsem tam znamky 10hoďin 5minut a 24sekund.
 
Ne
Poděkování ing.Šimonkovi
Známky došly před naším příchodem, jsou již ale objednány, za týden by již opět měly být. Myslím, že to svědčí
o tom, že o Nový Stránov je ze strany návštěvníků zájem. Hluboce smekám před panem ing.Šimonkem za jeho
zásluhu o obnovu historických objektů, které mu byly v restituci vráceny (mimo Nového Stránova vlastní spolu
se svou sestrou ještě Housku a Lobeč).
 
Badys
Stránov leží v obci Jizerní Vtelno, odbočku z hlavní silnice lze snadno přehlédnout. V zámku byl dříve dětský
domov, což zanechalo hluboké stopy, o ruině kostela vedle ani nemluvě. I tak je prohlídka zajímavá, krásný
výhled ze zámecké věže. TZ dostatek. Červenec a srpen út-ne 10-17, poslední prohlídka v 16.30
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek