Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1163 - Augustiniánský klášter Pivoň


Popis

Vznik kláštera se datuje od roku 1040, kdy nechal kníže Břetislav vystavět kapli v obci Pivoň. V následujících letech byla tato kaple ustanovena na klášter a obdařena okolními pozemky.

Mapa

Navštívil jsem Augustiniánský klášter Pivoň

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Informační středisko, náměstí Míru 210, Poběžovice
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Domažlice
Poloha:
49°29'13.28"N 12°44'16.29"E
Hodnocení:
2.65
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1163 - Augustiniánský klášter Pivoň


08.07.2023 - dostupná bez problému
10.08.2022 - dostupná bez problému
16.07.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Klášter ve stavu nikoli povzbudivém, nepřístupný, okolí zapáskováno se zákazem vstupu. Střechy sice má, ale je to taková zabezpečená ruina. V blízkém okolí nepřívětiví psi i lidé.
TZ zakoupena v IC Poběžovice.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Zakoupeno v infocentru.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
koupeno v ičku v Poběžovicích, jen pozor na polední přestávku 12.30-13.30.
 
Penzion Pivoň
Penzion Pivoň, který byl doposud uváděn jako Prodejní místo této známky, změnil majitele a je využíván k soukromým účelům. Známka je dostupná v IC v Poběžovicích, stejně tak i Nálepka.
 
Vladimír Kovář
Vladimír Kovář
pivon
Známka zakoupena v IC v Poběžovicích.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Pivoň
Turistická známka dostupná v informačním centru Poběžovice kde mají i turistickou nálepku nebo v penzionu Pivoňka kousek od kláštera. Do Pivoně na klášter jsme se vydali skoro po dvou letech a docela jsem byl šokován stavem kláštera. Za dva roky klášter zchátral neuvěřitelným způsobem, objekt je pořád nezabezpečen, je tedy přístupný s velikým rizikem úrazu a vstup je tedy na vlastní nebezpečí. Tohoto objektu je veliká škoda, nejhezčí stavbou je klášterní kostel s nádhernými klenbami, dá se vystoupat i na věž kostela, kde jsou ale všude vosí hnízda. Záchrana je nejspíše v nedohlednu a osobně to vidím na to, že za pár let bude s kláštera už jenom ruina. Toto místo mám velice rád, ale myslím, že už je v takovém stavu, že známku si to prostě nezaslouží. Bohužel.
 
Dan Havlík
TZ 1163
Známka koupena na hradě Rýzmberk (nad Kdyní).
 
Exák
Pivoň a Poběžovice
Penzion Pivoňka a Poběžovice jsou dvě prodejní místa této známky. V infocentru na zámku v Poběžovicích mají i turistickou nálepku Pivoně.
 
Exák
Re: Pivoň a Poběžovice
TZ ale v Poběžovicích teď nemají, pouze nálepku. ZNámku ale lze koupit na hradě Rýzmberk u Kdyně!
 
LN
otevřeno, pusto
2.8.2014 penzion otevřený, pusto, prázdno, bez reakce na zvonek. Klášter víceméně stále chátrající.
 
Zuzana Lašťovková
Zuzana Lašťovková
***
Klášter sice působí trochu smutně, ale přesto se nám výlet moc líbil...
 
Vavřík Ag
Klášter bohužel dál chátrá
Zřejně došly prachy, protože jinak nechápu, proč se dál na opravě nepokračuje. Udělali jsme si soukromou prohlídku oknem, vylezli i na věž a klášter opravdu nemá chybu, jenom kdyby byly prachy, ale to píšu skoro všude... TZ v pohodě v Pivoňce a paní byla náhodou moc milá a poseděla s námi u pivka než jsme vyrazili nahoru na Starý Herštejn, ten by si taky TZ zasloužil, ale asi by stejně neprošla, nedá se tam vyjet autem, tak by to lidi nechtěli :-)
 
Hoonzik
Z kláštery asi brzy zbyde jen ta známka. Paní v penzionu nepříliš ochotná, cituji|: "Zítra ma přijet plný barák hostu, já mám málo času a lidi mě tu otravujou s takovýma blbostma jako jsou známky." Abych ji hned neposlal do ř... mě odradilo pouze to, že jsem známku ještě nedržel v ruce, a pak už mě ten prvotní dopal přešel. :o)
 
Kačka
Díky Skoumalovi jsem věděla, kde penzion hledat. V penzionu velmi milá paní, známek dost. Na opravu kláštera zřejmě došly peníze... ve své době byl asi moc pěkný, ale pokládám si otázku, zda je nutné zachraňovat vždy vše za každou cenu. Zde totiž pomalu a jistě chátrá i nově zrekonstruovaná střecha...
 
Skoumal
Pivoň vs. Poběžovice
Pokud nekouknete dopředu do mapy, Pivoňku v Poběžovicích nenajdete, dojeďte do Pivoně nebo Vranova a tam najdete směrovky :-)
 
Klára
Pivoň
Hezké místo tak trošku na konci světa. Měli domácí liškovou omáčku a výborný rybízový mošt. Známek dostatek. Do kostelní věže se dá vylézt, dřevěné schody nejsou sice úplně stabilní, ale kdo se bojí...:)
 
Rybníkář
Penzion velmi příjemný v nádherně položeném domě v jinak dost devastované vesnici. Známku ale měli vyprodanou :-(
 
Honza Pásler
Klášter ve stavu totální devastace, která byla započata za působení strážců tábora míru. Opravy, které před pár lety byly započaty, se zastavily, zřejmě pro nedostatek peněz.Krásné místo, ale působí až tochu hrůzostrašně, možná kdyby je znal pan Hitchcock, vybral by si je za kulisu některého ze svých filmů.
 
gerbera
TZ známky dají vybrat, pěkné prostředí, teplo z krbu, milý beránek Honzík. Škoda jen, že už pohledy Pivoně nebyly.
 
Bártíci
TZ se dá koupit jen v penzionu Pivoňka.Pokud si někdo v interiéru povšimnete obrázků, jistě vás zaujmou dobové fotografie Pivoně. Je jich tam dost a to zásluhou další sběratelky TZ Mandy!!Dala si práci a sehnala po burzách opravdu zajímavý materiál! Díky jí!!
 
Luděk
Augustiniánský klášter Pivoň
Penzion PivoňkaPivoň 32, 345 22 Poběžovicetel./fax 379 497 370www.penzionpivonka.unas.cz.Naprostý souhlas s předchozími třemi příspěvky, doporučuji se v penzionu chvilku zdržet a popovídat si s majiteli. Nad vchodem uvidíte foto Bártíků, jež se stali 30.6.2005 prvními majiteli TZ a tím vešli do historických análů obce :-). Pivo, nad kterým jinak ohrnuju nos (je z Plzně a je od písmene G) bylo vynikajícím způsobem ošetřené. Když budete obcházet klášter severní stranou (lesem s chatami), tak na penzion narazíte. Klášter má novou střechu, je uzavřený, ale veřejným tajemstvím je, že si jej můžete prohlédnout
 
Kuzma
Pivoň
Navrhuji zrušit známku v klášteře a místo toho ji umístit oficiálně do penzionu Pivoňka.S tak fantastickou a vstřícnou obsluhou jsem se ještě nesetkal.Místo letmého prolétnutí a koupení známky jsme tu u piva a pohárů ztvrdli asi dvě hodiny a pořád bylo o čem povídat.Jak ptiger tak Bártíci mají stoprocentní pravdu.Díky.
 
ptiger
penzion má opravdu velmi milou obsluhu, rozhodně doporučuji ! TZ dne 6.7.2006 měli, klášter opuštěný...
 
Bártíci
Známku zakoupíte v penzionu Pivoňka. Ohromně milí lidé!!!!TZ přišli včera, je jich plná krabice, dají i
vybrat!!Byli jsme první, kdo si ji legálně koupil!! Klášter je opuštěný a podle toho vypadá. Ale návštěvu
penzionu doporučujeme!! Takže Lovu zdar!!! Bártíci!!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek