Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1208 - Veselý vrch Chotilsko Mokrsko


Popis

Telekomunikační věž s vyhlídkovou plošinou, s jedinečným výhledem na Vltavu a Čechy.

Mapa

Navštívil jsem Veselý vrch Chotilsko Mokrsko

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Rozhledna Veselý vrch, Mokrsko (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Chotilské muzeum střední Vltavy a balónového létání (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Příbram
Poloha:
49°44'40.84"N 14°20'35.62"E
Hodnocení:
2.925
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1208 - Veselý vrch Chotilsko Mokrsko


08.05.2023 - předražený sběratelský předmět
15.07.2022 - dostupná bez problému
23.04.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Unlabelag
bnf finasteride cost
cheap propecia online uk A cardinal class of furosemide and the Pope whispered a few words, and then gave the order to the Light Mage
 
myptova
viagra vs levitra reddit
Reproduction in brook trout Salvelinus fontinalis fed sublethal concentrations of DDT acheter levitra gratuits 42, John Wiley Sons, Ltd
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Z parkoviště je to asi kilometr do slušného kopce, ale je schůdnější cesta okolo kopce vhodná i pro kočárky. Nahoře kiosek s občerstvením a prodejem vstupenek. Vstupné jednotné 30,- tz za 45,-
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
AJA AJA
AJA AJA
TZ
v IC v muzeu v Chotilsku
 
Nikola
Turisticka známka
Jako důkaz foto z výletu
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Známka zakoupena v IC Chotilsko, kde mají řadu známek z okolí.
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
Veselý Vrch
Zavolala jsem na Obecní úřad v Chotilsku a paní starostka přislíbila, že cestu od parkoviště až ke žluté značce označí. Tak snad to bude v pohodě.
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
Veselý vrch
Na rozhlednu jsem šla od odpočívadla na parkovišti lesní pěšinou kolmo nahoru (kousíček)a narazila na širokou lesní cestu - naučnou stezku, kde jsem odbočila doleva. Díky místnímu člověku jsem po ní pokračovala, i když jsem se od rozhledny již vzdalovala. Narazila jsem na žlutou, po které jsem došla až k rozhledně. Bylo zavřeno. Nejen občerstvení ale i sama rozhledna. Na zábradlí byl zámkem uzamčen řetěz. Takže rozhledna už není volně přístupná. Zpět jsem se vrátila po žluté, skoro kolmé cestě mezi domky a kousek po asfaltce k parkovišti. Celé mi to trvalo slabou půlhodinku. Cesta tam byla mírná. Kdo nechce stoupat trhákem, doporučuji.
 
wenzel
Veselý vrch
Pro motoristy je na začátku (konci) oce připraveno parkoviště na louce. Z něj je potřeba se dostat do ulice mezi první domy a pak je cesta k rozhledně krásně značena, nedá se zabloudit. Na samotném vrchu pod rozhlednou stojí bouda, kde by se měly známky prodávat, jenže byla zavřena (přestože jsem se dočetl, že má být rozhledna zpřístupněna až do 18:00). Jenže rozhledna je přístupna volně, vstupné se zde neplatí, ale jen ten krámek byl bohužel zavřený. Známku jsem nikde jinde neviděl, v IV Chotilsko ji nevedou. Z vrcholu rozhledny je krásný rozhled na pole a louky na jedné straně a lesy a Slapskou přehradu na straně druhé. Touto cestou si dovoluji pozdravit podnapilého Slováka v zeleném tričku s tlupou, kteří se zde vyskytovali v sobotu 8.7. 2017 a díky kterým jsme čekali dobrých 15 minut, abychom se dostali na obě strany ochozu rozhledny.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
zakoupena v Chotilském muzeu střední Vltavy a balonového létání.
 
Standa
Bez známky
Na místo jsme šli po turistické značce, tedy bez problému s orientací. Nicméně rozhledna otevřená, budka s nápisem pokladna zavřená, nikde nikdo, přes okno bylo vidět, že v budce se někdo objevuje (např. rohlíky v pytlíku), ale známka žádná nevidět.
V IC Chotilsko známku nemají, ale snad budou...
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
cesta k rozhledně
od parkoviště značení prostě není, ale jsou zde vidět v lese vyšlapané pěšiny - poněkud víc, tak jsem si nějakou vždy vybrala a postupovala docela strmě vzhůru až došla k rozhledně.... Od parkoviště raději nehledat žádné značení a prostě si vybrat některou z vyšlapaných pěšin... ;)
 
Martin Vošahlík
Martin Vošahlík
značení
PROBLÉM SE ZNAČENÍM PŘETRVÁVÁ DLE KOMENTÁŘE Z ROKU 2011 STÁLE(příspěvek za velkymi pismeny).BLOUDILI JSME STEJNĚ JAKO ONI A NADÁVALI NA NEOZNAČENOST TRASY.AŽ PANÍ V KIOSKU U ROZHLEDNY NÁS NASMĚROVALA PO ŽLUTÉ K VESNICI.ŠKODA,ŽE TEN KDO MÁ ROZHLEDNU VE SPRÁVĚ A JDOU MU VYBRANÉ PENÍZE ZE VSTUPNÉHO NEUDĚLÁ PÁR CEDULÍ Z PARKOVIŠTĚ ASPON K TÉ ŽLUTÉ TUR.ZNAČCE.Ze směru od Prostřední Lhoty je rozhledna pěkně vidět. Jelikož jsme přijeli autem, zaparkovali jsme těsně před obcí na parkovišti označeném jako parkoviště rozhledna. Tím ale veškeré značení končí, vydali jsme se tedy směrem k lesu k rozhledně. Asi po sto metrech jsme narazili na lesní cestu, dali se doleva a po chvilce jsme našli jednu z cedulí naučné stezky, po které jsme šli dál. Když jsme ale zjistili, že se od rozhledny vzdalujeme, vrátili jsme se k první ceduli a odtud podnikli krkolomný výstup asi 200 m do velmi příkrého kopce.
 
Michael Sovák
Michael Sovák
Veselý vrch _ Mokrsko
mají i vizitky a pěkné razítkoVeselý vrch_
 
Libor Marek
Libor Marek
24.05.2014
TZ k dostání na rozhledně, milá paní nám tady v drobném dešti uvařila párky a pověděla mnoho zajímavého o okolí. Vysoká rozhledna (trochu jsme se báli) a nádherný rozhled. Tak věříme, že těžit zlato se tady nebude a ta krása zůstane i pro další návštěvníky...
 
vláďa
Známek mají dostatek, včetně VTZ k 10-ti letům otevření rozhledny. Nádherný výhled do krajiny.
 
Rada
Tezce jsem se vydrapala doufajic ze si obohatim sbirku o dalsi kolecko, bohuzel znamka neni :-(
 
Longer
Jelikož sem šel s přítelkyní od kempu Cholín po žluté (částečně i naučná stezka), nebyl problém rozhlednu najít. Výhled nádhernej a pán,co má "nastarosti"rozhlednu a kiosek byl velice ochotný. Doporučuji.Co ale musím vytknout této oblasti je značení naučných stezek. Značení trestuhodné (aspoň co se týče NS Zlaté psí hory: vybledlé barvy značek na stromech-špatně viditelné, mnoho křížících se cest se špatným nebo žádným značením,informační cedule neočíslovány jak bývá zvykem,z map v nich přiložených nepoznáte,kde se nacházíte a informace na některých se opakují.
 
MILAN
Ze směru od Prostřední Lhoty je rozhledna pěkně vidět. Jelikož jsme přijeli autem, zaparkovali jsme těsně před obcí na parkovišti označeném jako parkoviště rozhledna. Tím ale veškeré značení končí, vydali jsme se tedy směrem k lesu k rozhledně. Asi po sto metrech jsme narazili na lesní cestu, dali se doleva a po chvilce jsme našli jednu z cedulí naučné stezky, po které jsme šli dál. Když jsme ale zjistili, že se od rozhledny vzdalujeme, vrátili jsme se k první ceduli a odtud podnikli krkolomný výstup asi 200 m do velmi příkrého kopce. Naštěstí jsme vylezli z křoví přímo u rozhledny. Měli otevřeno tak známku máme spolu s další výroční. Otevřeno prý mají v sezoně od 10 do 18 h.
 
---
!!!
Nevyšlo !!!!!!! jen dvě známky máš za 60 kč. ! a ještě vstupné ! to máme už takových 75 korun a ještě pohled.......... a jsme na 80 kč. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Lucka
Krásné místo i když viditelnost nebyla zrovna ideální. Vstupné + TZ + výroční TZ + pohled mně celkem vyšlo na 45,-Kč
 
jerry720
Veselý vrch
Rozhlednu na Veselém vrchu u Mokrska jsem navštívil v sobotu 31. 07. 2010. Překvapilo mě, jaký je z ní daleký kruhový výhled. Obzvlášť zajímavý je pohled na meandry řeky Vltavy. Vstup na rozhlednu obnáší 15 kaček, suvenýrů, map a TZ dostatek v pokladně u rozhledny. Do Turistického deníku jsem pořídil turistickou vizitku No. 277. Na rozhlednu vede několik značených i neznačených cest, z obce Mokrsko se dá na rozhlednu vyšlápnout po žlutě značené pěšině (strmější výstup) nebo po lesní cestě značené cedulemi "Rozhledna" (pozvolnější výstup).
 
Tomina
Skvely vyhled. Dokonce jsem spatril i cukrak a to nebylo zrovna idealni "azuro". Z Prostredni Lhoty je cesta na rozhlednu solidne znacena. Vzdalenost asi dva kilometry od vsi. TZ jsem bez problemu zakoupil.
 
AFIk
Výhled vynikající,Vstupné 15,-Kč.Procházka je to také vynikající.Známek dostatek
 
Libor
Krásný rozhled, krásní provházka z Prostřední Lhoty. TZ dostatek.
 
Tomáš
Krásný výhled . Dá se vylézt po žebříku až na úplný vrchol, mezi vysílače pro mobily, pět pater nad výhlídkovou terasou. TZ mají dost.
 
JirkaS
Rozhledna je již (o víkendu) dostupná. Byl jsem tam včera ve 14hod. a naprostá pohoda. Od parkoviště v Mokrsku sice značení moc není (nejlépe je vydat se po asfaltce ke vsi, a pak vejít do lesa) a po pohodlné lesní cestě se dojde až k rozhledně. Známka k dispozici za 20Kč (asi zbytky?) !!!
 
Tatík
Cesta k rozhledně je bídně značená jak od špýcharu v Prostřední Lhotě tak od parkoviště na kraji Mokrska,značky jsou místy zabarvené nebo chybí.Výšlap ale stojí za to,po 137 schodech nádherný rozhled.Turistických známek dostatek,otevírací doba viz níže.
 
Zdeněk
Dnes jsem byli na této rozhledně,přišli jsme zhruba před 4 hodinou a paní již chtěla odcházet,protože ji tam za celý den přišli jen 4 lidé.Najednou ale přišli další dva a pak ještě další dva cyklisti ,takže nakonec zůstalo otevřeno až do 5 .Ale paní říkala ,že v neděli 25.6. nemá vůbec chuť jít rozhlednu otevírat,když to dělá zadarmo!!! No nicméně známky mají a nádherný výhled na Slapy ,Cukrák a dokonce i Žižkovskou věž byla vidět za doprovodu přijemného větru.FAJNNNN!!
 
Myšák
Jelikož bylo v sobotu krásně, rozhledna byla otevřená - a výhled opravdu stojí za to. Při příznivém počasí prý
lze dohlédnou až na Šumavu...
 
Fat Hippo
Odkaz
Správna adresa homepage je http://www.chotilsko.cz/ . Hezký výhled .
 
Luboš
Otevírací doba rozhledny je květen-červen So, Ne, svátky 10-18. Červenec-srpen denně mimo po 10-18, září-říjen
So, Ne, svátky 11-17. Nezapometulný pohled na Vltavu a Čechy. Hromadné objednávky nad 10 osob i mimo návštěvní
doby - 318543958. Vstupné 15 Kč.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek