Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1353 - Trhové Sviny


Popis

Město na soutoku Trhosvinenského a Farského potoka. Krajina se zde začíná vlnit v přechodu z Třeboňské pánve do pahorkatiny, směřující k Šumavě.

Mapa

Navštívil jsem Trhové Sviny

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum Trhové Sviny (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Prodejna suvenýrů - Nové Hrady (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HISTORICKÁ MĚSTA
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/České Budějovice
Poloha:
48°50'30.67"N 14°38'19.32"E
Hodnocení:
2.486
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1353 - Trhové Sviny


27.09.2023 - dostupná bez problému
15.09.2023 - dostupná bez problému
21.08.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra.
 
Přemysl Homolka
Přemysl Homolka
TZ
zakoupena v místním IC, to je sice dobře vybavené a funkční, ale to je také vše, co je zde k vidění.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Místní IC bylo v sobotu odpoledne zavřené, známka zakoupena v suvenýrech na hradě v Nových Hradech.
 
Oldřich Jasenský
Oldřich Jasenský
Město
Známka k zakoupení v místním infu. To je v rohu náměstí, v průchodu za bankou KB. Z náměstí je ale viditelně značeno. V samotném městě k vidění nic není. Takže oběd a pokračovali jsme dál.
 
Jan Pásler
Jan Pásler
Trhové Sviny
Úhledné městečko, ale v samotném centru pro turistu nic moc zajímavého. Za vidění stojí poutní kostel Svaté Trojice asi 2 km za městem (pozor, místní informační tabulka uvádí 1 km, směrovka zančené trasy KČT uvádí 2 km, ve skutečnosti je to asi půlhodinka normální chůze).
Do infocentra se vchází průchodem u jakési (nevzpomenu které) banky na náměstí, na vstupní dveře průchodu nutno silně zatlačit, nebo se budete domnívat, že je zavřeno a odejdete s nepořízenou.
Jinak infocentrum dobře vybavené, o víkendech v provozu jen v sobotu dopoledne.
 
Michal
Svinenčák
No víte, já žiju v tomto městě a myslím si že Trhové Sviny si TZ zaslouží a proč?Jo jasně je tu pár památek ale klid ve městě je dobře.A mimochodem toto město bylo mnohokrát vypáleno a památky byly zničeny.Ale jsou i hoší města(obce).
 
Eva Stojaspalová
Eva Stojaspalová
zklamání
Jen jsme projížděli a dovolenou jsme trávili pár kilometrů od Trhových Svinů. V okolí jsou krásné památky, které za vidění a návštěvu určitě stojí, ale Trhové Sviny jako takové - tím si nejsem zcela jistá.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
Re: Místní obyvatel
Dobrý dem Matěji.
V blízkém okolí to velmi dobře znám. Však i další blízké památky známky mají. Já jen nesouhlasím s tím, že by město Trhové Sviny něčím vynikalo natolik (historie, památky), že by muselo nutně mít TZ.
 
Matěj
Místní obyvatel
Víte, možná se Vám město takto nelíbí, ale jste jen cestovatelé a neznáte jeho okolí. Na můj email matej.ts@seznam.cz mi posílejte dotazy a přes net Vás po měste rád provedu.
 
Míša
Město s pěkným náměstím, kde za povšimnutí jistě stojí radnice a kašna, dále pak kostelem a některými historickými domy v úzkých uličkách připomínajích francouzká městečka - to vše lze najít v centru. Nyní je nové muzeum užitkových vozidel, které jsme sice nenavštívili, ale příště to určitě napravíme. Ve městě také začíná naučná stezka vedoucí Trhosvinenskem. Cestu za touto známkou bych spojila s navštívením dalších památek v okolí, jinak budete jistě zklamáni. K vidění zde opravdu nic moc není.
 
Tatík
23.6.2012
Infocentrum otevřeno i v sobotu 9.00-11.30 hodin, je na Žižkově náměstí 92. Turistických známek a pohledů dostatek. Ve městě opravdu moc k vidění není a ještě je rozkopaná hlavní silnice.
 
David Havel
Gama Trhové Sviny
od mala jsem chtěl vidět jednoho z nejrozšířenějších výrobců hraček socialistické éry... Firma mě zklamala a mikro výstava někdejších i současných výrobků této firmy v místním Íčku zklamání jen dovršila. Ve městě samotném stojí za povšimnutí nejvíce již zmíněný kostel a tradá pryč....
 
jerry720
Trhové Sviny.
Poslední návštěva ve středu 31. 08. 2011. TZ jsem bez problémů pořídil v místním "Íčku", které se přestěhovalo na Žižkovo náměstí 92 (bankomat ČS). Ve městě moc památek nenajdete, ale i když kdo hledá, ten najde :-) Mě osobně se líbí budova radnice s měšťanskými domy s podloubím a kašna na náměstí. V okolí města to pak je Buškův hamr a poutní Kostel Nejsvětější Trojice. Bezkonkurenční je ovšem krásná krajina, která zde přechází z roviny Třeboňské pánve do kopců Novohradských hor a vzdálenější Šumavy.
 
Martin
známka dostupná na Novém hradě se spoustou dalších z okolí - byla ale poslední :-)
 
Dagmar Lošková
nové Infocentrum
V Trhových Svinech je od července 2011 nové Infocentrum, je otevřeno o prázdninách i v sobotu do 16.00 a v neděli do 12.00 hod. Známky jsou!
 
Libor
25.09.2010 - za zhlédnutí stojí zejména pěkný kostel, doporučuji také výbornou cukrárnu na náměstí :-) (25.09. v So IC zavřeno, ve všední den 27.09. TZ v IC na náměstí dostupná)
 
feli
Info jsem trochu hledal. Je na náměstí trochu schované za dřevěnou trafikou.
 
Jitka
Info dostupné v pracovní dny a v sobotu dopoledne
Klasika - mnoho infocenter funguje pouze v pracovní dny a běžnou pracovní dobu. V dohledu je např. penzion s restaurací, který by jistě fungoval jako náhrada při zavření Infa.
 
Alena
Infocentrum je v neděli a ve svátky zavřené, takže jsme v sobotu 5.7. odešli s nepořízenou. Jinde jsme TZ nesehnali.
 
Petr
Známka je dostupná bez problému v infocentru.
 
Petr
Známka je dostupná bez problému v infocentru.
 
Eda
18.6.2006 - TZ měli v hojné míře v infocentru, které je tak trochu nesystémově spojeno s prodejnou počítačové techniky. Kromě TZ prodávají i "známkový" suvenýr s obrázkem K. Valdaufa (jen mi není jasné, proč z toho neudělali výroční známku). Škoda jen, že infocentrum není otevřeno i v neděli.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek