Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1390 - Dubí - Krušné hory, kostel neposkvrněného početí Panny Marie


Popis

Kopie Benátského kostela Santa Maria dell´Orto z let 1898-1906. Postavená na zakázku rodiny Clary-Aldringenů. Kostel se pyšní 33 metrů vysokou věží.

Mapa

Navštívil jsem Dubí - Krušné hory, kostel neposkvrněného početí Panny Marie

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Cukrárna Pod Lesem, Dubí
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Městské informační centrum - Dům porcelánu, Tovární 620/15a, Dubí
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Ústecký kraj/Teplice
Poloha:
50°41'2.51"N 13°47'13.65"E
Hodnocení:
2.673
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1390 - Dubí - Krušné hory, kostel neposkvrněného početí Panny Marie


19.10.2023 - dostupná bez problému
17.03.2023 - nemají sběratelský předmět
27.10.2021 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Tz
Z Rýmařova.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
TZ
Známka zakoupena v cukrárně která je opravdu utulna,kostel je krásný a zajímavý,pramen byl zrovna vyschlý ale procházka lesem stála za to.
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Leden je pasé
Kostel se mi moc líbil, ale byl zavřený stejně jako cukrárna, která má zavřeno do 6.2.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Dubí
Turistická známka spolu s turistickou nálepkou zakoupeny v cukrárně Pod lesem kde mají i turistické razítko cukrárny. Doporučuji si udělat chvíli čas, v cukrárně mají výborné čerstvé dorty za dobré peníze. Od cukrárny je to ke kostelu kousek, kostel je nádherný a u nás i unikátní. Bohužel byl zavřený takže jen procházka kolem, místo je hezky udržované. Pokud máte rádi historii doporučuji návštěvu blízké vily, ta se nachází naproti městskému úřadu na kopci, je vidět i z hlavní silnice. Dříve se zde nacházela psychiatrická léčebna pro děti, o místě kolují celkem šokující zprávy.
 
TZ 1390
Od 5.12.2016 - 28.1.2017 bude Cukrárna Pod lesem uzavřena. Turistickou známku můžete zakoupit v rodinném domě nad cukrárnou Křižíkova 120/10.
 
Václav Tobiáš
Václav Tobiáš
Cukrárna
Trochu práce mi dalo najít cukrárnu, přestože jsem nějakou tu směrovku "Cukrárna" viděl. Je totiž nenápadná a trochu zastrčená. Ulice Křižíkova čp. 516/10a a GPS 50°41'7.491"N, 13°47'7.917"E. Letní období PO-NE 11-18. Zimní období: PO-NE 11-17.
 
Dan Havlík
TZ 1390
Cukrárna Pod lesem od 7.12.2015 do 29.1.2016 uzavřena, známku tedy nelze skoro 2 měsíce koupit! A jiný zdroj v Dubí není, protože místní Infocentrum je postaveno z evropských fondů a proto nesmí nic prodávat! V zimě tady zjevně nikoho nezajímáte...
 
Standa
Zavřeno
Cukrárna Pod Lesem je zavřena po celý prosinec a leden. Takže známka až od února.
 
Pavel Fryček
Pavel Fryček
TZ
Známka dostupná v cukrárně Pod lesem. Kostel je přístupný s průvodcem. Toho seženete níže u Dubské porcelánky, u které je nově otevřeno infocentrum. v infocentru nemají známku, ale mají průvodce i expozici porcelánu.
 
Cukrárna Pod lesem
Známka Dubí kostel a Krušnohorská železnice je zde k sehnání bez problémů. Kostel je i v letních měsících zavřený.
 
Jirka
Cukrárna Pod lesem
V cukrárně je k sehnání známka i nálepka č.1390
 
Milan Mach
Cukrárna Pod lesem
Cukrárna je již znovu otevřená v zimním období 11-17 h, v letním období 10-18 h. Známka je opět bez problému k dostání. Mrkněte se na jejich FB Cukrarna Pod lesem. Kostel je nádherný, ale bohužel zavřený.
 
Jana
Re: Nedostupnost
Cukrárna je již oteřena a známky opět v prodeji
 
Michal Blahuš
Michal Blahuš
Nedostupnost
Prý je dostupná pouze na úřadě, nebo v nějakém infocentrum. Nemám přes týden nic lepšího na práci, než lítat po známkach. Naproti kostelu je piczerie, proč jí nezkusit udat tam. Lidi tam prý často chodí:-)Spousta turistů šlape o víkendu. Já s dětmi taky.
 
Richard Rienessl
Richard Rienessl
nedostupná TZ
Opět jedno z míst kde TZ neseženete. Cukrárna již dlouho zavřena a jiné prodejní místo neexistuje. Co s tím Rýmařovští?! Místní infocentrum, kde jsem se snažil známku sehnat, jako by nebylo. Tak osekanou otevírací dobu....Znal jsem Dubí zejména díky místním šlápotám a po dnešní návštěvě se obraz města pro mne nezměnil. Pokud se na radnici snaží změnit tvář města ve prospěch turistiky, tak se jim to opravdu moc nedaří. Škoda.
 
Jaromír Drábek
Nelze koupit
Bohužel uvedená cukrárna je zrušená,žádná informace kde lze známku sehnat.Na úřadě jí nemají a Infocentrum Dubí také nemá.Velké zklamání nad propagací turistiky v Dubí
 
Škrabi
CUKRÁRNA JE ZRUŠENÁ
Dnes jsem byl v té cukrárně,ale vše je zavřené,cedule na prodej a objekt se údajně přestěhoval na adresu Ruská 323/94 (je to o něco níž,jak je beznzinka). Bohužel na této adrese jsem nic nenašel. V benzince netušili, o čem mluvím a v okolí pouze jakýsi závod na výrobu dopravních značek.
 
Tichotina
Kostel nádherný, škoda že zavřený, vedle kostela na nástěnce popis vnějšku i vnitřku kostela. Cukrárna pod lesem příjemná, slečna prodavačka ochotná, ale známka za 35 kč :-(
 
Honza Pásler
Hezké upravené městečko, zajímavá stavba kostela, moc příjemná cukrárna Pod lesem.A upozornění pro návštěvníky Dubí: Nádraží toho jména najdeme 2,5 km od města (příjemná procházka údolím potoka), provoz jen o víkendech, o letních prázdninách a v zimní lyžařské sezoně i ve všední dny. A do autobusu (integrováno do MHD Teplice) si vezměte dobné. Nemáte-li předplacenou kartu, lze jízdenku získat jen v mincovním automatu v autobuse - za 20,- Kč.
 
Rychloběžka
Hezký kostel
Tento kostel mě mile překvapil. Je hezky opravený. Turistickou známku jsem bez problémů sehnal v Cukrárně- kavárně pod Lesem.
 
Koťas
TZ není
V cukrárně ochotná slečna,ale TZ je doprodána. Pan vedoucí prý schání , kde by je objednal...
 
Marcela
Známka
V cukrárně měli pouze známku č.1390, kostel je krásný, Dubí mne příjemně překvapilo.
 
vláďa
Známka bez problémů v cukrárně.Otevírají každý den v 10 hodin. Dubí jako město mě příjemně překvapilo. Byl jsem zde asi po 12-ti letech a změnilo se to tu k nepoznání.
 
eMPage
Nádherně opravený kostel. V cukrárně zmrzlina kopečková za 8 korun!!!!
 
davidhavel
Moc hezký kostel
Opravdu krásná památka a v té cukrárně jsou opravdu denně do 18 h. Paní prodavačka příjemná, ochotná.
 
feli
Dostupná
...................v již zmiňované Cukrárně pod lesem (kousek od kostela), ale dle mých informací je otevřeno denně 10,00 - 18,00 hod!!!
 
josef
Dostupnost TZ
Už mají TZ 901-815-1390. Otevřeno každý den od 12,00hod do 17.00hod.Velice ochotná paní.Škoda že není ve městě Informační středisko s tiskovými materiály pro turisty.
 
Radůza a Pitrýs
Dostupnost TZ
Dnes jsme byli navštívit kostel, bohužel jsme si ho mohli prohlédnout jen z venku, jelikož v sobotu bohoslužba neprobíhá. I přesto musíme říct, že stavba je velmi krásná. Známku jsme sehnali bez problémů v uvedené cukrárně, bohužel známku 901 ani 815 neměli. Adresa Cukrárny je ul. Křižíkova 120/10. Přejeme hezké výlety. eR a Pé
 
Lukáš
V cukrárně jsme jí bez problémů sehnali měli i No.901 a No.815 :-)
 
Michal Švec
Dostupnost TZ
A je tu jeden velký problém. Tím je aktualizace této stránky. NEŽ BYLA VYDÁNA MAPA TZ 2008, TELEFONOVALA MI PANI Z RÝMAŘOVA. Společně jsme konzultovali prodejní místa TZ 1390. 1. TZ se již na adrese KPKŽ neprodává a ani na městském úřadě, kde nemají infocentrum!2. Nově se od cca 1.3.2008 prádává TZ ve velice příjemné restauraci pod Lesem v Dubí. Restauraci naleznete první odbočku v pravo hned nad kostelem. Otevřeno mají 7 dní v týdnu a to až do 18. hodiny! Pokud tam přijdete, doporučuji, aby jste se dotázali jaké májí další TZ.3. Je to takový nedostatek, kdy jsem zjistil, že na internetové stránce si ještě nestihli opravit správnou adresu prodeje.
 
Béďa
Na OU-zavřeno, bylo poledne, a na druhé uvedené adrese (ul.Pohr.stráže) nebyl nikdo doma ani po zvonění na zvonek ani po telefonu.
 
Michal Švec
ALE JóÓ
NEZOUFEJTE, vzešel jsem v jednání s majitelkou cukrárny Pod lesem v Dubí. O známku projevila zájem. Dne 8.3.2008 mi sdělila, že již jednala s výrobcem a známky bude mít. Cukrárna se nachází první odbočku vpravo nad dubským kostelem/kostel u E55/. Mají otevřeno sedm dní v týdnu a to do 18 hodin.Tak nezoufejte! Michal Švec
 
Wíla
Prostě neééé...
Bohužel známku na MÚ v přízemí jsem 28.1.2008 nesehnal,neboť oni "nejsou prodejní místo" jak uvedla paní za přepážkou.Na dotaz ,že jsou uvedeni v katalogu turistických známek jsem dostal jednoduchou odpověď.Je to tam špatně uvedeno. Rýmařove,Rýmařove asi v tom máš bor..l . V KPKŽ (silnice směr Litvínov a na kopečku na konci města poslední ulice vlevo cca druhý dům vlevo) mi velmi ochotná paní sdělila,že poslední známku Dubí prodala o víkendu nějakému pražákovi (jak jsi mi to mohl udělat) a další už objednávat nebude.Jak mi řekla doprodává už jen zbytek známek. Takže už má poslední kousky č.815 a č.901 . No co bude potom.......asi konec světa.
 
Pařez
TZ zakoupena na Městském úřadě, hned v přízemí je z info pro MÚ uděláno info pro vše (ovšem stále za přepážkou). Známky ale mají!
 
VĚRA
Škoda že jsem to nevěděla
Sehnat turistickou byl velký problém a mám jen z Dubí z MÚ jinak jsem nesehnala a nikdo mi nedokázal poradit kde je KPKŽ ani na úřadě ne no škoda že není podrobněji v atlase TZ kde se to nachází. :-(
 
Michal Švec
Dostupnost TZ
Turistickou známku dubského kostela zakoupíte na adrese Klubu přátel krušnohorské železnice Most - Dubí - Moldava, Pohraniční stráže 476/33, 417 01 Dubí 1. /Silnice směrem na Osek, Litvínov za městským koupalištěm a na plotě je informační tabulka/. Před návštěvou si pro jistotu zavolejte na 417572339. Zde dostanete také známku Bouřňáku a Krušnohorské železnice. TZ zámek Litvínov zatím NE. TZ dubského kostela dostanete také ve vstupních prostorách něstského úřadu v Dubí.
 
Jirka
Nová TZ Dubí - kostel
Známku lze zakoupit v Dubí, Pohraniční Stráže u pana Švece. Podrobnější adresunajdete když kliknete na Web.Známka je pěkná, mimo ní na této adrese můžete zakoupit TZ zámek Litvínov a TZ Krušnohorská železnice.Lovu zdar.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek