Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1391 - Modlivý důl, skalní kaple


Popis

Romantické skalní údolí na okraji Svojanovského lesa. Po dlouhých peripetiích bylo prohlášeno za církevní poutní místo.

Mapa

Navštívil jsem Modlivý důl, skalní kaple

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Krámek na Svojkově
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Rozhledna Na Stráži
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°43'38"N 14°35'47"E
Hodnocení:
2.889
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1391 - Modlivý důl, skalní kaple


12.04.2024 - dostupná bez problému
26.08.2023 - dostupná bez problému
23.07.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Michael Bronec
Michael Bronec
doporučuji
Nádherné místo si silnou atmosférou! Známka na blízké rozhledně.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
TZ
Na rozhledně Na Stráži známka za 50 Kč....
 
Petr Pošmůrný
Petr Pošmůrný
TZ
Známku lze zakoupit v krámku ve Svojkově, otevřeno ale mají již od 8hod., nikoliv od 13, jak uvádí odkaz na webu.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Jsem koupil v krámku.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ a místo
známka zakoupena na rozhledně, Modlivý důl je moc hezké místo
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka koupena v krámku Svojkov k dolu mírná křížová cesta asi 0,5 km od silnice.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
28.10.2019
Známka k dostání na Rozhledně na Stráži.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Krámek je o víkendu zavřený. Mají otevřeno jen v týdnu.
 
Milan Kudláček
Milan Kudláček
tz
Známka koupena v místním krámku hned u Obecního Úřadu a pošty Svojkov
 
Michal Brabec
Michal Brabec
...
Známka zakoupena na Rozhledně na Stráži ve Sloupu. Ve Svojkově zavřeno.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Důl navštíven v sobotu ale známka zakoupit nelze v místní krámku otevřeno jen do 11:00 na druhý pokus ve všední den zakoupeno bez problémů .
Otvírací doba krámku je
Po-pá 7:00-11:00. 15:00-17:00
So 8:00-11:00
Ne. zavřeno
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Modlivý důl
Známka zakoupena v Informačním centru a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov.
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Opět prodejí místo
Modlivý důl je úžasné místo. Poseděli jsme před kaplí a pak jsme vystoupali ještě k Oratoriu. Známka zakoupena v sobotu ráno, otevřeno od 07.30. V krámku měli známek dostatek, pan vedoucí je velmi ochotný. škoda, že prodejní místo není také ve stánku u odbočky z hlavní silnice k Modlivému dolu.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Prodejní místa
Známky zakoupeny v kiosku pod kopcem k Modlivému dolu (Svojkov). Jako prodejní místo je i hotel Zámeček, ale žádné neměly.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v krámku. Otevírací doba v sobotu je od 7:30 do 11 hodin
 
Michal Matoušek
Michal Matoušek
Re: TZ
i v něděli?
 
René Pietschmann
René Pietschmann
Re: Re: TZ
V neděli je zavřeno
 
Lukáš Dubec
Lukáš Dubec
TZ
Kramek na Svojkově otevřen o vikendu jen do 11:00.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Krámek bohužel v sobotu zavírá v 11 hodin...nestihl jsem to o 15 minut :-( Zámeček zavřený
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
TZ zakoupena v krámečku, vedou ji také v hotelu Zámeček ale momentálně nemají
 
Libor Marek
Libor Marek
31.08.2013
Pěkná procházka ze Svojkova do Sloupu, na cestě 3 TZ (1400, 1391, 232) + rozhledna. Bohužel, v krámku z důvodů dovolené zavřeno (do 31.08.2013), takže TZ nedostupné.
 
jerry720
Modlivý důl.
Návštěva ve čtvrtek 30. 08. 2012. Auto lze zaparkovat u rozcestníku u Restaurace Zámeček, odkud je to k cíly asi 600 metrů, ovšem do kopce:-) Kaple je vytesaná v pískovci, je to velice netradiční provedení sakrální stavby. TZ jsem bez problémů pořídil v Krámku na Svojkově (najdete ho hned vedle obecního úřadu), ochotná paní poradila cestu jak k Modlivému dolu, tak i ke zřícenině hradu Svojkov.
 
Béďa
Ahoj,zasílám všem poutníkům a sběratelům TZ letní otevírací dobu krámku u JINDŘIŠKYve Svojkově, kde je možné zakoupit TZ č. 1400 + TZ č. 1391 + tur.vizitky + razítko hradu a modlivého dolu + pohlednice (kráme k je na návsi naproti kapli S.Václava)otevírací doba :po. - pá- 7,00 - 9,30 - 14,00 - 17,30 hod.sobota 7,00 - 11,00 hod.,neděle 7,30 - 9,30 hod.,
 
Bob
Známka 26.11. v pohodě dostupná v krámku ve Svojkově, v sobotu měli otevřeno od 7,00 - 11,00, jak už je uvedeno níže... Tímto bych i rád poděkoval Béďovi za info...
 
Béďa
Díky Obecnímu úřadu ve Svojkově, bylo přemístěno prodejní místo do místníhokrámku "U Jindřišky" (2 druhy turistikých známek, tur.vizitky + pamětní razítka)otevírací ´"ZIMNÍ" doba krámku :po : 7,00 - 9,30 - 14,30 - 17,00 hod.út : -------------- - 14,30 - 17,00 hod.st : 7,00 - 9,30 - 14,30 - 17,00 hod.čt : 7,00 - 9,30 - 14,30 - 17,00 hod.pá : 7,00 - 9,30 - 14,30 - 17,00 hod.so : 7,00 - 11,00 --------------------------letní prodejní dobu ohlásíme včas.
 
Petr
Už loni na podzim jsem nevydržel "napětí situace" a psal kvůli známkám Modlivý důl a Svojkov do Rýmařova.Bylo mi odpovězeno,že se na to zaměří a případně změní prodejní místo.Já chápu,že není možné prodej nikomu nařizovat,ale nechce se mi věřit,že by se v okolí nenašel žádný prodejce(stále zde navrhujeme 7 trpaslíků,možná by to šlo i u Studničků nebo přímo na hradě Sloup,ochota by podle mě byla i Pod stráží,ale to je místo hodně "sezonní").Musím říci,že v tomto konkrétním případě mě vedle nezájmu prodejce hodně mrzí i nezájem Rýmařova.......
 
vikki
Známky nedostupné
Známky 1391 a 1400 nebyly k dostání - pán nám už mezi dveřmi řekl, že jsou vyprodané, a že je mají objednané...Přišlo mi divné, že oba dva druhy už nejsou,ale podle komentářů níže to už chápu. Také jsem pro přemístit prodejní místo.
 
Petra
Nedostupná, nedostupná, stále nedostupná - již dva roky po sobě. A ochota zaměstnanců restaurace je rovna ledové sprše. Opravdu by bylo vhodnější známkové místo přesunout.
 
Miloš
Dnešní procházka ke kapli a na hrad pěkná,ale prodejní místo "nezklamalo".Na webu sice uvedeno,že mají o víkendech otevřeno,ale vrata zamčená a na nich cedule,že mají od listopadu do března zavřeno.Také bych se přikláněl k tomu,přesunout prodej k Sedmi trpaslíkům.Mají lepší přístup k hostům a turistům.
 
magipriba
Známky 1391 a 1400 v restauraci stále nemají,ale poměrně ochotný chlapík nám prodal pohlednici a sliboval,že pokud přijedeme za týden,známky už budou. Jídlo jsme nezkoušeli,nebyl čas.
 
Radim
Známka není.
V době do 31.5. do 13.6.2010 jsem byl v okolí a na Zámečku známky č. 1391 a 1400 neměli. Bylo mi sděleno, že je musí objednat. Dle níže uvedených příspěvků je jasné, že žádná snaha o objednání není. Více není co dodat.
 
Jindra
Obsluha na Zámečku snad i příjemná, při dotazu na známky jen pokrčení ramen, se slovy, že asi ani letos nebudou, škoda, a tak to byl dnes hezký výlet.
 
Veru
Známky stále nic, řekla bych bez ochoty objednat je. Změnit místo!!!!
 
Radka
Dnes 12.4.09 jsme byli s rodinou na Svojkově a v Modlivém dole super výlet ale pak přišlo zklamání kdy restaurece Zámeček sice otevřeno i vřelá obluha ,ale stojánky na známky prázdné škoda je to vždy taková příjemná tečka káždého našeho výletu a tady bohužel nic.
 
Béďa
Jsem z České Lípy a pro známku už jsem byl dvakrát. Před měsícem a dnes. Ani jednou jsme však neuspěl. Pořád jsou prý objednané.......Tak se mi zdá, že je tam nikdo prodávat nechce....A asi ani objednávat......
 
Jarda kolař
Bacha na personál!!!!!!!!!!!!
Kaple je pěkná,známku dole v restauraci měli+TZ skalní hrad Svojkov.Jen při kasírování nás chtěli natáhnout,bacha na ně!!!!!!!!!!!!!!!Kolu zdar.
 
Exák
Na zámečku otevřeno, byli ochotní, ale TZ měli vyprodány.
 
Petra
Zámeček
Restaurace Zámeček je opět otevřena, ale známku nemají, prý jim je zatím ještě nedodali. Ale obsluha ochotna nám ukázat nedalekou zříceninu, která taky stojí za vidění.
 
janča
Restaurace zámeček POZOR!!!!!!!
Skalní kaple nádherná nedaleko restaurace Zámeček vás tur. zančka dovede po 500m do nitra skalní kaple,jen pozor,známku do odvolání kdy je zámeček (restaurace) zavřena z důvodu smrti majitele této restaurace nekoupíte,prostě zavřeno,ale do kdy,ví Bůh,ještě že to nemám daleko :-)
 
Keži
Skalní kaple
Nádherné místo,krásná procházka,pododa a klid.Doporučuji projít celý skalní okruh.Placky k mání v nově opravené restauraci Na zámečku ve Svojkově.Pozor-drahé pohledy,3 druhy-každý 10Kč.
 
Vláďa
Dnes odpoledne známka nedostupná
o známku si budu muset napsat do Rýmařova, neboť podle sdělení personálu restaurace známek mají dostatek, bohužel v poledne prodali poslední a další má paní vedoucí zamčené ve stole a dnes není přítomna. Jinak Modlivý důl doporučuji k navštívení. Nádherné místo s velice zajímavou skalní kaplí.
 
Pinďa
Ztratil jsem nůž
Pokud by někdo našel v okolí Modlivého dolu originál Hitlerjugend nůž i s kovovou pochvou, případně bez ní, tak ať dá vědět. I když si žádné iluze o najití nedělám, protože jsem jí ztratil okolo roku 1965, kdy jsem byl ve Svojkově na pionýrském táboře.
 
Švarcik
Tak návštěvu vřele doporučuji. Místo u té skalní kaple je naprosto úžasné, pokud tam nikoho nepotkáte, tak je tam absolutní ticho uprostřed skal.Známka k dostání v Hotelu zámeček asi 1 km od skalní kaple. Příjemná obsluha, otevřeno od středy do neděle.
 
Eva
V restauraci byla dnes svatba(zavřeno), nakonec jsme se tedy odvážili vejít. Obsluha vypadala nejprve docela nepřívětivě, ale když jsme řekli, že chceme jen známku tak byli docela v pohodě.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek