Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 139 - Javoříčské jeskyně


Popis

Vápencové jeskyně nedaleko hradu Bouzova.

Mapa

Navštívil jsem Javoříčské jeskyně

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Javoříčské jeskyně - pokladna (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
JESKYNĚ A PROPASTI
Kraj/okres:
Olomoucký kraj/Olomouc
Poloha:
49°40'9"N 16°54'49"E
Hodnocení:
2.913
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 139 - Javoříčské jeskyně
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 139 - Javoříčské jeskyně


07.02.2024 - dostupná bez problému
22.09.2023 - dostupná bez problému
17.09.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Kupoval jsem dlouhou prohlídku, a myslím že to je takový průměr v dnešní době a i za tu cenu moc nádherná prohlídka. A rozhodně levnější než v Punkevních kde chtěli 330.za osobu.
 
Lukáš Fiala
Lukáš Fiala
TZ
Vstup do jeskyně
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
Tz
Tz na pokladně za 43,- jeskyně podle mě nic moc, znám rozhodně hezčí a s bohatšíkrápníkovou výzdobou. Navíc mi přijde 190,- za cca 30-ti minutovou prohlídku docela dost.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
V pondělí zavřeno.
 
Zdeněk Hamada
Zdeněk Hamada
Jeskyně
Jeskyně je nádherná. Překvapilo nás, že na návštěvu do jeskyně jsme v letním parnu funěli do kopečka a pak nás samozřejmě čekal teplotní šok při vstupu do jeskyně a na konci prohlídky při východu do parna. Naštěstí jsme s tím počítali. Určitě doporučuji navštívit.
 
Dušan Kočí
Dušan Kočí
Komentář
Bylo tam Krásně.
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
Nádhera
Jeskyně je překrásná. 130kč za dlouhou trasu mi přišlo dost, ale nelitovali jsme. Perfektní výklad paní průvodkyně, vše dokresluje příjemná hudba.
Člověk si připadá jako ve snu...
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Javoříčské jeskyně
Známka zakoupena ve stánku suvenýrů před vstupem do jaskyně. K dostání zde i turistická známka Zkamenělý zámek Vojtěchov.
 
Klara
N.
Doporucuji k prohlidce, jeskyne jsou vskutku nadherne. Po prohlidce se zastavte v bistru u parkoviste, kde se najite za lidove ceny
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Javoříčské jeskyně
Známka zakoupena v pokladně jeskyní.
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
Jeskyně
Dnešní návštěva v jeskyních parádní. Výklad vedl kluk, který sice vypadal. že ještě před týdnem tahal kačera, ale prováděl pěkně a všechno měl v malíku. Samotné jeskyně jsou nádherné a netopýři uvnitř byli příjemným bonusem. Známka dostupná na pokladně a mají tu i zkamenělý zámek Vojtěchov, který odsud máte opravdu kousek. Příroda kolem Javoříčka je krásná, takže ideální na procházky. P.S. Na začátku května bylo v jeskyních příjemně, mimo letní horka tedy není třeba se nějak extra nabalovat
 
Standa
Javoříčské jeskyně
Prohlídka super, krásná okolní příroda, známky v pohodě k dostání. Dojem trochu kazí jen jídlo v nedaleké chatě Jeskyňka, které nelze klasifikovat jinak, než jako těžký podprůměr. Přesto, že cenově v porovnání s okolím patří spíš k těm dražším. Atmosféra je celkem fajn, nicméně podruhé už bych se tam stavil maximálně na pití.
 
Tereza Míšková
Tereza Míšková
TZ
V jeskyních jsem byla po x letech a byla jsem příjemně překvapená. Prohlídka byla naprosto úžasná, hudba v pozadí, vše krásně nasvíceno. Dokonce jsme viděli i vrápence. Určitě doporučuji :-)
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
Do 30. 6. 2015
jsou jeskyně uzavřeny z důvodu rekonstrukce provozní budovy.
 
František Zachař
František Zachař
otevírací doba
Dle vývěsní tabule na pokladně Mladečských jeskyní jsou jeskyně Javořičské od 1.9.2014 zavřeny z důvodu rekonstrukce.
 
Jan Bezděkovsky
Jan Bezděkovsky
Zajímavá nejen jeskyně, ale i samotná obec Javoříčko
Souhlasím s předešlými komentáři. Co určitě stojí za to, je koupit si velký okruh. Rozdíl v ceně jen 20 Kč, za něž Vás čeká o 20 minut delší prohlídka. Jinak na výletu mě zaujala ještě jedna věc, i když přímo s jeskyněmi nesouvisí. Jde o pohnutou historii obce javoříčko na konci 2. světové války (vypálení většiny domů a zabítí všech 38 zdejších mužů jen 3 dny před koncem války). Dnes je zde socialistické době poplatný památník a pak taky základy vypálených stavení, u nichž na cedulích jsou zajímavé vzpomínky za tuhle smutnou historii. Stojí za to, si to projít. Z novinového článku na vývěstní tabuli u zdejšího buffetu jsem se přitom dozvěděl, že by zde do roku 2015 měla vzniknout samostatná expozice věnovaná této události a celý areál má být pěkně parkově upraven. Takže pak bude toto místo dvojnásobně atraktivní a třeba to bude i důvod k vydání nové TZ.
 
KamPa
Úterý
Naprostý souhlas s předchozím příspěvkem.Nejkrásnější jeskyně.V létě otevřeno út-ne 9-17 hod.
TZ dostupná dne 9.7 v pokladně spolu s TZ 728.
 
Tally
Cesta do kopce a po všech těch schodech k jeskyním stála opravdu za to. Prošli jsme si velký okruh a byli jsme z jeskyní nadšeni. Ovšem konečná cesta z jeskyní dlouhým tunelem, byla už jen třešnička na dortu :-)
 
Tomáš a Kačka
Po vyšlapání všech schodů jsme si známku zakoupili na pokladně a připlatili si za focení. Prošli jsme si velký okruh a byli jsme z jeskyně nadšeni. Já osobně v krátkém rukávu - no krásné osvěžení:-)) Na závěr dlouhý "tunel" v podobě cesty ven a pak opět schody dolů k cestě k parkovišti:-)
 
michal jakouš
známka zakoupena v pokladně.parking za 50 kč vzdálen od jeskyně cca 1km do kopce.krásné jeskyně-nezapomente se teple obleci.doporučení připlatte si za focení.v jeskyni dva okruhy krátký a dlouhý-přitom vylezete trochu dál od vchodu ,ale je to v pohodě z kopce až na parking
 
Kateřina Adéla Hájková
Fakt uzasne jeskyne!A ten krasnej pohled s netopyrem a pak nazivo v jeskyni!Jen by si rodice s malymi detmi meli rozmyslet jestli je brat sebou na skoro hodinovou prohlidku!
 
stanza
Zdálo se nám 120,- korun za vstupné dost,ale vůbec jsme nelitovali stálo to za to,pořádně se obléct a hurá do jeskyně.
 
Pája a Jenda
Sukromá prohlídka
Jeskyně jsou nádherné, udivilo nás že jsme dorazili 10 minut před poslední prohlídkou a když jsme se paní pokladní zeptali jestli se jim ještě vejdem do skupinky, musela si myslet že si z ní děláme srandu. Páč na prohlídku jsme šli sami. Pani pokladní i slečna průvodkyně byly velmi ochotné. V klidu jsme si vše vyfotili a opravdu každému mohu jen vřele doporučit.TZ hofo na pokladně!
 
Lubos
Jeskyně skvělé,obec Javoříčko nic moc.
Jedny z nejkrásnějších jeskyní v republice a to je mám kromě koněpruských projité všechny.Jen mi trochu vadilo,že v obci Javoříčko jsou dohromady tři silnice a to nepočítám placené parkoviště a na dvou ze silnic zákaz vjezdu.Projet dál prostě nešlo,jen se vrátit zpět přes Bouzov.
 
Jarka
Úžasný zážitek
Návštěvu této jeskyně vřele doporučuji.Svojí krápníkovou výzdobou patří opravdu k nejhezčím.Velmi zajímavě působí i hudba z reproduktorů.Příjemné vystupování průvodkyně.Velmi děkujeme.
 
Zuzka
Moooc pěkné
Nikdy jsem tyto jeskyně nebrala nijak v potaz, ale jsou fakt nádherné a stojí za to. Dlouhý okruh je super, procházka k jeskyním taky. Rozhodně vřele doporučuji. Parkuje se dole v obci za 40,- Kč.
 
Janeček
Krásné, super, připlatili jsme si focení. Jen jsme chytli více malých dětí ve skupině, které rušily výklad. Jinak jsme byli moc spokojeni.
 
Janeček
Krásné, super, připlatili jsme si focení. Jen jsme chytli více malých dětí ve skupině, které rušily výklad. Jinak jsme byli moc spokojeni.
 
Káťa
Ano lituji, že jsem si nepřoplatila focení. Ale to co jsme viděli, to se opravdu hned tak nezapomene! Takovou nádheru jsem ještě nikdy neviděla!
 
ladyX
bomba !!!
Jeskyně je fakt NEUVĚŘITELNÁ !!!!!!! Nádhera sama .... Známka bez problémů sehnatelná, vyplatí se dlouhý okruh (rozdíl asi 20,-Kč), slečna průvodkyně perfektní, výzdoba fantastická a 30,- za focení se taky oplatí, jsou tam neskutečně krásné pohledy a kvalitním foťákem uděláte nezapomenutelné fotky :-)VŘELE DOPORUČUJI !
 
Pavel
Krása
Prohlídku jsem absolvoval spolu se zájezdem nějakých studentů, kteří zde byli na školním výletě. Já si vybral dlouhý okruh (když už tu jsem, tak ať to stojí za to) a studenti měli krátký. Po skončení krátkého okruhu jsem zůstal sám spolu s průvodkyní, která mě ochotně provedla po okruhu. Všem vřele doporučuji. Nevýhodou dlouhého okruhu je však fakt, že prohlídka končí hodně daleko od místa vstupu.
 
Filip
ahoj i když jsem přijel do Javoříčka ve čtvrtek dost pozdě, po 18-té hodině, tak jsem známku koupil v pohodě. Bylo to na velkém parkovišti, asi v uvedeném občerstvením, prostě taková tamější naléjvárna:-)
 
vláďa
První záříjový den známkem dostatek v pokladně jeskyně. Jinak k prohlídce nemám slov. To nejde popsat to se musí vidět. Podle mě jeskyně s nejhezčí krápníkovou výzdobou u nás.
 
Richard
známku nemáme a kdy bude nevíme
 
miky
Nádhera
návštěvu velice doporučuji, je to prostě nádhera! Vyplatí se připlatit za fotoaparát, nebo videokameru! Průvodkyně neměla chybu. TZ neměli naprosto nikde v areálu. Ani v bufetech u parkoviště, ani v pokladně či ve stáncích. To mi trochu pokazilo náladu. Jinak vřele doporučuji!!!
 
Petra Tolaszová
Nedostupná dne 24.6 kolem 13 hodiny
Moc krásná jeskyně - jen ta známka mi zkazila trošku náladu.
 
Klárinka
I v pokladně
TZ koupíte i v pokladně u jeskyní. Doporučujííííí! Krásné jeskyně.
 
marie bůžková
javoříčské jeskyně
Nádherný zážitek,moc se nám tam líbilo. Stavili jsme se tam s manželem při cestě zy dcerkou do lázní. Byli jsme tam hned ráno, jako první návštěvníci. Prošli jsme jeskyně sami dva s průvodkyní, viděli jsme i netopýry.
 
simsmania
javoricske jeskyne
jejich navstevu sme se zbytkem tabora spojili s hradem bouzovem co je pobliz no a v ty jeskyni je foto za 30 kc a je tam velka zima. sou tam stalagmity a jedense menuje STROM ZIVOTA,pak sou tam taky stalaktity a ty ale nemaji zadny nick a pak sou tam este stalagnaty a jeden se menuje MIKULAS.
 
Jana Petrovová
Jeskyně jsou nádherné. Stojí za to se tam vydat.Jen ta průvodkyně se nepovedla. Chování má otřesné.
 
Stanislav
Nádherné jeskyně, jetli se někdo rozhodne pro návštěvu, tak doporučuji delší prohlídkovou trasu, stojí to za
to. Nejsou asi tak známé jako Moravský kras, ale o to více překvapí.
 
Petra
Naprosto nadherne jeskyne. Musite videt!!!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek