Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1400 - Skalní hrad Svojkov


Popis

Postaven v 2. polovině 14. století pány z Chlumu a Svojkova, nejznámější z nich Jan Kepka, který doprovázel Jana Husa na cestě do Kostnice. Hrad byl roku 1590 stržen a vypálen.

Mapa

Navštívil jsem Skalní hrad Svojkov

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Krámek na Svojkově (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°43'31"N 14°35'44.61"E
Hodnocení:
2.779
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1400 - Skalní hrad Svojkov


24.10.2023 - nemají sběratelský předmět
23.07.2023 - nemají sběratelský předmět
08.10.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Král
Václav Král
Tz
Krámek známky nemá. Asi by nebylo od věci zajistit prodej na rozhledně či hradu Sloup, vše je tam krásně u sebe a na Dvojkové je zřejmě delší dobu známka nesehnatelná
 
Václav Král
Václav Král
Tz
Krámek známky nemá. Asi by nebylo od věci zajistit prodej na rozhledně či hradu Sloup, vše je tam krásně u sebe a na Dvojkové je zřejmě delší dobu známka nesehnatelná
 
Petr
Nedostupnost 16.7.2022
Místo jsme navštívili v rámci výletu po okolních skalách. Hrádek se nachází v oploceném areálu zámeckého parku. Zrovna ten den se tam konala svatba a do areálu byl zákaz vstupu. Obchůdek kde by měla být k dostání známka je o víkendu zavřený. Nechápu proč není známkové místo v blízkém bufetu u parkoviště, kde je v sezóně otevřeno každý den.
 
wenzel
Svojkov
Hrad jsme měli v plánu navštívit už před sedmi lety, ale tehdy se pod ním konal nějaký festival a cesta nebyla k nalezení. Takže vše jsme si vynahradili až v tomto roce. U hlavní cesty je parkoviště, cesta na hrad trvá ani ne pět minut. Přes hezky upravenou zahradu se po schodech dojde pod skalní hrad. Ten si je možno prohlédnout především zvenčí, vstoupit lze do dvou menších vnitřních prostor. Pro odvážnější je zde také venkovní schodiště ve skále, kterým se dá dobýt také největší vnitřní prostor hradu. Nahoru to nějak šlo, ale když jsem se snažil dostat dolů, myslel jsem, že si budu muset zavolat o pomoc hasiče :-D TZ jsme nesehnali, krámek na Svojkově byl v sobotu uzavřen a v restauraci naproti parkoviště známky nevedou.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známku měli v krámku.
 
forro stanislav
forro stanislav
TZ
Otevřeno pouze o víkendu,byl jsem tu už po třetí a madam ve stánku nemá známky celé prázdniny.A ještě je jí to k smíchu.Měli by známky být tam kde o ně mají zájem a ideálně,kde to funguje.Lepší snad na Obecních úřadech.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známky obě koupený na krámku i z modlivim dolem obě místa navštívené a pěkně užitý den i v téhle smutné době.
 
-
Re: Tz
"Z modlivim"? Vy jsme vážně totální negramot. Jedinej příspěvek nenapíšete bez chyby...
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TZ
Krámek má o víkendu zavřeno. Otevřený je jen v týdnu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
Svojkov
Pozor, "krámek na Svojkově" není kiosek u hlavní silnice hned u hradu při cestě k Modlivému dolu, ale je trochu jižněji v obci na náměstíčku u kostela v budově městského úřadu/pošty. To je spíš moje nepozornost, tak ji neopakujte. ;-)

Jinak zřícenina je pěkná, i když maličká. Bylo by ale fajn, kdyby nějaký šikovný tesař postavil na hrad schody a vyhlídkové plošiny, jaké jsou vidět na obrazech z 19. století na infotabuli. Tím by hned hrádek získal daleko větší šmrnc, teď působí trochu smutně, kolik je z něj nedostupného.
 
Václav Toth
Václav Toth
TZ
Hrad navštíven v sobotu ale známka zakoupit nelze v místní krámku otevřeno jen do 11:00 na druhý pokus ve všední den zakoupeno bez problémů .
Otvírací doba krámku je
Po-pá 7:00-11:00. 15:00-17:00
So 8:00-11:00
Ne. zavřeno
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Skalní hrad Svojkov
Známka zakoupena v Informačním centrum a Muzeu TZ, Opavská 1357/74, Rýmařov.
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Opět prodejní místo
Známka zakoupena v krámku
 
Standa
Otvírací doba
Krámek na Svojkově je otevřen jen ráno od 7:30 do 11:00 v pondělí až sobotu a potom odpoledne od 15:00 do 17:30 ve všední dny. Takže již podruhé jsme zde neuspěli.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Prodejní místa
Známky zakoupeny v kiosku pod kopcem k Modlivému dolu (Svojkov). Jako prodejní místo je i hotel Zámeček, ale žádné neměly.
 
Pavel Štys
Pavel Štys
Dostupnost
Díky vstřícnosti prodejce a starosty byla v krámku operativně doplněna zásoba známek z OÚ a mohl jsem zakoupit obě známky 1391 i 1400.
Na 3. a 4.8.2015 mají mít zavřeno.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v krámku. V sobotu otevřeno od 7:30 do 11 hodin
 
Lukáš Dubec
Lukáš Dubec
TZ
Kramek na Svojkově o vikendu otevřen jen do 11:00.
 
Zuzana
11.4.2015
V odpoledních hodinách v sobotu kiosek bohužel zavřený. V blízké restauraci a hotelu Na Zámečku známku sice inzerují, ale neochotná paní na recepci nám sdělila, že mají známku jen hotelovou.
 
Barbora Zajícová
Barbora Zajícová
TZ
Letos jsem zde byla v lednu,únoru i březnu a schválně jsem šla pro známku do restaurace NA ZÁMEČKU, kde mi pokaždé neochotná paní s ošklivými růžovými vlasy řekla, že známky jsou objednané a přijdou za měsíc. Má cenu aby zde známky prodávali?
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Krámek bohužel v sobotu zavírá v 11 hodin...nestihl jsem to o 15 minut :-( Zámeček zavřený
 
Milan Urban
Milan Urban
TZ
TZ zakoupena v krámečku, vedou ji taky v hotelu Zámeček ale momentálně nemají.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
11.09.2013
Pěkné místo, doporučuji návštěvu.
 
Libor Marek
Libor Marek
31.08.2013
Pěkný skalní hrádek, kousek od parkoviště. Bohužel, v krámku zavřeno (dovolená do 31.08.2013), takže TZ 1400 ani TZ 1391 jsme nesehnali.
 
jerry720
Hrad Svojkov.
Návštěva ve čtvrtek 30. 08. 2012. Když zaparkujete na parkovišti před Restaurací Zámeček, tak je to ke hradu pár kroků. TZ jsem bez problémů sehnal v Krámku na Svojkově (najdete ho hned vedle obecního úřadu).
 
Libor
Znamka bez problému. Kdo chce navštívit Svojkov a Modlivý důl ,at nechá auto na parkovišti u hotelu Zámeček.
 
Béďa
Ahoj,zasílám všem poutníkům a sběratelům TZ - letní otvírací dobu krámku u JINDŘIŠKYve Svojkově, kde je možno zakoupit TZ č. 1400 + č. 1391 + tur.vizitky + razítkohradu a modlivého dolu + pohlednice (krámek je na návsi u kaple S.Václava)po. - pá. 7,00 - 9,30 hod - 14,00 - 17,30 hodso. - 7,00 - 11,00 hod.ne. - 7,30 - 9,30 hod.,
 
Bob
Známka 26.11. v pohodě dostupná v krámku ve Svojkově, v sobotu měli otevřeno od 7,00 - 11,00, jak už je uvedeno níže... Tímto bych i rád poděkoval Béďovi za info...
 
Sumis
Známky stále nejsou
Souhlasím s většinou příspěvků. Na Zámečku měli zrovna dovolenou a když nám po dlouhé době otevřela nějaká paní, tak řekla, že známky nejsou. Mají je prý objednané a budou za 14 dní. Takže koukám naučený text pro všechny známkychtivé turisty.
 
Béďa
Díky obecnímu úřadu, ve Svojkově, bylo prodejní místo přesunuto do místníhokrámku "U Jindřišky" (turistické známky (2 druhy), vizitky + pamětní razítka)otevírací "ZIMNÍ" doba :po: 7,00 - 9,30 14,30 - 17,00 hod.út: ---------- 14.30 - 17,00 hod.st: 7,00 - 9,30 14,30 - 17,00 hod.čt: 7,00 - 9,30 14,30 - 17,00 hod.pá: 7,00 - 9,30 14,30 - 17,00 hod.so: 7,00 - 11,00 hod. ----------------- letní otvírací dobu uveřejníme včas.
 
Daniela
Známka v restauraci Zámeček není k dispozici, jídelní lístek vypsán na tabuli na plotě, vrata zavřeny na petlici již hodinu před zavírací dobou.
 
MoniKa
Ať žije arogance!
Do hotelu Zámeček si pro známku ani nechoďte, arogantní pán má prý po sezoně...
 
sokoj
V restauraci Zámeček pouze prázdné stojánky na TZ. Když jsem vznesl dotaz na známky mírně nervní pán mi opáčil, že má jen dvě ruce(?).
 
Renda
Dnes 5.8. jsme si chtěly koupit TZ.1391 a 1400 na zámečku ve Svojkově.Paní za pultem ( která měla dobrou náladu a červené tváře) nám řeklaže je Rýmařov ještě neposlal.Tak snad příště a všem přeji co nejménětakových míst.
 
mototourist
Známky jsem zde chtěl zakoupit letos již 3x!!!Vždy mě bylo s mírnou neochotou sděleno,že "budou" za 14 dní.Že jsou objednané...tak nevím.Kde je chyba?
 
vikki
Známky nejsou
Známky 1391 a 1400 nebyly k dostání - pán nám už mezi dveřmi řekl, že jsou vyprodané, a že je mají objednané...Přišlo mi divné, že oba dva druhy už nejsou,ale podle komentářů níže to už chápu. Také jsem pro přemístit prodejní místo.
 
Lenka
Paní v restauraci byla ochotná, k dostání byla známka Modlivého dolu a místo Svojkova nám nabízela Jestřebí :-(
 
Martin
Tradice
Koukám,že je to již tradice.. Byl jsem na Zámečku 2x loni.. Neměli,též mi bylo řečeno,že za 14 dní dodají,že je objednali.... letos 14.4.2011 pro změnu měli úplně zavřeno.... Má smysl známky mít tam kde o ně nestojí?
 
Petr
Jak vidno,zkušenost s touto známkou(a stejně tak i s Modlivým dolem)mají všichni stejnou.Prostě je to na Zámečku nezajímá.Co je ovšem horší,nezajímá to nikoho asi ani v Rýmařově,protože si nedovedu jinak vysvětlit,proč čekám už více než tři týdny na jejich odpověd,co s tím hodlají dělat.....Chápu samozřejmě,že asi nikdo z Rýmařova nebude denně obvolávat všechna prodejní místa a zjištovat situaci,ale aspon tu a tam by snad na tyto stránky mrknout mohli a pokud se kupí samé negativní ohlasy,měli by nějak reagovat.
 
Martin
Dnes jsme se pokoušeli opět o TZ 1391 a 1400 v restauraci Zámeček,opět samozřejmě nemají,nabízejí ovšem svoje známky ,tu když jsme odmítli,tak na nás ješte paní vedoucí byla dost nepříjemná,doporučuji přemístit TZ do nedaleké restaurace u 7 trpaslíků,kde je příjemná obsluha.
 
magipriba
Známky 1391 a 1400 v restauraci stále nemají,ale poměrně ochotný chlapík nám slíbil,že pokud přijedeme za týden,známky už budou mít. Jídlo jsme nezkoušeli,nebyl čas.
 
Radim
Známka není
V době od 31.5 do 13.6.2010 jsem byl v okolí a na Zámečku známky č. 1400 a 1391 neměli. Paní sdělila, že došly a že je musí objednat. Dle níže uvedených příspěvků je jasné, že žádná snaha o objednání není. Více není co dodat.
 
paji
Dnes jsme se stavovali v Restauraci Zámeček, známku neměli, prý je už 14 dní objednaná... Prý objednával kuchař...???? Jinak jídlo děs a hrůza..
 
Veru
Já s tím naprosto souhlasím! Místo máme poměrně blízko, stavujeme se tam každou chvíli a nic!!!! A žádná snaha k objednání! Paní jen s úsměvem krčí rameny :((
 
yahik
prodejní místo na Zámečku zrušit a dát na jiné!!!
Už snad po 10 za 3 roky a nikdy známku neměli,a co takhle koukám asi ani nikdy neobjednávali""Děs a hrůza mělo by se s tím hěco dělat.
 
Radka
Dnes 12.4.09 jsme byli s rodinou na Svojkově a v Modlivém dole super výlet ale pak přišlo zklamání kdy restaurece Zámeček sice otevřeno i vřelá obluha ,ale stojánky na známky prázdné škoda je to vždy taková příjemná tečka káždého našeho výletu a tady bohužel nic.
 
Vašek
Restaurace Zámeček zřejmě do jara zavřená - a pak až otevřou zase nebudou mít půl roku známky. Co takhle Rýmařove prodávat známky v rest. U trpaslíka mezi Svojkovem a Sloupem? Stejně většina lidí projde (nebo projede) okolo cestou do Sloupu (pokud přijdou od Slavíčka, nebo od jeskyně přes Modlivý důl).
 
Zdeňka
Také jsme byli ve Svojkově již podruhé a jsme i nadále bez známky!!!!! V restauraci Zámeček mrtvo!!!Ale i tak jsme si užili krásný výlet..Ze Svojkova po červené na Sloup + Samuelova jeskyně...Moc krásný den.
 
Petra a Vašek
TZ
10.8.2008 jsme po druhé navštívili zříceninu hradu Svojkov. V restauraci Zámeček měli turistických známek dostatek.
 
jirkacek
Dne 3.7.2008 jsme z hradu Sloup jeli do Svojkova a auto nechali u restaurace Zámeček. Dali jsme se na pochod travou, levá noha míjela pravou, klíšťata se nás držela na nohou jako klíště....po přeskoku přes padlý strom, objevil se hrad jako hrom....škoda ,že nahoru po žebříku vylézti se nedalo.....zajímavý hrad na netradičním místě - to je Svojkov. Zámeček a jeho branka byli zavřené a nedobytné - a my znavení rytíři jsme se ho neodvážili dobýt. A tak známku koupíme v září na hradě Bouzov, protože to máme z Olomouce kousek.....
 
Béďa
Také jsem z České Lípy a pro známku už jsem byl dvakrát. Před měsícem a dnes. Ani jednou jsme však neuspěl. Pořád jsou prý objednané.......Tak se mi zdá, že je tam nikdo prodávat nechce....A asi ani objednávat......
 
Iveta
Ani my i když skoro zdější, jsme z České Lípy ,jsme neměli štěstí a TZ tu nekoupili.Zase neměli,někdy je to velká škoda,když je známkové místo jen na jednom stanovišti a zrovna tam nejsou moc ochotní lidé :-(
 
Iva
My jsme si dnes vyslechli pro změnu pohádku o tom, že jim TZ poslali na špatnou adresu. Slibotechna pokračuje.
 
Vašek
Opět jsem si dnes vyslechl legendu o tom, jak mají známky objednané a stále jim je nedodali. Někdo turistům asi kecá. Kdo asi?
 
Vašek
Hrad v pohodě, Modlivý důl v pohodě, jen známky na Zámečku stále jen Slibotechna. Prý za týden. Ale jsou tu borůvkýýýýýý!!!
 
Exák
Ke hradu jsme šli od parkoviště u Zámečku. V rohu parkoviště je bříza a za ní vyšlapanou pěšinou do lesa, kde sme se napojili na lesní cestu a byli u hradu.
 
skalda
Výlet po okolí Sloupu v Čechách byl velmi pěkný,jak Samuelova jeskyně,Lesní divadlo a výšlap na Slavíček a přes Modlivý důl ke Svojkovskému hradu.Škoda,že dnes neměli turistickou znamku Svojkovského hradu jsou udajně objednané ale dnes t.j.24.5.2007 nebyla.
 
Vláďa
Nevelký objekt bývalého skalního hradu stojí zato zhlédnout. Navíc v okolí mnoho zajímavých míst a krásná příroda, i když ta je dost poznamenaná lednovou vichřicí.
 
Zdena
Pozor! Restaurace Zámeček má otevřeno středa až neděle 10.00-22.00 hod. Pokud cestujete převážně ve všední dny jako já/pracuji na směny/ v Po a ÚT máte smůlu.Jinak návštěvu mohu jen doporučit je tam nádherně!
 
oudy
Známka
byla v restauraci dostupná bez problémů, taktéž modlivý důl. Svojkov i okolí (Sloup, divadlo aj.) nemají chybu, v létě je super koupání v Radvaneckém rybníku !
 
ricicar
Svojkav
Jako maly jsem tam lezl areal patril hasicum posledni leta to patri obci. do arealu se da vlez okolo. Pak naproti podle restaurace lze jit az k modlivenu udoli a po stezce smerem na sloup je skalni divadlo a naproti hradu Sloup u udoli je Vyhlidka krasna a jeskyně Samuelova. je to tu krasne cely Svojkov
 
Pinďa
Smůla
Na zámečku mají dovolenou. Zřejmě je to jediný týden v roce, kdy mají zavřeno a zrovna já se do něj musím trefit.
 
Netopýr František
TZ v restauraci Zámeček společně s TZ 1391 Modlivý důl. Samotný hrad je proti restauraci, obklopen bývalým parkem. Na zbytcích oplocení jsou sice upozornění, že se jedná o soukromý pozemek se vstupem pouze po dohodě, ale v zadní části park bez oplocení plynule přechází v les a tudy se lze bez problémů k hradu dostat.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek