Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1446 - Tvrz ve Lštění u Domažlic


Popis

Nově opravená pozdně gotická věžová tvrz s přístavbou mladšího zámečku, původní sídlo Bohuchvalů z Hrádku z 15. století, poté vlastnictvím Černínů, později užívána městem Domažlice jako sýpka.

Mapa

Navštívil jsem Tvrz ve Lštění u Domažlic

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum, Chodské náměstí 96, Domažlice (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
HRADY
Kraj/okres:
Plzeňský kraj/Domažlice
Poloha:
49°28'58.96"N 13°2'40.21"E
Hodnocení:
2.69
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1446 - Tvrz ve Lštění u Domažlic


29.07.2023 - dostupná bez problému
26.10.2022 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
09.08.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra, které je přesunuto do Chodského hradu.
 
Adam Křenek
Adam Křenek
Lštění
Známku jsem pořídil v Íčku v DOmažlicích, k tvrzi se nejlépe dostanete z Kanic, popř. z Blížejova.
 
Stanislav Staněk
Stanislav Staněk
TZ
Tvrz k vidění zvenku, pěkná.
TZ bez problémů v IC v Domažlicích.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
Tvrz Lštění u Domažlic
TZ zakoupena na Chodském hradě v Domažlicích.
 
Hynek Sladký
Hynek Sladký
TZ
Známka bez problémů na Chodském hradě v Domažlicích.Samotná tvrz velmi pěkná,pouze zvenku.Tak holt pár fotek,mě to osobně stačí aneb lézti majitelům do kuchyně,to se mi vážně příčí.
 
Karel z Klatov
sláva
známku jsem koupil v Domažlicích.zatím jsou,turisté ještě moc nechodí.říkala ta ochotná paní.ideální místo k prodeji.mají otevřeno každý den,po.-pá.od 7,30.K.
 
kuttna
Známka zakoupena na hradě Rýzmberku u Kdyně.
 
Vavřík Ag
Krásná tvrz
Tvrz je fakt super, bohužel jenom z venku, telefon na majitele nám nepomohl, prostě ten den nepřijedou. Škoda, těšili jsme se dovnitř... TZ tedy nemáme.
 
Zuzana
Po chvilce čekání se nám povedlo dovolat se pána v domku sousedícím těsně stvrzí. Známku ochotně prodal, nejspíš majitel osobně...
 
Kačka
Smůla
Po loňském neúspěchu opět nic, tvrz zavřená a v IC Domažlice známku nemají... vzdávám to a píšu si o ni přímo do Rýmařova.
 
Ondřej Bolovanský
Konečně ...
Po 3/4 roce čekání mají známku dostupnou v IS v Domažlicích, bohužel paní mi zdělila že jich přišlo málo a že strašně rychle zmizí ... Na samotnou tvrz jsem se byl podívat zatím jen zvenčí .... pan majitel se asi o lidi moc nestará ...
 
Lída
Re: Drahá Kateřino
Soukromník hlavně nekašle na památku, aby nespadla a nezchátrala. Pana Procházku znám osobně a na tvrzi udělal 90% práce vlastníma rukama, jen střechu musela udělat odborná firma. Tento nakladatel, fotograf, archeolog a badatel je velmi vytížen prací na svých historicko-turistických průvodcích, kterým věnuje veškerý čas a dělá to s radostí hlavně pro LIDI, kteří o toto téma mají zájem. Takže mi připadají spíše trapní lidé, kteří se ženou jen za známkou a nic dalšího je o památce a o lidech nezajímá.
 
Kateřina
To je tak, když si soukromník nechá něco opravit za přispění kraje a pak kašle na lidi. Opravdu mě fascinovala poznámka, že tvrz je otevřena v případě, že před vchodem stojí tabule "tvrz otevřena". Majitel je prý stále na cestách, takže nevím nevím... nechápu, proč známku neprodávají ještě někde jinde... toto mi opravdu připadá nezodpovědné a trapné.
 
milosch
TZ v íčku v Domažlicích již nevedou ( majitel tvrze nedodal ) a ve tvrzi nejsou patrné žádné známky života, takže smůla.
 
thief
tvrz
Je to jedna z nejhezčích tvrzí jaké jsem viděl. Stojí hned na kraji vesnice. Bohužel majitel nebyl doma,takže z prohlídky nic nebylo, ale rekonstrukce zvenčí je podařená, řekl bych. TZ v Domažlicích.
 
vašek
4. 8. 2010 - tvrz pěkná, ale nepřístupná, v IC v Domažlicích známku nemají. Proč by taky dělali reklamu soukromníkovi.
 
zuzik
Já bydlím ve Lštění.tvrz patří panu procházkovy a dost často na tvrzi bíval když ještě rekonstruovali.tet je tvrz dokončená a tak tam moc není.často se tam pořádají různé akce(koncerty,historická představení,atd.)Pokud se chcete na tvrz dostat musíte nejspíš zavolat rovnou panu procházkovi.mimochodem na tvrzi jsem byla nejmíň 5x a je to tam opravdu hezké.
 
Honza Pásler
Tvrz zavřená, nelze se dozvědět, kdy je otevřená. Pouze je zde informace, že když je před bránou tabule s nápisem "otevřeno", mají otevřeno. Je to soukromý objekt, otevřeno je jen když se majiteli chce. Nic proti tomu, asi bych taky nechtěl, aby mi lidi lezli do chalupy, ale pak bych pro tu chalupu nezřizoval známkové místo.
 
Bártíci
Tahle TZ už opravdu v prodeji je. Je v prodeji od pondělí 21.5. 2007 v Infocentru v Domažlicích. Neradil bych ji chtít koupit ve Tvrzi ve Lštění, protože máte 95% naději že tam nikoho nezastihnete. V pátek (18.5.) mi paní v infocentru slíbila, že se s majitelem tvrze panem archeologem Procházkou, až jim dodá balík s TZ, zkusí dohodnout na nějaké otevírací době tvrze. Včera bohužel ještě nic kloudného nevěděla. Takže tvrz lze jen obhlédnout z dálky. Co jsme se ptali na místě (Lštění) pan Procházka se občas o víkendech ve tvrzi zdržuje a pokud ho tam zastihnete, lze si domluvit i prohlídku. Ale šance je malá.Lovu zdar!!! Bártíci!!
 
Bártíci
TZ jsme poprvé sháněli 12. května 2007 a ve tvrzi nikdo nebyl. Dnes jsme se informovali ve školce která sídlí ve tvrzi a dle sdělení pracovnic pan Procházka (majitel) dojíždí nepravidelně. Nikde nejsou ani otevírací hodiny. Uváděné Info ve Lštění neexistuje!!!!!!!!!!!! V Infu v Domažlicích o tomto objektu netož TZ vůbec nic neví. Hlavně je znát neochota, kterou je toto info proslulé. Budeme zkoušet dál, při úspěchu dáme ihned vědět.Lovu zdar!!! Bártíci!!!
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2891 Turistických známek
2828 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek