Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1455 - Granátník


Popis

Dřevěná trámová rozhledna se nachází nedaleko Českého Krumlova na úpatí vršku zvaného Granátník. Byla postavena podle návrhu architekta Vojtěcha Storma a zbudována společně se Správou Chráněné krajinné oblasti Blanský les, Lesy ČR a Lesní správou Český Krumlov.

Mapa

Navštívil jsem Granátník

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Antikvariát na bývalé faře, Zlatá Koruna
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Infocentrum - žel. stanice, Třída Míru 1, Český Krumlov
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také výletku
Infocentrum, náměstí Svornosti 2, Český Krumlov
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Unios tourist - zámek Český Krumlov(II. , III. a IV. zámecké nádvoří)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Jihočeský kraj/Český Krumlov
Poloha:
48°50'51"N 14°19'37"E
Hodnocení:
2.763
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1455 - Granátník
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1455 - Granátník


27.01.2024 - dostupná bez problému
10.08.2023 - dostupná bez problému
09.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Darek Bublík
Darek Bublík
18.06.2023
Rozhledna je v havarijním stavu. Vstup na ní je Lesy ČR zakázána.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Granátník
Škoda, že se známka neprodává třeba na Kleti. Český Krumlov je pro pěšího tak trochu mimo dosah, takže známku nemáme. Při cestě od Kleti je rozhledna dosažitelná po NS Granátník z rozcestí U modrého obrazu.
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
Granátník
K rozhledně jsme se vydali od parkoviště po mírně stoupající kvalitní asfaltce cca 2 km. Je důležité být trpělivý a dojít až k odpočívadlu Pod Granátníkem. Odtud je to jen cca 20 schodů kolmo vzhůru k rozhledně. Ano, vypadá skoro jako velký posed, ale alespoň jsem na ni dostala svého manžela, který jinak se mnou na žádnou rozhlednu nejde. Měli jsme štěstí a Hlubokou viděli. Pokud máte možnost jet na kole, využijte toho. Mírné stoupání k rozhledně se dá zvládnout a svezení při cestě zpět stojí za to.
 
wenzel
Granátník
Autem jsme vyjeli až na pakoviště pod lesem u osady Nový Dvůr,odtud je to k rozhledně po asfaltové cestě nějakou půlhodinku. Na cestě nejsou žádné ukazatele, až pod Granátníkem. K rozhledně se od asfaltové cesty musí ještě do prudkého kopce, který je místy pořádně zarostlý (bodláky, kopřivy). Ze samotné (neříkal bych ani rozhledny) vyhlídky je vidět pouze na jednu stranu. Výhled pěkný na široké okolí, za jasného počasí jde vidět i Hluboká, jinak klášter Zlatá Koruna, Srnín... Podle předchozích příspěvků jsem čekal, že výhled bude zarostlý, ale tak hrozné mi to nepřišlo, možná od té doby ořezali stromy... Známku prodávají v IC Č Krumlov, na tamním zámku a prakticky všech suvenýrech v Krumlově, já ji koupil ve Frymburku.
 
Václav Král
Václav Král
tz
dostupná v infu v krumlově
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
29.7.2015
Známka se prodává na různých místech v Českém Krumlově a místo je označeno jako rozhledna. Ve skutečnosti je to myslivecký posed. Místo jsme chtěli navštívit, ale v infu a ani místní vůbec nevěděl kde to je. Značení rozhledny také chybí. Po náročném hledání jsme ale našli.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
vyrazili jsem po bývalé žluté tur. značce od restaurace Na Letné - já žlutou měla ještě na mapě, ale v reálu je již zrušena, ale na stromech bylo poznat, že pod červenou bývala ještě jiná značka - pak se k nám přidala bílozelená poznávací a ta vedla místo žluté k rozhledně, ale na cyklostezce se špatně značka hledá, ale směr jsme odhadli podle tur. mapy a zabočili vlevo a asi po 200 metrech dorazili k rozhledně. Výhled z ní je stále jen na jednu stranu, ale hezký. Cesta po zelenobílé poznávací vede lesní pěšinou a je to samé mraveniště a doslova před mravenci musíte "utíkat". Jinak naučná stezka od rozhledny zase lesem pokračuje vzhůru.
známku jsme myslím zakoupili v trafice, která je u hlavní silnice mezi klášterem a náměstím ve Vyšším Brodě a měli tam spoustu dalších známek
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
Čtvrtek
Rozhlednu jsme navštívili 9.7 cestou z Kleti,odkud jsme šli po červené,a pak odbočili doprava na naučnou stezku,která nás dovedla lesem okolo velkých mravenišť až na asfaltku,kde značka bohužel skončila.Odtud se tedy musí jít vlevo,až k posezení Pod Granátníkem.
Z volně přístupné rozhledny je poněkud omezený výhled díky vysokým stromům.
 
Michaela Ťoupalová
Michaela Ťoupalová
rozhledna Granátník
Dnes jsme se vydali po naučné stezce Granátník, abychom se příjemně prošli čistou přírodou,pořádně vyvenčili naše dva hafánky a samozřejmě také pro další známku do sbírky. Nevím, buď jsme úplně negramotní turisti a nebo naučná stezka se slíbenými zastaveními již neexistuje. Rozhlednu považuji za vkusnou dřevěnou stavbu podobnou posedu a do krajiny zcela zapadající. Výhled je fajn, stromy jsou ořezané.
 
ricci
výhled
Na této rozhledně jsem byl již po několikáté a musí konstatovat, že výhled do okolí je čím dál ztíženější. Můžou za to vzrostlé stromy a především různé nálety. Pokud nebude místo upraveno, tak za dva, tři roky už nebude vidět vůbec nic a rozhledna ztratí svůj význam. Pokud CHKO investovalo do stavby nemalé prostředky, tak by občasná úprava okolí byla potřeba.
 
Richard
pro Mirka
Vzhledem k tomu, že jsem místní, byl jsem na Granátníku již několikrát a vždy jsem šel z Letné. Nemyslím si, že by cesta k rozhledně byla nějak trgická jak popisuješ. Zažil jsem rozhodně horší terén při turistických výšlapech. To, že je po dešti cesta místy bahnitá a v lese mravenci, je v podstatě normální, ale třeba k tomuto poznání ještě dospěješ. To je PŘÍRODA víme ? Možná by víc vyhovovala silnice minimálně první třídy až pod rozhlednu a na horu pěkně eskalátorem !!! Příště seď raději doma, když tě to nebaví.
 
Milan
TZ jsem sehnal v info Zlatá Koruna.
 
Ondra
Tz mají také v suvenýrech u kláštera ve Zlaté Koruně ...
 
Mirek
Granátník
Už podle názvu bych do toho nejraději hodil granát! Po asfaltce to jde, ale hlavně nechoďte po cestě od hostince "Na Letné", protože se více nachodíte je tam bahnitá a blbá cesta a všude okolo hodně mravenců tím pádem jsme je měli všude na sobě. No hrůza. Když už jsme se na rozhlednu vydrápali, nebyl tam skoro žádný rozhled, což nás hodně naštvalo no hrůza!!!!!
 
Michal Kříž
TZ jsem zakoupil v IC na vlakovém nádraží v Č. Krumlově. A na kopec ještě jednou vyrazíme za lepšího počasí.
 
Vendy
Výlet je to super, i když my jsme bohužel rozhlednu nenašli asi jsme jí někde přehlédli. :o( Snad někdy příště.
 
Martin
Známka rozhledny na Granátníku k mání v IC na českokrumlovském nádraží.
 
Legra
Ve zlaté Koruně mě celkem naštvali,,neměli známku,ale jednu měli na dveřích a tu mě nechtěli dát:):) mno budu tam muset jít příště a doufám že už tam bude,,dostanu se tam tak za rok:):):) Jinak granátník se dá koupit i na vlakovém náměstí v Krumlově.
 
magipriba
Známku ve Zlaté Koruně momentálně nemají. Rozhledna se hledá dobře,leží přímo na žluté turistické značce.
 
K8
Prodejní místo
A kdepak je ten Obchodní domek Rillich co má prodávat tuhle TZ ???
 
Pinďa
Antikvariát
TZ Granátník se prodává i v antikvariátě ve Zlaté Koruně. Cena obvyklá bezekonomickykrizová.
 
Tonda ze Sezimova Ústí
TZ
Navštívil jsem rozhlednu pod Granátníkem, všem vřele doporučuji. Prý se špatně hledá, není to pravda, po žluté ze Zlaté Koruny cca 2,5 km až k ní. Já šel ze Srnína od pekárny, cca 500 m stále do kopce, až jsem narazil na žlutou, odtud už jen 1 km. rozhledna není vysoká, ale výhled, byť není panoramatický, stojí za to. Zámek Hluboká, Černá věž v ČB, klášter Zlatá Koruna, Velešín. Na SV horizontu dokonce Choustník u Tábora, na JV horizontu Vysoká, Kraví Hora a Kohout z Novohradských hor.Cestu jsem hledal podle turistické mapy na "Seznamu", bohužel informace o tom, že lze vůbec koupit TZ, zde není, tak jsem se po známce ani nepídil.
 
Emilos
TZ koupena v koloniálu. K rozhledně jsme šli od rozcestníku "Nový Dvůr" po cyklostezce 1166, 1169 (na mapě nazvaná Krbečková cesta). Je to velmi pěkná asfaltka lesem stále mírně do kopečka, takže to bylo jako dělané pro kočárek. Skoro jsme se báli, že rozhlednu mineme, ale je hned u cesty, jen o kousek dále, než se podle mapy zdálo.
 
Ivča
14.7.2007 jsme známku koupili v infu u kláštera Zlatá Koruna spolu s TZ 117.
 
Luboš
Po menším bloudění přes rozkopaný Krumlov koloniál Na Růžku nalezen a kmému zděšení jsem zjistil, že jsem přijel o 6 minut pozdě. Ochota dvou slečnám nebyla cizí a tak jsem o známku bohatší odjížděl. Pozor tedy, o so a ne má koloniál otevřeno do 14.00.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek