Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1463 - Rozhledna Milohlídka


Popis

Rozhledna v Jičíně z roku 1843 je nejstarší vyhlídková stavba v Českém ráji, měří 8 metrů a vede na ni 60 schodů.

Mapa

Navštívil jsem Rozhledna Milohlídka

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Regionální muzeum, Valdštejnovo náměstí (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Informační centrum, Jičín (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Královehradecký kraj/Jičín
Poloha:
50°26'41"N 15°21'37"E
Hodnocení:
2.653
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1463 - Rozhledna Milohlídka
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 1463 - Rozhledna Milohlídka


14.10.2023 - dostupná bez problému
29.07.2022 - dostupná bez problému
15.02.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Václav Toth
Václav Toth
Tz
Známka zakoupena v infocentru na náměstí v Jičíně. Dříve mohl být krásný výhled do všech stran ovšem vegetace v okolí je už proti. Pozor na posledních schodech na hlavu.
 
Jolana Kameníčková
Jolana Kameníčková
Rozhledna
Tuto rozhlednu jsem dnes navštívila s očekáváním, ale upřímně řečeno nestojí za moc.
Na pohled je vidět, že není udržovaná a stejně tak okolí této vyhlídky, kde je vysoká travina a všemožné odpadky.
Výhled je spíše do korun stromů, protože je stejně vysoká jako okolní stromy. Místo by určitě ocenilo revitalizaci a více pozornosti.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z infocentra v Jičíně.
 
Viktor Blinka
Viktor Blinka
TZ
Známka dostupná v TIC na náměstí.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Dostupná v IC Jičín. Výstup nenáročný
 
wenzel
Milohlídka
Upřímě řečeno, tato rozhledna mě vůbec nezaujala. Jednak svým vzhledem (nutno ovšem brát v potaz, že se jedná o nejstarší rozhlednu Českého ráje), jednak výhledem, který (ne)nabízí. Výhled je pouze na jednu stranu na město Jičín, a to ještě nikterak valný. Na ostatní strany se naskytne výhled do okolních stromů. Na rohlednu jsme se stavovali při cestě z Valdštejnské lodžie zpět do Jičína. Jako místo samostatného výletu nedoporučuji. A rozhledně by zcela určitě prospěla nějaká rekonstrukce, tak snad se dočká. TZ v IC Jičín.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
K rozhledně jsme přišli po modré cestou do Jičína je pěkná a nenáročná
 
Josef Bušek
Josef Bušek
rozhledna Milohlídka
Navštíveno dnes. Na Milohlídku se jde 100 m od rodiných domků pod rozhlednou. Je to nejstarší rozhledna na které jsem kdy v životě byl. Dobrý výhled na město rozhledna se nachází v lese. Pod ní je starý důl. Rozhlednu doporučuji navštívit TZ už mam z dřívějších dob.
 
Josef Busek
Josef Busek
TZ a VTZ
Včera jsem kupoval TZ v městské galerii spolu s VTZ 150 let od Prusko - rakouské války 1866-2016. Rozhlednu jsme chtěli navštívit jenom že se už stmívalo ,proto rozhlednu navštívíme někdy v létě. Jičín doporučuji určitě navštívit moc pěkné město s velikým náměstím. Pozor letos se v Jičíně vánoční trhy neuzkuteční byli jsme tu včera a v Galerii nám bylo zděleno že letos se žádné trhy se letos neuzkutační .
 
Vladimír Huml
Vladimír Huml
TZ
Známka zakoupena v IC města Jičína.
 
Zdeněk Macháček
Zdeněk Macháček
Rozhledna Milohlídka
Známka zakoupena v IC Jičína, Z rozhledny, menší kamenná stavba, je omezený výhled.
 
Aleš Nekvapil
Aleš Nekvapil
TZ - aleŠnekovy cesty
Na rozhlednu jsem se vydal přímou cestou přes Lipovou alej. Mírně si také zasportoval při zdolávání kopečka. Z vrcholu je zajímavý výhled na Jičín. Ovšem do jiných směrů vidět není, neboť se kolem rozprostírá les. Alespoň následovala klidná druhá svačinka, bez jakýchkoliv turistů. :) TZ zakoupena v informačním centru na Valdštejnově náměstí.
 
Standa
Kde koupit v neděli
V neděli má IC zavřeno a známka je dostupná v muzeu.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Rozhledna
Turistická známka koupena v jičínském infocentru. K rozhledně jsme se vydali cestou z lodžie. Rozhledna je celkem taková menší kamenná stavba. Bohužel z rozhledny je hodně omezený výhled jen na západ, jinak není vidět vůbec nic, ale je tu klid, žádní turisti.
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Zakoupeno v infu v Jičíně
 
dickee@seznam.cz Bayer
dickee@seznam.cz Bayer
.
Rozhledna Milohlídka je zajímavá tím, že se jedná o nejstarší rozhlednu v oblasti Českého ráje. Jako stavba je zajímavou dominantou, ale v současné době je obrostlá stromy vyššími než samostatná rozhledna a tak samotný výhled je pouze v jednom směru, kdy v podstatě není vydět ani Jičínské náměstí.
Na druhou stranu se však jedná o docela příjemnou procházku z Jičínského náměstí přez Lipovou alej na rozhlednu.
TZ možné zakoupit v Íčku na náměstí v Jičíně, kde zásoba byla více než dostatečná a obsluha velice vstřícná a příjemná. Cena TZ standardních 30,-- Kč.
 
Renda
Dnes známka koupena v IC Jičín
 
Monty
Příjemná procházka k rozhledně, nicméně výhled opravdu není nijak úchvatný - pár jičínských baráků na dohled a jinak všude kolem stromy. TZ v pohodě k sehnání v IC na náměstí.
 
Tatík
I když jsme se v infocentru (kde měli turistických známek a pohledů dostatek) dozvěděli, že rozhledna bude asi zavřená, protože se tam rojí včely, v pohodě jsme po otevření mříže vystoupali na ochoz. Žádní návštěvníci, žádný hmyz, výhled jen na výřez města.
 
Libor
17.04.2011 (ne) - TZ zakoupena v galerii u IC, byla i v muzeu, samotná rozhledna byla přístupná, i když přes stromy už není prakticky nic vidět, perfektní je pohled zezdola na rozhlednu z JZ strany - stojí na poměrně vysokém skalním masivu, což mě překvapilo ...
 
Vladimír a Hanina
21.8.2010
V IC v Jičíne jsme zakoupili Bojiště u Jičína (č.1302), Rozhledna Milohlídka - Jičín č. 1463) a Jičín - Český ráj (č.152) a také výroční známky: Festival Jičín - město pohádky (č. 854), Jičín - Valdštejnské slavnosti 2010 (č. 807) - každý kousek za 30 Kč.
 
Burgin
Milohlídka 7.ledna 10
At je zima nebo léto, u Čeřovky bude vždy pěkně. Dobře ukrytá věžička. Zajímavá stavba i místo. Za návštěvu opravdu stojí. TZ jsem si odnesl z Infocentra na náměstí.
 
jirkacek
Milohlídka - Čeřovka
Čeřovka je druhý název pro tuto volně přístupnou rozhlednu nad Jičínem. Dostanete se k ní směrem na Semily a pak odbočit k nemocnici a pořád do kopce rovně. Na ,,T" křižovatce ( před Vámi je už jen park ) , doleva a před zatáčkou vstupte mezi stromy a po vyšlapané stezce dojdete k rozhledně. Výhled pouze na Jičín. Tato je nejstarší vyhlídkovou stavbou v Českém ráji, měří 8 metrů a vede na ni 60 schodů. Na první pohled vypadá Milohlídka jako středověká hradní hláska. Dal ji tu postavit z darů bohatých měšťanů jičínský krajský hejtman Hansgirg.Milohlídka byla postavena roku 1843 jako řada dalších rozhleden v Čechách především díky tomu, že v té době byla nouze o práci. Aby byli lidé zaměstnaní alespoň na nějaký krátký časový úsek, bylo rozhodnuto o výstavbě této nevelké rozhledny. každý rok otevřena až do září denně od 10 do 17 hodin. V jiný čas pak lze klíče od Milohlídky vypůjčit u p. Kopalové v první ulici pod rozhlednou (čp 992). Známky a razítko rozhledny koupíte v infocentru v Jičíně.
 
magipriba
V utery 26.8. rozhledna volne pristupna,pekny rozhled smerem na Jicin,s vyhledem z Valdicke brany se to ale srovnavat neda . Znamka k dostani v infocentru na namesti.
 
Mandy
V Íčko pět známeček jak má být a spousta dalších informací!O víkendu 24. a 25.5. budou v Jičíně Valdštejnské slavnosti!
 
JirkaK
Byl jsem v Jičíně letos v srpnu, známku jsem bez problémů koupil v infocentru.
 
vláďa
TZ zakoupena v inficentru, z náměstí je to příjemná procházka.
 
Michal
MILOHLÍDKA
Známku jsme sehnali v Infocentru za 25 kč, tak tohle je v pořádku. Jinak rozhledna je příjemná, útulná pokud se to o rozhledně dá říci a pěkná, taky dost netradiční. nejdříve jsme k ní vylezli a výhled nic moc, pak nás napadlo otevřít vstupní mříž a vylézt po schodech na její ochoz a pak to stálo zato. Doporučujeme, navíc hezky značené z náměstí po modré.
 
Iva
TZ jsme koupili na náměstí v IC za běžných 25kč.
 
Lucka
Drahá TZ
V jičínském infocentru turistické známky dražší o 5,-Kč než v jiných centrech. Běžně cena 25,-Kč v Jičínském infocentru na náměstí stojí 30,-Kč!
 
Badys
Rozhledna dnes byla volně přístupná. Výhled je skromný směrem na Jičín, ale stojí za to.
 
Žofka
Známky bez problémů k sehnání v místním muzeu na náměstí :)
 
Honza Pásler
V infocentru v Jičíně na náměstí mi v pátek dopoledne oznámili, že TZ Milohlídka se prodává přímo na místě. Dali mi adresu i telefonní číslo na paní Kopalovou, která bydlí v ulici Pod Čeřovkou (Milohlídka je spíš známá pod názvem Čeřovka) a která se o rozhlednu stará. Vydal jsem se tedy tím směrem a průběžně telefonoval paní Kopalové, která telefon nebrala. Dorazil jsem k pusté rozhledně (výhled z ní asi vzhledem k okolním stromům nebude příliš dobrý)a vrátil se do ulice Pod Čeřovkou vyhledat paní Kopalovou. Uvedené číslo se v této ulici vůbec nevyskytuje. Naštěstí jsem tady potkal paní pošťačku a ta mi sdělila správnou adresu (v infocentru mi sdělili špatné č.p.). Paní Kopalová doma nebyla, telefon nebrala. S nepořízenou jsem se vrátil do infocentra a tam mi pracovnice sdělila, že tuto známku stejně ještě neprodávají.Následující den mi volala paní Kopalová, co prý jsem chtěl, že měla ode mě 11 zmeškaných hovorů. Když jsem jí řekl, že jsem chtěl turistickou známku, otázala se: "A co to je, to jsou ty kovové štítky na hůl ?" Vysvětlil jsem jí o co se jedná a no to mi odpověděla: "Nojo, to mají ve Valdicích ve Valdštejnské lodžii". Tak nevím, ale asi se někde v Jičíně stala chybička...
 
Honza Pásler
V infocentru v Jičíně na náměstí mi v pátek dopoledne oznámili, že TZ Milohlídka se prodává přímo na místě. Dali mi adresu i telefonní číslo na paní Kopalovou, která bydlí v ulici Pod Čeřovkou (Milohlídka je spíš známá pod názvem Čeřovka) a která se o rozhlednu stará. Vydal jsem se tedy tím směrem a průběžně telefonoval paní Kopalové, která telefon nebrala. Dorazil jsem k pusté rozhledně (výhled z ní asi vzhledem k okolním stromům nebude příliš dobrý)a vrátil se do ulice Pod Čeřovkou vyhledat paní Kopalovou. Uvedené číslo se v této ulici vůbec nevyskytuje. Naštěstí jsem tady potkal paní pošťačku a ta mi sdělila správnou adresu (v infocentru mi sdělili špatné č.p.). Paní Kopalová doma nebyla, telefon nebrala. S nepořízenou jsem se vrátil do infocentra a tam mi pracovnice sdělila, že tuto známku stejně ještě neprodávají.Následující den mi volala paní Kopalová, co prý jsem chtěl, že měla ode mě 11 zmeškaných hovorů. Když jsem jí řekl, že jsem chtěl turistickou známku, otázala se: "A co to je, to jsou ty kovové štítky na hůl ?" Vysvětlil jsem jí o co se jedná a no to mi odpověděla: "Nojo, to mají ve Valdicích ve Valdštejnské lodžii". Tak nevím, ale asi se někde v Jičíně stala chybička...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek