Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1529 - Smetanova vyhlídka, Třebsín


Popis

Smetanova vyhlídka se nalézá u vrcholu kopce Kletecko (371 m) nad přehradní nádrží Štěchovice u obce Třebsín a osady V Zahrádkách. Byla vybudována ke 150. výročí narození Bedřicha Smetany a tvoří ji vybetonovaný blok se zábradlím vysoko nad hladinou Vltavy.

Mapa

Navštívil jsem Smetanova vyhlídka, Třebsín

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku Toto místo prodává také výletku
Návštěvnické centrum Turistických známek, Rýmařov (web)
Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Prodej dočasně pozastaven
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ROZHLEDNY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Benešov
Poloha:
49°50'55"N 14°27'14"E
Hodnocení:
2.885
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1529 - Smetanova vyhlídka, Třebsín


07.04.2023 - dostupná bez problému
04.10.2022 - dostupná bez problému
11.06.2022 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Glajch
Petr Glajch
TZ
Nebyla k sehnání.v muzeu v Jílovém jsem nebyl a hlavně vyhlídka je oplocená a uzavřena
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Potvrzuji dostupnost známky v můžu v Jílovém, ale nevím kolik jich tam mají a jestli je objednávají. Momentálně mají nádhernou výstavu kolem trampingu v můžu.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
Re: TZ
*v muzeu
 
Veronika Žitníková
Veronika Žitníková
TZ
Potvrzuji dostupnost v muzeu v Jílovém.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Stále v muzeu v Jílovém.
 
Martin Zikeš
Martin Zikeš
IC Chotilsko
Zakoupeno v IC Chotilsko
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Pokud chcete tuhle známku ještě získat tak je mají v muzeu v Jílovém.
 
Štěpán Šubrt
Štěpán Šubrt
Konec vyhlídky
Bohužel, Smetanova vyhlídka byla oplocena a už není přístupná. TZ je tedy vhodná ke zrušení.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Smetanova vyhlídka
Bylo zde méně lidí, než na nedaleké vyhlídce Máj. Výhled na Vltavu a osadu Ztracenka je úžasný. Známka zakoupena od velice ochotného pána na usedlosti Medník, v obci Závist čp. 69.
 
Petr S.
nedostupnost TZ
V sobotu 16.02.2019 navštívena Smetanova vyhlídka, trochu blátivo na cestě leč nádherný skorojarní den.
TZ v restauraci U Novotných,Třebsín nemají.
 
Pavel Hrabě
Pavel Hrabě
TZ 1529
Známku Smetanova vyhlídka jsem sehnal pouze v hospodě u Taterů.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
zakoupena v hospodě U Taterů v Třebenicích.
 
wenzel
Smetanova vyhlídka
Další pěkná vyhlídka na Vltavě, pro mě o něco méně atraktivní než vedlejší Máj. To z toho důvodů, že vyhlídka je vybetonovaná a je na ni zábradlí. Je to sice bezpečnější, ale mám raději přirozeně vypadající vyhlídky. Od hlavní silnice u Třebsína cesta trvá cca 10 minut, nejprve se jde přes pole po žluté, sledujte šipky na plotech, konec cesty vede lesem mezi zahradami a soukromými pozemky. Dle předchozích příspěvků jsem známku v Třebsíně ani nehledal a vypravil se pro ni do Třebenic k Taterům, kde však měli zavřeno.
 
Jiří Fetr
Jiří Fetr
TZ
U Novotných TZ už nehledejte, v září údajně končí, novou várku objednávat nechtějí.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
vyhlídka
dnes jsme navštívili i vyhlídku - je to kraťučká procházka od silnice u Třebenic, výhled je moooc hezký. O kousek dál je vyhlídka Máj - u obce Teletín, je to také kousek od silnice, dá se tam zaparkovat a pak už je to asi kilometr a nádherný výhled na řeku.
 
Jitka Kočí
Jitka Kočí
TZ
zakoupena v hospodě u Taterů v Třebenicích - je to sice trochu z ruky, ale velmi příjemný asi majitel, měl k dispozici i další známky - Štěchovice (1490), Slapskou přehradu (1865), Svatojanské proudy (778) a několik různých výročních (hlavně ročníky z Prahy do Svatojánských proudů).
 
Jana Knappe
Jana Knappe
Cesta k vyhlídce a zpět
Během cestovní neděle jsem byla vyslána na vyhlídku, že tam jistě bude nějaké občerstvení a tam známku koupíme....Tak jsem si dal výšlap tam a zase zpátky, pořídíla nádherné fotografie a pak hezky do auta do hospůdky k Novotným pro TZ.....
ale ten výhled za to stálo :-)
 
Radek Berka
Radek Berka
Dostupnost TZ
TZ jsem koupil v restauraci U Novotných. Překvapilo mně to, protože hospody v tomto čase mezi svátky a na venkovském místě mívají zavřeno. Před tím jsem se ptal na TZ v Usedlosti Medník, ale tady mi bylo řečeno že budou až v sezóně respektive od měsíce dubna.
 
dovolena
dovolena
V rest. U Novotných mají do 11.9. dovolenou
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
Známka zakoupena v hospodě U Novotných
 
Lukáš Jelínek
Lukáš Jelínek
.....
Dne 16.9.2013 jsem projížděl Třebsínem okolo půl desátý.V hospodě U Novotných je otevíračka až v 11:00.Z vyhlídky je krásnej výhled,jen ten déšť to kazil.
 
Libor
17.03.2013 (neděle) - TZ bez problémů v Třebsíně v hospodě U Novotných (po 13.00), u hospody krásná zvonička. Z vyhlídky nádherný výhled, jen škoda, že proti slunci. Příště si musíme přivstat :-)
 
Nezmar
Snad nejhorší možná známková dostupnost co jsem kdy viděl. Hospoda má zavřeno ST-ČT, což taky nechápu, je léto, je hezky, tak by se mohlo něco vydělat, když už je možnost. Ještě vzhledem k tomu že byli majitelé doma, no, to je mentalitou asi. Tak si řeknem že jdem k té Usedlosti, že možná budeme mít štěstí. No. Značení nula, vůbec nic, naštěstí nám jeden pán řekl jak tam. Tak 50 metrů po štěrku a objeví se cedule "Usedlost, TZ, račte dál, bla bla", hurá. Tak vstoupíme do "usedlosti", tam ovšem je jeden kůn, otevřená stodola, a tři prazdné pole kde měli být krávy. Po deseti minutách na soukromém pozemku, volání, zkoušení otvírání dveří a nikde nic, pozdravíme koně a jdem domu. Výhled snad přístě... Mimochodem, shodli jsme se z obyvatelem že ta usedlost neni úplně nejlépe řešena
 
Honza a Radek
Vyhlídka je opravdu krásná, značení je dobře viditelné již z přilehlé silnice. Turistická známka nebyla dostupná v restauraci U Novotných - prý objednali a přijdou v pondělí nebo úterý, ani v Usedlosti Medník - zde měl p. Bednář zásobu cca 60-70 známek, kterou vyprodal a s jejich dodáním počítá za cca měsíc. Navštíveno 4.8.2012.
 
Eliška
Krásné místo, TZ v pohodě U Novotných.
 
MILAN
Známka zakoupena v hospodě U Novotných, zároveň se tady dá dobře a levně najíst, hotovky kolem 70 korun, obsluha je příjemná i když měli docela plno.
 
jerry720
Nádherná vyhlídka
Na vyhlídku jsem se vypravil odpoledne 31. 07. 2010. Naprosto mě překvapilo, jaký je odtud famózní výhled na Vltavu a jak vysoko je vyhlídka nad hladinou řeky. Na protější straně řeky je legendární trampská osada Ztracenka, končily tady pověstné peřeje bývalých Svatojánských proudů. Všem milovníkům pěkných výhledů vřele doporučuji. Přístup k vyhlídce je značený žlutou značkou, je ale třeba pořádně značky sledovat a místy i hledat. Poprvé se mi značka ztratila, správnou cestu jsem trefil až na podruhý. TZ bez problémů zakoupena v Hospodě U Novotných v Třebsíně, měli jich dostatek. Obsluha milá a ochotná. Na návsi před hospodou stojí pěkná zvonička se šindelovou střechou.
 
Blanka
Nevím, jak loni v listopadu, ale nyní už je kromě odbočky značená i celá cesta na vyhlídku (významové značení - žlutý trojúhelník). Známek dostatek v hospodě u Novotných.
 
petr
Známka také dostupná v hospodě U Taterů
 
Tatík
Dnes jsme se vydali po žluté turistické značce z Třebsína, odbočku k vyhlídce našli, ale další značení už ne, takže jsme shlíželi do údolí Vltavy jen mezi chatami. Jestli je na vině mlha nebo špatné značení, nevím.
 
Edison
Špatná lokalizace
Špatná lokalizace vyhlídky/známky na mapy.cz - správná Loc: 49°50'55.331"N, 14°27'14.439"E. Rozdíl po "žluté" min. 2 km.Restaurace U Novotných uzavřena, od 25.8. do 11.9.2008 - dovolená. Jinak mají zavírací dny středa a čtvrtek.
 
gerbera
Usedlost Osvěžovna
Známka vyprodaná. Usedlost se nachází na konci Závisti jedete - li od Štěchovic po pravé straně.
 
Marika
známka - 1529
Místo je pěkné, vyhlídka kouzelná. Cestou jsme po označené turistické trase málem nedošli a chtěli to vzdát. O tom, že je k dostání známka jsem se dozvěděla až nyní, omylem. Nevím, zda ještě jednou absolvuji tůru přes stádo krav, které za námi běželi. Kdyby byly menší, nebála bych se.
 
Jirka
Zakoupena v rest. U Novotnych, ovsem nzni tam bude az do zari zavreno..dovolena
 
AFIk
Zakoupena v restauraci U Novotných,k dostání i U taterů v Třebenicích
 
Lenka
1529
Známku jsme sháněli v té usedlosti - jeden kůň, dvě krávy, nedostavěná stodola , známka vyprodaná a bude prý za 14 dní. Hospoda zavřená. Farmu jsme hledali poměrně dlouho a nikdo o ní nevěděl - ani se nedivím proč. Zase jedno známkové místo, u kterého postrádám smysl.
 
Edison
Prodeje TZ No. 1529
TZ je již v prodeji i ve druhém prodejním místě - Usedlost Medník.
 
Edison
Neoficiální zahájení prodeje TZ No. 1529
Pod tlakem sběratelů, byl zahájen prodej TZ v restauraci U Novotných. V Usedlosti Medník bude během pár dnů. Ještě nejsme v oficiálním seznamu TZ a ...Přejeme příjemné zážitky u nás, hlavně dobré počasí.
 
Edison
Oficiální zahájení prodeje TZ No. 1529
Oficiální zahájení prodeje bude od 1.5.2008. Neoficiálně možná i dříve, aktuální info na http://www.trebsin.cz/vyhlidka/ . Poznámka: restaurace U Novotných je každou středu a čtvrtek zavřena.
 
Edison
Vyznačení výnamové odbočky na Smetenovu vyhlídku
Pozitivní info: KČT resp. p. Jirásek z KČT – Stará plavba dokončuje značení významové odbočky ze žluté turistické trasy na Smetanovu vyhlídku.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2889 Turistických známek
2822 Výročních TZ
287 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek