Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1588 - Santiniho kaple v Panenských Břežanech


Popis

Architektonickým doplňkem zámku Panenské Břežany je kaple sv. Anny, přestavěná v l. 1705 - 1707 J. Santinim umístěná v parku.

Mapa

Navštívil jsem Santiniho kaple v Panenských Břežanech

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Památník národního útlaku a odboje, Panenské Břežany
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
CÍRKEVNÍ PAMÁTKY
Kraj/okres:
Středočeský kraj/Praha-východ
Poloha:
50°12'50"N 14°26'24"E
Hodnocení:
2.692
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1588 - Santiniho kaple v Panenských Břežanech


18.11.2023 - dostupná bez problému
27.07.2023 - dostupná bez problému
20.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Petr Glajch
Petr Glajch
TZ
Na pokladně památníku.znamek dostatek i s vtz.pamatnik velice poučný a Santiniho kaple nádherná.vrele doporučuji návštěvu.
 
Zdeňka Nemravová
Zdeňka Nemravová
TZ
Koupeno na pokladně v Památníku za 35,- ale TN nemají. Mají i výroční Putování za Santinim. Na prohlídce 3 baby a průvodkyně nás provedla všude. Paráda/nová výstava v kapli-Santini, výstava foťáků i nově otevřená koupelna. Krásná prohlídka a děkujeme, protože trvala od 11 až do 12,30.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z obecního úřadu.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Zakoupena přímo v památníku
 
Tripper Go
Tripper Go
Muzeum a kaple
Známka zakoupena v muzeu, které doporučuji všem, kteří se zajímají o 2. sv. válku. Kaple velmi pěkně opravena a příjemné je i posezení v parku.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka koupena v muzeu a kaple moc pěkná.
 
Jaroslav Beneš
Jaroslav Beneš
Rekonstrukce -povedená
Před třemi roky jsem z kola koukal přes plot na zanedbanou kapli. Dnes je jak zámek, tak kaple nádherně zrekonstruovaná. Užili jsme si jak muzeum v zámku, tak kapli samotnou. Mám radost, že se v současné době najdou lidé, kteří dovedou odvést tak dobrou práci.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Kaple sv. Anny
Tur. známka bez problémů zakoupena na pokladně nově otevřeného památníku národního útlaku a odboje. Ke známce i památníku překrásné razítka. Doporučujeme zakoupit kombinovanou vstupenku do památníku a kaple za 100 Kč za osobu. Prohlídky kaple každou hodinu, památník si procházíte sami. V obou objektech je povolené fotografování. Kaple je nově opravená, uvnitř famózní interiér od geniálního architekta Santiniho. Opravdu nádhera. Nově otevřený památník národního útlaku a odboje se nachází v opět krásně zrekonstruovaném zámku kde sídlí i již zmiňovaná pokladna. Expozice památníku pěkně udělaná, hodně poučná a temné historii našeho státu, po právu je expozice oceněná muzejním počinem roku. Škoda, že známku zatím nemá, rozhodně by si ji památník zasloužil. V těchto podzimních dnech zámecký park začíná hrát všemi barvami. Krásné místo, které rozhodně stojí za návštěvu.
 
Antonín Sečkár
Antonín Sečkár
TZ
Známka zakoupena na pokladně v Horním zámku (památník útlaku). Obě budovy už jsou nádherně zrekonstruované, teď probíhá rekonstrukce parku.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
20.5.2017
V pravidelných otevíracích hodinách je už přístupná jak zrekonstruovaná kaple sv.Anny, tak horní zámek s expozicí Památníku národního útlaku, který získal cenu Muzejní počin roku 2016.
Známky k dostaní tedy i přímo na zámku.
 
Martin
TZ
Kaple uzavřena, OU uzavřen, v marketu Na návsi zakoupena poslední.
 
Miroslav Frodl
Miroslav Frodl
Známka
Známka zakoupena (v neděli) bez problémů v minimarketu "Na návsi". Kaple samotná je opravdu moc pěkná, opravená, ale stále v okolí probíhají stavební práce a oficiálně to je nepřístupné. Využili jsme ale otevřených vrat s stálo to za to.
 
Petr Orvoš
Petr Orvoš
Santiniho kaple
Známku mají v minimarketu (koupeno v neděli) před odbočkou na Vodochody. Kaple vypadá zdálky opravená, ale brána k ní je uzavřena kvůli stavebním úpravám (i zámek) a otevření dle místních v nedohlednu.
 
Jiřina Červenková
Jiřina Červenková
TZ
Kaple je již zrekonstruovaná, ale zámeček trošku pokulhává :-) na to že by 3/2015 mělo být dokončení stavby. Možná prý do prázdnin a nebo na podzim. Na obecním úřadě otevřeno Po 8-12 a 18-19.30 a st 8-12, turistických známek mají spoustu (plnou krabici). Lze jí též sehnat v sobotu v knihovně a nebo o víkendu v minimarketu.
 
Lukáš Jelínek
Lukáš Jelínek
.
Kaple zavřená,stále se provádí rekonstrukce.Známka zakoupena v minimarketu u vietnamců.Je jich tam dostatek
 
Martin Průcha
Martin Průcha
Dostupnost
U této známka jsem se dost obával, zda-li ji v sobotu někde seženu, ovšem v okamžiku, kdy jsem viděl, že onen obchod (minimarket hned u silnice) vedou naši vietnamští obyvatelé, byl jsem v klidu. Známek dostatek.
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
TZ
Známek na OÚ dostatek. Areál se zámkem a kaplí bohužel stále uzavřený,pokračují opravy.
 
Pavla
kaple
vše zavřené - probíhá rekonstrukce. Kaple na kopci vypadá krásně.
 
Jana
Známka nedostupné, zámek i park zavřený - probíhá rekonstrukce. Určitě se sem vrátíme, až se areál otevře, přes plot kaple vypadá nádherně.
 
Michael (StrakaNaVrbe)
Břežany
Tak v Břežance známku opravdu nemají a OU je o víkendu zavřený. Nicméně sama Santiniho kaple je nádherná! I jen při pohledu skrz široká okna. Rovněž udržovaný park stojí za podívání. Je škoda, že známky neprodávají tam, ale asi nechtějí být rušeni. Příjemné místo k meditaci! :)
 
Pavel
známka jen na OU
Bohužel nový majitel hostince podle slov personálu známky nechce prodávat. Naštěstí paní na OÚ bez ohledu na pracovní dobu známku prodala. Samotná kaple bohužel byla zavřená ale i tak pohled zvenčí a udržovaný park stojí za to.
 
Bob
Znamka v pohode dostupna v Brezance..
 
Václav Valenta
Dostupná v cukrárně Horní nám. 248 - Odolena Voda
Dnes 2.7.11 jsme se byli podívat na Santiniho kapli v Panenských Břežanech, dovnitř jsme se dostali přes domov seniorů, ke kterému to asi patří. Známku jsme sehnali až v Odolené Vodě v cukrárně Horní nám. 248, kde mají jak známku No. 1588 tak i No. 1422.
 
verakoz
Kolečko o víkendu není k mání. Cukrárna v Břežanech, jak už nekdo napsal, je zrušená, cukrárna na Horním náměstí v Odolena Vodě je už přes rok nemá a na městském úřadě o víkendu nikdo není - respektive je tam knihovna, která má do desíti v sobotu - takže kdyby si nekdo pospíšil, je to jediná šance. Hodně štěstí. Věra
 
kaka-stock
Jenom upozornění - Cukrárna Na Návsi v Panenských Břežanech je zrušená. Zjištění z 31.10.2010.
 
Waynee
Turistické známka bez problémů na Obecním úřadě. Doporučuji výlet do Břežan spojit ještě s něčím. Samotné Břežany na cca 1 hod.
 
Honza Pásler
Prohlídku kaple umožní na vrátnici vedle stojícího domova důchodců. TZ bez problému "dole" v cukrárně.
 
Libor
TZ 20.03.2010 nedostupná - nemají ani v Odolce v cukrárně na Horním náměstí, ani Na Návsi v Břežanech, obecní úřad byl v sobotu zavřený (tedy pan starosta měl hlášenímístního rozhlasu, ale než jsme stačili sjet od kaple dolů k úřadu, už zase bylo zavřeno :-( Kaple je volně přístupná v zahradě domova důchodců (zámku), ale momentálně je celá pod lešením.
 
Tatík
Dnes v cukrárně Na návsi v Panenských Břežanech turistických známek dostatek. Kolem kaple jsme se prošli loni v řijnu, takže jsme tam už nezajížděli a nevím, jestli má nyní nějakou otevírací dobu. Škoda zchátralého druhého zámku!
 
P.
Na obecním úřadě mají TZ dostatek a můžete si vybrat. Já jsem navíc dostala i voděnku :)
 
JirkaS
Areál je hned vedle (součást?) domova důchodců. Jelikož bylo již trochu pozdě na fungování OÚ a cukrárnu jsem nenašel, tak nevím zda známky jsou k dispozici. Nicméně snímek mám, takže Rýmařov.
 
janisek
Všude zavřeno,ale díky velké ochotě p. starosty TZ mám,když dorazíte ve všední den známku na OU dostanete,cukrárna zavřena,hokynářství též,Santiniho kaple opravdu skvost,slavnostně se otvírá 30.8.
 
AFIk
Zkusil jsem své štěstí a vyrazil o státní svátek do Panenských Břežan. OÚ zavřen,jak jsem očekával. Hokynářství také zavřené. Tak zbývá pouze cukrářství. bylo otevřeno a známek byl opravdu dostatek.
 
vláďa
Pěkná stavba, kterou je možno zatím obdivovat jen zvenčí. Pro veřejnost by měla být zpřístupněna, podle sdělení paní z hokynářství co mi známku prodávala, v srpnu, kdy by měl být i vysvěcen zvon, který bude v kapli zavěšen. Park kolem kaple se také upravuje. Vedle kaple stojící zámeček je nepřístupný, je v něm domov důchodců. Zámek stojící ve spodní části obce, odkud vyjel na svou poslední cestu R. Heydrich je bohužel také nepřístupný veřejnosti.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek