Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1590 - Klementinum


Popis

Bývalá jezuitská kolej, dnes budova Národní knihovny, barokní knihovny, zrcadlového sálu, astronomické věže.

Mapa

Navštívil jsem Klementinum

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Národní knihovna České republiky, Klementinum 190, Praha 1
Toto místo prodává také turistickou známku
TIC Středočeské centrály cest. ruchu, Husova 156/21, Praha 1
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
NEZAŘAZENO
Kraj/okres:
Praha/Praha-město
Poloha:
50°5'13"N 14°24'59"E
Hodnocení:
2.762
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1590 - Klementinum


29.09.2023 - dostupná s menšími problémy
03.08.2023 - dostupná bez problému
28.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Já měl vstup objednán s ranní slevou za 150 což šlo jinak mě řekli že známku nikdy neměli ale v ic husova mají.
 
Tomáš Procházka
Tomáš Procházka
TZ
Z knihovny a měly nic tam ještě dost.
 
Matěj Bartoš
Matěj Bartoš
TZ
Z ic Husova, Prohlídku jsem absolvoval anglickém jazyce za 300,-knihovna spatřena jen krátce - upřímně nelze moc doporučit
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Z Klementina.
 
Vladislav Dušek
Vladislav Dušek
TZ
TZ nemají na pokladně už prý 2 roky. Koupena v IC Husova. Prohlídka nic moc, vlastně jen vylezete na věž, cestou uvidíte pár astronomických přístrojů.Nakouknete do nádherné knihovny, ale dovnitř se nedostanete a průvodce vám vykládá, jestli vidíte na stropě anděla 30m daleko a napůl ve tmě.Výhled z věže je sice super, ale takových věží jsou v Praze desítky.Jako bonus nás nechali nakouknout do kaple, která slouží jako hudební síň, ale zase jsme stáli jen ve dveřích. 300,- je podle mě zlodějské vstupné za 50-ti minutovou prohlídku. Pokud chcete výklad v češtině, musíte hlidat čas, protože česky jsou třeba jen 3 prohlídky denně, ostatní jsou anglicky.
 
Vlastimil Vyplel
Vlastimil Vyplel
TZ
TZ v Klementinu nemají a žel už ani v Turistashopu, kde nabídka výrazně prořídla.
 
Lucie Pechová
Lucie Pechová
TZ
Známku mají v TIC Středočeského kraje o ulici vedle, v pokladně a infu zrcadlové kaple nevedou. K sehnání i v Turistashopu na Bělehradské.
 
Hynek Sladký
Hynek Sladký
Aktualizace prohlídek říjen 2019
Asi jsem čekal od prohlídky trochu víc.Bratru,za vstupné 300,-Kč vylezete na věž.Cestou nahlédnete ze zádveří cca minutu do barokní knihovny,v mezipatře skouknete "astronomický poledník" a jste nahoře.Pohled stejný,který skýtají i ostatní věže v okolí za podstatně menší peníz.I ta barokní knihovna se mi zdála hezčí ve strahovském klášteře.Do zrcadlového sálu jenom při koncertech (prý je v soukromých rukách a v prohlídce není).Jinak pravidelné prohlídky v češtině jsou každou neděli v 11:00h(lepší rezervace),mimořádné v češtině sledujte na Fcb(nutná rezervace).TZ nemají,lze zakoupit v Turistashopu v Bělehradský.
 
Eva Šinknerová
Eva Šinknerová
TZ
Známka zakoupena v prodejně Turistashop na Bělehradské.
 
Martin Lapšanský
Martin Lapšanský
TZ
Známka je nedostupná. V zdrcadlovém sále tvrdí, že jí tam nikdy neměli a v pokladně ji taky neprodávají a ani o ní neví.
 
Lucie Absolonová
Lucie Absolonová
Nedostupná známka
Dle sdělení paní na pokladně známku už neobjednávají, údajně to nechce - asi vedení (bylo to takové neurčité pokrčení rameny směrem nahoru) - Klementina. :(
 
Petr Žáček
Petr Žáček
TZ
Známka bez problémů zakoupena v pokladně pro vstup do astronomické věže.
 
Václav Valeš
Nemožnost získání turistické známky
Při včerejší návštěvě Klementina jsem se dověděl v Zrcadlové síni, že tuto známku již nevedou, a jestli jsem tomu rozuměl, bude se prodávat na jiném místě (?).
 
Jiřina Vrabcová
Jiřina Vrabcová
TZ Klementinum
V zrcadlové kapli nemají, takže kde? Nikde. Škoda.
 
Hynek Sladký
Hynek Sladký
Revitalizace Klementina
Ačkoliv veškeré dostupné turistické portály avizovaly normální chod,tedy prohlídky Klementina,opak je pravdou.Agentura zajišťující prohlídky to vzdala,jelikož barokní část je dlouhodobě uzavřená z důvodu 3.tí etapy revitalizace a to "prý do roku 2023!"Do zrcadlového sálu mně taky nepustili ani nakouknout.Funguje poze IC v předsálí zrcadlového sálu(Po-Pá 8:15-12:00,13:30-16:00).TZ v místě nedostupná.
 
Jan, Ing. Holčík
Jan, Ing. Holčík
Nedostupno
Protivná bába v zrcadlové kapli nemá a neporadí a neporadí.
 
Luděk Slabý
Luděk Slabý
Oh my god...
V zrcadlovém sále známku nepořídíte, ačkoli tam má bába samolepku turist. známky. Ještě měla nádhera nějaké prupovídky, že dá snad ven ceduli, že známky nemá...!?
 
Martin
TZ 1590
Známka zakoupena v Turista shopu na Bělehradské v Praze 2.
 
Marcela
V pohodě
Dnes v sobotu 29.10.2011 známka zakoupena bez problémů za 30 Kč v pokladně zrcadlové kaple Klementina. V Galerii Klemantina je neměli.
 
eMPage
Přímo v Klementinu je známka vyprodaná, ovšem místní "vrátná" poradila, že lze známku koupit i v zrcadlovém sálu, kde jich mají dostatek
 
Tereza
TZ mají v Galerii Klementinum normálně za 30 Kč.
 
Janea
Dnes jsem byla v Klemetinu, TZ mají, ale za 50 Kč.
 
libuna73
měli poslední
dnes jsem byl v klementinu a koupil jsem poslední TZ,takže je možné,že teď pár dní nebudou mít.
 
Monika
Tak dnes galerie NO ENTRY a v informacích nic. Snad prý v pondělí už by měly známky být...
 
Monika
Tak dnes galerie NO ENTRY a v informacích nic. Snad prý v pondělí už by měly známky být...
 
pisecaci
všechny expozice uzavřeny z důvodů rekonstrukce - o všech uzavřených expozicích je výstava, všechny expozice otevřeny cca v 04 měs. r. 2011.
 
vláďa
Známka bez problémů k dostání v pokladně galerie.
 
Michal
Známka zakoupena u vstupu do galerie ;)
 
Kubanek Tomáš
Známka je dostupná v Národní knihovně v recepci je to ale známka bez malé samolepky.Za dostupnost patří dík pracovnikům knihovny,kteří si prodejnost známek vyloženě prosadili.
 
Suzynka
známka zakoupena v Klementinu za 25,- bohužel bez samolepky...
 
sajtan
Dle informace pokladní, prodávala známky soukromná firma,ale v rámci rekonstrukce se ostěhovala . Nyní v Klementinu TZ vůbec nikdo neprodává.
 
Jirka Sedláček
otevřeno až v řínu z důvodu rekonstrukce přilehlých objektů v areálu Klementina
 
Petr
Tak známku jsem také marně sháněl. Z paní na pokladně Klementina jsem nakonec dostal, že přibližně za měsíc by tam měly být k dispozici.
 
Lucie
Známku nemají a velice nepříjemná paní na recepci.
 
Lex
Rekonstrukce
Dle informací na tabulích je celá barokní část do prosince uzavřena z důvodů rekonstrukce. Národní knihovna otevřena ale zde známky nemají.
 
Evík
Výše vstupného je překvapující, vyhlídka z věže úžasná - vyšlo krásné počasí. Velmi sympatická slečna průvodkyně a pan průvodce :).
 
Libor
TZ dostupná, ale za 30 Kč (stará, bez samolepky), stálou expozici za 220 Kč jsme nenavštívili, ale byli jsme aspoň v kostele a na výstavě vydavatelství dětských knih Albatros (trvá ještě do 07.02.) :-)
 
david
Dnes (6.9.)byl v klementinu den otevřených dveří takže strašný fronty.Jinak pěkný místo.
 
Mandy
Vstupné pro dospělé je 220,- kč pro děti 140,-. Je to ranec.... Otevřeno od 10hodin. Info na klementinum.com Vstupenka platí na Zrcadlovou kapli, barokní knihovnu a astronomickou věž. Prohlídka každou půl hodinu s průvodcem, tedy v češtině. Jinak areál je opravdu uvnitř pěkně opraven. Včera bylo nádherné počasí a výhled a fota byla pěkná.
 
Tereza
Dny otevřených dveří
V dubnu se v Klementinu konají dni otevřených dveří pro školy, a to v termínu 22. a 29. 4. (více na www.nkp.cz). Pro ostatní veřejnost budou dny až některý víkend v září. Tyto prohlídky pořádá Národní knihovna, jsou dvouhodinové a kromě "turisticky aktivních" prostor při nich můžete vidět i některé další zajímavé interiéry (např. letní refektář - dnešní všeobecná studovna - či matematický sál - dnešní studovna hudebního oddělení).
 
joshula
Cena vstupného je opravdu velká. Ale paní průvodkyně říkala, že v dubnu bude některý víkend vstup zdarma.
 
Martina
Klementinum jsme navštívili v rámci akce Ledová Praha. Vstupné při této akci krásných 50,- kč. Měli jsme štěstí, průvodkyni jsme měli sami pro sebe, byla moc fajn. Prohlídka byla na hodinu a všem jí moc doporučuju, je to tu úžasné :-)
 
falb
Známka dobře dostupná přímo v pokladně Klementina
 
JirkaK
Prohlídka je moc pěkná. Paní průvodkyně byla perfektní. Mluvila anglicky a jelikož byl s námi také pán , který neuměl anglicky, tak vždy ještě něco řekla česky. Prohlídka trvá 50 minut, ale cena vstupného by měla být menší.
 
vercisa
prohlídka nádherná. vstupné šílené. 2 nádherné místnosti a 1 věž s úžasným výhledem na Prahu. prohlídka trvala hodinu. průvodkyně se ptala, zda všichni rozumíme anglicky, ale vzhledem k ceně vstupného jsem požádala, aby mi to řekla v češtině. ale stálo to za to!
 
Tatík
Jako Pražák jsem se styděl, že jsem v Klementinu nikdy nebyl. První rána však bylo vstupné 220,- (140,-) Kč. Pak jsme čekali 40 minut na prohlídku (mezitím jedna ve francouzštině). V další skupině jsme byli jen 3 Češi, kterým průvodce rychle odříkával text před výkladem v angličtině, další tlumočníci pak překládali do francouzštiny a italštiny. Kabaret! Na druhou stranu vidět zrcadlovou kapli a barokní knihovnu s 20 000 svazky stojí za to a nevydrápat se 182 schodů na meteorologickou věž s pražským poledníkem a nádherným výhledem také nejde. Turistických známek a pohledů dostatek.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2898 Turistických známek
2874 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACE
Speciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek