Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 162 - ZOO Ostrava


Popis

ZOO ve Slezské Ostrave, čtvrť Hladnov.

Mapa

Navštívil jsem ZOO Ostrava

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku Toto místo prodává také nálepku
Zoo Ostrava - pokladna (web)
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
ZOOLOGICKÉ ZAHRADY
Kraj/okres:
Moravskoslezský kraj/Ostrava
Poloha:
49°50'36.83"N 18°19'9.19"E
Hodnocení:
0
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 162 - ZOO Ostrava
Obrázek č. 2, Turistické známky, No. 162 - ZOO Ostrava
Obrázek č. 3, Turistické známky, No. 162 - ZOO Ostrava


11.02.2024 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vladimír
Krákal
Znola stýľæ 99 fofontoű. §kiridá źøl. Wesnu zsieta jim ñevedel. Vwo ŕįstarici osrirna mėłī hrialky zoj 82828 zletých.
 
Jonáš Kreisel
Jonáš Kreisel
Zoo Ostrava
Mají tam restauraci s jménem Ovčárna kde mají hranolky. Mají tam lvy. Jsou tam sloni. Vždy v 13:00 začíná práce se slony. Mají tam safari vláček kde průvodce říká o každém zvířeti něco. Pěkná zoo.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
Tz
Známka ze Zooshopu.
 
Zuzana Skřivánková
Zuzana Skřivánková
Znamka
ZOO je dobře zasazena mezi stromy, takže i v teplem počasí se najde stín. Zvířata jsme snad viděli všechna a také je ZOO dobře vymyšlená pro děti! Mnoho prolizacek a různých aktivit pro ně! Krásná ZOO.
 
Známka dostupná
Turistické známky jsou během ledna dostupné v obchůdku se suvenýry pouze o víkendech, a to od 10 - 16 hodin.
 
Známky už jsou ve výrobě
Na základě nahlášené nedostupnosti byla ZOO kontaktována a Turistické známky jsou již odeslány. Děkujeme za informaci:)
 
Václav Bílý
Václav Bílý
O děti je postaráno
O děti je mimořádně postaráno doprovodným sportovním a oddychovým parkem.
 
Lukáš Michalec
Lukáš Michalec
Moje 1. Turistická známka
Tam jsem si koupil 1. Turistickou známku.
 
Lukáš Michalec
Lukáš Michalec
ZOO Ostrava
Je to tam hezké a velké.
 
Alka
Zoologická zahrada a botanický park v jednom
Ostravská zoologická zahrada má po celý rok návštěvníkům co nabídnout. V prvé řadě jsou to atraktivní zvířata, např. stádo slonů indických s mládětem, mnoho druhů lemurů, se kterými se lze setkat "tváří v tvář" na průchozím ostrově (v sezóně), hroši, vydry, zebry či žirafy... Nachází se tu i zajímavé průchozí expozice, menší akvária a pavilóny s unikátními a ohroženými zvířaty. Velmi dobrým zpestřením prohlídky jsou komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat, kontaktní expozice na statku, menší safari nebo speciální akce konané většinou o víkendu. Zoo se rozkládá na poměrně velké ploše, k dispozici je však dostatek laviček, stánků s občerstvením (je zde i restaurace s celoročním provozem) i vláček, kterým je možné dopravit se zpět k východu ze zoo. Nedávno zoo doplnila svůj název o "botanický park" - návštěvníci mohou relaxovat při procházce některou z cest (lesa, stínu, vody), zejména v květnu se kochat rozkvetlými rododendrony, kterých jsou tu desítky nebo navštívit komentované prohlídky skleníků - od dubna do října probíhají vždy 2 krát denně, mimo sezónu jen o víkendu (prohlídku určitě doporučuji, pro malé děti je to možná trochu dlouhé - cca 1,5 hodiny, ale ty větší a dospělí se s panem průvodcem pořádně nasmějí a ti odvážní budou moci i nějaké výpěstky ochutnat :-)). Je však pravda, že zoo trpí i určitými nedostatky - v současnosti by měla být dokončována rozsáhlá elektrifikace areálu, která zřejmě bránila přestavbě některých starých expozic, to se snad v brzké době zlepši a kromě stále nových dětských hřišť budou přibývat i nové pavilóny a výběhy pro zvířata. Problamatické bývá v sezóně (hlavně o víkendu) parkování - to lze vyřešit ponecháním auta v okrajové části města a cestu dojet prostředkem MHD - trolejbusy bývají poloprázdné. Také se tu v exponované časy (o prázdninových víkendech) tvoří docela dlouhé fronty u vstupu - chce se obrnit trpělivostí nebo zvolit vhodný čas - návštěva však určitě stojí za to!
 
Radek Košvanec
Radek Košvanec
zoo
ZOO pěkná, podle mne je tam nadmíru různých atrakcí pro děti, což je až na škodu, protože tyto odvádějí pozornost od zvířat, což by měla být hlavní náplň návštěvy ZOO. A to ani nepíši o půl milionu stánků s občerstvením, trochu jak na pouti.
 
Monika Košuličová
Monika Košuličová
TZ
Koupena ve stánku u slonů, jinde jsem se neptala. Pěkná zoo, pěkné cesty stínu a lesa. Malý se tam prospal v nositku.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
TZ
Koupena v ZOOShopu vedle pokladen. Ale doporučuji koupit při odchodu. Nedá se vrátit zpět do ZOO.
 
Petr Vlasák
Petr Vlasák
Re: zoo
Tak to byla asi jiná ZOO. Za nás naprostá spokojenost se vším...
 
Barbora Havlová
Barbora Havlová
zoo
Zoo za moc nestojí, ale mají spoustu věcí pro mrňata. Jinak nepříjemný personál a nedořešené parkování. Známka v suvenýrech dostupná, ale polepená cenovkami :(
 
Roman Novák
Roman Novák
návštěva
Moc pěkná zoo. TZ jsem koupil v prodejně suvenýrů u slonů, jinde jsem se neptal =o)
 
František
Smejkal
Na pokladně známku neměli, byl jsem odkázán na vrátnici a tam mi řekli, že prodej předli do prodejny suvenýrů. Jaké bylo paní na vrátnici překvapení, když jsem jí řekl, že prodejna má až do 1.3. zavřeno.
 
Jiří Blatoň
Jiří Blatoň
Dostupnost
8.5.2015 byly TZ dostupné jak ve stánku u pavilonu slonů, tak v prodejně suvenýrů v nově otevřené budově při vstupu (pokladen). Jen upozorním na rekonstrukci parkoviště :)
 
Eliška Hlavinková
Eliška Hlavinková
Dostupnost
21. 3. 2015 odpoledne známka nedostupná. Všechny stánky se suvenýry v celém areálu byly zavřené, známku nejspíš prodávají v pokladně u vchodu. Vzhledem k velké frontě a ke skutečnosti, že u pokladen značení známkového místa chybí, jsem se na známku ani neptala.
Jinak samotná zoo velmi pěkná, zvláště nové pavilony.
 
Tomáš Parák
Tomáš Parák
Zoo
TZ získána v suvenýrech před pavilónem slonů, hlavní vchod pořád není přístupný.
 
Karel
Známku mají v suvenýrech před pavilónem slonů
Velmi pěkná ZOO, bohužel opravují vstupní bránu a po vstupu provizorním vchodem je velmi obtížné se zorientovat (první mapa ukazuje jen část celé ZOO). Krásné jsou nové pavilóny (Papua, Tanganika a medvědi).
Sehnat TZ velký problém, nakonec ji měli v malém stánku se suvenýry před pavilónem slonů.
 
Jan Markup
Problémy v Ostravě
Dostupnost velký problém. Prodávají ji pouze v suvenýrech, kde ji odmítli manželce prodat. Nechápu, proč proč proč musí být známka jen na jednom místě, kde navíc vůbec nejsou ochotni a máte pocit, že je přímo obtěžujete.
 
lela
Re: Problémy v Ostravě
asi jste sechoval arogantně a nadutě proto k vám nebyli ochotní. jiný důvod neexistuje
 
KamPa
čtvrtek
TZ 12.7 bez problému dostupná v suvenýrech u vchodu.Počasí bylo až moc super,takže zvířata většinou podřimovala a lidí bylo moc.
 
Jan Stoček
ZOO
Ostravská ZOO nemá chybu :-) TZ v prodejně suvenýrů - hned vedle vstupu do ZOO.
 
Lysohorsky
ZOO Ostrava
Dnes jsem byl na ..dá se říct jarním výletě do ostravské zoo, a stálo to za to, i když hlava na hlavě , všude bylo narváno , TZ jsou v prodejně suvenýrů !!!. Hlavně překrásní jsou mlá´data tygrů ussurijských, malá Rashmi určitě stojí za pár fotek ze zrcadlovky. A ty nové pavilony jsou tež hezké. Nemůžu jinak než doporučit. Určitě kdo máte blízko do Ostravy a při hezkém počasí... zastavte se tam. :)*
 
Kanar.21
ZOO v pohodě - byly jsme tam poprvé, ani neurazilo ani nijak nepřekvapilo, Lešná i Olomouc se nám zdají pěknější ale určitě i toto ZOO za návštěvu stojí... Škoda že na pokladně paní vůbec nevěděla co to známky jsou, má pouze razítko Valašského království, jinak s ní nic nevypáčíte... TZ se zřejmě prodávají v suvenýrech na druhé straně, ty byly bohužel 1.1. zavřené, což ale vzhledem k počtu návštěvníků ZOO (skoro nikde nikdo) chápu, TZ si necháme poslat.
 
Blanka Janšová
zoo je nádherné,hodně opravené a opravdo stojí za to tam zajet,
 
Kristýna
Moc moc pěkná zoo, návštěvu vřele doporučuji. 3.5.2010 TZ bez problémů k dostání ve stánku se suvenýry vedle pokladny.
 
Petra Polínková
Včera jsem byla v tomto krásné a největším ZOO v ČR.Opravdu je to tam moc hezké a skvěle vyřešené. V měsíci květnu navíc kvetou všude po celé ZOO rododendrony a je to nádherná podívana.Pokud budete chtít do ostravské ZOO zavítat, udělejte si tak 1/2 dne čas, protože za 2 hodiny vše nestihnete!!!TZ bez problému, ale měla by se podle mě prodávat na pokladně! Do obchůdku suvenýry jsme tedy pro TZ zašla, ale když jsem si chtěla koupit i nějakou zvířetku (předpokládám, že v ZOO by měla být bez debat), tak na mě paní s údivem koukala a říkala, že nic takového neexituje......S pozdravem Peťule z Jižní Moravy
 
lenka
4.10. jsem navštívila ostravskou zoo. Celý den pršelo a lidí bylo v zoo málo. Ten kdo vlastní stánek se suvenýry si asi řekl, že nemá cenu otvírat ,když je tak hnusně, že stejně nikdo nepřijde. Známka jinak není dostupná. Stálo by za snahu ji dát přímo na pokladnu, tak jak je to i v jiných zoo.
 
Honza
Mají a mají
Já tedy nevím, byl jsem v ZOO v krátké době za sebou několikrát a vždy známku měli v prodejně SUVENÝRŮ u pokladny.Doporučuji komentované krmení a zároveň doporučuji se podívat až na konec ZOO - až za žirafami jsou ještě lemuři a je to tam velice pěkně udělané.Obdivuji taky "lesní" a "vodní" cestu ZOO.ZOO Ostrava se krásně rozvíjí správným směrem, gratuluji!
 
balonekop
Nemají a nemají... Jinak ZOO je hezky spravená, návštěva stojí za to.
 
David Gajdošík
Komentované krmení
Vřele doporučuji návštěvu ZOO. Překvapilo mě množství nových a nově opravených expozic a především komentované krmení, které na sebe navazuje (při doporučené trase).ZOO teď vnímám úplně v novém, lepším kabátě.
 
David Gajdošík
Komentované krmení
Vřele doporučuji návštěvu ZOO. Překvapilo mě množství nových a nově opravených expozic a především komentované krmení, které na sebe navazuje (při doporučené trase).ZOO teď vnímám úplně v novém, lepším kabátě.
 
Radek Papež
Dnešní zážitek z Ovy: ČD Centrum UŽST Svinov ani Infocentrum hned vedle nevedou žádné TZ. :(
 
Smarktt
TZ neměli dokonce ani na nadraží ve Svinově, prý už ani nebudou, smůla
 
Iveta
S koupí TZ jsme neuspěli, nikde žádné logo. U vstupního okénka nás pak při opouštění ZOO odkázali na již zavřenou prodejnu s plyšáky, přitom jsme se na TZ v tom samém okénku ptali už při vstupu do ZOO (někoho jiného) a pouze nám bylo odpovězeno, že oni je nevedou..Jinak ZOO pěkná, hlavně bylo skvělé to malé množství lidí např. oproti Praze
 
Jajinka
Znamka predrazena jiz neni, stoji 25 Kc jako vsude. ZOO je velmi pekna, zvlaste tygri, lvi a hrosi byli i pres hrozne vedro nezvykle aktivni. Vsem doporucujeme!!
 
Ostravak
Velmi pěkná
 
Karolina
znamka v ZOO predrazena. Stejne jako "Atlas turistickych znamek" v knihkupectvi Academia na Masarykove nam.
 
Ivana
ZOO Ostrava je pěkné, jen by se mohli dohodnout,kdo má vlastně TZ prodávat. Uspěla jsem u paní ve vrátnici.
 
jarson
Rys
Ten kdo nemá ještě zoo Ostrava s motivem Ryse tak at si ho zajde koupit na nádraží ostrava svinov. Tam ho ještě mají, do vyprodání.
 
Jaroslav Sondel
koupím tz zoo ostrava s motivem rysa. podle mne je lepší. Ostravské zoo bylo jedno z prvních které začala s chovem ohrožených druhu (rysu). mělo světovou pověst se zaměřním právě na rysi. nevím proč zrušili svuj dlouholetí znak zoo? Známky jsem začal sbírat nedávno No a starý motiv jsem už nesehnal.
 
robin
zoo soutež
no nevye nekdo neco o souteži pro školy ktera se ma konat tento čtvrtek odepište na muj eimal pls
 
Lukašenko
Předražená známka
Do Zoo jsem jel, bo mi ještě platila jízdenka =), pro známku s novým designem. V pokladně ji vůbec nevedou! V obchodě jsem měl nachystane 25,- Kč. No, ale prodávají ji za 30,- prý kvůli charitě (kde to mají napsané???třeba to je charita k sobě do kapsy). A jak na sviňu mi chyběl do 30 padesátník.
 
KaKa
ZOO
ZOO v Ostravě je moc hezká doporučuji ji všem..
 
jana
TZ mají pouze v obchodu suvenýrů vedle pokladny a prodávají ji za 30,-, když jsem se podivila nad cenou pani
prodavačka mě řekla že si jí můžu jít sehnat někam jinam. Jinak ZOO je moc pěkná.
 
janec
známku mají přímo v pokladně ZOO,je jich dost a mají už nový motiv.
 
Míra
Moc hezká ZOO a i v zimě.Teď už tam dokonce zase upravená běžecká trať.
 
Míra
Moc hezká ZOO a i v zimě.Teď už tam dokonce zase upravená běžecká trať.
 
Pavel Řehák
Asi před 4-5 lety u vás pracoval-nebo ještě pracuje-Richard Kopřiva,mladý muž z OV.Je to můj známý a marně
sháním na něj kontakt.Pokud můžete,pošlete ni na něj mobil nebo adr.bydliště,nebo mu předejte můj
mobil.Děkuji,Pavel Řehák,777925858.
 
A.Bašniar
Je to tak
Byl jsem tam přibližně před rokem.Je to fakt drsná ZOO
 
Petr
Dvě různé známky No.162
V infocentru na Nádražní ul. jsme získali i známku ze ZOO s hlavou rysa, potom přímo v ZOO známku se stejným
číslem 162, ale s novým logem ZOO.
 
Ivona
Známka
V den mé návštěvy zoo Ostrava jsem si pořídila jednu z prvních turistických známek a mám z ní opravdu radost a
těším se na další.
 
Nikiska
Zoo, celkem fajn
v tomto městě bydlím, a zoo jsem navštívila už vícekrát. I tak se mi tam ale vždycky líbí, kromě expozice
šelem , opic i jiných živočichů je na konci nádherná procházka lesem a klem rybníku, kde sem , tam je taky
nějaké to zvíře, známka je tady bez problémů.
 
Honza Pásler
kuriozita
Prohlídku ZOO lze absolvovat i na běžkách - přímo v areálu je běžkařská trasa!
 
Lukinek
webové stránky
Informace najdete na www.zooostrava.cz nebo na starých stránkách zoo.mmo.cz Jinak zoo je opravdu supr čupr.
 
Erva
známka se moc nepovedla
 
Trojka
ZOO
Výborná zoo souhlasím tady s Kubou!!!!Ale nemůžu souhlasit s Ethelem, protože jsem slyšel, že to je NEJVĚTŠÍ
ZOO a né druhá!!!! Dokonce se zde ukončí na začátku července pavilon slonů dostaví.V září dovezou slony přímo
na místo.Četl jsem to v novinách!!!
 
Kuba
ZOO
Je to výborná ZOO-nejlepší v ČR
 
Ethel
Ohrazuji se proti popisu "malá", ostravská ZOO je 2. největší v ČR.
 
Agi
Malá, hezky upravená ZOO. Příjemné místo, většina areálu je ve stínu. Pěkná dětská hřiště, důlní vláček.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek