Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1680 - Jan Becher Muzeum Karlovy Vary


Popis

Jan Becher Muzeum leží v centru Karlových Varů. V muzeu je výstava historických exponátů spjatých s Becherovkou a součástí prohlídky je návštěva původních sklepů a některých výrobních prostor.

Mapa

Navštívil jsem Jan Becher Muzeum Karlovy Vary
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
SKANZENY A MUZEA
Kraj/okres:
Karlovarský kraj/Karlovy Vary
Poloha:
50°13'48"N 12°52'1"E
Hodnocení:
2.9
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1680 - Jan Becher Muzeum Karlovy Vary


22.11.2023 - dostupná bez problému
06.07.2023 - dostupná bez problému
17.05.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Karel Strouhal
.
Doporučuji navštívit.
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Známka na pokladně muzea ale prohlídky jsou v každou celou hodinu já přišel 5 min po takže snad příště.
 
Lenka Richtrová
Lenka Richtrová
:-)
TZ zakoupena v pokladně muzea.
 
karel
tz
Super! Toto místo opravdu stojí za to. Exkurze historie lihovaru, výroby a degustace.I jako abstinent musím doporučit. Otevřeno i v neděli do 17:00 a vstupné zaplaceno necelých 10 minut před začátkem. Známka na pokladně. Samozřejmě dostupná bez problémů. Naproti je obchod lihovin a suvenýrů jako jsou například ponožky s logem becherovky.
 
Ladislav Harbáček
Ladislav Harbáček
TZ
Známka byla dostupná na pokladně muzea.
 
Jiřina Fialková
Jiřina Fialková
1680
Zajímavá exkurze do historie Becherovky, štamprličku dostanete už ze 4 druhů a když si připlatíte tak i míchané drinky a novinku nefiltrovanou Becherovku nádherně voní a chutná ještě lépe. Za vstupenku je sleva na nakup v přilehlém obchůdku. Ale doporučuji objednat vstup dopředu, my čekali 4 hodiny...
 
Eva Pavlíková
Eva Pavlíková
exkurze přímo v závodě Becher
Dovolenou jsme dostali od dětí, tak jsme investovali do exkurze přímo ve výrobě Becherovky, u Mosera v K.Varech a u Thuna v Nové Roli. V Becherovce jsme nejdříve s příjemnou paní průvodkyní prošli muzeum a shlédli film, který provádí celou historií firmy. Po-té nás převezli na okraj K.Varů, kam byl závod přemístěn. V moderních halách procházíte mezi nerezovými tanky a dozvídáte se, co se ve kterém odehrává. Na stáčecí linku se můžete podívat pouze od zasklených dveří. Z těch tří exkurzí byla ta u Becherů asi nejméně "koukavá". Samotné muzeum mohu všem doporučit a částka za jeho prohlídku se mi nezdá na K. Vary zase tak vysoká.
 
Michael Salveguart
Michael Salveguart
Muzeum Jana Bechera
Nevím, jak pan Melichar, ale mi tam byli 14.4. 2018. Super průvodkyně, paní Lenka, se zajímavým výkladem, dokumentární film a ochutnávka tří druhů becherovky. To vše v ceně vstupného
 
Jaroslav Melichar
Jaroslav Melichar
mirne zklamani
Asi jsem cekal o neco vice v prohlidce nez 2 mistnosti a pak sklepeni s par kojemi za 150,-
 
Petr Cienciala
Petr Cienciala
25. 02. 2016
Byl jsem nadšen. Jelikož jsme byli ve Varech delší dobu, přišli jsme na českou prohlídku muzea(120 Kč). Průvodkyně měla poutavý a zajímavý výklad. Na závěr u filmu 3 štamprličky Becherovky. Zbylé dva druhy jsme si už museli dokoupit za 60 Kč, tudíž se exkurze prodražila, ale odkud si přinesete tak skvělou náladu :-)
 
Rostislav Postl
Rostislav Postl
20.02.2016 - dostupná bez problému
20.02.2016 - dostupná bez problému
 
Wenzel
Becherovka
Další místo, které při návštěvě Karlových Varů nemůžete vynechat. Muzeum je moderní a provoněné kořením a typickou vůní becherovky. Do muzea jsme dorazili dopoledne,ale exkurze v jazyce českém začínaly až ve 14:30 a 16:00, možná ještě jedna hned zrána (otevřeno je od 9:00). Takže jsme se sem vrátili až odpoledne. Na konci exkurze je i ochutnávka tří vybraných typů becherevko (celkem z pěti druhů) a desetimuinutový film. V areálu bbecherovky je i prodejna, sídlí zde i minipivovar Karel IV. Pivovar zde má rovněž podnikovou prodejnu, jsou zde nabízeny všechny druhy jejich lahodných moků, trička, otvíráky, půllitry a další věci. Samotná restaurace Karel IV. má prostory ve sklepení. Turistických známek hojně na pokladně.
 
L+D+D+N Nesibovi
L+D+D+N Nesibovi
TZ
TZ známka je k dostání na pokladně muzea. Kdo má rád minipivovary, ve stejném objektu je možné zakoupit několik druhů piva Karla IV. nebo posedět ve stylové sklepní restauraci.
 
Pavel Semanský
Pavel Semanský
středa
TZ dostupná dne 19.2.2014 v podnikové prodejně.
V malém,ale zajímavém muzeu se nám líbilo,ačkoliv jsme si výklad vyslechli v němčině,s českými texty v ruce,neboť se nám nechtělo čekat pět hodin,na výklad v češtině.
Film o historii firmy spolu s degustací tří druhů Becherovky,byl pěkným závěrem.Přikoupili jsme si i ochutnávku čtvrtého druhu s názvem KV14,ale ten nás svou chutí zklamal.
V podnikové prodejně velmi široký výběr produktů likérky,a s tím souvisejících suvenýrů.
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Vrcholem je ochutnávka
Pěkná expozice, která nás seznámila s historií firmy Jan Becher. Závěrečná ochutnávka tří druhů Becherovky a promítaný film jsou už jen třešničkou na dortu. Moc pěkné muzeum, známek dostatek.
 
Kristy13
Prohlídku muzea můžu pouze doporučit - úvodní místnost zaměřená na historii, nově rekonstruované podzemní místnosti seznámí s výrobou a na závěr ochutnávka s filmem, který vším provede ještě jednou. Ochutnávka parádní, úžasná paní průvodkyně. Děkujeme!
 
Skybka
11.7.2011 Muzeum nás poučilo o historii výroby Becherovky, bohužel se zde nesmí fotografovat,ikdyž byla výroba přesunuta do nových prostor. Asi abysme nevyzradili, nějakou recepturu, ikdyž ji vlastně v přesném poměru znají jen dva lidé...Ochutnávka skvělá, nejvíc fandím CORDIALu.
 
michlajz
Muzeum mě malinko sklamalo, čekal jsem trochu víc než 5 místností. Je to ale nejspíš dáno i tím, že samotná výroba se přesunula do jiných objektů. Ochutnávka byla však na 1*.
 
roman
...
nejlepší z celého muzea jsou ochutnávky....a zahřejí zevnitř
 
Ivanna2
Výlet
Navštívili jsme muzeum Jana Bechera. Nechalo to v nás velice pěkný dojem . Výborná byla naše průvodkyně muzeem , která nám podala moc hezký a vtipný výklad o výrobě Becherovky a také nám dala na ochutnávku 3 různé druhy , které se v současné době vyrábějí (mňam). Mimo jiné jsme se také výborně naobědvali v restauraci Na střelnici ,kde nejenom dobře vaří ale mají také velice milého a ochotného mladého číšníka !! Škoda ,že nevíme jeho jméno ale kdyby byli všichni jako on , našim restauracím by to jen prospělo. Proto restaurace Na střelnici ... bravo!!!!
 
Martin
V muzeu jsem byl v květnu roku 2009.Známka ještě nebyla výdána,ale dokoupil jsem si ji na výstavě TZ na Sovinci letos. Jinak prohlídka stojí za to v muzeu..ale doporučuji na prohlídku nejezdit autem.Připravíte se tak o ochutnávku ;-)
 
jardafredo
Už se samolepkou a stále za 30,-
V recepci Muzea Jan Becher je od úterka k mání již nová várka TZ se samolepkou za 30,- a ochotně mi paní dala vybrat. V obchodě cca 10m vlevo od vchodu do muzea TZ nevedou, jenom Becherovku ;-))
 
mappy
Známka za 30,-
Známka bez problémů k zakoupení u vstupu do muzea, ale bez samolepky a za 30,-
 
Michal
Známka za 30,-Kč
Zdravím - dnes (13,30hod) jsem zakoupil TZ v pokladně muzea Becherovky - jo ale už byla za 30,-Kč - starší typ bez samolepky - jo krize je krize - odrbeme sběratele turisty :-)
 
Romča
Jan Becher muzeum
Při naší návštěvě Karlových Varů 17. listopadu 2009 jsme rovněž zavítali do Muzea karlovarského bylinného likéru. TZ zde mají dostatek. Prodávají je ovšem v pokladně muzea, ne vedle v prodejně suvenýrů. Natrefili jsme zrovna na zájezd turistů z jedné ze zemí bývalého SSSR. Všichni byli spokojeni, když si odnášeli plno suvenýrů spjatých s tímto fenoménem (Becherovka).
 
mladý Jarda
V prodeji v Becher shopu vlevo od vchodu do muzea.
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2893 Turistických známek
2847 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek