Turistické známky - oficiální stránky
 
Turistické známkyZobrazit na Mapy.cz

No. 1703 - Jánské kameny - Johannisstein


Popis

Jánské skály se nachází v Lužických horách u obce Krompachy. Jedná se o skupinu čedičových skal, těsně přiléhající ke státní hranici ČR-SRN. V okolí skal je vybudována turistická naučná stezka Jánské kameny. http://www.janske-kameny.cz/home_os.php

Mapa

Navštívil jsem Jánské kameny - Johannisstein

Prodejní místa:

Toto místo prodává také turistickou známku
Jánské Kameny - Občerstvení na skále
Mapa:
Stát:
Česká republika
Oblast:
LUŽICKÉ HORY
Kraj/okres:
Liberecký kraj/Česká Lípa
Poloha:
50°50'3"N 14°43'5"E
Hodnocení:
2.722
Fotogalerie:
 

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 1703 - Jánské kameny - Johannisstein


30.07.2023 - zavřeno (nelze ověřit dostupnost)
14.07.2023 - dostupná s menšími problémy
03.06.2023 - dostupná bez problému




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Holger Kraftzig
Holger Kraftzig
TZ
Aussichtspunkt war geschlossen man kann aber über die Felsen hoch klettern!. TZ im Haus gekauft (Klingel).
 
Ondřej Kindl
Ondřej Kindl
Tz
Já měl štěstí venku sekal pán trávu a na zeptaní mě poslal za manželkou a ta známku prodala odtud je to kousek ke kamenům v lese.
 
Jaromír Vašek
Jaromír Vašek
Připomínka
hezké místo, zajímavé rozhledy, ale jinak pusto, vše zavřeno, ani na zvonění nikdo nereagoval
 
Iveta Houzarová
Iveta Houzarová
Zavřeno
Na zazvoněni nikdo nepřišel. Nikde nevisela otvírací doba. Nebýt psa, tak to vypadalo opusteně.
 
Eva Rosenbergerová
Eva Rosenbergerová
16.10.2021
V penzionu nám po zazvonění na zvonek TZ prodali a ještě o půl hodiny dřív odemkli přístup na vyhlídku. Ta je dle sdělení na dveřích přístupná od 1.4. do 31.10. od 10:00 do 17 hod. Mimo uvedenou dobu pouze na vyžádání, při příznivých povětrnostních podmínkách.
 
Pavel Coufal
Pavel Coufal
občerstvení
Známku jsem dostal náhodou, protože tam majitelé stěhovali a ochhotná paní mi ji prodala. Jinak mi sdělila, že občerstvení tu již dlouho nefunguje.A přesto je jako prodejní místo uváděno "občerstvení".
 
Standa
Mimo provoz
Vyhlídka je stále mimo provoz, v neděli po obědě nikde nikdo. Místo je moc pěkné a musí odsud být krásný výhled, ale k čemu to je, když se tam ani v sezóně nedá dostat... slovy klasika "otevřeli si vyhlídku, ale chodili jim tam lidi". :(
 
Vladislav Stárek
Vladislav Stárek
Jánské kameny
Pěkné místo s krásným výhledem. Známka ale nedostupná. Vyhlídka z technických důvodů uzavřena a v chatě totálně mrtvo.
 
Petr Glajch
Petr Glajch
Janské kameny
Vyhlídka otevřená pouze o víkendu od 10-17h.po zazvoneni ochotná slečna prodala známku za 30 Kč.Takze v týdnu je vše zavřeno a ani známka se nedá koupit.
 
Milan Kudláček
Milan Kudláček
TZ
Byl víkend,takže byla vyhlídka otevřená.Je zní krásný výhled.Po zazvonění a chvilce čekání nám příjemná paní známku prodala.Měla jich spoustu.
 
Dana Berková
Dana Berková
TZ
pension byl zavřený, i když jsme zvonili podle pokynů vylepených za oknem. Čekali jsme dost dlouho, aby někdo přišel otevřít dveře. Někdo musel být v penzionu. protože jsme slyšeli štěkat psa a hlasy lidí. I vyhlídka je zavřená.
 
Ing. Luděk Mastník
Ing. Luděk Mastník
TZ
Bohužel přijeli jsme mimo otevírací dobu, brána uzamčena, pusto prázdno, ale překrásný výhled na Hvozd!
 
Cuk65
Vyhlídka
27.7. jsme se vydali na výlet po okolí Krompachu. Rozhodli jsme se podívat i na vyhlídku Jánské Kameny. Byl to pro nás bohužel obrovské zklamání, vyhlídka je v týdnu nepřístupná! Chápu že majitelé chodí do práce a postupně opravují pension ale ptám se PROČ JE VYHLÍDKA UZAVŘENA. Určitě z ní musí být krásný výhled po okolí, jak už jsem napsal, bohužel. Možná by stálo se dohodnout na prodeji TZ v dalším pensionu Na Vyhlídce.
 
Bob Dc
Bob Dc
Pension
Dne 9.7. navštívena s kamarádem pěkná vyhlídka s opravdu krásným výhledem..
nikde nikdo a tak jsme se posadili na lavičku před pensionem doufajíc, že někdo přijede.. strávili jsme tam pěknou dobu, vůbec se nám odsud nechtělo.. místo je to opravdu krásné, nikterak rušné, takže si tam člověk od všeho ruchu pěkně odpočine.. doporučujeme.. nikdo nedorazil a tak jsem podle předchozích příspěvků vložil do schránky u dveří lístek s adresou a peníze na dvě známky, plíšek na hůl a poštovné.. dneska vše dorazilo a tak bych rád touto cestou Kudrnovým poděkoval.. díky moc..
 
Vojtěch Spurný
Vojtěch Spurný
Známka
Ahoj,
dnes jsem navštívil toto známkové místo a protože byl víkend,měl jsem štěstí. Známku jsem si mohl vybrat hned z několika desítek kusů. Bylo mi sděleno, že manželé - prodejci chodí ve všední den do práce, proto může být se známkou problém. Proto bych doporučoval přidat jako prodejce třeba restauraci v Kronbachu, kde jsou každý den. Tak turistice zdar!!
 
Eva Kunešová
Eva Kunešová
Pindrucha
Prázdno a pusto.
 
Jana
Znamka
Ahoj vsichni! Misto jsem navstivila a byl uspech. Ptala jsem se, co mam delat kdyby tam nikdo mebyl, a dostala jsem odpoved, ze mam strcit do schranky vedle dveri papirek s adresou, penize za znamku + pokud by to bylo mozne penize na postovne. Schranku vybiraji kazdy den, neni se tedy ceho obavat. Zdar turisti!
 
KAREL Z KLATOV
ZASE JEDNO ZBYTEČNÉ MÍSTO.PĚKNĚ OPRAVENÝ PENZION,DRAHÁ AUTA NA SOUKROMÉM PARKOVIŠTI A NIC.ZAVŘENO.JAK MAJÍ NAPSÁNO NA OKNĚ,ZVONIL JSEM NA ZVONEK .JAK PRIVAT TAK OFFICE A NEDOSTAL ANI ZNÁMKU ANI VIZITKU.PAK NĚKDO UVNITŘ TEN ZVONEK VYPNUL.JAK MAM DOKÁZAT,ŽE JSEM TAM BYL?K.
 
raf
Způsob získání známky přes poštovní schránku penzionu Johannisstein zafungoval. Včera mi známka přišla poštou.
 
raf
Dnes navštívil penzion Johannisstein a bylo zavřeno. Hodil jsem do schránky obálku s adresou a penězi. Tak uvidím jak to dopadne. Jinak místo doporučuji navštívit výhled na Žitavské hory je opravdu nádherný.
 
Milan
Tak jak jsem slíbil,tak jsem dnes znova navštívil penzion Johannisstein a měl jsem štěstí.Zastihl jsem pana Kudrnu.Penzion je v rekonstrukci a ještě delší dobu bude.Takže pan Kudrna přislíbil,že když tam nikdo nebude tak zájemci mají hodit peníze ( 1€ nebo 25Kč + poštovné ) s adresou do schránky a pan Kudrna jim TZ pošle. Doufám,že to bude fungovat.Víc pomoc těm dalším nemohu. :-)
 
Milan
Toto místo jsem navštívil z Německa podle návodu mototourist. Místo je pěkné,počasí se vydařilo ale prodejní místo bylo zavřeno.Penzion je v rekonstrukci a pan Kudrna nebyl. Nechal jsem na místě vizitku aby mi zavolal.Mám to kousek,tak zkusím snad zítra další pokus.Škoda,nebýt této lapálie tak doporučím.No uvidím co zítra.
 
jerry720
Divné prodejní místo.
Návštěva ve středu 29. 08. 2012. Přístupová cesta byla dobře popsaná v příspěvku od Petry. Samotná naučná stezka nic moc, mnohem hezčí je výhled do kraje, který se otevře z louky pod domem. Tam se dostanete tak, že sejdete z naučné stezky, překročíte hraniční kameny do Německa a po pár metrech neznačenou pěšinou dojdete k lavičkám na louce. Pěkný je pohled na zříceninu hradu Oybin, vpravo pak na vrcholu Hvozdu je vidět rozhledna a turistická chata. Dostupnost TZ nemohu potvrdit, protože jsem na uvedeném místě nenašel nikoho, kdo by mi jí prodal. Divné prodejní místo.
 
Petra
šla jsem to s malýma dětma z Krompachu. Auto jsme nechali u rozcestníku "Valy" na konci Krompachu a dál pokračovali po žluté, po cca 1 km odbočili doleva na naučnou stezku. Ta vede kolem občerstvení - je to v tom velkém domě, u kterého je (prozatím) nepřístupná skalní vyhlídka. Z naučné stezky se musí po třetím stanovišti odbočit doprava, dům obejít, vystoupat po schodech a tam už uvidíte označené místo prodej TZ. Já zazvonila na "Kudrnovi", otevřela milá slečna a známku prodala. Za domem je na louce možné posedět na lavičce, je od tam nádherný výhled, např. na hrad Oybin. Pohodová nenáročná procházka s parádní vyhlídkou - doporučuju. Lépe za hezkého počasí, je opravdu možné vidět docela daleko...
 
Reek
Jánské kameny byl zážitek, šli jsme to z německé strany a už nikdy více. Díky ,,dokonalému,, německému značení jsme tam promarnily hodinu a s nepořízenou, když jsme našli naučnou stezku tak občerstvení nikde, všude jen privat a soukromé pozemky. Jediná budova která tam byla, tak jsem označení nikde neviděl, jen značku pozor na psa.
 
Mirča
Šli jsme s německé strany. Značení nikde žádné, našli jsme to podle souřadnic. Na okně visí oznam, že se má zvonit na zvonky, pokud chcete známku. Zvonili jsme, volali jsme, ale nikde nikdo. Na dvorku zaparkována tři auta, pes pobíhal po pozemku, ale známku jsme nezískali. Vyfotili jsme si oznam, napíšeme si o ní do Rýmařova, protože za další návštěvu nám toto místo nestojí.
 
mototourist
Známka dostupná bez problémů,prodejní místo je v rekonstrukci,ale dobře označené emblémem tur.známek,majitelé přítomní a velmi ochotní,místo leží 2m od státní hranice.Penzion Johannisstein patří panu Kudrnovi a jeho paní mě známku prodala-samozřejmě se domluvíte česky.Nejlepší cesta je přes Německo do vesničky Hain-Z MÍSTNÍHO PARKOVIŠTĚ JE TO K MÍSTU PRODEJE ZNÁMKY 5 min. pěšky.Nádherné místo,vřele doporučuji!!!
 
Kampa
to:Patrik
Patriku díky,občerstvení jsme našli.Akorát jsem musel oprášit znalosti němčiny a o známku si říct německy,neboť jak píšeš,občerstvení se nachází na německé straně,ale prodávají za kačky,bohužel za 30.- bez nálepky.Také jsem si dokázal říct o lahvové Svijany 11 st.,vyšlo nás na 45 Kč,ale přišlo k chuti.Vyhlídka je super!Ještě bych doplnil.Až přijedete do Krompachu na náves,hledejte žlutou turistickou značku.Po ní se dejte asi 1 km do kopce,před zákazem vjezdu doprava až dojedete do lesíka,kde se dá zaparkovat,a tam začíná naučná stezka.
 
Patrik
Kdo hledá najde! Občerstvení najdete na německé straně (za velkým německým domem) pokud jej chcete najít vykašlete se chvíli na stezku a jak dojdete k ohradě nechoďte doleva ale doprava a pak pořád nahoru na výhlídku kde se díváte na německou stranu pak už ho uvidíte. Jen nemají otevřeno například v pátek když jsem tam zamířil já.
 
Míša
Po náročném hledání jsme se konečně dostali na krásnou naučnou stezku, ale po známce nebo otevřeném občerstvení nikde ani stopy...
 
K dnešnímu dni je vydaných:
2901 Turistických známek
2887 Výročních TZ
289 Prémiových TZ
Turistická známková místaMapa známkových místSběratelská hraŽebříček sběratelůAktuální informaceVýroční turistické známkyKatalog turistických známekHlasování o nových TZO Turistických známkách
Turistické známky
KAVÁRNA A RESTAURACESpeciální ediceSoutěž s Maxiznámkami
Klub TZ
Návštěvnické centrum Turistických známekTuristické suvenýry
Ostatní produkty
Komunikace
Zásilkový prodej
internetové stránky
Výběrová řízení
TZ pomáhají
Klub českých turistů logoKartografie Praha logoTuristika.cz logo
 
Instagram

Dobrý anděl

Energetické úspory administrativní budovy Julia Sedláka 14 v Rýmařově

© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 - všechna práva vyhrazena Gappa - tvorba webových stránek